12-05-2016

's-ochtends fietsen langs de Nieuwe Maas. 's-Middags fietsen door De Lier. Ik wist niet wat me allemaal overkwam.

 

traditional23336. I Love Geocaching in De Lier by eikenhofjes
23336smileyAls ik in geotechnisch opzicht aan De Lier denk, dan ontkom ik niet aan het feit dat sommige lieden er nog gebruik maken van archaïsche gereedschappen. Desondanks slagen zij er in dankzij hun oneindige liefde voor geocaching om vele soortgenoten te vermaken met hun brouwsels, zoals bij voorbeeld hier ergens op een parkeerterreintje aan de Noord-Lierweg, waar een geniepige constructie in eerste instantie aan mijn aandacht ontsnapte, waardoor het zoeken iets langer duurde dan gepland. Het grappige is, dat ik tijdens mijn zoekactie wel aan zijn buur had staan rukken, maar uiteraard zonder succes. TFTC.
PS Logrol vol.

multi23335. Geen Gedoe by eikenhofjes
smileyAls groot fan van geen gedoe heb ik de lastige vragen aan het begin van deze multi in het Kraaiennest nabij De Lier gelaten voor wat ze waren. Het gedoe van bomen tellen, witte stenen tellen, prullenbakken tellen, opladers tellen maakte mij niet echt enthousiast. Ik heb dus maar een slag geslagen naar de waarden A t/m E en ging op weg naar de locatie waar volgens mijn gok de cache zou moeten liggen. Wederom werd bewezen wat een geweldige gokker ik ben, ook al keek ik ongeveer 5x over de cache heen alvorens ik hem graaide. TFTC.

traditional23334. De paprimaat by eikenhofjes
smileyVoor de zoveelste keer naar de rotonde in De Lier waar de paprimaten in alle kleuren welig tieren. De aldaar verstopte caches worden met de jaren steeds gemakkelijker te vinden. Voor de vorige had ik namelijk nog hulplijntjes nodig. Deze niet. TFTC.

23332traditional23333. Lierse Wijken - Muziekbuurt 1.0 by iltejuma
smileyDe ongevraagde aanwijzing van de buurman aan de overkant van het water klonk mij als muziek in de oren. Zo had ik de kleine cache in een mum in handen. TFTC.

traditional23332. Schijtlijster by nokki
smileyGedverderrie! Geen idee hoe die kleverige smurrie aan de overigens prachtige behuizing en aan de cache zelf is ontstaan. Was het de bewuste ellendige meer op een kleurige parkiet lijkende lijster die zijn stoelgang niet onder controle had? Ik stond in ieder geval met flink onaangenaam aanvoelende vingers en heb mijn multifunctionele broekspijpen gebruikt om zowel de cache als mijn handen weer enigszins toonbaar te krijgen.
Intussen waren de massaal aanwezige terrasbezoekers hier aan de Lee in De Lier aan hun volgens hapje en drankje begonnen en volkomen onwetend van mijn problematiek. En zo hoort het ook. TFTC.

traditional23331. Brand by nokki
smileyEven een brandje geblust in het altijd licht ontvlambare De Lier. Ik moest er wel wat technische handelingen voor verrichten met mijn twee linkerhanden en met een rechtsdraaiend pincet, maar het lukte. TFTC.

traditional23330. kastelenweg by hspier
23330smileyMerkwaardig! Zonder een spier te vertrekken schotelde de CO mij een cache voor op privéterrein zonder dat even te melden, met een afwijking van ongeveer 10 meter, overdreef de grootte van de cache (size does matter!), vermeldde de straatnaam niet goed (=Kasteelweg, bovendien met hoofdletter), maar bood wel een interessant verhaal aan over kastelen in het Westland, hetgeen natuurlijk met een flinke korrel zout dient te worden genomen.
Maar goed, daar stond ik dan aan de Kasteelweg en wist het niet meer. Tijd voor wat ondersteuning van de altijd behulpzame Eikenhofjes die zelf in een kasteel in De Lier woonachtig zijn. Dat had ik eerder op de middag namelijk kunnen constateren. Hij vertelde me ook enige moeite te hebben gehad met deze cache en wees me telefonisch de plek waar hij hem had gevonden. Blij als een kind graaide ik vervolgens de cache tevoorschijn.
Mijn voorganger had de cache volledig onder het omringende materiaal geschoffeld, waardoor hij onzichtbaar en daardoor ook praktisch onvindbaar was. Ik heb hem na het plaatsen van mijn worteltekening half bedekt als goede daad jegens de volgende vinder.
Toch dank voor de cache natuurlijk, maar ik verwacht wel wat aanpassingen door de CO.

