12-11-2015

Alphen aan den Rijn, pfff, me suf gezocht naar caches. Toch nog een aantal gevonden.

 

mystery22732. LEIP - Onkruid bestaat niet by Hendrik Jan de Tuinman
22731smileyEen boude uitspraak in de titel. Onkruid wordt namelijk gedefinieerd als ongewenst. Als er wiskundig gezien dus maar één persoon bestaat die een bepaalde plant niet wenst, dan is die plant voor die persoon onkruid. Zo sprak ik ooit een boer die klein kruiskruid naar de hel verwenste. Ook zijn er veel tuinliefhebbers die niet verzot zijn op allerlei gewassen die hun ‘eigen’ plantjes naar de verdommenis helpen, vooral als het uitheemse planten betreft die hier oorspronkelijk niet voorkwamen.
Natuurlijk snap ik de CO wel. Iedere plant heeft recht op zijn bestaan en dat al miljoenen jaren bewezen. Met die positieve gedachte dook ik de Alphense bush in, na bij de vorige cache tot mijn verrassing onverwacht de coördinaten van deze cache in handen te hebben gekregen. TFTC.

traditional22731. LEIP - Zegerplas by Ko de Boswachter
smileyDe Zegerplas in Alphen aan den Rijn lag er prachtig bij onder een herfstzonnetje en zo hoort het ook als ik ga geocachen. Bovendien een tamelijk eenvoudig te vinden cache en dat mocht wel eens vandaag, want ik heb me waarlijk suf gezocht bij sommige. TFTC.

traditional22730. Olympiaplan by camende
smileyOndanks het feit dat de school net uitkwam en er dus veel volk op de been was in deze wijk van Alphen aan de Rijn, slaagde ik erin om ongezien mijn werk te doen. Keurige cache. Trouwens niet de eerste keer, dat deze verstopwijze op mijn pad kwam, maar het blijft leuk. TFTC.
PS Dekseltje is kapot. Regen zal de logrol geen goed doen, vermoed ik.

22729traditional22729. winkelcentra Alphen 3 - Ridderhof by zwammetje
smileyGelukkig ben ik geen ezel, want ik had mij al twee keer gestoten aan deze cache hier in Alphen aan den Rijn. Het was al drie jaar geleden, maar het deed nog steeds pijn. Om dat leed te verzachten, waagde ik een e-mailtje aan mijn goede vriend Biertje die de cache destijds probleemloos had gevonden. Mij is bekend dat hij zo’n succesje altijd op de gevoelige plaat vastlegt. Ik ontving per ommegaande een prachtige foto die niets aan duidelijkheid te wensen over liet.
Aldus toog ik vandaag naar de plek des onheils in de vaste overtuiging mijn bezoek hier positief te kunnen afsluiten. Ik parkeerde praktisch bovenop de cache en stoof zonder GPS, jas en pet de auto uit om even te loggen. Je voelt het al: helaas. Op de gefotografeerde plek niets dan lucht.
Daar stond ik dan. Voor de derde keer. GPS, jas en pet uit de auto gehaald en zoeken maar weer. Op alle plekken die ik vorige keer ook tevergeefs bezocht. Ik zocht zelfs aan de overkant van de straat, waar de foto theoretisch gezien ook had kunnen zijn gemaakt. Mijn wanhoop was groot.
Ik begon logs te lezen van de strijders die de cache wel hadden gevonden in de hoop op een hintje. En warempel, een tamelijk oude log gaf me hoop en duidelijkheid waar ik moest zijn. Ook daar in eerste instantie niets, maar als ware ik een bladblazer zo hard ging ik aan het werk om al die herfstbladeren voortdurend zo te verplaatsen dat steeds een andere stukje ondergrond zichtbaar werd. Dat had uiteindelijk succes. De worteltekening kon worden geplaatst en het drama eindelijk worden afgesloten. TFTC.

traditional22728. Boerenweg by De kevers
22728smileyPfff, wandelaars kwamen, wandelaars gingen, fietsers kwamen, fietsers gingen, en ik maar zoeken. Nog een tijd staan praten met iemand die op de koopvaardij ook te maken had gehad met GPS om de koers te bepalen. De komst van de GPS had hun veel geldbesparing opgeleverd. Wisten ze tenminste zeker waar ze zich precies bevonden midden op de oceaan.
Ik wist ook waar ik me bevond, namelijk op een fietspad bij Koudekerk aan den Rijn, maar vond geen cache. Totdat ik eindelijk mijn watje-status verliet en brutaler te werk ging. Zou ik vaker moeten doen. Mooi verstopt, dat wel. TFTC.

