21-05-2015

Rondom de pont Dordrecht-Werkendam liggen interessante caches. Een bezoekje meer dan waard.

 

traditional21448. De Watertoren Van Dubbeldam by Bully35
21448smileyEen lift in een watertoren. Kan het gemakkelijker om boven te komen? Nee dus. Mooi weer en ruim uitzicht boven. Lopend op een metalen raster waardoor ik diep onder mij de cafégasten kon zien genieten van hun consumpties, zocht ik langer dan gedacht naar een cache van het formaat small. Hoe moeilijk kon dat zijn met nauwelijks verstopplekjes? Een vol rondje lopen gaat niet en ik drentelde meerdere keren heen en weer voordat ik de doos ontdekte.
Heerlijk op een bankje zitten loggen en nog wat nagenoten alvorens huiswaarts te keren na weer een geslaagde cache-dag in en om Dordrecht. TFTC.

traditional21447. Trap er niet in by Nebreg65 & Caboboy
smileyGezien de titel had ik hier een andere cache verwacht. Eentje van het type waarmee lolbroeken mij zo gemiddeld 1 à 2 keer per jaar proberen te verrassen. Maar hier in Dordrecht was de humor ver te zoeken, al was de cache heel mooi verstopt. TFTC.

traditional21446. TTE 2013 - Het verborgen paadje by De Drechtcachers (Made by J+A+K+N+S)
smileyDe titel klopt natuurlijk niet. Het paadje lag er gewoon. Ik heb zelfs geen enkele aanwijzing van een poging gezien om het paadje te verbergen. Daartoe had toch minstens een muur van camouflage moeten worden aangebracht. Niets daarvan. Zo wandelde ik ongehinderd ongeveer 100 meter over het paadje tot ik niet verder kon vanwege het ophouden ervan.
Gelukkig zocht ik beter dan Loze Jorry enkele maanden geleden die tot zijn geluk zijn echtgenote bij de hand had voor wat dieper inzicht. Ik opereerde immers in mijn eentje. Best mooi hier trouwens. TFTC.

traditional21445. TTE 2013 - Uiterwaard Kop van het Land by De Drechtcachers (Made bij J+A+K+N+S)
smileyLees ik daar in de beschrijving dat men hier een griendje heeft gerooid? Foei! Alsof we niet genoeg weiland hebben in Nederland. Het feit dat het hier buitendijks ligt, doet daar niets aan af. Natuurlijk kun je nu ver kijken, bij voorbeeld naar de grote koeltoren van Drimmelen, maar wie wordt daar blij van? Ik niet.
Ik word wel blij van het vinden van een cache en hier was dat het geval, overigens pas nadat ik hem slechts drie keer over het hoofd zag. TFTC.
21444a21444b
earthcache21444. Wassende Maan by Bever.vw

smileyLandschapskunst in de vorm van een labyrint. Geen idee of het kunstwerk werkt zoals bedoeld. Alles stond vol water en dat betekent dus extreem hoog water. Ik twijfel.
De betonnen getijdentafel wordt voornamelijk door vogels gebruikt om mossels erop te laten vallen, zodat ze openbreken.
Ik heb hier genoten van de kunst, het uitzicht en een meegebrachte lunch. TFTC.

multi21443. De Kleine Noordwaard - Ruimte voor de Rivier by Bever.vw
smileyGenoten van de prachtige natuur hier in de Noordwaard, gemeente Werkendam. Het begon al meteen na aankomst van de veerpont bij wp1. Daar plukte een reiger een lief klein vogeltje uit het gras. Wat is de natuur toch mooi. Het hulpeloze vogeltje mocht zich nog ongeveer 1 minuut moe fladderen alvorens hij stuiptrekkend in drie keer slikken naar binnen ging. En dat allemaal bij een heerlijk stralend zonnetje, waarvan de reiger profiteerde door minutenlang uitgebreid te staan zonnebaden. Na enkele minuten had ie even een oprisping, maar na een paar keer flink de nek strekken en fors slikken was dat over. Dat was voor mij het ware genieten van wat de natuur ons biedt.
21443a21443b

Maar er moest ook nog een cache gevonden worden en dat was een ander verhaal. Wat lijkt het me toch fijn als je tot 5 à 6 kunt tellen. Grote ingewikkelde sommen daar draai ik mijn hand niet voor om, maar die simpele tellingen breken me wel vaker op.
Het gevolg was, dat na mijn berekening de coords van de cache midden in een zijtak van de Nieuwe Merwede terechtkwamen. Dat kon natuurlijk niet kloppen en dus zocht ik op het schiereiland allerlei plekken af waar mogelijk een cache zou kunnen worden verstopt. Bij voorbeeld het uiterste puntje, wat mij een natte voet opleverde.
Toen dat willekeurig zoeken – ook wel de Carrotte-methode genoemd - allemaal niets opleverde, probeerde ik wat andere mogelijkheden die de formule bood en eentje leek me wel wat. Sterker nog, die leidde naar de cache. Toch gelukt en blij. Terug bij de start controleerde ik nog even waar ik de mist in was gegaan. Ah juist.
Dank voor deze cache en bijbehorende wandeling.

mystery21442. De Kleine Noordwaard - Bevers in de Biesbosch by Bever.vw
smileyGeen bevers gezien hier op de dijk en dat was waarschijnlijk maar beter ook. Niet echt fijn als die knagers je voor de voeten lopen. De vragen om de puzzel van deze cache op te lossen vond ik educatief en voegen daarom iets toe aan deze cache. Weer wat geleerd. Het graaien van de cache moest wel met beleid gebeuren gezien de uitbundige groei van brandnetels. TFTC.

traditional21441. De Kleine Noordwaard - Grote Grazers by Bever.vw
21441smileyGezien mijn lange zoektijd voor deze geniepige cache acht ik het volstrekt onmogelijk dat de grote grazers die ooit zelfstandig zullen vinden. Vlakbij de cache lag er trouwens een stelletje van die stevige jongens, of eigenlijk dames. Hoe langer ik zocht, hoe nieuwsgieriger ze werden, opstonden en heel langzaam in mijn richting opstoomden. Geen idee van hun verwachtingspatroon, maar ik was blij op zeker moment dat ik mijn worteltekening kwijt kon en te maken dat ik wegkwam. TFTC.

traditional21440. De Kleine Noordwaard - Boomklevertje by Bever.vw
smileyIn mijn jonge jaren heb ik wel eens geprobeerd een boomklever na te apen tot grote schrik van mijn grootmoeder die mij dan plots vanuit haar kamer over het tuinhuis heen ergens hoog in een populier zag verschijnen. Met de bezem in handen rende ze dan de tuin in om mij uit de boom te schreeuwen.
Hier in de Noordwaard beperkte ik mij tot het wandelen over een dijk en het vinden van deze keurig verstopte cache. TFTC.

traditional21439. WHY? by bully35http://coord.info/GC5PGC5 )
smileyDeze past in de serie onbegrijpelijke cache-beschrijvingen. Geen idee wat bedoeld wordt. Dat zal ook wel de reden zijn, dat ik de cache in eerste instantie glad voorbij fietste. Geen idee waarom. Toch maar even terug en overgestoken bij de parkeerplaats. Met meer geluk dan wijsheid had ik de fraai verborgen cache vrij snel in handen. Je kunt je natuurlijk afvragen waarom ik deze cache wilde vinden. Het antwoord is simpel: daarom. TFTC.