17-03-2016

Kriskras en zigzag door Hellevoetsluis gefietst. Je moet toch iets met het mooie weer.

 

mystery23043. bonus vogels by de bunker
23043smileyIk zou dit meer een extra cache noemen en geen bonus. Van een bonus verwacht ik namelijk iets speciaals, in dit geval een volière of zo. Meestal is dat namelijk het geval bij een serie, dat de bonus de kers op de taart is, het klapstuk van de veiling, als je snapt wat ik bedoel. Natuurlijk was ik hier ook tevreden mee, maar toch.
Daarvoor had ik zigzag de wijk Struyten in Hellevoetsluis doorkruist om allerlei zangvogeltjes te spotten. Die zaten niet op de voor hen vertrouwde plaatsen, maar weggestopt op voor vogels bizarre plekjes. Ik kon daar de humor wel van inzien en slaagde erin om ze allemaal te lokaliseren, waarbij vooral het roodborstje mij flink liet zweten. Eigenlijk vond ik de bonuslocatie nog de meest natuurlijke plek voor een vogeltje om zich te bevinden.
Het was tevens de laatste cache voor mij hier in deze vestingstad waar ik in de loop der tijden al aardig wat caches heb gevonden. Ik fietste terug naar mijn geparkeerde bolide ergens in de wijk Den Bonsen Hoek en reed daarna tevreden terug naar huis in Delft. TFTC.

traditional23042. zicht op het winkelcentrum by de bunker
smileyInderdaad zag ik een eindje verderop het bedoelde winkelcentrum. Maar geen cache. Omdat ik aan het eind stond van mijn queeste naar allerlei zangvogels in deze buurt, rekende ik hier de eindcoördinaten uit van de bonuscache. Toen ik daarmee klaar was, wierp ik een laatste blik op het gebiedje hier en zag plots een mogelijkheid toch daar te geraken, wat in eerste instantie niet mogelijk leek. En warempel, daar was de cache. TFTC.

23041traditional23041. het roodborstje by de bunker
smileyDeze vogel heeft mij van alle vogels in deze buurt de meeste last bezorgd. Je wilt niet weten hoe ik zonder bekommernis om vieze kleding hier tekeer ging in mijn ultieme pogingen alle vogels in de buurt op mijn lijstje te krijgen. Pas na heel lang en heel veel tijgersluipgang kreeg ik de lastpost in handen. Het maakte me zeer tevreden en zelfs een beetje trots. TFTC.

traditional23040. de huismus by de bunker
smileyZo, deze huismus bezat een luxe appartement. Normaal nestelen deze vogels onder dakpannen en zo. Deze hier beschikte over een vrije woning. Weliswaar aan een druk fietspad, maar toch. Een kort bezoekje mijnerzijds werd erg op prijs gesteld. TFTC.

traditional23039. De koolmees by de bunker
smileyDat viel nog niet mee. Ondanks overduidelijke zoeksporen keek ik driemaal over de cache heen elke keer als ik me weer door de struiken worstelde. Maar het was gewoon een kwestie van volhouden. Bij de vierde keer werd de koolmees gespot. TFTC.

traditional23038. de bonte specht by de bunker
smileyGelukkig maakte deze specht het hier niet al te bont en kon ik de keurig verstopte cache snel van zijn plekje lichten. TFTC.

traditional23037. de plataan by de bunker
smileyMijn zoeken hier in een voortuintje naar een plataan werd wreed verstoord door een argwanende buurvrouw die wilde weten wat ik hier uitspookte. In het algemeen goed dat er sociale controle is, maar ik had het er moeilijk mee. Dat ik aan het geocachen was, dat zei haar niets. Het maakte haar eigenlijk alleen nog maar meer argwanend.
Gelukkig kwam de CO mij redden. Zij vertelde de buurvrouw, dat ik aan het geocachen was. En toen was het ineens goed! Het kan verkeren. Zeker hier in Hellevoetsluis. Maar ik kon nu rustig mijn gang gaan en vond zo de keurig verstopte cache. TFTC.

mystery23036. Meneer van Dalen wacht op antwoord... by Rolo1977
23036smileyWortels, veel wortels, ik ben er gek op. De CO begreep dat en schotelde mij een heel partijtje voor in de puzzel. Die wortels verwerkte ik tot een heerlijke worteltaart, waarmee de oplossing van de puzzel klaarlag. Ergens in Hellevoetsluis mocht ik nogmaals een bos wortels in mijn grijpgrage handen houden. Mijn dag was goed. TFTC.

traditional23035. de vink by de bunker
smileyAangekomen op de Platterdijk ging ik op zoek naar een niet slaande vink. Niet dat ik vegetariër ben, maar ik eet nauwelijks vlees en zelden gevogelte. Dat werd dan ook niet gevonden. Wel een cache. Ook mooi. TFTC.

