27-09-2015

Ook Groningen staat nu op mijn kaart voor 2015. Prachtige wandeling nabij Sellingen samen met Menno.

 

mystery22515. Kleurplaat by WE-TEAM
smileyEven beestjes tellen en hup naar de cache. Hoe moeilijk kan het immers zijn om het handjevol dieren op de tekening te tellen? Bovendien ben ik mijn gehele werkzame leven als statistisch medewerker actief geweest met tellen. Ook Achtbaangek, mijn secondant vandaag, had er alle vertrouwen in.
22514Zo stonden we dus ergens te zoeken naar de beloofde cache en vonden niets. Vreemd. Ik zou toch niet verkeerd geteld hebben? Voor de zekerheid een hertelling. Weer hetzelfde aantal. Totdat...
Totdat Achtbaangek nog eens extra goed de beschrijving las. Hmm, ja, als je het zo bekeek. En dat deden we. Aan het eind van een geslaagde cache-dag nabij Sellingen in het verre Oost-Groningen togen we daarom naar een geheel andere locatie, alwaar ons een flinke grote ton toelachte. Het was gelukt.
Tevreden reden wij daarna terug naar het westen des lands. TFTC.

multi22514. Helofytenfilter Zuidveld by WE-TEAM
smileyWat hebben een helofytenfilter en een koffiefilter gemeen? Niets! Bij een koffiefilter loopt er vloeistof door het filter en blijft het niet-drinkbare deel achter als afval. Bij een helofytenfilter wordt in het water aanwezige vervuiling door bacteriën omgezet in voedingsstoffen. Niks geen filter en dus heel andere thee.
Het maakte Achtbaangek en mij echter niets uit, want wij wilden hier nabij Sellingen aan het waterbekken gewoon een cache vinden. Achtbaangek verrichtte uitmuntend telwerk waarna het vinden van de cache een kwestie was van de juiste coördinaten filteren. TFTC.

22513traditional22513. Rondje Vennekampen BONUS by WE-TEAM
smileyEen keurige afsluiter van een geestverruimende rondwandeling door de natuur zuidelijk van Sellingen. Samen met mijn zoon Achtbaangek zijn we bijna 3 uren in touw geweest om ons al wandelend te vermaken met al hetgeen dat werd geboden. De fraaie natuur was daarbij een belangrijke factor naast de 15 caches waar wij naar zochten.
De serie is intussen ruim twee jaar oud en welbezocht. De route is zonder meer een aanrader. Wij konden bovendien constateren dat er veel energie was gestopt in het vervaardigen van de caches. Helaas hebben niet alle het bezoek van geocachers en overige wandelaars ongeschonden kunnen doorstaan. Hopelijk vinden de leggers tijd en zin om de geschonden en verdwenen caches terug te plaatsen. De serie is het waard.
TFTC.

traditional22512. 15 Rondje Vennekampen by WE-TEAM
smileyVerrassend grappige cache als laatste van de rondwandeling zuidelijk van Sellingen. Op naar de bonus! TFTC.

traditional22511. 14 Rondje Vennekampen by WE-TEAM
smileyDiep in de bossen van Sellingen mochten wij nummer 14 van de prachtige rondwandeling vinden, geheel in originele staat. Al een beetje moe werd er toch blij gelogd. TFTC.

traditional22510. 13 Rondje Vennekampen by WE-TEAM
22510smileyHier een gezellige ontmoeting met liefst drie generaties: oma, dochter, kleindochter. Daarnaast een bibberend hondje in de fietstas bij oma Jopie. Net als wij waren zij hier op zoek naar de cache. De jongste uit het gezelschap kreeg de eer om de nog in originele staat zijnde cache te vinden. Zij slaagde met vlag en wimpel en ging vervolgens het bibberende hondje troosten.
Nog even wat nagepraat over geocachen in het algemeen en GPS-apparaten in het bijzonder. Tijd om verder te gaan. De kleindochter stapte bij dochter Sigrid op een heerlijk zacht kussentje achterop de fiets en de familie vertrok oostwaarts. Wij wandelden westwaarts verder. TFTC.

traditional22509. 12 Rondje Vennekampen by WE-TEAM
smileyMijn secondant Achtbaangek ontdekte een shortcut naar deze cache en wist bovendien in een mum van tijd de petling te graaien. Kijk, daar heb je wat aan! TFTC.

traditional22508. 11 Rondje Vennekampen by WE-TEAM
smileyIn de helofytenfiltervijver zwommen twee zwanen. Wij nemen aan dat zij dat legaal deden. Wijzelf zijn niet van die zwemmers, dus richtten wij ons op het vinden van een cache. Die bleek nog keurig in de originele staat aanwezig. TFTC.

