09-10-2015

Fietsen door Zoetermeer-oost. Niet voor de eerste keer. Maar ja, weer verse caches.

 

mystery22582. Bonus Randstad(t)rail by Dragon1ord
22582smileyGoed gereedschap, grote schroevendraaier en inbussleutel 8. Ik had inderdaad een schroevendraaier en 8 inbussleutels in mijn toolbox. Zo trok ik goed geoutilleerd naar de berekende plek om de bonus te verzilveren. Een prachtig stuk handvaardigheid stond daar op me te wachten. Na een ogenblik van stille bewondering en het voorbijscheuren van een randstadrail, maar niet naar Alphen aan den Rijn, werd het tijd voor actie. Helaas lukte dat niet met de voorgeschreven gereedschappen. Gelukkig bevat mijn toolbox nog een wondertje van techniek en daarmee lukte het probleemloos de constructie braakvrij te openen. De worteltekening kon worden geplaatst en tevreden worden vastgesteld, dat dit wederom een prima cache-dag was geweest in het altijd zoekvriendelijke Zoetermeer. TFTC.

traditional22581. #5 Randstad(t)rail naar Alphen by Dragon1ord
smileyKijk, dit is een voorbeeld van een grappige cache. Simpel en toch verrassend. Daar houd ik wel van. Ik moest trouwens wel de hint lezen voordat ik toehapte. TFTC.

traditional22580. Benthuizerplas by niekie28
smileyNog voor ik een hand uitstak naar de cache, wees de ter plekke aanwezige visser mij al de plek en omdat ik niet snel genoeg toehapte, graaide hij ook even de cache voor me. Overigens toch een man van aanpakken. Hij vertelde dat het hier verboden was te vissen, maar dat hij zich daar niets van aantrok en dat de politie dit wist. Het grappigste was dat hij regelmatig dezelfde karper ving en zo de groei van het dier bijhield. Hij ving het beest bij 7 kilo in een andere vijver, verplaatste hem naar deze vijver alwaar de karper op dit moment 17 kilo weegt. Hij toonde mij een foto op zijn smartphone. Ze leken mij dikke vrienden. TFTC.

22579traditional22579. #4 Randstad(t)rail naar Alphen by Dragon1ord
smileyHet kunstwerk kwam me bekend voor. Destijds moest ik eronder duiken – bij wijze spreken dan, want ik ben geen pannenkoek – om de cache te graaien. Vandaag mocht ik even verderop een duik – nee, ook niet echt -proberen. TFTC.

traditional22578. Noordhove by KippKoRN & NemesisDivina
smileyEn daar stond ik weer eens in een steegje om een cache te vinden. Altijd een beetje luguber, maar meestal gaat het goed en passeren er geen onwetende bewoners. Ook nu niet. Eerst greep ik te hoog en liet het maar zitten, voordat ik een totaaldestructie op mijn geweten had. Gelukkig spotte ik toen de juiste plek en na wat peuteren ook de cache. TFTC.

traditional22577. Sjakies watervoorraad by niekie28
smileyGeen water gezien. Ik denk dus dat Sjakie droog staat te douchen. Als dat maar goed gaat. Ik zag wel de plek waar Sjakie zijn imaginaire watervoorraad denkt te hebben. En aldus vond ik de cache. TFTC.

traditional22576. #3 Randstad(t)rail naar Alphen by Dragon1ord
smileySoms zoek ik het te hoog, zoals hier. Overigens niet onbegrijpelijk gezien het aantal keren, dat ik op die hoogte een cache vond bij dergelijke objecten. Ik verstoorde daarbij wel de rust van een jonge merel die luid schreeuwend van zijn veilig geachte plekje werd verjaagd. Hij zal het wel overleven. Even later pakte ik de grappige uitgevoerde cache. TFTC.

traditional22575. Waterval by Dragon1ord
22575smileyEr was helaas ook een beetje water in de cache gevallen, waardoor het logboek enigszins vochtig was, maar nog wel te beschrijven. Overigens dacht ik bij het graaien te maken te hebben met een heuse Carrotte-pot (even googelen), maar niet helemaal. Jammer, want met een echte Carrotte-pot (even googelen) minder kans op vochtige logrolletjes. Wel een leuk plekje hier in Zoetermeer. TFTC.

