07-09-2015

Een rondje gefietst door Bleiswijk om blij van te worden. Dat is gelukt ondanks een lekke band.

 

mystery22392. Blij Bleiswijk - Bonus by Xiefehl
22392smileyKun je als geocacher een CO nog blijer maken dan op zijn verjaardag langs zijn geplaatste caches te fietsen en zeggen dat je hebt genoten? Dachutniet. Dus toog ik naar Bleiswijk om te zien of men daar inderdaad zo blij was als door de titel gesuggereerd.
Ik moet eerlijk zeggen, dat ik vanwege al het zoekwerk niet erg op de inboorlingen heb gelet. In mijn vage herinnering staan mij nauwelijks gezichten voor de geest. Mijn aandacht was vooral uitgegaan naar alle blij geplaatste caches die ik met meer of minder moeite en wat hulp uiteindelijk allemaal had gevonden.
Het weer werkte redelijk mee afgezien van een heel klein buitje. Aan het eind van de rit een lekke band. Geen probleem om op de stash area de bonus te verzilveren. Kortom, als een redelijk blij mens reed ik terug naar Delft. Even mijn band repareren en dan ben ik weer helemaal blij. TFTC.

traditional22391. Blij Bleiswijk - Bal by Xiefehl
smileyHier stopte abrupt mijn geluk. Weg blijheid. Lekke band, terwijl mijn vouwfietsje voorzien is van antilekbanden. Wat nog erger was: ik vond de cache niet. Oorzaak tunnelvisie op grond van mijn interpretatie van de hint. Uiteraard vond ik de cache niet, ook al zocht ik me buiten westen. Zo ver liet ik het niet komen. Ik ging voor een hulplijntje. In dit geval Ed Eikenhofjes die nooit last heeft van tunnelvisie. Hij zette me op het juiste spoor naast de tunnel en zo kon ik de cache graaien. Ware het een basketbal geweest, had ik hem misschien nog zelf gevonden, maar bij dit exemplaar had ik hulp nodig. Dank Ed. Toch was ik nu weer blij, ondanks dat ik met mijn fietsje aan de hand naar de bonus moest wandelen. TFTC.

22390traditional22390. Blij Bleiswijk - Boomvrucht by Xiefehl
smileyVraag: "Kun je dit een 73-jarige aandoen?" Antwoord: "Voor deze keer dan." Natuurlijk duurde het wel even voordat ik de vruchten van mijn arbeid kon plukken. Maar ik was meer dan blij toen het verricht was. TFTC.

traditional22389. Blij Bleiswijk - Brug by Xiefehl en Mozique
smileyVanwege enkele not found logs was ik even bang dat dit een brug te ver zou blijken, zeker toen ik van alle kanten blikken onder de brug wierp en niet fehl xag. Kun je nagaan hoe blij ik was op zeker moment toch met de cache in handen te staan. Listig verstopt! TFTC.

traditional22388. Blij Bleiswijk - Bird by Xiefehl
smileyIk vond hier niet de bird die ik verwachtte op grond van de B-status van dit dorp. Dus geen brandgans, bergeend, brilduiker, buizerd, boomvalk, bontbekplevier, bosruiter, bosuil, bijeneter, boomleeuwerik, boerenzwaluw, boompieper, blauwborst, blauwstaart, bosrietzanger, brilgrasmus, baardgrasmus, braamsluiper, bladkoning, bergfluiter, baardmannetje, boomkruiper, buidelmees, barmsijs, bruinkeelortolaan, bosgors en al helemaal geen beflijster. Nee, het bleek een klein uitgevallen koekoek, uiteraard zonder nest, want voor het vervaardigen daarvan zijn deze vogels te teer gebouwd. Toch was ik er blij mee. TFTC.

traditional22387. Blij Bleiswijk - Beeldbuis by Xiefehl
22385smileyDe beeldbuis is verleden tijd. Geen tv of monitor met zo'n ding wordt nog verkocht. Toch maar op zoek naar deze gedateerde cache nabij een hoog staketsel. Ik greep in één keer raak. Mijn blijheid kende geen grenzen. TFTC.

traditional22386. Blij Bleiswijk - Barbecue by Xiefehl en Mozique
smileyEen flinke grill trof ik hier aan. Naar mijn schatting kunnen hier minstens vier varkens tegelijk worden gebarbecued. Helaas ben ik echter geen liefhebber van deze olijke bezigheid en de resultaten ervan. Geef mij maar een lekkere volkoren boterham met appelstroop. Dat gezegd hebbende, graaide ik de cache. Man, wat was ik blij. TFTC.

traditional22385. Blij Bleiswijk- Boedha by Xiefehl & Mozique
smileyZo om de vijf jaar bezoek ik deze glaskunstlocatie voor een cache. En steeds is er dan een cache geplaatst door iemand die 5 jaar daarvoor nog nooit van geocaching had gehoord. Aldus onwetend van het verleden. En de cache wordt steeds op hetzelfde plekje verstopt, dat is het grappige, terwijl er mogelijkheden te over zijn. Toch was ik er blij mee. Geen idee wat Boeddha van zoiets zou vinden. Hij had dit kunstwerk niet nodig voor zijn blije verlichting. Ik ook niet, hahaha. TFTC.

traditional22384. Blij Bleiswijk - Bieb by Xiefehl
smileyOok Bleiswijk heeft een bieb. Middenin het centrum. Ik was even bang naar binnen te moeten. Wel meer meegemaakt namelijk en dan vragen of zoeken naar een bepaald boek. Gelukkig hoefde dat niet en mocht ik achterom. Nog meer geluk toen ik min of meer per ongeluk vrij snel de clou van het verstoppen spotte. Uiteraard blij verder. TFTC.

22383traditional22383. Blij Bleiswijk - Big by Xiefehl
smileyOm nou te zeggen, dat dit biggetje echt meewerkte, nee. Hij weigerde pertinent zijn maaginhoud uit te storten. En dat ondanks mijn goede woorden en verbeten gepeuter. Ik heb het recalcitrante dier uiteindelijk gedreigd met vivisectie en dat hielp. Kort daarna kon ik blij van zin mijn worteltekening plaatsen. TFTC.

traditional22382. Blij Bleiswijk - Boom by Xiefehl
smileyDe ene boom is de andere niet. Dat was vervelend, want ik zocht eerst bij de ene boom, terwijl de cache bij de andere lag/zat/stond. Bij het verlaten van het bosje werd ik argwanend bekeken door een passerende fietsster, maar ik redde mijn gezicht door met een geroutineerd gebaar mijn broek wat op te hijsen, terwijl ik blijheid en opgeluchtheid uitstraalde. TFTC.

traditional22381. Blij Bleiswijk - Balk by Xiefehl
smileyMet een gedempt "Ia, Ia" balkte ik hier mijn blijheid bij het vinden van mijn tweede cache en dat ondanks mijn toch wel stramme rug. TFTC.

traditional22380. Blij Bleiswijk - Badhuis by Xiefehl
smileyMijn rondje begonnen door een fris bad te nemen. Nou ja, fris, het was meer een modderbad. Maar ik werd er al een beetje blij van. TFTC.