26-03-2016

Wandelen in de bossen bij Huijbergen aan de hand van de dieren uit Fabeltjesland. Ik kreeg het er warm van.

 

mystery23086. #160 [P250] De Fabeltjeskrant Bonus: 't Praathuis by Rosufiju
23086smileyBest leuk die Fabeltjeskrant op tv vroeger, maar precies toen mijn eerste borelingske in 1971 ter wereld kwam, kapten ze ermee. Mijn kindertjes zijn daarna vermaakt met veel minder leuke kinder-tv, zoals het totaal oninteressante Barbapapa en zo. Sesamstraat was wel aardig, al merkte mijn lieve dochtertje pas bij het overgaan op kleuren-tv op, dat Tommie een rood tongetje had. Herinneringen dus. De Fabeltjeskrant zag ik in de jaren daarvoor wel eens bij vrienden met kinderen.
Zo wandelde ik vandaag door het bos bij Huijbergen langs vele bekenden uit die tijd. Ik neem aan dat de CO van de generatie is die als kleuter veel plezier aan de Fabeltjeskrant heeft beleefd en daarom flink hard heeft gewerkt om alle kernfiguren goed uit de verf te doen komen. Letterlijk. Wat mij betreft zeer geslaagd. Veel zorg is er besteed aan iedere cache die ik passeerde.
Onvermijdelijk bij zo’n mooie serie is de populariteit. Vrijwel alle logboekjes bleken nagenoeg vol. Zeker na dit drukke Paasweekend zal het nog erger zijn. Alleen al vandaag telde ik wel 10 teams. De logboekjes zijn dus aan vervanging toe.
Nog wat interessants te melden bij deze mooie serie? Zekers. Ik ontmoette en sprak met de cache-teams Jaydenriver, Joanjede en GeTiKa59. 23086aOok zeker een halfuur met een Belgisch niet geocachend tweetal, man uit Zottegem, vrouw uit Essen. Behalve over geocachen, kun je wel raden waarover. Ik heb hen nog voorgesteld Vlaanderen en Nederland samen te voegen tot het nieuwe land Flandria. Ze vonden het wel een aardig idee.
Aan het eind van de rit wachtte de bonus. Daartoe waren onderweg 6 cijfers gegeven die nodig zijn om de formule van de bonuscache volledig in beeld te krijgen. Ik ontdekte er slechts 2. Het waren de C en de F, de onbelangrijkste cijfers uit de formule. In feite had ik daar dus helemaal niets aan.
Wat doe je dan als je toch per se het Praathuis, zijnde de bonus wilt bezoeken? Ik haalde de Carrotte-methode van stal. In het verleden meermalen succesvol. Het is een combinatie van intuïtie, ervaring, waanzin, oplettendheid, chaos, twijfel, logica, SM en nog wat van die elementen.
En weer lukte het. Ik was er erg blij mee en trakteerde mijzelf op een lekker blikje chocolademelk, dat ik zelf had meegebracht. Ik moest wel, omdat het mij in het café veel te lang duurde voordat iemand mijn bestelling opnam. Er werd alleen maar gepraat.
Kortom, een middagje heerlijk gewandeld en daarna tevreden terug naar Delft. TFTC.

traditional23085. #159 [P250] De Fabeltjeskrant: Woefs en Lamaars by Rosufiju

23083smileyWie waren er per ongeluk op tv beland?
De Woefs en Lamaars in de Fabeltjeskrant.

traditional23084. #158 [P250] De Fabeltjeskrant: Momfer de Mol by Rosufiju
smileyWie was die mijnwerker uit het Limburgse land?
Momfer de Mol van de Fabeltjeskrant.

traditional23083. Magic Caravan by Jopietje
smileyNiet te missen, dit wrak van een caravan hier midden in het bos onder Huijbergen. Voornamelijk gebruikt om afval in te deponeren. Geen idee waarom het geval hier staat. Maar gauw de cache gezocht en gelukkig snel gevonden. TFTC.

traditional23082. #157 [P250] de Fabeltjeskrant: Meneer de Raaf by Rosufiju
23080smileyWie was er een sarcastische querulant?
Meneer de Raaf van de Fabeltjeskrant.

traditional23081. #156 [P250] de Fabeltjeskrant: Het Dierenbos by Rosufiju
smileyWaar was het altijd een verwarrende toestand?
In het Dierenbos van de Fabeltjeskrant.

traditional23080. #155 [P250] De Fabeltjeskrant: Willem Bever by Rosufiju
smileyWie had er geen last van taalachterstand?
Willem Bever van de Fabeltjeskrant.

traditional23079. #154 [P250] De Fabeltjeskrant: Meneer de Uil by Rosufiju
smileyWie sprak er als een ware straatpredikant?
23076Meneer de Uil van de Fabeltjeskrant.

traditional23078. #153 [P250] De Fabeltjeskrant: Bor de Wolf by Rosufiju
smileyWie was uitbater van een café-restaurant?
Bor de Wolf van de Fabeltjeskrant.

