25-07-2015

Een speciaal voor mij geplaatste cache op Goeree door de Duintoppers. Wat wil je nog meer? Hem vinden natuurlijk!

 

traditional22000. Een prachtig plekje voor Wilxlii Carrotte! by de duintoppers
22000smileyEen mooie zomerse dag uitgezocht voor mijn 22.000e te vinden cache: 16 graden Celsius, zwaarbewolkt naar regen, windkracht 8 met windstoten, vochtigheidsgraad 90%. Op Goeree moest het gebeuren, Duintoppersland dus. Hier zou ergens een prachtig plekje voor mij zijn, werd mij verzekerd.
Vol goede moed stapte ik in mijn bolide en reed met gepaste snelheid richting Goeree. De tunnel uitkomend bij Rozenburg waarna je twee scherpe bochten moet nemen naar de brug over de Brielse Maas werd ik voorbijgereden door iemand met veel bravoure die in de tweede bocht vlak voor me slipte, een pirouette draaide en tegen de vangrail tot stilstand kwam. Ik kon hem net achterlangs passeren en kwam met de schrik vrij. Met de bravoure-man leek me niets aan de hand, dus ik ben gewoon verder gereden.
Op het afgesproken uur en de afgesproken plek stond Duintopper Dick mij al op te wachten en samen wandelden wij door de storm naar de inderdaad prachtige plek met uitzicht over een waterrijk en groen gebied, alwaar het zoeken een aanvang nam. Tot mijn verbazing zocht Duintopper Dick heftig mee, zeggend dat hij de cache al een paar weken geleden hier verstopt had, maar dat de natuur intussen flink zijn werk had gedaan. Wij vonden in eerste instantie niets, zodat ik niet kon laten even grappig op te merken, dat ik hopelijk niet voor niets deze hele reis had ondernomen. Een prachtige plek is heel wat, maar ik wilde ook een cache.

22000a22000b

Gelukkig wees een opgeluchte Duintopper Dick mij op zeker moment de plek en kon ik een prachtige Carrotte-pot 2.1 tevoorschijn halen en mijn 22.000e worteltekening plaatsen. En passant had ik FTF en dropte 5 meegebrachte TB's in de pot alvorens deze weer aan de aarde toe te vertrouwen. Terug op de parkeerplaats even gezwaaid naar Geitendurp die net arriveerde en als tweede deze cache zou gaan loggen.
Natuurlijk moest er op deze feestelijke gelegenheid gedronken worden en dat deden we op het buitenverblijf van de Duintoppers alwaar Ineke zorgde voor drank, heerlijk warme chocolademelk, en een hapje. Daarna werden vele ins en outs van geocaching besproken en kende de gezelligheid geen tijd totdat ik weer tevreden terugreed naar Delft.
Dick en Ineke, heel hartelijk dank voor deze spontane geste om een cache aan mij te wijden op een prachtige plek.

22000c22000d