08-04-2016

Drama in Sliedrecht. Valpartij. Desondanks toch een geslaagde dag met mooi weer en mooie caches.

 

multi23112. Kunst in Sliedrecht by J+A+K+N+S
23112smileyHelaas beheerste ik bij het laatste door mij bezochte kunstwerk niet de kunst om op mijn benen te blijven staan. In een moment van onoplettendheid overzag ik een afstapje en lag voor ik het wist met schade aan lijf, ledematen, broek en jas hulpeloos op de traptreden. Gelukkig niets gebroken, maar toch. Zo wil je een rit langs kunstwerken liever niet eindigen. En het begon ook al lastig.
Gestart bij wp 6. Daar heb ik zeker een kwartier minstens 10x om het kunstwerk van de twee mannen gedrenteld en pas nu thuis weet ik hoe de CO hier een foto heeft genomen. De foto’s blijken namelijk in de app te vervormen qua breedte-hoogte. De app maakt er vierkante foto’s van en dan ziet vooral de foto van wp 6 er heel anders uit. Tot zover al de problemen.
Deze multi was mijn laatste cache voor vandaag hier in Sliedrecht, een plaats die je ook wel Sliertrecht zou kunnen noemen. Een sliert van dik een kilometer breed en ongeveer 5 kilometer lang ingeklemd tussen de Merwede en de snelweg A15, overigens bijna naadloos aansluitend op Papendrecht in het westen en Hardinxveld-Giessendam in het oosten.
Ik heb er een dagje rondgefietst en de hele plaats onder mijn wielen weggereden. Het leukste natuurlijk voor het laatst bewaard. Als notoire cultuurbarbaar vind ik alle kunst prachtig en heb bewondering voor de kunstenaars die dergelijke sculpturen kunnen vervaardigen. Zelf heb ik twee linkerhanden, een tennisarm en nu ook flink wat schaafwonden. Maar dat maakte de pret er allemaal niet minder om.
23112aOnder een vriendelijk lentezonnetje peddelde ik door oud en nieuw Sliertrecht, op stille en drukke plekken van kunstwerk naar kunstwerk waarbij ik soms nog andere kunstwerken passeerde die de CO niet in de route had opgenomen. Foutloos bereikte ik de eindlocatie alwaar de cache mij al van verre toelachte. Het verse logboekje getekend en klaar was mijn dagje hier. Ik zal het niet snel vergeten. TFTC.

traditional23111. Werelds! by Fam. de Haan
smileyDe Rivierdijk in Sliedrecht ziet er nu vervallen uit op dit punt, zeker in vergelijking met de foto uit de beschrijving. Een paar huizen in puin en het café bijzonder fel geverfd. Ik ben er maar even goed voor gaan zitten, vooral om de cache te loggen. TFTC.

multi23110. Sliedrecht-Oost: Speeltuintjes (Kindercache) by J+A+K+N+S, De Tijgertjes en Flappie98
smileyVanwege mijn kinderlijke inslag geneerde ik me niet om hier in Sliedrecht enkele speeltuintjes te bezoeken, Niet om er slecht uitgevoerde kunsten te vertonen, maar voor de noodzakelijke info. Die was niet lastig te verkrijgen. Zo bereikte ik na 6 tussenstappen de cache. Die vond ik er flink link bij liggen. Ikzelf zou hem wat verder van het fietspad hebben verstopt. Maar goed, hij ligt hier al bijna 6 jaren. Zal toch wel in orde zijn, dus. TFTC.

traditional23109. Sliedrechts monument: Dijksynagoge by J+A+K+N+S
23109smileyToe maar. In 11 stukken zagen, een poos opslaan en daarna 90 meter verderop weer opbouwen. Het gebeurde in 2002 met deze dijksynagoge nadat er niet voldoende Joden meer de diensten bezochten. En dat was overigens al in 1920. Daar kwam bovendien WOII nog overheen. Het is nu een monument. Volgens mij heb ik er al eens eerder een cache gevonden. Vandaag vond ik deze. Keurig verstopt. TFTC.

traditional23108. SLD Trail 10 by popiopiteam
smileyVoor #10 van deze Sliedrechtse mini-trail,
Worstelde ik mijzelf eerst door het struweel.
PS De grootte van alle 10 caches in deze trail is micro en niet small, zoals in de beschrijving is vermeld.

traditional23107. SLD Trail 09 by popiopiteam
smileyVoor #09 van deze Sliedrechtse mini-trail,
Speelde ik vanwege de drukte een beetje toneel.

traditional23106. SLD trail 08 by popiopiteam
23106smileyBij #08 van deze Sliedrechtse mini-trail,
Keek ik van alle inspanning behoorlijk scheel.

traditional23105. SLD Trail 07 by popiopiteam
smileyBij #07 van deze Sliedrechtse mini-trail,
Bloeide kleurig raapzaad, en dat is geel.

traditional23104. SLD Trail 06 by popiopiteam
smiley#06 van deze Sliedrechtse mini-trail,
Was echt aanwezig, dus niet virtueel.

traditional23103. SLD Trail 05 by popiopiteam
smiley#05 van deze Sliedrechtse mini-trail,
Onprofessioneel verstopt? Integendeel!

23101mystery23102. Maak-em-ff by popiopiteam
smileyNadat ik-em-ff had gemaakt fietste ik in de omgeving van Sliedrecht ff naar de plek waar een doosje was verstopt. Daarnaast lag allerhande rommel, waar ik niets van kon maken. TFTC.

mystery23101. Nog meer vogels by J+A+K+N+S
smileyFluitend deze cache gelogd terwijl om mij heen de mussen tsjilpten, de vinken sloegen, de nachtegalen zongen, de ooievaars klepperden, de eenden kwaakten, de duiven koerden, de meeuwen krijsten, de hanen kraaiden, de kippen tokten en de overige vogels chagrijnig keken, omdat zij niet in dit mooie lijstje vogelgeluiden stonden. TFTC.

traditional23100. SLD Trail 04 by popiopiteam
smiley#04 van deze Sliedrechtse mini-trail,
Benaderde ik juist en functioneel.

traditional23099. SLD Trail 03 by popiopiteam
23097smiley#03 van deze Sliedrechtse mini-trail
Was allesbehalve immaterieel.

traditional23098. SLD Trail 02 by popiopiteam
smiley#02 van deze Sliedrechtse mini-trail.
Het vinden was goed voor mijn moreel.

traditional23097. SLD Trail 01 by popiopiteam
smileyVoor #01 van deze Sliedrechtse mini-trail,
Behoefde ik geen bijl, zaag of pikhouweel.

mystery23096. Braille by J+A+K+N+S
smileyIk viel met de neus in de boter. Flink wat kinderen werden er toegesproken door een schrijver en de burgemeester. Heb geïnteresseerd een poos staan luisteren. Aanleiding was zijn boek dat de schrijver hier behandelde. Ging over WOII in de Biesbosch. Hoe mensen op de vlucht waren voor de Duitsers. Parallellen met de huidige tijd dus waarin ook veel sprake is van vluchtelingen.
De oplossing van de Braille-puzzel gaf de info waar ik de cache zou kunnen vinden. Achteraf niet nodig, want een vriendelijke medewerkster alhier bood mij een stoel aan om zittend te kunnen luisteren naar de sprekers. Toen ik zei, dat ik eigenlijk voor de geocache kwam, verraadde haar blik namelijk waar ik moest zoeken, omdat ze precies in de richting van de locatie ging kijken.
Overigens na het loggen nog even weer staan luisteren. TFTC.