traditional23077. #152 [P250] De Fabeltjeskrant: Zoef de Haas by Rosufiju
smileyWie was boswachter en snel aangebrand?
Zoef de Haas van de Fabeltjeskrant.

traditional23076. #151 [P250] De Fabeltjeskrant: Gerrit Postduif by Rosufiju
smileyWie was gehandicapt en soms irritant?
Gerrit Postduif van de Fabeltjeskrant.

traditional23075. #233 [P250] Het hardste gevecht by Team Rotres namens Project 250
smileyHet komt wel eens een enkele keer voor, dat ik een cache thuis niet goed voorbereid. Zoals deze bij voorbeeld. Ik dacht het antwoord van de puzzelvraag hier ter plekke te kunnen uitvogelen, maar helaas. Zo moest ook ik een klein gevecht leveren om toch een cache te vinden. Met flink wat denk- en gokwerk, anders gezegd de Carrotte-methode, lukte het toch. TFTC.

traditional23074. #059 [P250] Klein, klein kleutertje by Team Rotres namens Project 250
smileyDat was wel een heel klein kleutertje. Overigens wel benieuwd naar wie dit kinderliedje oorspronkelijk verwees. Van Wikipedia begrijp ik, dat het uit het Duits komt. TFTC.

23073traditional23073. Costa Kabrita by Drentse doorlopers
smileyTerwijl even verderop onder grote belangstelling honden werden afgericht, betrad ik het hokje met de automaten en de cache. De automaten waren mij meteen duidelijk, maar de cache niet. Het ergste was, dat ik hier al voor de tweede keer was. Zo nu en dan staken andere bezoekers hun neus om de hoek en zagen mij worstelen om iets te vinden. Pas nadat ik mijzelf zeker vijf keer had voorgehouden, dat dit de cache niet was, ging ik eens erin kijken. Dus toch! TFTC.

traditional23072. Hier zit je goed 2 by Schummie + Daisy0008
smileyHet koolmeesje dacht hier ook goed te zitten, maar helaas. Bij het openen van het kastje vloog het diertje hoogst verbolgen weg. Dacht hier een goed huisje te vinden. De CO heeft vergeten het gat af te sluiten, iets wat wel meer CO’s vergeten bij dit type cachebehuizing. Ik stond voor de keuze, het huisje aan het koolmeesje over te laten of niet. Ik koos van niet. Hij was zich nog aan het oriënteren en zal vast wel wat anders vinden. Ik heb het gat daarom gedicht met een takje. Onderhoud gewenst. TFTC.

traditional23071. #060 [P250] Boer, wat zeg je van mijn kippen? by Team Rotres namens Project 250
23071smileyDe boer zelf vindt zijn kippen zilverachtig, begreep ik toen ik mijn bolide onder het bord met straatnaampje parkeerde. Wel even goed moeten rondkijken in de automatiek voordat de keurig verstopte cache werd ontdekt. TFTC.

traditional23070. Cachstmis 2013 by MarDilMag
smileyHet rendier hier heeft waarschijnlijk betere tijden gekend. Hij mocht eventjes uit zijn holletje komen bij mijn bezoekje. Ondanks het ontbreken van een dekseltje toch een droge logrol. TFTC.

traditional23069. kapoentje by Miss-Babbeltje
smileyEen kapoentje is natuurlijk niet echt een Lieveheersbeestje. Het is slechts een bijnaam. Het echte kapoentje is Sinterklaas, maar dat is een ander verhaal. De grappige cache werd goed gevonden. TFTC.

traditional23068. Gas, Water en Licht #3 by DipsySjakie, geadopteerd door Kakaatje
smileyIk was er al bang voor bij het lezen van de hint en niet onterecht. Een stronk is het stuk boom met de wortels er nog aan, dat overblijft als je een boom omzaagt of omhakt. Mijn grootvader was expert in het opruimen van stronken. Hij deed dat met springstof. Als zijn kleinzoon ben ik dus min of meer ook deskundig op het gebied van stronken.
Kortom, de hint klopt niet. Na ongeveer een half uur verwoed zoeken had ik toch succes. TFTC.

23067traditional23067. Container loos by Blobbie
smileyInderdaad, zo’n containerloze cache was ik nog niet eerder tegengekomen. Het beschrijven ging lastig, maar lukte. Daarna weer het stukje teruggewandeld naar mijn bij het meertje geparkeerde bolide. TFTC.

traditional23066. De Zoom by joreman1
smileyOnder de rook van de sigarettenfabriek Philip Morris in Bergen op Zoom mocht ik enkele halsbrekende toeren uithalen om een gevaarlijk kolkende rivier over te steken. Maar het lukte. Het lukte me zelfs daarna ook nog om een verstopt doosje te vinden. Dat was wel flink kapot. Onderhoud dringend gewenst. TFTC.

traditional23065. doodlopend by joreman1
smileyBij de cache kun je dit weggetje hier in Bergen op Zoom nog wel vervolgen, maar ik neem aan dat het verderop inderdaad doodloopt. De cache zelf is ook zo goed als dood. Flink kapot, al was tot mijn verbazing het papiertje nog wel droog. Onderhoud dringend gewenst. TFTC.