traditional22574. Onder dak by Siemelink SJ
smileyGeen tooltje gezien bij de cache, maar gelukkig beschik ik zelf ook over tooltjes en daarmee lukte het om de cache in handen te krijgen. Leuk gedaan. TFTC.

mystery22573. Tamagotchi (groeicache, s) by Dragon1ord
smileyPuzzels als deze kan ik goed aan. Zo ontdekte ik op mijn safarireis in het verre Zoetermeer ergens nabij een groot en ondoordringbaar bos de locatie van deze groeicache. De cache bleek intussen uitgegroeid te zijn tot een puber en dus small. Er bleek ter plekke voldoende ruimte te zijn om uit te groeien tot een reus. Zal nog wel even duren voordat dat stadium wordt bereikt. Aan mij zal het niet liggen. TFTC.

traditional22572. Brandweer - Oosterheem by LuckieStar
smileyVanzelfsprekend verdient de brandweer sowieso hulde, ook deze hier in Zoetermeer. Maar ook wil ik mijn goede vriend Biertje in deze hulde betrekken. Als geen ander weet hij de vuurtjes te blussen die in mij ontstaan, als ik na lang vergeefs zoeken geheel verhit en brandend van verlangen naar de cache hem wanhopig bel om hulp. Met zijn kalmerende en immer met humor gelardeerde aanpak verricht hij ware wonderen. Zo ook hier. Biertje gaat namelijk verder waar ik stop. Uiteraard had ik de cacheplek wel vermoed, maar durfde vanwege mijn brave inborst niet verder te gaan. Biertje is heel anders. Die gaat overal dwars door heen, zeker met wat van zijn favoriete vloeistof achter de kiezen. Zo vond ik ook deze fraaie cache dankzij zijn hulp. TFTC.

22571mystery22571. Zicht Op Meester Nieuwenhuijsenbrug by Jeans55
smileyDie dreuzels toch. Hebben soms rare ideeën over geocaching, omdat ze domweg dit fenomeen niet kennen. Bij de cache werd ik door een buurtbewoner aangesproken die hier wel vaker mensen zag scharrelen. Hij veronderstelde dat hier een huisdier lag begraven en dat mensen regelmatig kwamen treuren om het geliefde dier. Hoe bedenk je het?
Ik heb hem maar wat voorgelicht en nog een tijdje met hem staan babbelen, waarbij hij vertelde dat de gemeente had verboden te vissen in deze prachtig aangelegde vijver in de nieuwe wijk Oosterheem en daar baalde hij van. Verder ging het goed met hem. Met mij ook, want ik vond weer een cache. TFTC.

traditional22570. Familie Karper by kevin.reesmann Zoë Scholten
smileyGelukkig had ik mij goed voorbereid door de log van mijn goede vriend Biertje te lezen, waarin hij de werkelijke coördinaten van de cache vermeldt. Ongeveer 40 meter vanaf waar de CO denkt dat hij zijn cache heeft verstopt. Waarom wordt dit niet aangepast op de pagina. Onkunde? Overigens wel een leuk plekje. TFTC.

mystery22569. Padvinder by LuckieStar
22568smileyHet pad gevonden na wat puzzelen. En aan het pad vond ik de cache. En ik vond het pad geschikt voor een cache. En dat allemaal dankzij de padvinders. TFTC.

multi22568. #2 Randstad(t)rail naar Alphen by Dragon1ord
smileyTellen, een kolfje naar mijn hand en ik telde dat het een lust was op deze speelplek. Nog even rekenen en projecteren en hup naar de cache. Helaas. Dan maar eens Biertje gebeld, een man die nooit verkeerd telt of rekent of projecteert. Maar helaas, behalve morele steun kon hij niets voor me doen, want hij is principieel geen premium member. Dan maar de Carrotte-methode van stal gehaald. Die bracht me op de juiste plek, temeer daar aldaar de checksum beter klopte. Bovendien lag er een cache. TFTC.

traditional22567. #1 Randstad(t)rail naar Alphen by Dragon1ord
smileyDe eerste cache vandaag in het altijd zoekvriendelijke Zoetermeer. Dat bleek hier maar weer eens. Een keurige cache. Dat gaf moed voor de rest van de dag. TFTC.