21-04-2015

Heitelân tours. Derde dag Friesland met de focus op Dokkum. Vanwege de harde koude wind weinig gefietst.

 

traditional21031. Ouderlijk Huis van Osendemix by osendemix
smileyOok in Hardegarijp hebben mensen hun jeugd doorgebracht. Er zijn ergere dingen op deze wereld. Nu hebben ze hun begrijpende ouders opgescheept met hun hobby. Pa zwaaide naar me, dus blijkbaar vindt hij het niet erg dat er soms mensen aan de poort rammelen. TFTC.

traditional21030. RONDOM HARDEGARIJP (2) by wesa9095
21029smileyDit was wel erg dichtbij Hardegarijp voor het begrip rondom Hardegarijp. Gewoon bij het station in Hardegarijp. Geen boemeltje te zien op het moment van mijn bezoekje. Wel een cache. Beter. TFTC.

traditional21029. RONDOM HARDEGARIJP (3) by wesa9095
smileyWat die IJstijd al niet teweeg heeft gebracht. Bij voorbeeld vrachten zwerfkeien werden vanuit Zweden naar ons land geduwd door de gletsjers. Ergens boven Hardegarijp bleef een deel liggen ter lering ende vermaak. Hoewel ik de zwerfkeien niet heb gezien tijdens mijn bezoekje, zag ik wel een steen. En die lag er niet voor niets. TFTC.

traditional21028. Swarte Broek by verveelmenietje
smileyEven een vogelaar gegroet die stond te turen door een joekel van een verrekijker en die daarna stante pede maakte dat ie wegkwam. Had hij iets gezien in de verte? Had ie een hekel aan geocachers? Geen idee. Ik had gelukkig wel een idee hoe ik de cache moest 'kraken'. TFTC.

traditional21027. Gefeliciteerd! 50 jaar by boekiki
smileyDat die boom al 50 jaar oud is. Had ik niet gedacht. Maar goed, ook mijn felicitaties en dat het nog maar lang mag duren alvorens hij verdwijnt in het haardvuur. TFTC.

21026traditional21026. Eeltsjemar by Theovr
smileyBest een groot meer hier in the middle of nowhere. En het leek wel of ze met machines het aantal hectares nog groter dan 50 wilden maken. Het korte wandelingetje bracht me naar de cache waar vlakbij geniepig kleine brandneteltjes groeien. Enkele daarvan staan er nu niet meer. En het heet wraak. TFTC.

traditional21025. Eysingawei by 1200j
smileyFlinke steen hier bij Rinsumageest. Gepromoveerd tot verzetsmonument. Indrukwekkend. Dank voor het tonen ervan en voor de cache.

traditional21024. De Borkenslaan by fedde&yteke
smileyMooi rustig plekje hier tussen Damwoude en Rinsumageest. Logisch dat ik het hier rustigaan deed. Het bankje was daarvoor de uitgekiende plek. TFTC.

traditional21023. Beppe's Kelder by Team-MiTa, Team-RoTi
smileyHet is altijd wat met die beppes. Bovendien worden hun allerlei zaken toegedicht die niet waar zijn. Beppes hebben bij voorbeeld nooit grafkelders en al helemaal niet hier bij Damwoude met die slappe kleigrond. De cache was gelukkig weer in ere hersteld, zodat ik keurig mijn worteltekening kwijt kon. Dank daarvoor.

traditional21022. TB - Hotel Damwâld by Robert en Nel
21022smileyHoewel het fraaie hotel was gesloten, deed ik toch moedige pogingen om binnen te komen, hetgeen lukte toen ik de code kraakte (lees: de hint snapte). Overigens een verademing deze TB-hoteleigenaren. Zij begrijpen de drijfveren van de gasten. Ik heb één gast met me meegenomen. TFTC.

traditional21021. âlderlik hûs by fedde&yteke
smileyHet âlderlik hûs stond er nog wel, maar de cache was foetsie. Beter dan andersom, maar toch niet leuk voor mij. Dat werd gelukkig spontaan opgelost door een mevrouw die me de cache kwam brengen. Ze zag mij vanuit haar huis namelijk vergeefs scharrelen. De constructie was gisteren gesloopt door kinderen die alleen het logboek hadden laten zitten. Dat kon ik nu dus mooi van mijn worteltekening voorzien. TFTC.