traditional23034. de winterkoning by de bunker
smileyVoor de winterkoning moest ik een flinke duik in de struiken nemen, iets waar ik feitelijk niet van houd. Geen vogel te zien, maar wel een cache en daar kwam ik eigenlijk voor. TFTC.

traditional23033. de pimpelmees by de bunker
smileyAls de pimpelmees evenveel moeite heeft zijn nest te vinden als ik hier de locatie van de cache, dan gaat het niet goed met dit vogeltje. Uiteindelijk belandde ik op deze nauwelijks te vinden achterafplek. De cache daar was gelukkig snel gevonden. TFTC.

23032traditional23032. de merel by de bunker
smileyOok merels nestelen bij mij in de buurt. Het luide gezang der mannetjes van de ochtend tot de avond is niet te missen. Ik miste de cache hier niet, al stond ik eerst aan de verkeerde kant van de sloot. TFTC.

traditional23031. de ekster by de bunker
smileyDe ekster is een slimme vogel, weet ik uit ervaring. Jaarlijks nestelen hier bij onze flat in Delft namelijk koolmeesjes en die weten dan ongeveer 10 eitjes uit te broeden. De eksters hier weten exact wanneer de jongen gaan uitvliegen en zitten dan al likkebaardend te wachten. Ze worden dan verblijd met ongeveer 10 heerlijke hapjes zeer tot ongenoegen van de luid protesterende koolmeesouders. TFTC.

traditional23030. Hellevoetse grienden by wijlerh
smileyIk stapte blijkbaar in het goede jaargetijde de grienden binnen. Geen laarzen nodig en al helemaal geen bootje. Met mijn adelaarsogen + brilletje spotte ik de locatie van de cache onmiddellijk. Dat gaf de burger moed voor het vervolg van deze cache-dag. TFTC.

mystery23029. Attributes by The Puffin
smileyVolgens mij staat er een attribuutje te weinig bij deze cache. Namelijk het fiets-attribuut. Ik had mijn fiets namelijk meer dan nodig om deze cache te graaien. TFTC.

23027traditional23028. Kletspaal by The Puffin
smileyWeinig gekletst vandaag, ook niet via mijn iPhone. Het verwachte lunchtelefoontje van mijn goede vriend Biertje bleef bovendien uit vandaag. Ik denk dat ie dat morgen goed gaat maken. De cache lag precies waar ik hem verwachtte. Mag ook wel eens. TFTC.

traditional23027. BKH #3 Geometrisch: Hoekig & Bruin by Rolo1977
smileyMooie omschrijving voor dit kunstwerk in Hellevoetsluis op de kruising Kooilaan/Vloedlijn. Gewrocht in 1983 door Margot Zanstra-Wilgenburg uit Laren die in 2010 is overleden op 89-jarige leeftijd. Overigens niet haar meest bewonderde werk, ook niet door mij. Ze had waarschijnlijk nog wat cortenstaal over om er een plastiek van te maken.
Op een afstandje ervan zocht ik een cache, lange tijd op een verkeerde plek vanwege de hint en tunnelvisie. Op zeker moment werd ik wakker en deed de juiste greep. TFTC.

23026traditional23026. BKG #7 Raar: Het ... Hondje by Rolo1977
smileyNou ja, raar. Honden generen zich er niet voor. Ze doen het probleemloos waar je bij staat. Aan mij hier de schone taak mij daaraan te spiegelen en ook mijn werk te doen. En dat net op het moment dat de school uitkwam en luid kwebbelende kindertjes aan de hand van pa of ma de brug passeerden waar het moest gebeuren. Gelukkig brachten 13 jaar ervaring en wat goochelcapaciteiten hier de doorslag. Goochelen? Jazeker, ik toverde zo een hond tevoorschijn! En ook weer weg na het plaatsen van mijn worteltekening. TFTC.

traditional23025. Lampje Lamprei by van rooijen
smileyZoals altijd bij dit soort vakkundige constructies stond ik eerst wat schaapachtig te kijken en wat heen en weer te drentelen, alvorens resoluut de koe bij de horens te vatten. De koe bleek in dit geval een egel en de horens een lampje. Toch kwam er iets schoons tevoorschijn waar ik ook in eerste instantie de clou niet van begreep. Opnieuw een stukje harde actie van mijn kant en ook dat probleem was getackeld. De worteltekening kon worden geplaatst. Mooi geknutseld. TFTC.