22507traditional22507. 10 Rondje Vennekampen by WE-TEAM
smileyNa het passeren van een groot veld met bijna rijpe suikerbieten, maar het kan ook savooiekool of rabarber zijn geweest, wij stadse mensen wisten het niet, bereikten we de ingang naar de helofytenfiltervijver. Ook daar netjes een petling aanwezig. TFTC.

traditional22506. 09 Rondje Vennekampen by WE-TEAM
smileyNadat wij bij #8 tussen de schaapjes bot hadden gevangen, bleek de kunstige #9 netjes aanwezig. Het stukje bos met de schaapjes lag nu achter ons. Op naar de helofytenfiltervijver. TFTC.

traditional22505. 07 Rondje Vennekampen by WE-TEAM
smileyDe cache-constructie was losgeraakt van zijn oorspronkelijke plekje maar verder gelukkig intact. Na het loggen weer op dezelfde plek tussen de takken gedrukt. TFTC.

traditional22504. 06 Rondje Vennekampen by WE-TEAM
smileyCache aanwezig en wij blij. Het trauma van bij de start begon te vervagen. Wel een donkere wolk, maar die trok naar Duitsland. Wij wandelden verder op deze prachtige route. TFTC.

traditional22503. 05 Rondje Vennekampen by WE-TEAM
22503smileyTussen de eikels ontdekten wij een petling en vermoedden dat dit niet de originele constructie was. Gelukkig wel een logrol aanwezig en dus kon er weer gelogd worden. TFTC.

traditional22502. 04 Rondje Vennekampen by WE-TEAM
smileyNa een kapotte cache bij #1 en twee not founds bij #2 en #3 leek deze wandeling op een drama uit te lopen. Gelukkig was #4 netjes aanwezig. TFTC.

traditional22501. 01 Rondje Vennekampen by WE-TEAM
smileyGeen goed begin van een mooie rondwandeling vanaf Sellingen. Een kapotte cache naast de vlonder. Gelukkig nog wel een doosje erin met de logrol. TFTC.

traditional22500. Snertje 263 by alditabr
smileyDeze snertzaailing was wel op een bijzonder plekje terechtgekomen hier in Sellingen. Gelukkig had ik voor voldoende lengte gezorgd door mijn zoon Achtbaangek uit te nodigen voor de lange reis naar de provincie Groningen, in feite een snert-provincie vanwege hun snert-eventen. Zo was het loggen geen probleem. TFTC.

22499traditional22499. Kerkwegel by alditabr
smileyTypisch Grunnings om een kerkpad een kerkwegel te noemen. Zouden ze een slangenhalsschildpad dan ook een slangenhalsschildwegel noemen? Je weet het niet. Wat Achtbaangek en ik wel wisten is, dat we op een hoekje naar een cache liepen te zoeken. Het was Achtbaangek die het juiste plekje spotte. TFTC.

traditional22498. Westerwolde by Hgomsk
smileyAls je je toch in de mooie provincie Groningen bevindt, moet je ook een cache vinden van deze CO. Dat deed ik ruim 10 jaar geleden al. Ook nu had hij gezorgd voor een fraai stukje vakwerk, dat wij bereikten na een kort wandelingetje langs de engszins modderige Ruiten Aa. TFTC.

traditional22497. De Kolpot by helaespindakaas
smileyGelukkig wist mijn secondant Achtbaangek de locatie van de cache aan te wijzen voordat het hier in Sellingen een heksenketel werd. Aan mij werd de eer gelaten het doosje tevoorschijn te toveren. Echter nog steeds geen flauw idee wat een kolpot is. Zal wel weer zo'n typisch Grunnings woord zijn dat wij Friezen niet begrijpen. TFTC.

traditional22496. de geschiedenis van Westerwolde 1 - de stelmakerij by wevertjes
22496smileyHet was erg rustig bij de oude stelmakerij te Sellingen toen Achtbaangek en ik pogingen deden om de kluis te kraken. Ondanks dat we code hadden gelezen in de hint, werkte het mechanisme niet van harte mee. Uiteindelijk wist ik zelf met mijn meer dan gevoelige tentakels de bevrijdende slag te bewerkstelligen. Op stel was de makerij open en kon er gelogd worden. TFTC.

traditional22495. De geschiedenis van Westerwolde - Hasseberg by Wevertjes
smileyGelukkig hoefden wij deze enorm hoge berg – met 14,2 meter het hoogste punt van de provincie Groningen – niet te beklimmen om deze cache te pakken. We moesten wel even stevig zoeken, maar het was weer Achtbaangek die het meest uitgeslapen was van ons tweeën en de cache spotte. TFTC.

traditional22494. De geschiedenis van Westerwolde - Zuidveld by Wevertjes
smileyVanaf Delft lieten wij de route naar Sellingen aan TomTom over en reden op zeker moment tot onze verbazing een stuk door Duitsland om hier in het Zuidveld te geraken. Toen konden eindelijk de benen worden gestrekt om in een stukje bos naar een cache te zoeken. Het was Achtbaangek die het listig verstopte doosje wist te spotten. Mijn eerste gevonden cache in de provincie Groningen in 2015 was een feit. TFTC.