traditional21020. de Dokkumer Admiraliteit by heilige_Bonifatius
smileyTerwijl drie verlegen zenuwachtige dames wanhopig iets probeerden waarvan ik geen idee heb wat, graaide ik onvervaard een cache als ware ik een zeerover. Een paar honderd jaar geleden had ik dat niet moeten wagen hier met die beschermers van de handelsvaart die hier huisden. Maar ja, toen lag er ook geen cache. Nu wel. TFTC.

traditional21019. De Elfstedentocht 11: Dokkum by hotelpappa
smileyWaterrijk gebied hier in en bij Dokkum. Moet ook wel vanwege de Elfstedentocht. Veel van het water zit echter in de logrolletjes en dat kan niet de bedoeling zijn. Ook hier voelde ik nattigheid, al kon ik nog wel mijn worteltekening kwijt. TFTC.

21017traditional21018. Baantjebolwerk (molen Zeldenrust) by Léon74
smileyMooie plek hier in Dokkum met uitzicht op de molen. Jammer van de volle logrol. TFTC.

traditional21017. De Dokkumer stilte by heilige_Bonifatius
smileyBonifatius is niet dood. Hij leeft! Waar je ook in Dokkum verwijlt, die ouwe rakker en/of zijn dwalende geest is er ook. Zelfs hier in een doodstil tuintje in het centrum van de stad. Zijn boeken lagen her en der ter aarde. In die chaos vond ik toch een cache. Het leek wel een wonder. TFTC.

traditional21016. Oosterbolwerk by Léon74
smileyDat Dokkum een waterrijk gebied is, wil nog niet zeggen dat de logrolletjes daarin gedoopt moeten worden, ook al zijn ze volgeschreven met logs. Dit pittoreske plekje verdient beter. Doe er wat aan, CO! Toch dank voor de cache.

traditional21015. Oostervallaat over de Zuider Ee by Léon74
smileyMijn eerste vochtige cache in Dokkum. Dus de alom beroemde Carrotte Droog Service ingezet en een kwartiertje later was het logrolletje droog. Het doosje begint overigens aardig te roesten. Voor het Oostervallaat maakte dat allemaal niet uit. Dat stond te blinken in de zon. TFTC.

traditional21014. fugellune by Klaas En Ingrid
21018smileyHet leek wel een illusie-act van Hans Klok, maar dan andersom. Daar verdwijnt van alles. Hier in Dokkum in de vogelbuurt verscheen een cache zomaar uit het niets. Na het loggen verdween ie overigens weer net zo snel. TFTC.

traditional21013. Groene Ster Vijf by team RMMK
smileyTijdens mijn micro-test van 10 jaar geleden is al bewezen, dat dit type doosje niet waterdicht is. Het heeft dus geen zin er steeds nieuwe droge rolletjes in te duwen. Neem bijv. liever een petling. Dit alles gezegd hebbende, vond ik het een mooi locatie voor een cache hier vlakbij het golfterrein van Leeuwarden. TFTC.

traditional21012. Goutum by DennisNL
smileyGeen verstoptechniek van bijster hoog niveau, maar goed, het leverde toch weer een puntje op. Goutum was overigens wel wat veranderd sinds de tijd dat ik hier regelmatig doorheen fietste, zo'n dikke vijftig jaar geleden. TFTC.

traditional21011. Park & Bike by Us mem
smileyCarpool hier, Park en Bike daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook hier in Leeuwarden,
Was het wel te harden.

21011traditional21010. Barrahus by arno.bergstra
smileyGelukkig hoefde ik hier bij Barrahus geen slag te leveren om de cache te vinden. Niet dat het 1-2-3 lukte, maar stug volhouden werd beloond. Na passage van enkele treinen mocht dat ook wel. TFTC.

traditional21009. WECC - Wirdum's Enige Carpool Cache by DennisNL
smileyCarpool hier, carpool daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook hier in Wirdum,
En ja hoor, ik zag um.

traditional21008. Blauw en Grou by StudentenScouting
smileyBlauw van de kou zul je bedoelen. Man, wat leek het mooi met dat schijnende zonnetje, maar wat was het nog bitter koud op de vroege ochtend. Toch maar even de handen uit de mouwen gestoken om deze grappige cache te graaien. TFTC