traditional23329. De Knotwilg 3 by hspier
smileyDe ene knotwilg is de andere niet. Deze echter wel. TFTC.

23327traditional23328. de Knotwilg 1 by hspier
smileyDe knotwilg is nuttig. Vooral als er een cache in ligt. Zoals hier. TFTC.

traditional23327. vispaaiplaats by hspier
smileyOmdat ik geen zin had om vis te paaien, besloot ik maar een cache te graaien. Ook na het graaien had ik geen zin in paaien. Daarom liet ik de wieltjes van mijn vouwfietsje maar weer draaien. TFTC.

traditional23326. De Knotwilg 2 by hspier
smileyLeve de knotwilg. Maar eigenlijk doen ze dat al uit zichzelf. TFTC.

traditional23325. Lierse Wijken - Vogelbuurt by iltejuma
smileyJa hoor, het was weer zover. Humor. En nog wel in De Lier op de hoek van de Reigerlaan en de Fuut. Nadat ik flink voor gek had gestaan, duurde het wel even voordat ik bij zinnen kwam en de volgende mogelijkheid onderzocht. Hoewel ik eerst twijfelde, bleek ik nu toch raak te hebben geschoten. Voordat het lachen me verging, maar gauw verder gefietst. TFTC.

traditional23324. Lierse Wijken - Bomenbuurt by iltejuma
23324smileyAls simpele ziel verwachtte ik naar aanleiding van de titel de cache in/op/naast/onder een boom. Niets daarvan. De hint wees mij anders. In eerste instantie het hele gebeuren onderzocht zonder resultaat. Toen mijn oude stramme rug maar weer eens getest en met succes. TFTC.

multi23323. TB Gaststätte de Zaaiers by eikenhofjes
smileyHet gezin De Zaaiers volg ik al jaren op de voet. Bij wijze van spreken dan. Ze wonen in de buurt van Delft en ik constateer voortdurend allerlei activiteiten waarbij vooral de twee kinderen worden betrokken. Wat ik niet wist was dat zij de Eikenhofjes hebben aangestoken om te gaan geocachen. Vandaar deze retraite in De Lier hun aangeboden door een net zo actief gezin.
Het wandelingetje rondom de kinderboerderij bracht voldoende info om de vier verdiepingen grote Gaststätte met eigen ogen te aanschouwen. Het zag er van buiten gezien aantrekkelijk uit. Ik heb vervolgens een bezoekje gebracht aan de verdieping op de begane grond, vooral omdat ik de daarvoor benodigde sleutel wist te bemachtigen.
Overigens kwam de locatie van de Gaststätte mij bekend voor. Een jaar of vijf geleden slenterde ik hier ook wat rond, als ik mij goed herinner. Recycling heet dat. TFTC.

