02-09-2015

Tussen Gilze en Rijen ligt een groot militair vliegveld. Nou en? Rij je er toch gewoon omheen.

 

multi22378. Park Wolfsweide by jklerk
22378smileyVerrassend. Om meerdere redenen. Fotocaches behoren sowieso tot mijn favorieten en de CO had daar nog een bijzondere slinger aan gegeven. Deze methode in 12 jaar cachen nog niet gezien. Dat mag ik dan origineel noemen, vind ik. Ook de eindlocatie had ik niet verwacht. Thuis vooraf op de kaart gekeken en diverse plekken rond de plassen kwamen in aanmerking. De werkelijke plek zat daar niet bij. Logisch dus dat ik even twijfelde bij het zien van de eindcoördinaten. Toch waren ze correct en ter plekke trof ik een keurige cache aan. Daarna weer terug naar mijn geparkeerde bolide door het leuke stukje aangelegde natuur hier bij Rijen. Het was mijn laatste cache vandaag in de gemeente Gilze-Rijen. Tevreden reed ik terug naar Delft. TFTC.

traditional22377. Den Overkaent by Team wieger
smileyHet was stil aan de overkant, maar niet heus. Wel mooi met veel groen en prachtige planten in allerlei kleuren. Maar daar kwam ik niet voor. In een oogwenk had ik de cache te pakken tot verbazing van een mevrouw die met een aantal kindertjes net kwam aanwandelen en dus op de hoogte was van de cache. De kindertjes mochten even kijken wat ik gevonden had, maar leken me niet echt onder de indruk. TFTC.

traditional22376. TB Museum Gilze by team Wieger
smileyEerlijk gezegd had ik geen museum verwacht hier op dit achterafje, maar interessant was het zeker. Diverse Nederlandse kunstenaars werden hier tentoongesteld, zoals Rembrandt, Van Gogh, Sluiter en Brood, om er maar een paar bekende te noemen. Ik concentreerde me vooral op het logboek waarin nu ook mijn worteltekening prijkt. TFTC.

22374traditional22375. Schatzoeken by graafdeerik
smileyHet schip van de CO was helaas gecrasht, zo lees ik in de beschrijving. Je vraagt je af hoe dat kan in zo'n waterloos gebied. Moet wel een heel bijzondere crash zijn geweest. Of was het misschien een luchtschip? Of een luchtkasteel? De hint vermeldde iets beter dan de gegeven coördinaten waar de schat was terechtgekomen en inderdaad, daar lag ie. TFTC.

traditional22374. Boomput by team wieger
smileyEen duizend jaar oude boomput. Waar vind je zoiets? In Gilze. Daar bouwen ze er een vitrine omheen, middenin het dorp. De cache die ik er vond, was nog geen jaar oud, maar toch was ik er blij mee. TFTC.

traditional22373. Trail "Gilze Ons Dorp" #9 by Team wieger en Graafdeerik
smileyMijn laatste in deze serie was makkelijker dan ik dacht bij aankomst. In eerste instantie geen idee, maar toen ik mijn fietsje (per ongeluk) heel dichtbij de cache op de stander zette, zag ik iets verdachts. En ja, raak. Wel even wat extra moeite om het doosje te pakken te krijgen, maar het lukte. Dank voor deze goed verzorgde reeks caches. TFTC.
Opmerking: Deze serie is geplaatst door een duo. Wat mij opviel is zij erin slaagden om hun duovermelding bij de 10 caches op liefst 5 verschillende manieren weer te geven ;)

traditional22372. Trail "Gilze Ons Dorp" #8 by team wieger en graafdeerik
22372smileyDe bewoners aan de overkant sliepen niet en lieten dat overduidelijk zien. Gelukkig hadden ze bezigheden waar ze zich erg in verdiepten, zodat ik rustig kon vaststellen dat op de plek waar ik actief was, volledige rust heerste. Fraaie cache weer. TFTC.

traditional22371. Kleine bedevaart Gilze by graafdeerik
smileyNet als bij de vorige cache stond ik met de logrol in handen toen team Besjes01 uit Zoetermeer weer kwam aangefietst. Hadden intussen een zijsprongetje gemaakt en konden weer makkelijk loggen, terwijl ik behoorlijk lang had lopen zoeken hier bij het open museum om de grappig verborgen cache te vinden. De reden van mijn lange zoeken was de aanduiding, dat de cache small zou zijn qua grootte. Niet dus. Het is een micro. Maar wel leuk. TFTC.

traditional22370. Trail "Gilze Ons Dorp" #7 by team Wieger-Graafdeerik
smileyTerwijl ik mijn worteltekening plaatste op de logrol. Kwam het volgende team al aangefietst, Besjes01 uit Zoetermeer. Ze verbleven in Alphen en fietsten zo nu en dan wat rond op zoek naar caches en begonnen hier om Gilze leeg te cachen. Ik was daarmee al halverwege. Even gezellig gebabbeld en toen weer verder in verschillende richtingen. Fraai vervaardigde cache trouwens. TFTC.

