06-07-2015

Veel caches gevonden in Hoorn, maar ook veel niet. Het was wel lekker fietsweer.

 

Hoe vol was het glas?
21815Tsja, je hebt van die dagen. Vandaag was er zo eentje. Hoewel het glas meer dan halfvol was aan het eind van de dag, baalde ik toch van het ontbrekende gedeelte. Liefst 8 caches niet gevonden vandaag, waaronder 2 multi's. Dat betekent dat ik zeker de helft van de tijd vandaag vergeefs heb lopen zoeken, omdat ik altijd vrij lang doorga voordat ik opgeef. Bijna was de negatieve score nog hoger geweest, want bij nog 2 caches had ik het al opgegeven en een not found genoteerd. Een extra laatste keer kijken leidde daar verrassenderwijs nog tot resultaten. Bij een voortuintuincache heb ik domweg aangebeld en om een hint gevraagd (en gekregen). Verder ben ik bij 2 caches niet eens begonnen met zoeken. Ondroordringbare bosjes waar de cache al een maand niet meer was gevonden en de natuur dus zijn vervelende werk had gedaan met dichtgroeien. Ook het struinen door een parkeergarage heb ik maar laten zitten.

 

traditional21815. Westfrisia Nano by Guitar Gangsters
smileyDat de term nano afkomstig is van het Griekse woord dwerg, dat wist ik niet. Zo leer je altijd nog wat, ook al was dit de 655e nano die ik intussen vond tijdens mijn geocache-carrière. Wel even gebruik gemaakt van de hint om de zoektijd met 50% te verminderen. Met het vinden van deze nano sloot ik mijn cache-dag in Hoorn af. Het was mooi geweest. Van 9.00 uur in de ochtend tot 20.00 uur in de avond op mijn vouwfietsje in touw geweest bij een heerlijk weertje. TFTC.

21814traditional21814. De Glasbak [HCE 2014] by HoornsCacheGilde
smileyHoe ik ook keek, geen glasbak te zien. Dan maar de cache zien te vinden. Dat ging ook niet zonder slag of stoot, maar lukte uiteindelijk ondanks dat ik de hint ruim moest interpreteren. Pas nu thuis bij het loggen en het lezen van de beschrijving snap ik de bijnaam glasbak voor de penitentiaire inrichting op een steenworp afstand. TFTC.

letterbox21813. In het hoekje [HCE 2014] by HoornsCacheGilde
smileyDeze cache had nogal wat voeten in de aarde, 1899 om precies te zijn. En dat waren niet mijn voeten, maar van een of andere Engelsman, feet dus. In zijn voetstappen toog ik naar deze plek in de wijk Zwaag van Hoorn om daar op ongeveer 10 feet vanaf een hoekje te kunnen toeslaan. TFTC.

traditional21812. Mini Bieb Bangert & Oosterpolder by oud8183
smileyMinibiebs zie je tegenwoordig bijna net zo veel als halsbandparkieten. Beide nieuw in het landschap, maar geef mij maar de biebs. Deze hier in Hoorn was niet te missen en dat deed ik dus ook niet. Moest nog wel even enkele noodzakelijke handelingen verrichten, maar toen had ik het logboek in handen. Mooi gedaan! TFTC.

traditional21811. Maandag WAS-dag by haanijs
21811smileyWie op de centjes let, gaat natuurlijk niet op maandag wassen, maar in het weekend als de stroom goedkoper is. Het was trouwens vandaag de eerste maandag van de maand en dus moet ook hier het welluidende signaal hebben geklonken, maar gelukkig zat ik toen elders in Hoorn. Als oude rot in het vak kon ik de cache in no time graaien. TFTC.

traditional21810. De Rookmelder by haanijs
smileyMijn grootste probleem tot dusver op brandgebied is brandend maagzuur en dat vind ik wel genoeg. Het lijkt mij trouwens een goed idee om een rookmelder aan te schaffen. Dank voor de tip. Om de cache te grijpen, moet je alhier in Hoorn geen arachnofobie hebben. Nu heb ik ook niet bepaald het tegenovergestelde, dus arachnofilie, maar een spinnetje meer of minder maakt mij niet uit. TFTC.

traditional21809. TB Metrostation by Tweemaster
smileyHet verhaal van het 5000 jaar oude onderaardse netwerk in Nederland kende ik al, maar daarmee had ik nog geen cache. Me suf gezocht hier in de voortuin en uiteindelijk maar een not found genoteerd. Zoals gebruikelijk in dergelijke situaties kijk ik dan toch nog een keertje en van blijdschap sprong ik bijna een meter in de lucht, want daar zag ik iets. Toch gelukt. TFTC.