23322traditional23322. #2 Snail trail by Oredor
smileyKon geen toeval zijn natuurlijk. Nadat ik in eerste instantie hier had gefaald, fietste ik er op de terugweg nogmaals langs en trof een echtpaar aan nabij de cache. Zij kwam net uit de struiken en aannemende dat ze geocachers waren, stelde ik de simpele vraag: “Hebt u het kunnen vinden?” De mevrouw antwoordde bevestigend, maar keek mij wel wat raar aan. Zeker toen ik doorvroeg naar de exacte locatie. Langzaam drong het tot me door dat het geen geocachers waren en de mevrouw niet naar de cache had gezocht in de struiken, maar een andere activiteit had bedreven. Waarvan akte.
Ik lulde er een punt aan en wachtte tot ze waren weggefietst, zich waarschijnlijk afvragende wat voor rare snaak ik was. Die snaak lette echter beter op dan bij de vorige gelegenheid en ontdekte de cache nu wel. Tijdens mijn eerste bezoekje moet ik er zeker 5x op ongeveer 10 cm afstand langs zijn gewandeld. TFTC.

mystery23321. # Bonus Snail trail by Oredor
smileySlakken? Zwanen zul je bedoelen! Ik telde er onderweg 277. Daarbij steken de 7 slakken nogal schril af, dunkt me. Geen idee waarom er zoveel zwanen langs de oever van de Nieuwe Maas vertoefden. Moesten ze niet werken aan gezinsuitbreiding in deze tijd waarin alle andere vogels wel eieren leggen?
23321Wat ik overigens niet wist, is dat slakken ook uit een ei kruipen, met huisje en al. Met deze kennis fietste ik op mijn zilvermetallic kettingloze vouwfietsje langs de Nieuwe Waterweg en dook zo nu en dan de struiken in om een slakje te traceren. Dat mislukte bij #2. Die had zich blijkbaar goed verborgen. De andere 6 vond ik wel plus de bijhorende info voor de bonus.
Aldus probeerde ik met onvolledige gegevens toch de bonus te vinden. Lees: Carrotte-methode. Zoals wel vaker, lukte dat uitstekend. Maar daarmee was ik nog niet uit de problemen. De CO had naast een prachtige geconstrueerde cache nog een verrassing in petto. Zo ging ik met mijn twee linkerhanden aan het werk om mijn draai te vinden. Het kostte moeite en tijd, maar het lukte uiteindelijk en zo kon ik toch mijn worteltekening bijschrijven. TFTC.

traditional23320. #7 Snail trail by Oredor
smileyWat een feestelijk en geslaagd tafereel
Bij #7 van deze originele snail trail.

traditional23319. #6 Snail trail by Oredor
smileyGeen behoefte aan een pikhouweel
Bij #6 van deze originele snail trail.

23318traditional23318. #5 Snail trail by Oredor
smileyIk werd een beetje sentimenteel
Bij #5 van deze originele snail trail.

traditional23317. #4 Snail trail by Oredor
smileyOpnieuw zo’n kunstig onderdeel,
#4 van deze originele snail trail.

traditional23316. #3 Snail trail by Oredor
smileyEn weer een geslaagde duik in het struweel
Bij #3 van deze originele snail trail.

traditional23315. #1 Snail trail by Oredor
smileyEen toepasselijk startceremonieel
Bij #1 van deze originele snail trail.

23314traditional23314. Tin soldier by 1977!
smileyDe groene soldaat had zo te zien het leven gelaten na te zijn neergeknald door de twee gele strijders. Verder alles in orde. TFTC.
PS Misschien kun je de beschrijving veranderen in (scheelt 8 taalfouten):
Deze cache is gemaakt door ons zoontje van 9. Gelieve deze cache netjes achter te laten. Ons zoontje heeft er zijn best op gedaan.
(Originele tekst die ik niet in mijn log heb vermeld: ‘Deze cach is gemaakt door onze zoontje van 9 gelieve deze netjes achter te laten onze zoontje heefd er zijn best op gedaan’)

traditional23313. Plasticsoep by De Riempjes
smileyAch, een beetje plastic op zijn tijd. Moet kunnen. Mooi als je er een lekker soepje van kan brouwen, al is het wel een beetje ver van mijn bed. Geen idee of de Nieuwe Waterweg plasticvrij is. Zou zomaar kunnen. Ik zag geen plastic drijven in ieder geval toen ik er vandaag langsfietste. Op het juiste punt dook ik even de struiken in om deze plastic cache te bemachtigen. Het lukte. TFTC.