22370traditional22369. Mariakapel by graafdeerik
smileyMaria had ze enigszins achter de ellebogen en dat had ik niet van haar verwacht. Bovendien stond een lokale bewoner op 20 meter een sigaretje te roken. Bij het aanfietsen heb ik hem maar joviaal op zijn Brabants gegroet, hopende dat hij me als goed volk zou beschouwen. Ter plekke als volleerd zakkenroller te werk gegaan daarbij aandacht voor de kapel veinzende. Dat werkte uitstekend. Niemand die 112 belde. TFTC.

traditional22368. Trail "Gilze Ons Dorp" #6 by team Wieger en Graafdeerik
smileyIntussen ben ik zodanig gelouterd in het geocache-vak, dat ik als een magneet tot deze verstopwijze wordt aangetrokken. Zelfs als er soms geen cache in is verstopt, kijk ik voor de zekerheid toch even. Je kunt dit ook deformatie noemen of zo. Gelukkig vond ik hier wel een doosje. TFTC.

traditional22367. Trail "Gilze Ons Dorp" #5 by team Wieger en Graafdeerik
smileyHoe zou het leven zijn als we consequent de gegeven hint zouden toepassen? Waardeloos i.m.h.o. Dus nam ik een flink risico door de hint niet serieus te nemen en gewoon toe te slaan. Uiteraard met beleid, want zoiets moois moet wel intact blijven. Ik constateerde wel, dat er een vleugelmoer ontbrak. Dat maakte mijn werk gemakkelijker, maar toch. Prachtig gemaakt. TFTC.

traditional22366. Trail "Gilze Ons Dorp" #4 by team wieger en graafdeerik
22365smileyHet hoeft niet altijd spectaculair, zal het CO-duo hebben gedacht en zodoende graaide ik vlot deze eenvoudige cache. TFTC.

traditional22365. Trail "Gilze Ons Dorp" #10 by Team wieger en Graagdeerik
smileyIk was verrast dat een mij bekend en bevriend team uit Leiden hier blijkbaar een kringloopwinkel was begonnen. Terwijl dit sympathieke echtpaar ons op Facebook wil wijsmaken vakantie te vieren in Berlijn. Ik neem daarom aan, dat het bedrijf gerund wordt door enthousiast personeel. Als doorgewinterd geocacher viel mij onmiddellijk iets raars op en uiteraard volgde meteen een scherpe fouillering. Raak! Alweer mooi gedaan. TFTC.

traditional22364. Trail "Gilze Ons Dorp" #1 by team Wieger en Graafdeerik
smileyTerwijl een oud wefke voorbijfietste tegenover het bedrefke aan de overkant, stapte ik met mijn oude lefke van mijn fietske en graaide het keske, zijnde een potteke. Daarna weer verder met het traileke. TFTC.

traditional22363. Trail "Gilze Ons Dorp" #3 by team Wieger en Graafdeerik
smileyHet idee en de uitvoering waren schoon al had ik deze manier van 'verstoppen' natuurlijk al vele malen gezien in de afgelopen 12 jaren. Helaas was de logrol nat. Met moeite heb ik mijn initialen WC kunnen plaatsen. Onderhoud gewenst. Ander doosje, lijkt me. TFTC.

22362traditional22362. Trail "Gilze Ons Dorp" #2 by team Wieger en Graafdeerik
smileyMijn eerste kennismaking met deze serie viel niet tegen. Ik vermoed wel, dat er een deksel miste, maar dat was geheel niet erg. De inhoud was keurig droog. Wat smaak betreft, daarover valt niet te twisten. Het smaakte in ieder geval naar meer. TFTC.

traditional22361. I love Geocaching in Gilze by graafdeerik
smileyHoezeer ik ook van geocaching houd, het is altijd wat met deze hobby. Nu weer in Gilze. Laatst trof ik ook al ergens zo'n constructie aan waar ik pas na veel moeite de cache uit wist te peuteren. Die constructie leek als twee druppels water op deze, maar mijn daar toegepaste methode faalde alhier. Zo te zien waren al meer mensen hier vertwijfeld bezig geweest met als resultaat een kleine beschadiging. Ik adviseer de CO enige aanwijzingen te geven hoe hier te werk te gaan om verdere aftakeling te voorkomen. Met mijn voorzichtige aanpak lukte het uiteindelijk toch om deze Gordiaanse Knoop verder schadevrij door te hakken. TFTC.

mystery22360. De Warande by Vinsther
smileyMijn rondje Gilze startte met deze cache aan de noordkant van het vliegvelddorp. Gelukkig hoefde ik geen vliegtuig te charteren om de hele wereld rond te reizen, want dat reizen was vereist om deze puzzelcache te kraken. Braaf deed ik het gevraagde vanuit mijn luie stoel en na veel verschillende plaatsen virtueel te hebben bezocht kwam ik uit op een mooie locatie. TFTC.