traditional22727. KK Petanque by Visjes
smileyVolgens mij is er hier op deze locatie in Koudekerk aan den Rijn al jaren geen petanque meer gespeeld. Het onkruid tierde namelijk welig op de baan. Mijn GPSr bracht me naar een bankje, maar ik las al in de logs dat de cache daar niet verstopt zat. Zou ook lastig zijn om hier een regular te verbergen. Met de gegeven onnozele hint zocht ik het dus verderop en vond al snel de niet verstopte merkwaardige cache-uitvoering. TFTC.

traditional22726. Klompje 07 by Ed&Pluis
smileyDe ene frustie is de andere niet. Deze hier bevond zich op een prachtige landelijke locatie met weidse uitzichten op gras en veel zwermen vogels, van kievieten tot spreeuwen en ganzen. Onder het genoeglijk verorberen van vier volkoren boterhammen genoot ik volop van lunch en uitzicht.
Maar ik kwam voor de cache die ik vorige keer niet boven had kunnen halen vanwege tape- en watertekort. Mijn goede vriend Biertje heeft altijd bier en tape bij de hand voor dit soort klusjes. Ik niet. Dus moest er iets anders worden bedacht. Ik ging over op de Baarsel-truc die tot mijn verbazing wonderwel werkte. Zo kon ik toch mijn worteltekening kwijt. TFTC.

22725traditional22725. groene brug by robinjitske
smileyGroen was ie zeker deze brug hier in Hazerswoude-Dorp. De cache had navenant een prachtige schutkleur, maar ontglipte niet aan mijn adelaarsblik + brilletje. TFTC.

traditional22724. Westzijdeweg by LuckieStar
smileyAl meermalen de Westzijdeweg mogen bezoeken om een cache te vinden. En joepie, er lag nu weer eentje. Niet dat ik de keurige en in mijn ogen originele cache meteen in handen had, maar toch. Het zoeken loonde. TFTC.

traditional22723. Het geluid #03: Voorbijrazende treinen by ALeune
smileyEen jaar of 10 geleden plaatste ik ook ergens aan deze HSL een cache tijdens de aanleg van het miljardenproject. Vandaag de dag razen de hogesnelheidstreinen dan voorbij, ook op het moment van mijn bezoek.
Het duurde wel even voordat mijn arme brein begreep wat er met de hint werd bedoeld. Ik heb het niet nagemeten, maar ga ervan uit, dat het wel aardig klopt. TFTC.

traditional22722. Het geluid #02: Fluitende vogels by ALeune
smileyIeder vogeltje fluit zo het gebekt is. Met die wetenschap stapte ik uit mijn bolide en zag een vogelhuisje op de grond liggen, losgerukt van zijn eigenlijke plek. Geen idee waarom. Toch maar netjes alles gedaan om mijn worteltekening te kunnen plaatsen en alles weer keurig afgesloten. Vervolgens het vogelhuisje maar weer naast de boom op de grond gezet. Onderhoud noodzakelijk, denk ik. TFTC.

traditional22721. Jerry-can in het Bentwoud by LuckieStar
22721smileyJerry kon het waarschijnlijk wel, maar ik niet. Oorzaak voornamelijk tunnelvisie mijnerzijds, waar ik niet de brede betonnen buis mee bedoel die hier onder mijn voeten zijn goede werk deed. Mijn logische uitgangspunt gezien de titel: een verzwaarde in het water liggende jerrycan waaruit een cache moest worden bevrijd. Maar hoe ik ook keek, geen jerrycan, maar wel veel water.
Tijd voor verandering van inzicht. Een hulplijntje naar Brouwertjes, een man die nooit last heeft van tunnelvisie, bracht uitkomst. Niet direct, maar toch. Na flink speuren werd eindelijk de plek gevonden en kon mijn handige tooltje worden ingezet. Een halfuur hier rondhangen had eindelijk succes. TFTC.

traditional22720. Nieuw uitzicht by besjes01
smileyHé, een cache van het team, dat ik in september ontmoette in Gilze. Op een mooie locatie midden in het Bentwoud nabij Zoetermeer vond ik een keurig verstopte cache. Ik had niet anders verwacht. Twee TB’s achtergelaten voor de volgende vinder. TFTC.

traditional22719. Het geluid #01: Fluitende kogels by ALeune
smileyTsja, als je vooraf de beschrijving niet leest, sta je op 10 meter van de cache voor een sloot. Toch had ik geluk, want even verderop had de jeugd een ‘brug’ aangelegd, voldoende sterk voor een oversteek. Fluitend wandelde ik vervolgens naar de stash area, waar ik verwelkomd werd door een tamelijk originele cache. TFTC.