11-09-2015

Voor de 13de keer caches op 11 september gevonden. Vandaag in Nootdorp en Ypenburg.

 

traditional22436. Hoog-Laag Constructie (deel2) by Zoeten
22436smileyDaar sta je dan als bejaarde man in een stukje bos nabij de Dobbeplas in je eentje tussen de lange brandnetels met twee lange takken in de lucht te zwaaien. Kan het nog gekker? Ik denk het niet. In eerste instantie probeerde ik mijn doel te bereiken met één tak, maar dat bleek onvoldoende. Met tak twee erbij en veel gezucht, gesteun, getrek en gewroet kreeg ik eindelijk mijn zin.
Voor wie zich afvraagt wat ik hier stond te doen, kan ik alleen maar zeggen dat het had te maken met glijweerstand en rolweerstand. Die waren beide zwaar pet. De takken lagen overigens al klaar, hetgeen betekent dat mijn voorgangers exact hetzelfde tewerk zijn gegaan.
Zo eindigde voor mij een mooie cache-dag. Een bijzondere dag, want op de datum 11 september heb ik sinds 2003 steeds één of meer caches gevonden. Al voor de 13de keer dus. Houwen zo. TFTC.

traditional22435. Boomklever by cyrus1977
smileyIk vond de kleeffactor wel meevallen eigenlijk. De cache kon zo geplukt worden zonder noemenswaardige moeite. Ik vond het meer en boomhanger, maar dat terzijde. En voort trok ik langs de Dobbeplas op weg naar een volgende uitdaging. TFTC.

traditional22434. Duiker Dobbeplas Nootdorp by cyrus1977
smileyNa wat gedrentel op het ijzerwerk van de duiker om de locatie te bepalen waar ik naar de cache zou gaan duiken, ritste ik alle zakken goed dicht zodat geen kostbare apparatuur verloren zou gaan, koos ik de meest logische plek en warempel, daar stond ik binnen enkele tellen met de nano in handen. Had niet gedacht dat het zo gemakkelijk zou gaan. TFTC.

22433traditional22433. 2 Welkom in Nootdorp-Plan West by Jillisvm
smileyMooi beeldje van een hijgend hert. Ik heb het vele malen bekeken. Te veel eigenlijk naar mijn zin. Ik liep er rondjes omheen, keek links en rechts in struiken en bij bankjes, las nog eens wat logs waarin iedereen vrij vlot de locatie vond, drentelde weer verder, waarbij hert, bankjes en struiken opnieuw alle aandacht kregen, maar ik vond niet waar ik naar zocht.
Na een stief kwartiertje teleurgesteld op een bankje plaatsgenomen en een hulplijn gebeld naar Biertje die nooit naar herten kijkt. Hij bevond zich ergens tussen Haarlem en Hillegom en viel bijna van zijn fiets van het lachen bij het horen van mijn zielige verhaal.
Gelukkig wees hij me wel de locatie waar ik steeds overheen had gekeken en wilde me vervolgens zijn hele reis in geuren en kleuren beschrijven, omdat hij beweerde 20 minuten voor te liggen op zijn voorbereide schema en dus 20 minuten te vroeg bij de trein zou aankomen, maar dat heb ik afgekapt, want ik wilde nu eindelijk die cache wel eens graaien.
Zo kwam het toch goed in dit relatieve nieuwe gedeelte van Nootdorp, want ik barstte van de tools om de cache boven te halen. Dat dan weer wel. TFTC.

traditional22432. De Slangendrager / The Snake carrier by Team Francey
22431smileyKunst en dan weet je het wel. Als cultuurbarbaar vind ik alle kunst bijna even mooi als niet mooi. Het blauwe geval hier in Nootdorp is in ieder geval wel grappig, alleen al omdat de boel flink scheef staat. Praktisch gezien snap ik het rondzeulen van een paar slangen niet. Lastig je hoofd erbij te houden, lijkt me.
De cache was geen probleem. TFTC.

traditional22431. 3 Welkom in Nootdorp-Veenweg by Jillisvm
smileyHet wil mij voorkomen, dat ik in de begintijd van mijn geocachen ergens in 2003 hier ook wel eens heb rondgehangen voor een cache. Geen idee meer waar die verstopt zat, maar het zou mij niets verbazen als het hetzelfde plekje was. Het leent er zich helemaal voor. Ik hield slechts één open wond over aan het graaien van de cache. TFTC.

traditional22430. Maestro #1 by DeMeester
smileyMusic maestro please. En zo geschiedde. Onder tromgeroffel de privé-locatie hier in Nootdorp betreden alwaar een keurige gc-sticker mij de weg wees samen met de duidelijke hint. TFTC.