mystery22359. The Squirrels by gekkegridje
22359smileyGeen idee of het de CO bekend is, dat de squirrels geocaching hebben uitgevonden. Kijk hier naar die eekhoorns.  Vandaag toog ik naar het verre Rijen om daar te zien wat de afstammelingen van de geocaching founding fathers heden ten dage zoal vermogen. Dat viel niet tegen, al hadden ze wel een vreemde manier om mij duidelijk te maken waar ik precies moest zijn. Maar goed, ik ontleedde hun krabbelschrift en kwam precies goed uit. Zoals het geroutineerde eekhoorns betaamt, was de buit degelijk weggestopt, maar met enige krachtsinspanning kwam de cache boven en kon ik mijn worteltekening kwijt. Mooi gedaan. TFTC.

mystery22358. Boekenwurm by Essie&Moon
smileyIk weet niet wat er met de boekenwurm aan de hand was. Teveel gewurmd? Met moeite mijn initialen WC op het kletsnatte logrolletje kunnen plaatsen. Had toch wat mooiers verwacht hier in Rijen na het oplossen van de puzzel. Onderhoud dus dringend gewenst. TFTC.

traditional22357. Schipluiden by geokokkies
smileyHé, hier bij Delft ligt toch Schipluiden? Blijkt, dat er in Tilburg een Schipluidenlaan is. Vandaar dat ik daar een cache mocht vinden. Kletsnat overal zowel op de grond als daarboven waar ik het geluk moest zoeken. Ik sta nog te kijken van mijn eigen slimheid die ik hier tentoonspreidde. Ik heb mijn hier toegepaste methode het zevenstappensysteem gedoopt. Perfect om snel een cache te vinden. TFTC.

22355traditional22356. Dalem by geokokkies
smileyNu ik toch wandelde en in de buurt was, stak ik de N260 over en mocht proberen aan de uitvalsweg zijnde de Dalemdreef te Tilburg een doosje te vinden. Dat lukte. Helaas wel een natte logrol. Onderhoud noodzakelijk. TFTC.

traditional22355. Reeshof-Hulten-Reeshof #1 by pensionada(s) en geokokkies
smileyMijn bolide geparkeerd in de buurt van #2 en wandelend het doodlopende straatje genaamd Wagenbroek in. Aan het eind vlakbij de N260 langs Tilburg mocht ik mijn geluk beproeven. De hint hielp. Toch nog wel even flink moeten zoeken voordat ik de listig aangebrachte cache spotte. TFTC.

traditional22354. Reeshof-Hulten-Reeshof #2 by pensionada(s) en geokokkies
smileyTerwijl nabij de cache aan alle kanten werd gesuggereerd om te gaan fietsen, stapte ik uit mijn bolide en graaide de cache. Het was intussen wel droog geworden. TFTC.

traditional22353. Reeshof-Hulten-Reeshof #3 by pensionada(s) en geokokkies
smileyGetracht er letterlijk een drive in van te maken. Lukte net niet. Mijn armen te kort. Moest toch de deur van mijn bolide open om de cache te graaien. TFTC.

traditional22352. Reeshof-Hulten-Reeshof #4 by pensionada(s) en geokokkies
22352smileyMijn eerste ingeving hier was fout. Zal wel meer doorgewinterde cachers zijn overkomen, vermoed ik. Ook mijn tweede ingeving klopte niet, maar ik kwam wel dichterbij. Net toen ik van plan was heel diep door mijn knieën te buigen, spotte ik op een andere plek dan gedacht het doosje. TFTC.

traditional22351. Reeshof-Hulten-Reeshof #5 by pensionada(s) en geokokkies
smileyHier werd ik afgeleid door twee dames waarvan er eentje het bos indook. Wat ging die daar nou doen? Paddenstoelen zoeken? Ik maakte maar eens een rondje om het elektriciteitshuisje door het hoge natte gras het spoor volgend van mijn voorgangers. Ik hield er alleen natte schoenen aan over. Maar eens de hint erbij gepakt. Aha, dat hielp. De ene dame nog steeds in het bos, de andere geduldig wachtend. Ik ben maar verder gereden. TFTC.

traditional22350. Reeshof-Hulten-Reeshof #7 by pensionada(s) en geokokkies
smileyDe bolide geparkeerd vlak voor de spoorwegovergang en te voet in de regen naar de cache. Die was op dezelfde wijze bevestigd als #6, maar nog geheel intact en dus de logrol gelukkig droog. TFTC.

traditional22349. Reeshof-Hulten-Reeshof #6 by pensionada(s) en geokokkies
smileyDaar ging mijn fietstochtje. Gepland om het rondje als ochtendgymnastiek te doen. Het vouwfietsje maar laten zitten en met de auto rond om zo droog mogelijk te blijven. Dit was de eerste. Helaas nog minder vreugde. Een kletsnatte logrol. Cache is kapot. Vandaar. Onderhoud noodzakelijk. TFTC.