10-01-2016

Heerlijk over de nieuwe A4 naar Vlaardingen gereden om daar wat rond te fietsen en zo.

 

traditional22820. Singels in Vlaardingen-Holy # 6. Alb Schweitzersingel by vaarten
22820smileyHallo Vlaardingen, mag ik even citeren uit de Dikke Van Dale?
Van Dale: singel ==> 1. weg langs de buitenzijde van een stadsgracht.
Vandaag fietste ik langs liefst 5 straten in Vlaardingen die beweren singels te zijn. Waar zijn die grachten? Ik heb er geen eentje gezien. Soms lag ergens achter de bosjes een miezerig slootje dat absoluut niet de naam gracht verdient. Gelukkig ben ik ruimdenkend en vergeef deze stad deze naamgevingblunders. Het ging mij immers toch voornamelijk om het vinden van een aantal caches.
Bovendien was de reis hierheen mijn eerste rit over het nieuwe stuk A4 (even de cache-beschrijving aanpassen s.v.p.), hetgeen een flink stuk korter is van Delft naar Vlaardingen. Ik denk dat ik wel vaker gebruik zal maken van deze kortere verbinding richting Zeeland.
Voor de cache hier heb ik flink moeten zoeken en bemerkte thuis pas dat er een spoilerfoto aanwezig is. Daarmee was het absoluut sneller gegaan, maar uiteindelijk schoot ik toch raak. TFTC.

traditional22819. Fiets Knooppunt 67 by RCAirpower
smileyNet op tijd en als laatste geocacher deze cache gevonden vanwege archivering. Het knooppunt hier vlakbij het water van de Vlaardingervaart was mij bekend, want ik ben hier al talloze keren gepasseerd. Maar blijkbaar lag hier toen nog geen cache. Nu wel (nog net) en die was rap gevonden. TFTC.

22818traditional22818. Eric by WillemVl
smileyDe parallel tussen opa en ijsbeer Eric uit Blijdorp maakt mij nieuwsgierig. Wat zagen de kleinkinderen in opa? Was het een beer van een man? Vader van een tweeling? Liep hij vaak te ijsberen? Vertoefde hij graag op de noordpool? Wij weten het niet.
Wat ik wel weet is dat hier een cache was verstopt. Niet moeilijk te vinden mede dankzij de keurige gc-sticker. TFTC.

traditional22817. Singels in Vlaardingen-Holy # 5. Churchillsingel by vaarten
smileyNadat ik mede dankzij een afwijking in de coördinaten flink lang had lopen zoeken, vond ik eindelijk de juiste plek en kon gaan vissen. Dat kan ik als de beste. Nadat ik beet had, slingerde ik de cache zo tevoorschijn. TFTC.

traditional22816. Singels in Vlaardingen-Holy # 4. Zwanensingel by vaarten
smileyTheoretisch bespied door honderden ogen in alle omringende flats deed ik mijn werk. De hint hielp. Ik begreep waarnaar ik moest zoeken en onderzocht de diverse mogelijkheden. De vijfde bleek raak. In een zeer ongemakkelijke houding sloeg ik toe en na het loggen moest ik opnieuw mijzelf in kreukels vouwen om de boel weer in oorspronkelijke staat te brengen. TFTC.

traditional22815. Singels in Vlaardingen-Holy # 3. Lepelaarsingel by vaarten
smileyOp de hoek van de Lepelaarsingel en de Zwanensingel begreep ik het even niet. Waarom Lepelaar – enkelvoud? Waarom Zwanen – meervoud? Waarom niet Zwaansingel en Lepelaarssingel (met 2 ss-en)? Andersom dus. Omdat ik van al die vragen moe werd, heb ik maar gauw de cache gegraaid. TFTC.

