30-09-2015

Fietsen in Montfoort en wandelen bij Willeskop. Een prima dagbesteding en nog mooi weer ook.

 

mystery22538. Willeskop Bonus by Iluvatar0
22538smileyMet Hi-Bye + vriendelijk bibberhondje Kim en Axel-F naar de bonus die op een onverwacht plekje was te vinden. Slim gedaan. Zoals waarschijnlijk wel uit mijn logs bij de diverse caches uit de serie blijkt, heb ik mij buitengewoon goed vermaakt drie uren lang met de rondwandeling door een stukje groen hart van Nederland. Al heel wat tiendwegen bewandeld, maar deze tot dusver niet. Ik vond het één van de mooiste, zo niet dé mooiste. Dank voor het uitzetten van deze prachtige serie. TFTC.

traditional22537. Willeskop 12 by Iluvatar0
smileyGevijven trokken wij langs de Noordzijdse Kade verder naar de laatste cache uit de serie. Na het vinden van de cache namen we afscheid van Smartymd die nog even rechtdoor liep om daar een cache te vinden. Hi-Bye + vriendelijk bibberhondje Kim, Axel-F en ik sloegen linksaf over het smalle houten bruggetje om naar de bonus te wandelen. TFTC.

22536traditional22536. Willeskop 11 by Iluvatar0
smileyHet werd steeds gezelliger. Nu voegden ook Axel-F en Hi-Bye + vriendelijk bibberhondje Kim zich bij Smartymd en mij, precies op het moment dat ik achteloos de cache tevoorschijn had getoverd. Vooral de ontmoeting met Axel-F was bijzonder, omdat ik hem al dik 10 jaar van naam ken, maar nog nooit had ontmoet. Hij heeft zelfs ooit de Zilveren Haiku gewonnen op een virtueel wedstrijdje Haiku-dichten dat ik had georganiseerd. Zie hier.  TFTC.

traditional22535. Willeskop 10 by Iluvatar0
smileyGezellig koutend vervolgden Smartymd en ik onze weg langs de Noordzijdse Kade. Vreemde naam, want wij wandelden langs de zuidkant van de grote plas. Vlakbij de grote sloot genaamd Maaivliet de Pleyt mochten wij even stoppen om nummer 10 uit de serie op de kop te tikken. Niet te hard, want de wilg was al aardig aan gort. TFTC.

traditional22534. Willeskop 09 by Iluvatar0
22534smileySamen met Smartymd vervolgde ik mijn weg langs de grote waterplas met daarin duizenden watervogels, vooral ganzen, brand-, grauw en Canadees. Dit had ik geleerd van twee vogelarende dames waar ik een kwartiertje daarvoor een gezellig gesprekje mee had. Mijn hobby geocachen sprak hen overigens niet erg aan. Hun woorden "Wat heb je daaraan?" spraken boekdelen. De cache hier werd snel ontdekt. TFTC.

traditional22533. Willeskop 08 by Iluvatar0
smileyTot dusver geen enkel probleem de caches uit de serie te vinden. Maar hier was het lastig. Te moeilijk voor Smartymd die ik plots achter mij zag opduiken. Maar toen had ik de cache al gevonden en weer teruggestopt. Hem even later toch maar even geholpen en verder samen het traject afgelegd. TFTC.

traditional22532. Willeskop 07 by Iluvatar0
smileyHier eindigde deze tiendweg niet echt, maar een hek met prikkeldraad verhinderde verdere doorgang. Geen idee waarom. Ik dacht dat alle tiendwegen vrij begaanbaar waren. Dus niet. Daarom maar linksaf, alwaar een kudde koeien mij stond op te wachten. Zij waren er overigens wel getuige van hoe ik professioneel een cache graaide en van mijn worteltekening voorzag. TFTC.

22533traditional22531. Willeskop 06 by Iluvatar0
smileyBest leuk natuurlijk zo'n tiendweg, maar deze hier is gelegen vlakbij een flinke plas water. En dan weet je het wel. Het stikt er van de ganzen deze tijd van het jaar. En er is één ding wat ganzen niet kunnen: hun kop houden. Wat een herrie. Onder oorverdovend lawaai derhalve bij nummer 06 mijn worteltekening geplaatst. TFTC.

traditional22530. Willeskop 05 by Iluvatar0
smileyNa de passage van een brede houten brug met heel lage leuningen over een brede vaart met de prachtige naam Maaivliet de Pleyt veranderde de tiendweg nauwelijks van karakter. De zijkanten nog steeds tamelijk dicht begroeid met uiteraard wilgen, maar ook andere types bomen. Ertussen veel opschot. Keuze te over om een cache te verstoppen. TFTC.

traditional22529. Willeskop 04 by Iluvatar0
22529smileyNummer 04 bood mij een uitstekende mogelijkheid voor een welverdiende pauze. Al zittend en denkend bedacht ik dat het aanleggen van een tiendweg uiterst eenvoudig is. Je graaft gewoon twee parallelle sloten op ongeveer 6 meter van elkaar en dumpt de uitgegraven aarde ertussen waardoor je een flink opgehoogde kade fabriceert. Plant langs de rand wilgen en klaar ben je. Gaat zo duizend jaar mee. Wel jaarlijks de wilgen snoeien. TFTC.

traditional22528. Willeskop 03 by Iluvatar0
smileyDe tiendweg ontwikkelde steeds groter schoonheid. Ik dacht na over het feit dat tiendwegen altijd parallel lopen aan rivieren en er vlakbij liggen. Men weet nog steeds niet waarom. Ik dacht een oplossing bedacht te hebben, maar vergat die bij het graaien van nummer 03 van de serie. Jammer. TFTC.

traditional22527. Willeskop 02 by Iluvatar0
smileyDe tiendweg verder volgend en mij verbazend over de schoonheid ervan en van het omringende landschap, bereikte ik een kruispunt met hek en picknicktafel. Had ik dat eerder geweten. Net mijn lunch verorberd in mijn bolide op de parkeerplaats. Dan maar een cache gepakt en toch even rust genomen. Ook mooi. TFTC.

