28-01-2016

En alweer een mooiweerdag in januari. Dat werd fietsen in Maassluis waar nog leuke plekjes zijn voor caches.

 

traditional22868. Ramkraak by Team Moekestorm
22868smileyMet alles wat ik in me had getracht hier in het altijd majestueuze Maassluis mijn slag te slaan middels de intussen alom bewezen techniek van het ramkraken. Me tot in de puntjes voorbereid, vooral mentaal. Aan de Vermeerweg moest het gebeuren. Net toen ik mijn bolide schrap zette voor een frontale aanval, viel me op dat iemand me was voor geweest. Dat opende perspectieven. In de verwarring wist ik op onnavolgbare wijze de ramkraker te verrassen door het hem afhandig maken van de buit.
In feite had ik dat geleerd via de tv uitzending van het National Geografic Channel alwaar een luipaard met grote inspanning na heftige achtervolging een reebok verschalkt, maar daarna wordt weggejaagd door hyena’s die niet eens de moeite nemen om het uitgeputte luipaard te bedanken voor al het goede werk.
Aldus zeer tevreden de ram(p)plek verlaten en terug naar huis in Delft. Het was mooi geweest vandaag, vooral ook het weer. TFTC.

traditional22867. Gt Landkaartje by Geo Bram
smileyAan de oever van de snelle vliet, in dit geval de Nieuwe Maas bij Maassluis, was ik op zoek naar een petling die hier stiekem was geplaatst door de zoon van het illustere team Gt Landkaartje. Het hele gezin had ik vorig jaar al eens ontmoet op een prachtige zomerdag in het Bernisse gebied. Vandaag was het iets minder warm, maar voor januari kon het ermee door ondanks een vrij harde wind. TFTC.

22866multi22866. Boekenwurm by MMXdB
smileyAls er iets is waar je me ’s nachts voor mag wakker maken, is het een goed boek. Liefst een gortdroog soort, zo eentje voor in het haardvuur (met dank aan Herman Finkers). Maar goed, voor één keer verkleedde ik me als boekenwurm en toog naar Maassluis voor een rondje om de bibliotheek. Daartoe had de CO mij namelijk uitgenodigd. Ik struinde daartoe door wat struweel, bleef haken achter een braamstruik, haalde tot bloedens toe mijn wijsvinger open, maar bemachtigde toch de nodige info om binnen in de bieb recht op mijn doel af te lopen. Onbespied wist ik hier mijn worteltekening te plaatsen in het juiste boek. TFTC.

traditional22865. Avonturis by Ouzoboy jr
smileySpeels als ik ben, huppelde ik eerst wat rond in het avontuurlijke speelgebied aan de Nieuwe Maas te Maassluis alvorens mij te wijden aan het vinden van een doosje. Dankzij de hint hoefde ik op veel plekken niet te zoeken, maar waar wel? Het duurde wel even voor mijn oog op het juiste plekje viel. TFTC.

traditional22864. In the air1 by georieske
22864smileySprong ik een gat in de lucht bij het vinden van deze cache? Echt niet. Maar ik was wel blij. Vooral met mijn app die chocola kon maken van de cryptische hint. Ik had al bij de bewuste plek gekeken, maar niet goed genoeg. Nu graaide ik vastberaden raak. En daarna verder langs de zonovergoten Nieuwe Maas hier bij Maassluis. TFTC.

traditional22863. Zicht op Dijkpolder by famvoskamp
smileyLaat nu net voor de cache-plek een grote blauwe container staan. En verderop een in aanbouw zijnd huis. Zo kwam van het uitzicht op de Dijkpolder hier in Maassluis niets terecht. Maar ja, uitzichten op polders met alleen wat groen gras heb ik al zoveel gezien in mijn leven, zowel in Friesland waar ik boorde en toog, als hier in Zuid-Holland. Daarom maar gewoon de cache gegraaid. Eigenlijk kwam ik immers daarvoor hier. TFTC.

traditional22862. Sydney aan de Waterweg by famvoskamp
smileyUit welk materiaal is deze spierwitte kerk te Maassluis opgebouwd? Het lijkt wel tentdoek. Zal wel beton zijn of zo? In de hint wordt gesproken over een appostel. Benieuwd welke app de eerste appostel heeft gebruikt voor zijn bouwwerk. Allemaal vragen die je het beste kunt omzeilen door gewoon de cache te graaien. En dat deed ik. TFTC.
22862

 

 

traditional22861. Insecteneter by Ouzoboy
smileyInsecteneters worden we op den duur allemaal. Boordevol essentiële eiwitten. Bovendien erg lekker, zegt men. Veel minder belastend voor het milieu dan het verorberen van koeien, varkens en schapen, hetgeen we nu massaal doen. Hier in Maasluis gaf een diertje het goede voorbeeld. Hoewel ik onlangs nog een McD heb bezocht, snapte ik hint niet. Maakte niet uit, want de insecteneter werd gespot ondanks dat onduidelijk was in welke tuin gezocht moest worden. Een gebruikelijk gc-stickertje op het raam ontbrak hier namelijk. TFTC.

traditional22860. Stadhuis Maassluis by famvoskamp
smileyStadhuis? Waar dan? Ik kwam uit bij een hek, maar zag nergens een stadhuis. Daarvoor passeerde ik een supermarkt. Ik geloof best dat Maassluis een stadhuis heeft, maar blijkbaar niet hier. Nou ja, dan maar de kleine cache graaien aan het begin van mijn cache-dag hier. En dat lukte. TFTC.