21808traditional21808. Daar zit (g)een luchtje aan... [HCE2012] by HoornsCacheGilde
smileyGeen vreemde luchtjes hier, maar ook geen cache. Twee jaar geleden overkwam me dat hier ook al. Maar wacht, wat lag daar op ongeveer 2 meter afstand in ongeveer 10 stukken op de grond? Het logboek. Ik heb de boel bijeengeraapt en min of meer tot een boekje gewrocht en mijn worteltekening geplaatst. Enig onderhoud zou echter niet slecht zijn.
In de buurt groeien notenbomen. De noten daarvan zijn over 3 weken rijp. Dat vertelde mij een oude Turkse man waar ik een poos mee heb staan babbelen. Hij mocht trouwens pas om 10.10 deze avond eten, drinken en seks hebben, want hij deed aan ramadan.
TFTC.

traditional21807. Hardlopen 5 by Ruert
smileyIk kan me niet voorstellen dat je deze locatie passeert met hardlopen. Het lijkt me meer het eindpunt om eens lekker te chillen na gedane looparbeid. Ik deed het in ieder geval wel tijdens mijn lange fietstocht door Hoorn. En passant graaide ik natuurlijk wel even deze nano. TFTC.

traditional21806. Hardlopen 1 by Ruert
21805smileyHardlopen is een goede zaak en schenkt het mensdom veel vermaak. Ik hield het bij fietsen vandaag en stopte hier even om een cache te graaien. Dat lukte dankzij de hint. TFTC.

traditional21805. Toegang tot Hoorn Kersenboogerd 3 by Team JoWi
smileyJe moet wel heel graag naar deze wijk van Hoorn willen als je vlak langs de cache gaat. Grappig die doodlopende trap. Dankzij de hint het doosje kunnen vinden. TFTC.

traditional21804. Toegang tot Hoorn Kersenboogerd 12 by Wisecachers
smileyZo weinig mogelijkheden en dan toch je suf zoeken. Uiteindelijk maar een not found genoteerd. Zoals gebruikelijk in dergelijke situaties kijk ik dan toch nog een keertje en van blijdschap sprong ik bijna een meter in de lucht, want daar zag ik het doosje. Toch gelukt. TFTC.

21803mystery21803. Musical Rocks! by martienu
smileyTrompetten: Ta taa, tatatatatataa, tatatatatataaa, taderatata, tatata, tatatataaaa, etc... Herkent u deze melodie? Het betreft hier geen musical, maar een opera van Verdi. Het gedeelte heet: Gloria all' Egitto. Nou dan weet je het wel, volle kracht vooruit. Daar moest ik aan denken bij het graaien van deze cache. TFTC.

traditional21802. Toegang tot Hoorn Kersenboogerd 1 by Team JoWi
smileyHet blijft raar, onder de ogen van vele passanten een bosje induiken. De meest voorkomende gedachte bij die lieden zal volgens mij zijn: wp. Maar neen, hier lag een cache en nog een fraai verstopte ook. TFTC.

traditional21801. Toegang tot Hoorn Kersenboogerd 18 by Team JoWi
smileyHier was keurig gemaaid voordat ik op bezoek kwam en zo hoort het ook. Geen gebanjer door brandnetels en kleefkruid dus, maar gewoon de fraai verborgen cache vinden. TFTC.

mystery21800. TB-Hotel: Luuks Place by frenmo
21800smileyNa enig emailverkeer had ik de coördinaten van deze cache stevig in handen en vandaag de cache zelf ook. Het kleurige 7 à 8 à 9 potige dier dat staat weergegeven in de beschrijving kon ik niet thuisbrengen, maar dat hoefde waarschijnlijk ook niet. TFTC.

traditional21799. Hanebalkpad by MSMH-Team
smileyHanenbalken heb je overal, bij voorbeeld ook in Drachten. Daar woont mijn neef. Hanenbalkpaden zijn zeldzamer. Hier in Hoorn heb je er eentje van ongeveer 10 meter. En daar lag een cache die ik niet kon vinden. Dus maar even aangebeld en de vriendelijke bewoner wat hints gevraagd. Daarmee lukte het. TFTC.

traditional21798. Toegang tot Hoorn Kersenboogerd 13 by Team JoWi
smileyLijkt me sterk dat iemand zich hier toegang verschaft tot de wijk, maar in theorie is het mogelijk, namelijk door over te steken. Dat hoefde ik niet, want ik was al in de wijk. Ik moest alleen even deze cache loggen. En zo geschiedde. TFTC.

traditional21797. Toegang tot Hoorn Kersenboogerd 2 by Wisecachers
smileyDe vorige vinder kukelde hier in het water volgens de log. Dat was ik niet van plan, alhoewel het misschien wel verfrissend zou zijn geweest. Voorzichtig dus de cache uit het hoekje gevist. TFTC.

