31-01-2016

Kort geocachen samen met Menno op deze miezerige dag qua weer. Mijn jaarkalender is nu volmaakt naar mijn zin.

 

Mijn jachtkalender
Bijna een jaar lang uitgekeken naar deze dag. Ik meende namelijk op alle dagen van het jaar minstens 10 caches te hebben gevonden. De Eikenhofjes wisten mij echter te vertellen, dat ik een administratief foutje had gemaakt: op 31 januari had ik slechts 9 caches gevonden. Vandaag moest dat rechtgezet worden en samen met Menno heb ik wat in Delft en omstreken rondgereden en 5 caches verschalkt. Daarmee is mijn jachtkalender nu helemaal naar mijn zin: op alle kalenderdagen minstens 10 caches gevonden (zie hier).

 

traditional22873. Traces of War: Von Sponecks Retreat: Hodenpijl by Notorynchus
22873smileyEen hobbyherder met 29 schapen. Ik telde er maar 27, maar dat kwam omdat twee stuks zich hadden verschanst achter de minibunker. Op 27 maart a.s. zullen de lammetjes geboren worden. Daar hoef je geen rekening mee te houden bij het graaien van deze cache, want de schapen staan dan te grazen op de ijsbaan in Schipluiden. Zo kom je nog eens wat te weten tijdens geocaching.
Het was vooral 8BG die de conversatie voerde met de hobbyherder die aan de andere kant van de sloot toekeek, wat wij hier hadden te zoeken. We hebben hem maar even de gevonden petling getoond en enige uitleg gegeven.
Tot mijn verbazing konden we met mijn bolide er praktisch een drive-in-cache van maken. Nooit geweten dat hier achter het kerkje van Hodenpijl zo’n uitgebreid parkeerterrein lag. En dat was bovendien behoorlijk gevuld. Niet met auto’s van kerkgangers, maar van bezoekers van het mij ook tot dusver onbekende restaurant.
Geen idee hoe de situatie hier was in de meidagen van 1940 tijdens WOII toen de Duitse generaal Von Sponeck met zo’n 300 man hier dekking zocht op de vlucht voor de Nederlandse militairen. Die vlucht lukte wonderwel. Toch ontkwam de lepe generaal uiteindelijk zelf niet, want drie jaar later werd hij op bevel van Hitler gefusilleerd wegens het niet opvolgen van een bevel in de strijd om de Krim. Daarbij zal ook meegespeeld hebben, dat Von Sponeck zijn grote baas voor gek had gezet door volkomen te falen in de opdracht om de Nederlandse koningin plus regering gevangen te nemen.
TFTC.

22872traditional22872. [3DMGE] Parkje Buitenhof by vanBaarsel
smileyHet weer was hetzelfde als tijdens de eerste keer, dat ik hier bij dit bruggetje mijn geluk zocht. Toen slaagde ik niet, nu wel. Samen met 8BG een wandelingetje door het natgeregende parkje. Wat 8BG vooral opviel, dat praktisch alle bomen hier behoorlijk scheef staan en allemaal in dezelfde richting. Volgens hem gevolg van hevige zuidwestenwind tijdens de jeugd van deze inmiddels stevige jongens. Daar kon ik het wel mee eens zijn. TFTC.

traditional22871. Delfstoffer/Niffler by Delfstoffer
smileyWij begrepen het niet helemaal van deze delfstoffer. Waar was dat zwarte pluizige dier met lange snuit gebleven? Wij zagen het verband niet met de cache. Wij hebben ons daarom maar wat vermaakt met het grappige cache-doosje en getracht er hapbewegingen van genoemde diertje in te zien. Het hapte heerlijk weg. TFTC.

traditional22870. ET 8 - De ontsnapping in de Boekenkist by xizat
22870smileyNiets nieuws onder de zon. Waarom zat Hugo de Groot gevangen op slot Loevestein? Vanwege godsdiensttwisten, in dit geval tussen Protestanten onderling. Hoe zit het in het Midden-Oosten vandaag de dag? Ook godsdiensttwisten, maar wel wat heviger. Onze Huug zat in het verkeerde kamp bezien vanuit de politiek en kreeg daarom levenslange gevangenisstraf opgelegd.
Gelukkig voor hem kon hij vluchten en ontsnappen in een boekenkist. Zelf heb ik niet veel met boeken wat gesymboliseerd werd met de grootte van het biebje alhier in Den Hoorn. Precies goed. En er stond zelfs een boek dat mijn aandacht kreeg. Vooral één hoofdstuk greep mij en 8BG aan: over de Abutílon, met zijn mooie hartvormige bonte blad, dat groen en geel gemarmerd, vijfspletig en roomkleurig getand is. TFTC.

traditional22869. ET 9 - De boeken dief by xizat
smileyBoeken stelen is niet mijn hobby. Ook niet van 8BG. Toch togen wij naar Den Hoorn om uit te zoeken hoe zulks in zijn werk gaat. Het bleek in de praktijk heel eenvoudig. Je pakt een boek uit de ‘Kleine Vrije Bibliotheek’ en maakt dat je wegkomt. Wij hebben dat niet gedaan, maar het had gekund.
Terwijl 8BG voorlas uit één der boeken, namelijk dat het volgens de wet verboden is in het wild groeiende planten van bijzonder beschermde soorten of delen of groeistadia van deze planten af te snijden, te plukken, uit te trekken, uit te graven, te beschadigen of te vernietigen en hun standplaatsen schade toe te brengen of te verstoren, plaatste ik mijn worteltekening. TFTC.