13-12-2015

Na lange tijd weer op stap. Fietstocht door het groene hart ten noorden van IJsselstein. Een aanrader.

 

mystery22771. RIJ NW #Bonus by IJsselfijn
22771smileyEen aanrader! Deze niet al te lange fietstocht van dik 12 kilometer door het groene hart van Nederland. Caches niet lastig verstopt, zodat genieten voorop staat en gemiddeld om de 500 meter even moet worden afgestapt voor de broodnodige variatie. Zelfs in deze tijd van het jaar als er geen blad aan de boom zit, nauwelijks een plantje bloeit, veel vogels het voor gezien houden, heb ik genoten van dit fietsrondje. Natuurlijk ook omdat het weer meewerkte met soms een zonnetje en omdat er nauwelijks wind stond.
In heel kalm tempo fietste ik op mijn 41st of eigenlijk 73st langs alle caches. Noteerde braaf alle bonusinfo en had geluk bij #20 dat een team mij daar uit de brand hielp. Rekende eerst nog een beetje verkeerd vanwege de Y in de formule, omdat GSAK het wortelteken (!) had verdonkermaand en ik geen idee had wat met vi werd bedoeld. Zo stond ik op een verkeerde plek te zoeken, maar als doorgewinterd geocacher beschik je altijd over geluk en zag ik plots toch de locatie van de bonuscache. TFTC.

traditional22770. RIJ NW #24 by IJsselfijn
smileyKeurig recht op de verre zendmast van IJsselstein af fietsend, arriveerde ik bij de laatste cache met de laatste bonusinfo uit de serie, nummer #24. De akker achter het hek stond helemaal blank, maar toch hield ik het droog. Zelfs bij al het gereken dat nu volgde om de locatie van de bonuscache te vinden. TFTC.

22769traditional22769. RIJ NW #23 by IJsselfijn
smileyOmdat hier de Hollandsche IJssel een haakse bocht maakt, doet het parallelle fietspad dat ook. Na het passeren van enkele totaal onder water staande bosschages lag daar het zoveelste wildrooster met de bekende procedure: cache #23 graaien en daarna er overheen fietsen. TFTC.

traditional22768. RIJ NW #22 by IJsselfijn
smileyEn weer een totaal onbruikbaar wildrooster. Tenminste om te voorkomen dat hier dieren passeren. Ze kunnen gewoon om de roosters heen lopen. Ik fietste er gewoon overheen, maar natuurlijk pas nadat ik #22 met zijn bonusinfo had gegraaid. TFTC.

traditional22767. RIJ NW #21 by IJsselfijn
smileyTerug op het fietspad dat ongeveer parallel aan de kronkelende Hollandsche IJssel loopt op een afstand van gemiddeld zo’n 200 meter. Fijn hier cache #21 + bonusinfo aan te treffen. TFTC.

traditional22766. RIJ NW #20 by IJsselfijn
22766smileyPrecies bij één cache vandaag een ontmoeting met andere cachers. Dat was hier. Zonder dit treffen had ik deze #20 niet tevoorschijn gekregen. Weliswaar bevat mijn toolbox een telescopische magnetische pick-up, maar die bleek kapot en onbruikbaar. Net toen ik daar een traantje om wilde plengen, dook het Team 100 acre wood op met een wel bruikbare hengel. Hen hartelijk bedankt, waarna zij wandelend richting #19 togen en ik fietsend richting #21. TFTC.

traditional22765. RIJ NW #19 by IJsselfijn
smileyNiet gedacht toch gekregen. Het rustieke fietspad herbergde nog een cache, namelijk deze #19. Ik fietste er bijna voorbij in mijn trance en vanwege het feit dat de caches hier erg dicht op elkaar liggen. Maar goed. Ik plukte hier zowel de cache als de bonusinfo. TFTC.

traditional22764. RIJ NW #18 by IJsselfijn
smileyNa een scherpe afslag naar rechts kwam ik op een ander fietspad dat noordwaarts liep en even rustiek was als het vorige. Sloten aan weerszijden en halverwege de locatie waar ooit de Hoeksche Molen stond en waarvan men het achthoekige grondvlak heeft gerestaureerd als aandenken. De cache daar had ik 5 jaar geleden al gevonden. Toch heb er even bij stilgestaan alvorens verder te fietsen naar #18 + bonusinfo die verborgen was aan het Hollandsche IJsselpad. TFTC.

22763traditional22763. RIJ NW #17 by IJsselfijn
smileyHet rustieke fietspad vervolgend kon het ook hier niet uitblijven. Een onooglijk boompje doemde op en dat betekende weer een cache + bonusinfo. #17 was de naam. TFTC.

traditional22762. RIJ NW #16 by IJsselfijn
smileyNadat een beveiligde koe mij bijna op de hoorns had genomen, kwam het volgende ondier op mijn weg. En wat voor weg. Een prachtig rustiek gelegen fietspad richting Montfoort. Met satanisch genoegen graaide ik #16 en noteerde grimlachend het bonusgetal. TFTC.

mystery22761. Beveiligde koe by ilmojejo
smileyLuid loeiend vloog de beveiligde koe de stal uit en de vrijheid tegemoet. Die duurde helaas voor haar niet lang. Een enigszins rafelig logboekje voorzag ik van mijn worteltekening en onvermurwbaar duwde ik de heftig protesterende koe weer terug in haar verblijf. Daar zit ze veilig en wel tot de volgende bezoeker haar weer even van wat frisse lucht voorziet. TFTC.