22526traditional22526. Willeskop 01 by Iluvatar0
smileyDe hond blafte, de eend kwaakte, de boomstomp kraakte, ik zweeg, maar pakte wel de eerste cache uit de serie. TFTC.

traditional22525. Fietsen door Montfoort (zuid) by vrijevogels
smileyAan de Benedenkerkweg mocht ik de laatste cache van het rondje Montfoort vinden. Aldaar werd mij uitgelegd hoe Blokland is ontstaan. Dat was een kwestie van passen en meten. Percelen hadden vaste maten in de dertiende eeuw en werden dan ontgonnen voor landbouw. En als tussen twee percelen geen ander perceel paste, dan liet men het maar en werd het beschouwd als een stukje verloren land, Blokland genoemd.
Heel interessant, maar de cache liet ik natuurlijk niet ongemoeid. TFTC.

traditional22524. Fietsen door Montfoort (zuid - oost) by vrijevogels
smileyOok Montfoort heeft een nieuwbouwwijk. Met mooie bloemennamen zoals Dotterbloem, Zilverschoon en Pinksterbloem. Zelfs een mini-parkje waar ik doorheen fietste. Maar toen had ik net daarvoor de cache al van mijn worteltekening voorzien. TFTC.

traditional22523. Fietsen door Montfoort (oost) by vrijevogels
22522smileyHa, een tiendweg. Hier was ik overigens ooit al eens eerder en volgens mij niet ver van de plek waar ik nu deze cache vond. Geen idee of de cache oorspronkelijke zo was aangebracht. Een echt plekje vond ik trouwens ook niet, dus heb ik hem achtergelaten zo ik hem vond. TFTC.

traditional22522. Fietsen door Montfoort (noord - oost) by vrijevogels
smileyMontfoort telt slechts één brug over de Hollandsche IJssel. Van cache Noord naar cache Noord-Oost is hemelsbreed 615 meter. Op de fiets is het 2433 meter. Dan passeer je die brug waar nauwelijks een auto overheen past vanwege de korte bocht, kun je een gesprekje voeren met de uitbaatster van de bakkerij naast de poort die je klacht over de krenterigheid van het aantal bruggen weghoont, maar je desondanks verder een prettige dag wenst, moet je een heel stuk over het trottoir fietsen, omdat men er heeft vergeten een fietspad aan te leggen om dan eindelijk net buiten de plaats de cache te kunnen graaien. TFTC.

traditional22521. Fietsen door Montfoort (noord) by vrijevogels
smileyHet was niet nodig hier in het noorden van Montfoort om iets of iemand te wecken. Desondanks deed de CO een loffelijke poging. Ik kon het wel waarderen. TFTC.

22520traditional22520. Fietsen door Montfoort (noord - west) by vrijevogels
smileyIn het noordwesten van Montfoort vond ik de fraaie cache nabij een schimmig bedrijf. Niet vanwege onoorbare praktijken, maar omdat de lage zon er precies laag overheen scheerde, wat een bijzondere ervaring was bij het fotograferen ervan. TFTC.

traditional22519. Fietsen door Montfoort (west) by vrijevogels
smileyMet de wijzers van de klok mee een rondje Montfoort. Via een grote omweg arriveerde ik westelijk van deze plaats die oorspronkelijk is gesticht als kasteel op een berg om het roerige Utrecht onder de duim te kunnen houden. Dat hoeft nu niet meer. Rustig nam ik een duik en kwam met een joekel van een cache boven. Weer eens wat anders. TFTC.

traditional22518. Fietsen door Montfoort (zuid-west) by vrijevogels
smileyBolide geparkeerd bij de buurtsuper en fietsen maar door Montfoort. Om te beginnen naar het zuidwesten alwaar mijn spiedend oog de cache snel ontdekte. Keurig verstopt.

traditional22517. Pompen of verzuipen... 2 by I.C. Notting
22517smileyDe kreet uit de titel geldt voor half Nederland en eveneens voor Montfoort, want dat ligt ook een flink stuk onder NAP. In het dagelijkse leven merken wij al dat gepomp eigenlijk nooit op, maar het is goed dat we er soms aan worden herinnerd, dat onze droge voeten niet vanzelfsprekend zijn.
Aldus fietste ik in het gortdroge Montfoort naar de locatie van deze cache en had hem dankzij de hint snel in handen, dit tot grote vreugde van een buurtbewoner die van verre riep of het allemaal lukte. Het grijpen van de cache wel, maar het openen was een stuk lastiger vanwege de zuigende pvc-werking. Uiteindelijk lukte het. TFTC.

traditional22516. WECC Woerdense Eerste Carpool Cache #4 by wilikook
smileyCarpool hier, carpool daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook deze #4 bij Woerden
Waar ik alweer een micro vloerde.