traditional23024. Het deurendok by The Puffin
smileyHet deurenverven hier in het deurendok was zo te zien al heel lang verleden tijd. Slechts hier en daar wat roest duidde op een deurdokkenvolle tijd. Mooie gelegenheid om er een cache te verstoppen om ons op dit verleden te wijzen. Moest wel even zoeken, maar toch. TFTC.

traditional23023. BKH #1 organisch: de Stalen Boom by Rolo1977
23023smileyHm, is kunst niet altijd bijzonder? Dubbelop dus, tautologie. Gelukkig kan men de afkorting ook lezen als Beeldende Kunst in Hellevoetsluis. Deze Stalen Boom symboliseert het ernaast gelegen Kanaal door Voorne met drie bruggen. Knap stukje werk. Dat geldt ook voor de cache die ik uiterst voorzichtig heb gegraaid. TFTC.

traditional23022. Boeien: Kanaalweg WZ by Rolo1977
smileyDe boei stond er prima bij hier aan de Kanaalweg. Goed in de verf, rood onder, groen erboven en wit aan de top. De cache was een petling en had een gele dop. Ook mooi. TFTC.

traditional23021. Welkom in Den Bonsen Hoek by Aad3224
smileyEven was ik bang hetzelfde te moeten ondervinden als bij de vorige brug, namelijk lang zoeken zonder iets te vinden. Gelukkig deed ik op zeker moment een goede greep en klopte de hint dus perfect. TFTC.

traditional23020. Langs de Nelson Mandelalaan #6 by DutchFreddy
23020smiley#6 aan de nieuwe Nelson Mandelalaan
Lag zo voor het grijpen welteverstaan.

traditional23019. Nelson Mandela by The Puffin
smileyNiet voor de eerste keer, dat ik mijn geluk zocht midden op een rotonde terwijl zo nu en dan auto’s passeerden. Gelukkig hoefde ik hier niet al te lange tijd voor aap te staan. TFTC.

traditional23018. Langs de Nelson Mandelalaan #5 by DutchFreddy
smiley#5 aan de nieuwe Nelson Mandelalaan,
Daar mankeerde echt helemaal niets aan.

traditional23017. Langs de Nelson Mandelalaan #4 by DutchFreddy
23017smileyZal #4 aan de nieuwe Nelson Mandelalaan  -------------------------->
Als een warm broodje over de toonbank gaan?

traditional23016. Langs de Nelson Mandelalaan #3 by DutchFreddy
smiley#3 aan de nieuwe Nelson Mandelalaan
Had ik natuurlijk in mijn agenda staan.

traditional23015. Langs de Nelson Mandelalaan #2 by DutchFreddy
smiley#2 aan de nieuwe Nelson Mandelalaan
Liet ik niet aan mijn neus voorbijgaan.

traditional23014. Langs de Nelson Mandelalaan #1 by DutchFreddy
smiley#1 aan de nieuwe Nelson Mandelalaan
Kon de toets der kritiek wel doorstaan.

traditional23013. De Eenzame Boom by DutchFreddy
23013smileyIk snap de eenzaamheid van deze boom wel. Ik moest zeker een kilometer omfietsen om er te geraken en voor het tonen van zoveel liefde zijn er niet velen in staat. Hij was dus extra blij met mijn bezoekje, deze hoge populier hier midden in de woestenij. TFTC.

traditional23012. B & B Rijksstraatweg by Aartje de B
smileyDe postbode wist niet dat hier een B&B was. Hij betrapte mij bij mijn escapades op zijn route. Na een korte uitleg begreep hij het en kon ik verder gaan met mijn handelingen. TFTC.

traditional23011. De brug by The Puffin
smileyLeuk al die kindertjes die over deze brug naar school wandelden. En die mij daar zagen scharrelen. Op een onbewaakt ogenblik wist ik toch de petling te graaien. Tot mijn lichte schrik met tamelijk hard gesis achter mij. Het bleek dat een jonge zwaan zich had opgeworpen als bewaker van de cache. Best handig want nu kon ik via het dier al fotograferend de aandacht van steeds weer langswandelende kinderen afleiden. TFTC.

mystery23010. In de ban van de slang by The Puffin
smileyDat moeten wel heel slimme kinderen zijn daar in Vietnam. Op 8-jarige leeftijd al deze puzzel kunnen oplossen. Zelfs met behulp van Excel slaagde ik daar niet in. Gelukkig was de formule van dien aard, dat ik met mijn boerenverstand toch redelijke coördinaten bijeen wist te sprokkelen. En die klopten nog ook. Op een min of meer slangwaardige plek mocht ik een petling vinden. TFTC.

mystery23009. Kynologische Kennis Rasgroep 4 by team mooi-weertje
23011smileyKnappe dashond die het waagt hier een cache te zoeken of eventueel een geurvlaggetje te plaatsen. Na het eindeloos virtueel legpuzzelen van dit hondenras, bleek de cache op een voor mij verrassende plek te liggen. TFTC.