traditional22760. RIJ NW #15 by IJsselfijn
22760smileyHoe mooi de Stuivenbergweg ook is, na #15 moest ik deze landelijke weg verlaten. Maar eerst spotte ik in het natte groene weiland een heuse zilverreiger en daarna bij een lantaarnpaal de bonusgenoteerde cache. TFTC.

traditional22759. RIJ NW #14 by IJsselfijn
smileyHet kon niet uitblijven natuurlijk. De treurige wilg aan de Stuivenbergweg die van heel ver al werd gespot door mijn adelaarsogen + brilletje, mocht als toevluchtsoord dienen voor #14. Terwijl een groepje wielrenners passeerde, plaatste ik mijn worteltekening. TFTC.

traditional22758. RIJ NW #13 by IJsselfijn
smileyTijd voor een staande lunch zo halverwege mijn fietstocht door de velden en dreven van Neerlands groene hart. Met smaak verorberde ik vier volkoren boterhammen met choco en appelstroop, werd tot mijn verbazing niet gebeld door mijn goede vriend Biertje en graaide en passant #13 + bonusinfo hier in de bocht van de Stuivenbergweg naast een boerderijcomplex. TFTC.

traditional22757. RIJ NW #12 by IJsselfijn
smileyDe Broeksdijk was onverwacht, ongemerkt en geruisloos overgegaan in de Stuivenbergweg, maar dat liet het verstoppen van caches onverlet. Zo kon #12 inclusief bonusinfo gevonden worden bij een onooglijk boompje, want die groeien hier blijkbaar overal. TFTC.

22756traditional22756. RIJ NW #11 by IJsselfijn
smileyHa, een pittoresk bruggetje hier aan de Broeksdijk. Bedoeld om naar het elektriciteitshuisje te wandelen. Dat deed ik niet, niet omdat ik bang ben voor elektrisch, maar omdat cache #11 daar niet lag. TFTC.

traditional22755. RIJ NW #10 by IJsselfijn
smileyMet een prachtig uitzicht over de grasgroene velden met hier en daar een oase in de vorm van een boerderijcomplex mocht ik #10 vinden aan de Broeksdijk. En weer was een onooglijk boompje de klos. Braaf noteerde ik de bonusinfo voordat ik de haakse bocht nam naar #11. TFTC.

traditional22754. RIJ NW #9 by IJsselfijn
smileyDe Broeksdijk vervolgend vertelde het plaatsnaambord mij dat IJsselstein nu achter me lag. ’s Nachts wordt deze weg op één plek verlicht vanwege een stukje uitwijkstrook. Het was wel grappig om daar nu #9 aan te treffen overdag met een stralend zonnetje. TFTC.

traditional22753. RIJ NW #8 by IJsselfijn
smileyDe situatie aan de Broeksdijk bij #8 leek verdacht veel op de situatie bij #7. Het scheelde slechts één onooglijk boompje minder. Helaas was hier de kunststofhouder foetsie. Er restte slechts een trieste schroef in het boompje en een in het gras liggend doosje. Toch kon ik de bonusinfo noteren. TFTC.

traditional22752. RIJ NW #7 by IJsselfijn
22752smileyDankzij een voet/fietspad langs de rand van IJsselstein mocht ik deze stad links laten liggen op weg naar #7. Zo arriveerde ik op de Broeksdijk waar vier onooglijke boompjes op me stonden te wachten. Toch wist de CO hier nog een cache te verstoppen. Bovendien met bonusaanwijzing. TFTC.

traditional22751. RIJ NW #6 by IJsselfijn
smileyLaatste cache aan de Zuid IJsseldijk op een steenworp afstand van IJsselstein zelf. In de verte zag ik al steeds de hoge mast waaraan deze stad haar bekendheid heeft te danken. De bonusaanwijzing genoteerd bij #6 en de stad in. TFTC.

traditional22750. RIJ NW #5 by IJsselfijn
smileyNaast een caravanstalling aan de Zuid IJsseldijk leek het of de cache hier lastig was te vinden. Glijsporen in de modder wezen daarop. Voordat ik ook een uitglijer zou maken, keek ik nog eens goed en stootte mijn neus bijna aan de cache nummer #5. Geluk dus. TFTC.

traditional22749. RIJ NW #4 by IJsselfijn
smileyWildroosters genoeg hier op de Zuid IJsseldijk richting IJsselstein. Overigens hebben die weinig zin, want een beetje wild wandelt er gewoon omheen. Ik stopte even, want hier vond ik nummer #4 en noteerde bovendien een bonusgetal. TFTC.

22748traditional22748. RIJ NW #3 by IJsselfijn
smileyDe Zuid IJsseldijk vervolgend met aan weerszijden nat akkerland en nat weiland mocht ik even stoppen bij een boom, groette een voorbijrennende trimmer en graaide nummer #3. TFTC.

traditional22747. RIJ NW #2 by IJsselfijn
smileyOp een paar honderd meter vanaf de Hollandsche IJssel vond ik aan de Zuid IJsseldijk probleemloos nummer #2 en noteerde de eerste aanwijzing voor de bonus. TFTC.

traditional22746. RIJ NW #1 by IJsselfijn
smileyBolide geparkeerd en nog voor ik op mijn vouwfietsje stapte, werd de eerste cache #1 uit deze serie al gegraaid. Een mooi begin van een mooie cache-dag. De Meerlobrug over naar nummer #2. TFTC.