17-04-2016

Met een Syrisch vluchtelingengezinnetje op stap in Warmond. Nog succesvol ook nadat we al hadden opgegeven.

 

multi23169. Domus Nyctalus Noctula by De Tomtommers
23169smileyHet is niet alles dezer dagen om in de oost-Syrische plaats Deir el-Zour te wonen. Grote stad die in tweeën in gesplitst. TS in het oostelijke deel, militie Assad in het westelijke deel. De familie waar ik deze middag mee op stap was, woonde daar precies midden tussenin. Vluchtten september vorig jaar voor het geweld en kwamen in Nederland terecht. Zitten nu in een noodopvang in Leiderdorp. Hen uitgenodigd voor een middagje geocaching, een fenomeen dat ze nog niet kenden.
Zo wandelde ik met vader Jasser, moeder Yassar , Layan (7) die Lulu wordt genoemd en Wajeh (5) door het prachtige Landgoed te Warmond. Voor mij overigens niet de eerste en waarschijnlijk ook niet de laatste keer. Het bomen herkennen van plaatjes bleek te hoog gegrepen, in de eerste plaats voor mij, maar ook de enthousiaste hulp leidde niet tot veel herkenning. Omdat al op de eerste plek de boom niet werd gevonden, liepen wij halverwege de tocht vast en besloten er dan maar een leuke wandeling van te maken.
Het Landgoed leende zich uitstekend voor wat sightseeing. Prachtige oude bomen overal, sommige ook om op te klimmen. We zagen bootjes voorbijvaren met het mooie weer, bekeken het grote huis van alle kanten. Een deel ervan was ingepakt vanwege restauratie of zo. De kindertjes vermaakten zich prima, vader en moeder kwamen hopelijk wat tot rust, vooral in hun hoofd.

23169a23169b

23169c23169d

Toch kon ik het uiteraard niet laten om de Carrotte-methode in te zetten en hier en daar scherp op te letten of cachepaadjes misschien de plek van de cache zouden kunnen verraden. Menig paadje vergeefs onderzocht totdat ik een plek ontwaarde met groot potentieel. Om de zoekkwaliteit te bevorderen, meldde ik hen met een stalen gezicht, dat dit de locatie was. Het was vader Jasser die even later triomfantelijk de doos tevoorschijn haalde. Was het toch nog gelukt. Iedereen uiteraard blij. Zo kwam een mooi einde aan een paar uurtjes ontspanning. TFTC.

23168traditional23168. Leerust te Warmond by team coeltjes
smileyLeerust is eigenlijk theerust vanwege het prachtige theehuisje hier aan het water van De Leede. Samen met een Syrisch vluchtelingengezinnetje bezocht ik deze pittoreske plek. Het theehuis was gesloten, maar de kindertjes konden er even lekker rondrennen en wat Hollandse sfeer proeven. TFTC.


traditional23167. Bootjes kijken by GiantPinkSpaceRabbit

smileyWelgeteld 1 boot voer voorbij over de Zijl hier in Leiderdorp en dat was toen ik de cache al lang en breed van mijn worteltekening had voorzien. Overigens had ik wel geluk reeds bij mijn eerste graai meteen raak te schieten. Mag ook wel eens. TFTC.

 

traditional23166. Met STIP op de kaart ... Leiderdorp by harryvl
smileyWat een verhoging van de levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
Voor de cache op deze STIP in Leiderdorp
Moest ik parkeren op een flinke steenworp.

traditional23165. In de put? by Charleskans
23164smileyNa het aanschouwen van een tiental putten rond de plek die mijn GPS-apparaat aanwees, raakte ik behoorlijk diep in de put. En dat ondanks het vrolijke zonnetje dat op mijn bolletje scheen. In mijn depressie zag ik nog maar één uitweg. Die hield weliswaar verband met alcohol, maar toch. Misschien kon ik iemand die zich deze middag zou gaan uitleven in bierproeven nog net voor zijn, zodat hij mij in nuchtere staat zou kunnen vertellen waar hij indertijd deze cache had gevonden. Ik had geluk. Klaarwakker en broodnuchter vertelde Biertje mij telefonisch met veel extra enthousiaste informatie hoe hij hier destijds zijn slag had geslagen. Zo duurde het best nog wel een poos voordat ook ik mijn log kon plaatsen. De depressie was intussen overgegaan in een staat van blijdschap die ik verder de hele dag koesterde. TFTC.

traditional23164. Sjaanie by Geessie
smileyMet de melodie van JEANNE D'ARC door Orchestral Manoeuvres in the Dark in mijn hoofd wandelde ik in het altijd zinderende Zoeterwoude naar de plek van de cache. Daar begreep ik het verband met deze tot martelares verklaarde jongedame uit Orleans. Ik brandde van verlangen om het doosje te vinden, dat op fraaie wijze was verborgen. TFTC.

traditional23163. Touwtje trekken by Dolle-Joeri
smileyMet één van mijn twee linkerhanden gelukte het me hier in het altijd aantrekkelijke Zoeterwoude om aan het juiste touwtje te trekken. Het leverde een keurige petling op. TFTC.