traditional22814. Singels in Vlaardingen-Holy #2. Dillenburgsingel by vaarten
22814smiley“Hé!!” “Hé!!” “Hé!!” Opeens drong het tot mij door dat iemand ergens stond te schreeuwen. Toch niet naar mij? Toch wel! Het geschreeuw ging bovendien gepaard met gebaren. Duidelijke gebaren zelfs. Vrij vertaald: oprotten. Dat kon ik helaas nog niet, want mijn worteltekening moest nog worden geplaatst op het logrolletje van de zojuist door mij gevonden leep verstopte cache.
Ik zwaaide dus vriendelijk terug naar de dame die ongeveer 50 meter verderop drie hoog op een galerij mij min of meer een serenade bracht. Mijn gezwaai werd duidelijk niet op prijs gesteld, maar ik kon even niet anders. Nadat ik al mijn geocache-werkzaamheden rustig en beheerst had afgerond, fietste ik maar even in haar richting om te vernemen wat haar dwarszat.
Hoewel des namiddags tegen drieën, stond daar een dame van onbestemde leeftijd in ochtendjas, krulspelden in het haar met daarover een plastic kapje mij strijdlustig op te wachten. Ze leek zo weggelopen uit een Italiaanse film. Op mijn vriendelijke vraag, wat haar toch verontrustte, kreeg ik alleen te horen dat ik moest opzouten, omdat ik daar (waar ik zonet was) niets had te zoeken. Dat was ik dus pertinent met haar oneens. Ik had er niet alleen wat te zoeken, ik had er zelfs wat gevonden!
Dus ik vertelde haar vriendelijk dat ik daar wel degelijk iets had te zoeken. Dat was zij dan weer niet met mij eens en ze herhaalde, dat ik moest wegwezen. Mijn vriendelijke vraag “Waarom?”, leidde tot het nijdige antwoord: “Omdat ik het zeg!” Mijn reactie daarop kon ik niet onderdrukken. Ik barstte uit in luid lachen. Daar had ze niet van terug en ze verdween in haar veilige huisje.
Ik stapte op mijn vouwfietsje en reed naar het volgende avontuur hier in Vlaardingen en passeerde daarbij een verboden-toegang-bord. Haar reactie zal daar toch niets mee te maken hebben gehad? Eeh... Neee... Vast niet...
TFTC.

traditional22813. Past net! by Hopmaniak Junior
smileyIn de opsomming door de CO van de vele vertalingen van “past net” in allerlei talen, mis ik toch de Friese vertaling. Als je in het Fries zegt: ”Past net”, dan betekent het dat het NIET past. Je kent wellicht wel het verhaal van een vrij grote boot die een brug passeert, waarbij het vraag de is of dat gaat lukken qua breedte van boot en water. De Friese brugwachter zegt: ”It kin net”, waarop de Hollandse schipper verstaat, dat het net kan en vervolgens zijn boot klem vaart, hahaha.
Als Fries constateerde ik hier bij de cache, dat it krekt paste. TFTC.
PS Mijn worteltekening paste nog maar net ergens in het volle logboek.

22812traditional22812. Tribune by Neo2271970
smileyAls ze de tribunes als deze hier zouden bouwen in voetbalstadions, zouden de fysiotherapeuten overstelpt worden met mensen die van rugklachten verlost willen worden. Paracetamol zou niet aan te slepen zijn. Orkanen van protest. Maar ja, dit is kunst en nog best aardig ook. Na wat ronddolen en het genieten van de vergezichten op deze heuvel, graaide ik de door de CO zelf gefabriceerde kleine cache. TFTC.

traditional22811. You have been...! by de_heksenketel
smileyDe problemen die ik met deze cache had, deed ik mijzelf aan. Ik overzag namelijk de gewone rechttoe-rechtaanbenadering en probeerde dus een alternatieve route. Die was gedoemd te mislukken. Maar ik had de instructiefilm bekeken en wist dus dat ik niet moest opgeven. Gelukkig ontwaarde ik vanuit de verte plots het toegangshekje. De rest is geschiedenis. TFTC.