05-05-2016

Kwaliteitscache nabij Doorn. Samen met Menno. Volbracht met onmisbare hulp van andere teams.

 

multi23256. Het hout nooit op.... by Camperfietser
23256smileyAls kleinzoon van een wagenmaker leek me deze op hout gebaseerde cache een peulenschil. Pake Douwe was immers een eminent timmerman en heeft via zijn genen dit vakmanschap ongetwijfeld doorgegeven aan mij en aan mijn zoon die net als ik vol enthousiasme aan deze klus begon. Helaas stokte bij wp3 de machine. Onze timmermansogen faalden volkomen. Pake Douwe bedankt! Maar redding was nabij.
Bij ons vertrek op de parkeerplaats zagen wij al een drietal geocachers zich klaarmaken voor deze operatie. In een mum en met behulp van een 9-volt batterij klaarden zij de voor ons onmogelijke klus. Hun hulp bleek dus onmisbaar om de tocht te kunnen vervolgen. Dankbaar wandelden wij daarna mee met team Doortje en team H&M OH.
Mede dankzij alle creatieve technische problemen die ons onderweg werden voorgeschoteld en het prachtige weer op deze Bevrijdingsdag, werd de 4 uren durende wandeling door de bossen bij Doorn een ware triomftocht, totdat bij wp10 de motor stokte. Zeker een half uur met 5 personen intensief gezocht voordat team Doortje eindelijk ‘op de tast’ raakgreep.
Zagen we nog meer dan bomen, originele houtpuzzels en bospaden? Zeker. Bij voorbeeld een pittoresk brouilleerhuisje waar in vroeger dagen de graaf van Utrecht zich terugtrok bij onenigheid met de gravin. Ook werden wij een tijdje gevolgd door een hond, door ons Bello genoemd, vanwege het almaar klingelende belletje om zijn nek. Bello behoorde bij een slechtziende dame die haar hond zo voortdurend kon lokaliseren.
Natuurlijk werd er door ons gezelschap gekout over van alles en nog wat, getriggerd door omgevingsfactoren. Het voert mij te ver om al die onderwerpen hier te vermelden. Het spreekt vanzelf dat het fenomeen geocaching veel aan bod kwam.
Uiteindelijk troffen wij de cache (met enige schrik) in goede staat aan. Deed mij denken aan twee arbeiders waarbij eentje met zware hamer en de ander die een paal vasthoudt die in de grond moet worden gestampt. De paalvasthouder heeft de leiding en geeft aan: “Ik hou de paal recht en als ik met mijn hoofd knik, sla jij er zo hard mogelijk op.”
Kortom, wij hebben ons een middag bijzonder goed vermaakt en danken naast de CO voor al het creatieve (denk)werk de teams waarzonder wij deze tocht niet hadden kunnen volbrengen. TFTC.

23256a23256b

23256c23256d

23256e23256f

traditional23255. Oorlog & verzet op de Utrechtse Heuvelrug #3 by TeamThoroCatchers
23255smileyBevrijdingsdag, een dag bij uitstek om een bezoekje te brengen aan een verzetsmonument. De keuze viel op dit oorlogsmonument in Doorn, waar nog veel verse kransen aan de voet van het monument herinnerden aan de dodenherdenking van gisteren. Na een moment van bezinning op zoek gegaan naar de cache. Die lag keurig op de plek die in de hint werd aangewezen. TFTC.

traditional23254. Oorlog & verzet op de Utrechtse Heuvelrug #8 by TeamThoroCatchers
smileyBlijkbaar werd er aan de Bergweg te Doorn ook verzet gepleegd in WOII. Reden om er een cache te plaatsen met dit thema. De keurig verstopte cache werd door mij gevonden op deze toepasselijke dag. TFTC.