17-04-2015

Fietsen rond de Reeuwijkse Plassen. Het weer werd steeds beter. Zelden zoveel dotterbloemen gezien.

 

mystery20955. De Boomkikker BONUS by maritrobert
20955smileyIk heb wel eens lastiger formules moeten berekenen om een bonuscache te vinden. Wat dat betreft maakten de boomkikkers het mij niet lastig. Dat maakte ik het mijzelf wel in die zin, dat ik de tocht langs de drie boomkikkers flink heb uitgebreid, om ook andere caches rond de Reeuwijkse Plassen te vinden, nu ik er toch was.
Ik vertrok om 12.47 op mijn vouwfietsje vanaf het parkeerterrein en om precies 16.00 arriveerde ik terug bij mijn geparkeerde bolide met 24 kilometer op de teller. Ik heb zelden zoveel prachtig bloeiende dotterbloemen gezien op één dag als vandaag. Overal langs de kanten van de Plassen en omringende slootjes doken deze voorjaarsbodes op. Ook zag ik veel ganzen, vrijwel allemaal met jongen. In de buurt van boomkikker #2 spotte ik een heuse zonnende schildpad.
Voor het overige het normale beeld van deze Plassen die ik al menigmaal met een bezoekje heb vereerd, ook al voor mijn geocachingtijd. Veel water, geen bootjes, veel vogels, redelijk wat wind en vandaag niet druk.
TFTC.

traditional20954. #3 De Boomkikker by maritrobert
smileyEn dat noemt zich een boomkikker. Ik heb de hele wilg van haver tot gort onderzocht op boomkikkers. Geen van die schepselen aanwezig. In de belendende sloot was weliswaar hevig geplons hoorbaar, maar dat werd veroorzaakt door een hapgrage snoek. Dit leidde mij trouwens voldoende af om de cache te vinden. Leermomentje: O ja, volgende keer toch eens de hint lezen. TFTC.

20952traditional20953. #2 De Boomkikker by maritrobert
smileyWeinig kikkergekwaak hier bij het vogelscherm, eigenlijk helemaal niet. Ook geen menselijk gekwaak, zodat ik rustig mijn werk hier kon doen. Met uitzicht op een inmiddels zonovergoten stukje Reeuwijkse Plas heb ik mijn worteltekening geplaatst. TFTC.

multi20952. Oukoopse waterwip by International Rescue
smileyMeestal lees ik even op de molendatabase wat achtergronden over de molen waar de cache aan is gewijd. Zo ook hier bij deze nogal afgelegen honderden jaren oude wipmolen, waarvan een der molenaars in 1884 gruwelijk aan zijn einde kwam: met een mes gedood door zijn krankzinnige zoon. Verder probeerde iemand nog in 1989 de molen in brand te steken, maar wist de brandweer de zaak redelijk op tijd te blussen.
Vandaag geen problemen, ook niet bij het vinden van de cache. Een leuk wandelingetje door het weiland bracht mij er. TFTC.

traditional20951. Prinsendijk by Team van Druten
smileyPrins Willem III wist natuurlijk van de prins geen kwaad, toen hij na het rampjaar 1672 hoogstpersoonlijk deze dijk langs de Enkele Wiericke bouwde. Daarmee creëerde hij ongeweten de mogelijkheid tot het verstoppen van een cache enige eeuwen later. Daar ben ik hem en de CO dus dankbaar voor. Bovendien even een leuk wandelingetje door de wei als afwisseling van het hele eind fietsen rond de Reeuwijkse Plassen. TFTC.

traditional20950. Vlietdijk by kram94
20949smileyAan de rand van de Goudse Hout met uitzicht over de Reeuwijkse Plassen plukte ik een grappig zelfgeknutselde cache. Klein maar fijn. Ook ik heb ik mijn log geplaatst op het extra ingevoegde papiertje. TFTC.

multi20949. Plassentocht Reeuwijk by Arjank & Silliej
smileyIk ben al bijna de tel kwijt hoe vaak ik al rond de Reeuwijkse Plassen heb gefietst en gewandeld. Ook al voor mijn geocachingtijd. Vandaag dus de zoveelste keer en nu met de bedoeling een rondje te fietsen om een cache te vinden. Omdat er nog meer caches in de buurt van de Plassen lagen, heb ik die ermee gecombineerd, waardoor flink wat kilometers werden afgelegd en waarbij het weer zienderogen steeds beter werd.
Via een formule met flink veel haken, maar gelukkig zonder ogen, berekende ik de cache-plek, alwaar ik toch enigszins teleurgesteld een cache vond. Zowel de locatie als de cache zelf vond ik niet in lijn met de fraaie tocht rond de Plassen. Maar goed, van dat laatste had ik wel genoten. TFTC.

traditional20948. #1 De Boomkikker by maritrobert
smileyMijn eerste boomkikker vandaag, waarbij ik overigens geen flauw idee had wat met de hint werd bedoeld. Aan het eind van een flink hobbelig weggetje was het raak. TFTC.