21796traditional21796. Niets bijzonders by Soepkippetje & Ko
smileyHet was inderdaad niet bijzonder hier, tenzij je misschien technisch inspecteur bent van de voor mij onduidelijke constructie/installatie achter het hek. Over de cache mogen ook geen bijzonderheden vermeld worden. Dan blijft er weinig over. TFTC.

letterbox21795. Stempelen in het Julianapark #1 [HCE2015] by HoornsCacheGilde
smileyMet uitzicht op gedomesticeerde herten en ander gedierte mocht ik voor de laatste keer mijn stempel drukken op een letterbox-cache in het Julianapark. Ik deed het met verve, maar zonder stempel. TFTC.

letterbox21794. Stempelen in het Julianapark #2 [HCE2015] by HoornsCacheGilde
smileyOok deze letterbox-cache moest eraan geloven tijdens mijn bezoekje aan het altijd hoogbeschaafde Hoorn. Even een duik door de struiken en hebbes. TFTC.

letterbox21793. Stempelen in het Julianapark #4 [HCE2015] by HoornsCacheGilde
smileyAls er toch geen bosjes bestonden. Dan was het stuk lastiger om leuke caches te verstoppen. Gelukkig geen gebrek aan functionele bosjes in Hoorn, zoals deze hier. TFTC.

letterbox21792. Stempelen in het Julianapark #5 [HCE2015] by HoornsCacheGilde
21791smileyMet de vooroorlogse bezigheid van het stempelen hield ik me niet bezig bij het vinden van de cache. Mijn worteltekening moet ook werken, denk ik. Dat lukte nadat ik een stevige belemmering uit de weg had geruimd. TFTC.

traditional21791. Coin en TB Hotel Oostereiland !! by Team JoWi
smileyHa, grappig, hier in de buurt heeft mijn zus nog in de gevangenis gezeten. Het was slechts een weekend, maar toch. Van de lieve jongedame in het winkeltje mocht ik vrij rondstruinen, maar ze gaf geen enkele aanwijzing waar de cache was te vinden. Gelukkig struikelde ik er bijna over en kon mijn worteltekening kwijt. Prachtige cache-uitvoering trouwens. TFTC.

mystery21790. Op een klein stationnetje Hoorn (deel 2) by Team Bas & Noortje
smileyKleine stationnetjes hebben kleine treintjes. Hier in Hoorn is het zo. Flink wat passagiers meldden zich voor een ritje toen ik bezig was deze cache te vinden. Die mensen waren trouwens van normaal postuur. Dat werd dus proppen in die kleine treintjes. Terwijl ze opstoomden naar Medemblik, vond ik een verrassend toepasselijk verstopte cache. TFTC.

21789mystery21789. Hoornse broeder [HCE 2013] by HoornsCacheGilde
smileyNatuurlijk weet ik best hoe je een brood bakt, maar dan heb je nog geen Hoornse Broeder. Vooral de reuzel is een verrassend ingrediënt. Nadat ik precies bepaald had hoeveel van wat in het rijk gevulde krentenbrood moest, kon ik op zoek gaan naar de cache. Die vond ik ergens vlakbij een bakkerij, maar dat zal wel toeval zijn geweest. TFTC.

traditional21788. 200 X Team JoWi by Team JoWi
smileyEn hup, maar weer eens een bosje in vandaag. Hoorn heeft er genoeg. Veel teams zijn actief in deze 70.000 inwoners tellende plaats, maar team JoWi spant de kroon. Na wat heen en weer drentelen vond ik de cache hier na slechts vier keer niet goed kijken. TFTC.

traditional21787. Vernuftig verstopt 2 by the MaJo's en aburahim
smileyHoe vernuftig de cache ook verstopt is, dat is nog geen reden om meer dan een maand lang niet te reageren als CO op de mededeling dat de logrol vol is. Minpuntje dus. Ik heb mijn worteltekening gewoon dwars door alles heen geplaatst. De cache was inderdaad leuk verstopt. Wel even onderhoud plegen, hé? TFTC.

traditional21786. Zevenster [HCE2015] by HoornsCacheGilde - HPM
21786smileyWeinig zevensterren gespot op ground zero, zeg maar geen. Dat de plant kruipende wortelstokken heeft, wist ik niet, maar het verbaast mij niks. Wortels hebben immers ongelimiteerde mogelijkheden! Gelukkig hoefde ik hier niet te kruipen om de cache te vinden. TFTC.

traditional21785. Het geheim van groep 6! by Team de Zonnetjes
smileyHet is mij niet duidelijk of de klas van Mette nog voor de vakantie gezamenlijk deze cache heeft gevonden. Misschien aardig om in de beschrijving te vermelden hoe dat eventueel is verlopen. Ik vond de cache door diep na te denken bij wat ik hier aantrof. Sorry, duidelijker kan ik niet zijn, want dan ga ik spoileren. In ieder geval mooi verstopt. TFTC.

traditional21784. I.G. (Go Go Gadget ARMS) [HCE 2014] by HoornsCacheGilde
smileyHelaas was ik flink te laat (of te vroeg, het is maar hoe je het bekijkt) voor deze cache. De zon was vandaag al bijna 4 uren op. Om 06.20 was ik opgestaan in Delft, had ontbeten, gedoucht en was naar Hoorn gereden, alwaar dit mijn eerste gevonden cache was. Redelijk mijn best gedaan dus. TFTC.