22428traditional22429. 5 Welkom in Nootdorp-Drafbaan by Jillisvm
smileyZo te zien is de drafbaan omgezet in een voetbalveld. Daarop wordt ook wel gedraafd, maar met lagere snelheid. Zelf was ik hier knap rap met het spotten van de cache. Niet echt een wonder natuurlijk. TFTC.

traditional22428. 6 Welkom in Nootdorp-Dorpsstraat by Jillisvm
smileyHet barstte hier van de mensen in keurige kleding. Het leek wel of er lieden gingen trouwen. Dat bleek ook zo te zijn, maar ze waren wel zo vriendelijk daarmee even te wachten totdat ik de cache had gevonden. Belangrijke dingen eerst, nietwaar? Toen ik klaar was met loggen heb ik ze vrij baan gegeven en vervolgens trok de lange stoet de bergen in, bij wijze van spreken dan. TFTC.

traditional22427. Buurtbieb by team haantjes
smileyIk vond de keurig uitgevoerde cache tussen Laura Esquivel 'Swift as Desire' en Tom Clancy 'Debt of honour'. Wervende titels en dat in een buurtbieb te Nootdorp. TFTC.

traditional22426. Verbergen #6: Een TOP skeelerbaan by de jongste van de vdbergjes
smileyMenigmaal deze locatie gepasseerd en niet alleen om te geocachen. Ben hier ook wel eens wezen kijken naar het NK skeeleren. Nu mocht ik er een cache vinden op de nieuwe TOP-locatie. Dat lukte prima onder een heerlijk septemberzonnetje. TFTC.

traditional22425. BOSWIJK by tikanbi
22424smileySoms kun je maar beter de hint niet lezen. Ik deed letterlijk wat daarin vermeld werd en heb mijzelf op die wijze behoorlijk lang vermaakt, uiteraard zonder een cache te vinden. Toen ik dacht aan opgeven en toen ik nog maar even voor de zekerheid ergens anders keek, werd de groene rakker eindelijk gespot. Als het gemeentebeleid vastere vormen krijgt, zal deze cache gemakkelijker zijn te vinden, denk ik. TFTC.

traditional22424. YP-je #04 Blauwtje lopen by GSStry2find
smileyBlauwtje lopen was hier niet mijn grootste zorg. Daar zorgde de hei-installatie namelijk voor met zijn oorverdovend gestamp. Maar precies tijdens mijn aanwezigheid viel er een pauze. Aangzien de jongens van het hei-gebeuren houden van opschieten, werd ik wel gedwongen snel mijn werk te doen. Het lukte net. Met vliegende vaart daarna op mijn fietsje ontkomen aan de hel. TFTC.

traditional22423. YP-je #03 Tussendoortje by GSStry2find
smileyAls je ergens met alle geweld een cache wilt plaatsen, dan kan dat. Hetgeen hier werd bewezen. Ik kon bijna niet geloven, dat het zo was toen ik naar de slootkant wandelde. Ik neem trouwens aan dat trouwe viervoeter Sam de CO hier op dit spoor heeft gezet. TFTC.

traditional22422. YP-je #02 Vliegveld Ypenburg by GSStry2find
smileyHet kleine straatje was in onderhoud en in principe afgesloten. Dat houdt de waarlijke diehard natuurlijk niet tegen en mij ook niet. Zo kon ik ook deze petling graaien en de logrol van mijn worteltekening voorzien. TFTC.

22420traditional22421. Uitkijkpunt "de Bult" by lynetje_b
smileyHoe vaak moet ik deze 'bult' nog beklimmen om een cache te vinden? Maar daar heeft de CO denk ik geen weet van. Die dacht gewoon: "Mooi plekje hier." Net als haar voorgangers. En dat is het natuurlijk ook. TFTC.

traditional22420. [3DMGE] D.P. #01 FF Snacken by GSStry2find
smileyOoit lang geleden was ik geocachen met gelijkgestemden ergens bij Apeldoorn en wij kregen daarvan trek in een stevige maaltijd. "Ik weet nog wel een goed restaurant," verklaarde Steensnoeper. Zo reden Achtbaangek, Dynex en ik met hem mee en na ongeveer 10 kilometer belandden we bij een McDonalds, hahaha.
Daar moest ik dus aan denken bij het graaien van deze cache. TFTC.

mystery22419. Sam op Pad De Bonus by GSStry2find
smileyNa veel met Sam op pad te zijn geweest – ook letterlijk! – gloorde er een bonus aan de horizon. Helaas had ik echter niet alle info bij de tussenliggende stations opgeschreven. Maar gelukkig noteert mijn goede vriend Biertje altijd alle ins en outs van alle caches omreden er pikante verhalen van te kunnen brouwen. Zodoende nam hij het mij niet euvel, dat ik hem mijn ontbrekende waarden vroeg. Gul als altijd kreeg ik die per ommegaande mail.
Zo kon ik vandaag een bezoekje brengen aan een voor mij bekende locatie waar het een drukte van belang was met horden kindertjes die zich op allerlei wijzen uitsloofden daarbij geschreeuw en gejoel niet vermijdend.
Ikzelf deed stiekem en stilletjes en ongezien mijn werk bij een fraaie cache. TFTC.