traditional23008. Arendnest by Arenden Scouting Hellevoetsluis
smileyMerkwaardige arenden hier in Hellevoetsluis. Tenminste wat hun nest betreft. Dat bevindt zich dus onder de grond. Hogelijk verbaasd plaatste ik mijn worteltekening en wandelde hoofdschuddend terug naar mijn vlakbij geparkeerde bolide. TFTC.

traditional23007. Waar is de mol by Valken Scouting Hellevoetsluis
smileyOndanks dat de mol probeerde met her en der opgeworpen molshopen mij van de wijs te brengen, liep ik linea recta op mijn doel af. Terwijl ik mijn worteltekening plaatste, dacht ik aan de meer dan 3 miljoen Nederlanders waaronder een sympathieke bierdrinker, die weliswaar wekelijks voor de buis gekluisterd zaten, maar geen idee hadden, dat hier de oplossing lag. TFTC.

traditional23006. Leiding Rules by Leiding Scouting Hellevoetsluis
smileyLeuk van de CO om langs de berm hier allemaal prachtig bloeiende gele narcissen te planten. Maakte het korte wandelingetje erg vrolijk. Overigens wel een vreemde naam voor de leider van de scouts: Rules. TFTC.

traditional23005. Beverhol by Haviken Scouting Hellevoetsluis
smileyEen ding kan ik mededelen: in dit hol zat zeker geen bever en zal er ook nooit komen. Er zat alleen maar een cache in. Toch was ik daar dik tevreden mee. TFTC.

mystery23004. Turnen Heren - Bonus - Meerkamp Finale by 4leeuwtjes
23004smileyHet is natuurlijk geen toeval dat ik geboren ben in Heerenveen, de woonplaats van Epke Zonderland. Ook bij mij zit het turnen diep in de genen. Heel diep. Te diep eigenlijk. Een echte turncarrière is er daarom nooit van gekomen, al sta ik mijn mannetje bij voltigeren op een hobbelpaard. En dankzij de karakteristieken van het turnen, zijnde techniek, lef en doorzettingsvermogen, stortte ik mij op het bonuszoeken. Met resultaat mag ik wel zeggen. De jury waardeerde mijn uitvoering met toepasselijke D- en E-scores en een welverdiende medaille. Ik op mijn beurt waardeerde deze leuke serie + bonus. TFTC.

traditional23003. Turnen Heren - #5 Ringen by 4leeuwtjes
smileyMij langzaam op mijn vouwfietsje voortbewegend over de Hollemaarsedijk, een lastig grindpad waar voor mij weinig te hollen viel, mocht ik aan de ringen gaan zwaaien. Ik zwierde dat het een lust was en noteerde mijn laatste worteltekening in deze serie. Op naar de bonus. TFTC.

23002traditional23002. Herinnering aan het Heenvlietpad by 4leeuwtjes en T.yo
smileyPas bij de cache aangekomen herinnerde ik de voorganger, vooral vanwege de uitvoering van de cache. Terwijl nabij een man zijn hond leerde om niets te doen, plaatste ik mijn worteltekening. Pas toen ik klaar was met alle benodigde acties mocht de hond weer bewegen. TFTC.

traditional23001. Turnen Heren - #4 Brug by 4leeuwtjes
smileyVanwege het ontbreken van een brug alhier helaas geen elementen kunnen uit voeren zoals: zwaaien, kiepen, statische elementen (bijv. handstand), vluchtelementen en natuurlijk de afsprong. Daarom hier aan de Ooievaarsdijk maar op hoge poten de cache gelogd. TFTC.

traditional23000. Turnen Heren - #3 Vloer by 4leeuwtjes
smileyDe vloer bleek hier te bestaan uit grasgrond en bijna net zo verend als een echte turnvloer. Via een achterwaartse Rietberger vloog ik naar de cache, overigens niet beseffend dat dit mijn 23.000ste gevonden cache was. Dat merkte ik pas thuis op. TFTC.

traditional22999. Turnen Heren - #1 Voltige by 4leeuwtjes
23001smileyGeen paard te bekennen hier nabij het meertje geheten Put van Heenvliet. Dan maar via enkele eenvoudige flikflaks naar de cache. TFTC.

traditional22998. Turnen Heren - #2 Rek by 4leeuwtjes
smileyHet rekken bleek hier eerder bukken. Ben ik ook goed in ondanks mijn enigszins stramme oude rug. TFTC.

traditional22997. Turnen Heren - #6 Sprong by 4leeuwtjes
smileyGeen sprong in het duister, maar wel in de bosjes. Met een mooie score verliet ik de locatie. TFTC.