28-08-2015

Drie puzzels in Delft opgelost. Meteen ook wat traditionals en een multi meegepakt.

 

mystery22309. D// Kunst in de Openbare Ruimte by bastgula
22308smileyDacht ik toch echt het Delftse Logo allang te hebben getackeld. Bleek er nog eentje uit de serie los te bungelen. Om daar een eind aan te maken moest ik eerst virtueel de hele stad Delft door op zoek naar kunstwerken. Dat leek me een crime, maar wonder boven wonder greep ik meteen de juiste site en noteerde bovendien alle antwoorden correct. De checker in één keer op groen. Dat mag wel in de krant.
Alzo mocht ik vandaag echt de laatste hand leggen aan het Delftse Logo. Op een toepasselijke plek ook nog. TFTC.

mystery22308. [3DMGE] De Torteltuin by DeRotjes
smileyMet een gemakkelijk opgeloste puzzel op zak, begaf ik mij op mijn zilvermetallic kettingloze vouwfietsje naar de berekende plek en trof daar een juweeltje van een cache aan. Maar wel op slot. Dat had ik natuurlijk al gelezen in de beschrijving, zodat ik meteen daarna op zoek ging naar een dolle duif die de code van het slotje aan mij moest duidelijk maken.
Ik zal maar niet zeggen hoe lang ik daar heb rondgestruind alvorens een telefoontje te wagen naar het team vanBaarsel dat zelden problemen heeft met duiven. Ik wilde geen tip, maar alleen even checken en zeker weten dat de cache op een bepaalde plek NIET zat. En dat was het geval. Daar zat ie dus niet, maar waar dan wel?
Na weer een tijdlang rondstruinen spotte ik eindelijk raak. Als pseudo-ornitholoog had ik mij de duif ietwat anders voorgesteld, maar dat terzijde. De code was nu bekend. De cache kon worden gekraakt. En dat deed ik. Heel mooi gedaan. TFTC.

22307mystery22307. [3DMGE] De Wachter by vanBaarsel
smileyWas dat nou echt nodig? Dag en nacht bezig zijn om een paar wachtwoordensystemen te kraken? Ja, dat was nodig. Sterker nog, midden in de nacht tijdens een omdraaimoment en een licht ontwaken, wist ik ineens de oplossing. Echt waar! Alleen nog maar van het dagsysteem, maar ik was er erg blij mee, want daarmee kon ik verder. Het nachtsysteem is nog steeds een raadsel voor me, maar met alleen een noordcoördinaat doe ik in het algemeen wonderen en zo ook hier. Mede dankzij flink wat gecheck voor de finetuning, wist ik de exacte locatie van de nano. Vandaag ben ik die even gaan voorzien van mijn worteltekening. TFTC.

multi22306. [3DMGE] D.P. #05 "De Vergeten Bussluis" ?? by GSStry2find
smileyEen tractor met grasmaaier en een vrachtwagen met gras passeerden de bussluis nadat twee bussen er ook al gebruik van hadden gemaakt. Hoezo vergeten? Gelukkig was ik niet vergeten waarvoor ik hier kwam, maar het duurde wel even voordat ik toch niet echt lastig verstopte cache in mijn grijpgrage vingers had. TFTC.

traditional22305. [3DMGE] D.P. #02 Langs de A13 by GSStry2find
22305smileyDrie mannen in oranje hesjes. Nou dan weet je het wel. De elektriciteitskabel hier in de grond moest worden vernieuwd. Eén man bediende het graafmachientje, één man maakte allerlei sierlijke bewegingen met een schep en de derde probeerde mijn zilvermetallic kettingloze vouwfietsje te jatten. Als grap, want die jongens houden wel van een lolletje.
Ik stond namelijk net te bellen met mijn goede vriend Biertje. Ik had hem gevraagd naar een hint om hier niet te lang te hoeven vertoeven. De hint kreeg ik uiteraard plus bijbehorend spannend verhaal hoe hij de nano hier had gevonden een uurtje geleden. Al met al vond ik daarna de nano, groette de mannen vriendelijk ten afscheid en toog weer verder. TFTC.