20947traditional20947. Zwarte piet ging uit fietsen by tinkebel
smileyGelukkig zonder bandenpech deze laatste cache uit de Klaas-serie bereikt en het doosje nog gevonden ook. Hopelijk tot tevredenheid van de volkomen gelijkwaardige en kleurige partner van Klaas. Ik was er blij mee. TFTC.

traditional20946. zie ginds komt de stoomboot by tinkebel
smileyGeen lachende paarden, geen op en neer waaiende wimpels, geen heen en weer springende volkomen gelijkwaardige partners van Klaas, geen stoom, zelfs geen boot. Dan maar een cache gegraaid. Je moet toch wat. TFTC

traditional20945. Zachtjes gaan de paardenvoetjes by tinkebel
smileyHoe zacht de paardenvoetjes ook gingen, ik vond geen cache op de door de CO gehinte plek. Volgens mij zijn het trouwens geen bosjes maar hegjes, doch dat terzijde. En precies daar ergens ontdekte ik plots de cache, midden in een bloembed. De pot bleek geheel gevuld met water – waarschijnlijk uit de fontein – en de logrol dus kletsnat. Met moeite mijn initialen WC geplaatst en de pot ergens in de heg gelegd. Onderhoud gewenst. TFTC.

mystery20944. Villa Voltage (voorheen: Ken Dit ?) by BaMoMa
20944smileyEen beetje stroom doet mij niets. Dus onvervaard ging ik deze uitdaging in Bodegraven tegemoet. Bovendien volkomen ontspannen, dus wat kon me nog gebeuren? Niets dus. Ik vond wel een cache en daar ging het eigenlijk om. TFTC.
PS Mijn worteltekening plaatste ik op een pagina in het logboek waar door een dreuzel (vermoed ik) een interessant voorstel werd gedaan aangaande iemand en haar dochter. Ik neem aan dat de bedoelde personen niet op de uitnodiging zijn ingegaan.

traditional20943. Sinterklaas kapoentje by tinkebel
smileyVoor de fietstocht door Bodegraven ter ere van Klaas had ik als schoeisel voor sportschoenen gekozen, al hadden het ook laarzen kunnen zijn. Het was gelukkig droog toen ik deze cache vond. TFTC.

traditional20942. TB Hotel ''Onbewoond'' by Team GCM
smileyTsja, TB hotels. Deze CO doet pas 1 jaar aan het spelletje en vindt: TB out = TB in. Dat is dus niet de bedoeling voor trackables. Die moeten zoveel mogelijk reizen van hun eigenaars. En de CO is niet de eigenaar. Verder mogen er sowieso geen eisen worden gesteld aan caches. Mijn advies derhalve: haal die zinsnede uit de beschrijving en de hint. Laat het aan geocachers over om zelf te beslissen wat ze doen.
Dit alles gezegd hebbende, heb ik keurig 1 TB geruild, want ik ben de beroerdste niet. Deze fraaie niet verstopte cache op het terrein van een winkel in Bodegraven was van een slotje voorzien, waarvan ik de code gemakkelijk kon kraken omdat het getal een kwadraat was (en omdat de code in de hint stond). TFTC.

traditional20941. Sinterklaas is jarig by tinkebel
smileyDe Sint mocht blij zijn, dat ie niet jarig was en dus niet op de pot zat. Anders had ik hem hoogstpersoonlijk van de pot gerukt om mijn worteltekening te kunnen plaatsten. Zoals duidelijk moge zijn, heb ik in goede harmonie hier de logrol getekend. TFTC.

20939traditional20940. Jakobs Ladder by Mazertov
smileyAlhier in Bodegraven werd pijnlijk duidelijk wat het verschil is tussen een jakobsladder en Jacobs ladder. De eerstgenoemde reikte ten hemel, de tweede niet verder dan de eerste verdieping. Voor mij was dat trouwens hoog genoeg. Naar de hemel gaan kan altijd nog. TFTC.

traditional20939. Bodegraven - Limes hic erat by GeoCHaasjes
smileyObelix zei het al: "Rare jongens die Romeinen." Alle geboden in de tekst ten spijt, hadden de Romeinen er hier namelijk een rommeltje van gemaakt. Dat betekende een niet meer geheel intacte cache en dus prutsen om bij het logrolletje te komen. Het lukte me en ik heb ook mijn worteltekening geplaatst, maar onderhoud lijkt me hier noodzakelijk. TFTC.

mystery20938. Bodegraven - overheen of onderdoor? by GeoCHaasjes
smileyOm te weten of ik hier in Bodegraven ergens onderdoor of overheen moest, loste ik een wiskundig puzzeltje op. Natuurlijk had ik gewoon de abc-formule daarvoor kunnen inzetten, maar zoiets bevredigt niet. Dus geheel op eigen wijze via een soort benaderingstechniek tot het goede antwoord gekomen. Vandaag ging ik op dezelfde wijze de cache benaderen, stapje voor stapje dus, net zolang tot ik hem in handen had. Dat duurde best een tijdje, vooral omdat ik met de hint alle kanten uit kon. Uiteindelijk ook de goede. TFTC.

traditional20937. GoGo Cache Bodegraven by Jurgenvv
smileyMet een van de mooiste melodieën uit de opera Artaserse van Leonardo Vinci (zonder da!) in mijn hoofd, graaide ik de cache die hier in Bodegraven was gelegd door een fan van Leonardo da Vinci (met da!). Het was mijn eerste cache vandaag tijdens mijn strooptochten door Bodegraven en omgeving. TFTC.