11-07-2015

Boswandelingen bij Leersum. Altijd leuk en al helemaal samen met Menno.

 

traditional21822. 2 - " bankjes route in Maarn en omgeving " by geosien
smileyHoe heb ik deze kunnen missen?! Een week geleden me hier suf gezocht en nu binnen 10 seconden raak. Samen met 8BG deze frustie van de kaart geveegd. Op de goede afloop hebben wij het bankje benut waarvoor het in wezen is gemaakt: zitten. Natuurlijk ook even de architectuur van dit rococobankje bewonderd met zijn geraffineerd asymmetrisch schelpmotief duidende op die heerlijke elegantie, gekunsteldheid en luchthartige geestigheid. Terwijl op enige afstand zo nu en dan een trein passeerde, genoten wij al cryppend van het warme weer en de typisch Maarnse omgeving. TFTC.

multi21821. Zuylenstein by MarkEnIneke
21821smileyHet siert de cache-leggers, dat ze een paar van de gefotografeerde objecten even voor ons hadden verwijderd, anders was het natuurlijk allemaal veel te gemakkelijk. 8BG en ik hadden een hele zaterdagmiddag uitgetrokken om 10 foto's thuis te brengen en zodoende een cache te vinden in de bossen bij Leersum. De foto's waren niet geschoten op de gegeven 10 waypoints, maar ertussen.
Dat betekende voor 8BG voortdurend attent zijn en loeren om maar geen foto te missen. Hij kweet zich uitstekend van zijn taak, ondanks dat ik hem voortdurend verblijdde met prachtige verhalen en anekdotes. Zijn prestaties grensden bijna aan het ongelooflijke toen hij bovendien onderweg bij een prachtig huisje een ijskar ontdekte en mij trakteerde op een heerlijk ijsje van citroen en frambozen. Een goedlachse jongedame van de bediening aldaar vertelde deze multi ook te hebben gelopen, maar gaf verder geen tips.
Ikzelf verzorgde naast het verhalen vertellen de navigatie, hetgeen niet onderschat moet worden, want voor je het weet verdwaal je hier in deze uitgestrekte bossen. Onderweg passeerden wij grafheuvels (o ja, waar dan?), een stuwwal (huh?), het dorp Leersum (enkele traditionals), een landhuis (best mooi), een Middeleeuwse oprijlaan (die daar zeker?), een geometrische tuin in renaissancestijl (achter de lange hoge muur waarschijnlijk), het landgoed Zuylenstein (best groot) en ten slotte het Zuylensteinse bos waar je behalve wandelen ook kunt mountainbiken tussen de loof- en naaldbomen op de Utrechtse heuvelrug, waar ooit de Scandinavische gletsjers huishielden.
21819Ondanks het ontbreken van enkele foto-objecten, was het niet lastig de juiste locatie van de cache te bepalen en eigenlijk veel sneller dan verwacht plaatsten wij onze logs en was het gedaan na 8 kilometer wandelen. Wij hadden ons prima vermaakt. TFTC.

traditional21820. Oorlog & verzet op de Utrechtse Heuvelrug #5 by TeamThoroCatchers
smileyIn hun kansloze strijd tegen de Duitsers in de meidagen van 1940 sneuvelden hier op 14 mei in Leersum elf Nederlandse soldaten. Het monument is te hunner ere opgericht. Een fraaie cache herinnerde hieraan. TFTC.

traditional21819. Oorlog & verzet op de Utrechtse Heuvelrug #6 by TeamThoroCatchers & Kijoloog
smileyOok in Leersum was er ondergronds verzet in WOII getuige dit monument met de namen van dertien plaatselijke verzetshelden die het niet overleefden. Een fraaie cache herinnerde hieraan. TFTC.

multi21818. De Piraten Vallei by beasar
21818smileyTamelijk ongeloofwaardig verhaal natuurlijk van een piraat die zich Zwartbaard noemde en hier midden in het bos nabij Leersum zijn schat zou hebben begraven, zo ver van de zee. Bovendien een relatief suffe piraat, want bij wp3 had hij zijn geplaatste aanwijzing laten afpakken door andere piraten.
Helemaal onbegrijpelijk dat ie vertelt hoe je zijn schat te pakken kunt krijgen waarbij en passant wat dreuzels moeten worden verjaagd, c.q. gekielhaald. Vooral dat laatste wilden wij de mevrouw met de vier kleine hondjes niet aandoen en daarom offerde 8BG zich op voor deze onmenselijke taak om antwoord D boven water te krijgen.
Zo togen 8BG en ik naar de berekende stash area en vonden er niets, hetgeen ons wel logisch leek. Zeg nou zelf, welke zichzelf respecterende piraat geeft zo gemakkelijk zijn geheim prijs? Desondanks bleven wij zoeken, temeer daar uit logs bleek, dat anderen er wel wat hadden gevonden en misschien iets voor ons hadden overgelaten.
En warempel, het succes en het goud lachten ons op zeker moment toe in een authentiek schijnende schatkist. Helaas nepgoud, wat we eigenlijk hadden kunnen weten. Toch onze namen maar in het logboek gezet voor de moeite, want we waren even lekker bezig geweest. TFTC.

21816traditional21817. Met STIP op de kaart ... Leersum by beasar
smileyWat een verhoging van de levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Leersum
Vond ik ergens in het centrum.

traditional21816. Ladybug by Gedropt
smileyLaat je niet misleiden door hun schijnbaar lieflijke uiterlijk. Lieveheersbeestjes zijn meedogenloze roofdieren. Voorzichtig heb ik dan ook deze cache in Leersum van mijn worteltekening voorzien. Slechts drie keer passeerde ik de grappige constructie alvorens deze op te merken. Desondanks een goed begin van deze mooie cache-dag. TFTC.