traditional22304. [3DMGE] D.P. #03 FF Bijschijnen by GSStry2find
smileyHet tijdstip van vinden van deze cache was zodanig, dat er meer dan voldoende fotonen rechtstreeks vanaf de zon direct of indirect doel troffen op de locatie waar ik mij bevond. M.a.w. licht genoeg en bijschijnen overbodig. Dat kwam goed uit, want ik moest hier een cache vinden. En dat lukte. TFTC.

22303traditional22303. [3DMGE] D.P. #04 FF Zitten by GSStry2find
smileyBij het gaan zitten viel mijn oog direct op de cache en bij het openen vervolgens op de naam van de vorige logger: Biertje. Even de goede man bellen. Hé, wat bleek? Hij had mij net gebeld. Zijn oproep gemist. Kan gebeuren met al dat cachen. Hij bleek overigens de eenvoudige cache bij het Reinier de Graaffziekenhuis niet te hebben kunnen vinden.
Na wat doorvragen kwam ik achter de oorzaak. De brave man was zich mentaal aan het voorbereiden op het Delftse bierfestival komende zondag. En wie hem kent, weet dat die voorbereiding minstens driedubbel is.
Na nog wat gezellig babbelen en uitwisselen van cache-plannen, plaatste ik mijn worteltekening en fietste verder om nog wat meer nieuwe caches van deze CO te vinden. TFTC.

traditional22302. ET 7 - Phone Home by xizat
smileyBij het openen van de cache besloot ik meteen: deze cache krijgt een favo, vooral vanwege het simpele doch verrassende idee. Overigens hoefde ik niet lang naar de grote cache te zoeken. Dit in tegenstelling tot mijn goede vriend Biertje die me een uurtje later belde om hulp. In zijn log kunt u uitvoerig zijn dank- en lofbetuigingen aan mijn adres lezen. Ik dacht eerst dat zijn hoofd misschien te groot was, maar er was gelukkig alleen maar wat drankmisbruik in het spel. Tenminste dat vermoed ik, ondanks dat hij dat hevig ontkende. TFTC.

traditional22301. ET 6 - De opgraving by xizat
22301smileyAi, hier was ik al eens eerder voor een cache en moest toen zelfs in de herhaling om het ding te vinden. Nu ligt er weer eentje en de CO een beetje kennende, wist ik vrijwel zeker, dat ik niet op dezelfde plek hoefde te zoeken waar de vorige was verstopt. Dat scheelde heel wat zoekwerk. Een keurig doosje was het resultaat. TFTC.

traditional22300. ET 5 - RWZI waterzuivering by xizat
smileySinds hier in de Harnaspolder ons water wordt gezuiverd, mag ik voortdurend opdraven om er caches te vinden. Op deze plek was ik nog niet eerder geweest om er naar iets te zoeken. Het is dan ook een behoorlijk groot complex met al dat gezuiver en de kenmerkende geur. Omdat de cache zoals gebruikelijk bij deze CO netjes was verstopt, hoefde ik niet lang te zoeken. TFTC.

traditional22299. ET 4 - Meegaa potgrond by xizat
smileyAcht stoere kerels die even verderop zaten, leidden mij in koor naar de plek van de cache. Maar pas nadat ik hun aanbod had afgeslagen om me voor een tientje te laten vertellen waar de cache was verstopt. Toen deden ze het dus gratis. Waarmee maar weer eens duidelijk is, dat dreuzels niets van ons spelletje snappen. Toch was ik er blij mee, want zo hoefde ik niet lang te zoeken met al die ogen op me gericht.
De potgrond heb ik gelaten voor wat het is. Aan mij is geen stuiver te verdienen, omdat in mijn woning ten enenmale totaal geen flora aanwezig is. TFTC.