09-04-2015

In Gouda gebeurt meer dan kaas maken alleen. Er worden ook caches gelegd. Tijd om die eens te bezoeken.

 

traditional20870. HET GOUDSE STADHUIS by Wagenaars
20870smileyIn de gezellige drukte van de zonovergoten markt zocht ik naar een cache. Natuurlijk niet bij het stadhuis zelf, want het pijltje van mijn GPS-apparaat wees daar niet heen. Alleen was de hint er nergens van toepassing. Dan toch maar naar het stadhuis en niet voor een of andere plechtigheid, maar om een doosje te vinden.
Al snel ontdekte ik de locatie van de hint, maar hoe ik ook zocht en voelde, geen doosje. Voor de zekerheid heb ik elke plek 6 keer onderzocht. Toen viel mijn oog er plots op. Het lag gewoon op de grond! Maar de cache was binnen.
Tijd dus om mijn goede vriend Biertje te bellen. Die had hier ooit ook naar de cache gezocht, maar als principieel not premium member beschikte hij niet over de gegevens van de cache. Maar hij is slim en heeft een legale privé- en zelfbedachte methode bedacht daarbij gebruik makende van ingewikkelde wiskundige berekeningen om desondanks ongeveer de locaties van traditionals te bepalen. Maar hier in Gouda raakte hij letterlijk in de put bij het niet vinden van het doosje dat ik nu in de hand had.
Hoewel hij me feliciteerde met mijn succes, voelde ik toch een zekere jaloezie in zijn stem. Daarom heb ik hem een gouden tip gegeven voor de gelegenheid dat hij het hier weer mocht proberen.
Met deze vondst als hoogtepunt beëindigde ik mijn fietstocht op deze mooie dag in Gouda en fietste terug naar mijn bij de brandweer geparkeerde bolide om daarna tevreden huiswaarts te keren naar Delft. TFTC.

traditional20869. met STIP op de kaart ... Gouda by shannara77
smileyWat een verhoging van de levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Gouda
Vond ik redelijk snel, hiep hiep hoera.

20868traditional20868. Kin uit de bocht by Koene Speurders
smileyDe bocht uitvliegen kun je voorkomen door op tijd te remmen. Of door out of the box te denken en de bocht van de andere kant te benaderen. In dit laatste word ik steeds beter. Ook hier in Gouda bij de fietsonderdoorgang van het spoor. Aldus met onbeschadigde kin mijn worteltekening geplaatst. TFTC.

traditional20867. Graaf Adolf by damver , jocver
smileyEr werd zo te zien flink geklust bij Graaf Adolf thuis. Toen ze even pauzeerden heb ik mijn slag geslagen. Voordien probeerde ik nog de wifi mogelijkheid, maar het password uit de beschrijving werd niet geaccepteerd. Nou had ik die extra hint trouwens ook niet nodig om de fraaie constructie te onderkennen als cache. Ik denk dat dit onderhand de 25e keer is, dat ik hem zag 'misbruikt' worden. Maar hij blijft leuk. Dank daarvoor.

traditional20866. Kleine dreuzels by damver
smileyDe kleine dreuzels lieten het gelukkig afweten. Ze voerden blijkbaar elders hun lusten bot. Fijn voor mij, want zo kon ik rustig mijn ding doen. Dat deed ik eerst op enkele verkeerde plekken met pijnlijke knieën en een krakende rug vanwege de hint. Nadat ik bovendien mijn hoofd had gestoten, kon ik eindelijk de peuteractiviteiten omzetten in normale handelingen, zoals het plaatsen van mijn worteltekening. TFTC.

traditional20865. Kin boven water by Koene Speurders
20865smileyIn eerste instantie probeerde ik aan de verkeerde kant van de Breevaart onder het spoorviaduct mijn kin en de rest van mijn tere lijf boven water te houden. Ik bleef weliswaar keurig droog, maar vond geen cache. Dus omgefietst en aan de overkant had ik meer succes. En nog steeds helemaal droog. De cache ook trouwens en dat ondanks de hint. TFTC.

traditional20864. Het einde by gemini96
smileyHet einde van deze cache? TFTC.

traditional20863. Kinneba(n)k by Koene Speurders
smileyHet schijnt dat men in het Goudse dialect met kin een watervogel bedoelt. Die waren hier inderdaad volop toen ik er een cache vond. Ik had natuurlijk geen etenswaren voor hun meegenomen, want als echte natuurliefhebber doe je dat niet. Die beesten kunnen prima voor zichzelf zorgen. Ik zorgde ook voor mezelf en verblijdde me met een petling. TFTC.

traditional20862. spooky by gemini96
smileyKwestie van voorbereiding en het juiste materiaal meenemen. Dat kun je dus wel aan mij overlaten. Mijn dunne platkop schroevendraaier hoefde ik trouwens niet in te zetten. Is er iets aan de cache veranderd? Omdat het me toch wel een beetje te spooky was hier achter de begraafplaats met soms langswandelende hondenuitlaters, mijn werk snel en vakkundig gedaan. En daarna wegwezen. TFTC.

20861multi20861. Rondje Hollandse IJssel by Ronald & Rian
smileyDe Hollandse IJssel in Gouda vond ik wel, maar de cache niet. Geen idee wat was fout gegaan. Dat was alweer enkele jaren geleden en het zat me nog steeds dwars. Nu ik weer in Gouda was ben ik als het ware opnieuw die Hollandse IJssel ingedoken, maar nu met meer spirit. Dat had meteen resultaat. Zonder opnieuw de hele route weer af te leggen en met de locaties in het achterhoofd waar ik vorige keer vergeefs zocht, fietste ik nu linea recta op de cache af. De inhoud was er met de jaren niet beter op geworden, denk ik. Behoorlijk vochtig. Het logboek viel nog mee en met het mooie weer en mijn onthaastende instelling lag het boekje geruime tijd in de zon te drogen, terwijl ik met TB's in de weer was en zo. Misschien kan een onderhoudsbezoekje aan de reeds flink roestende en daardoor niet meer waterdichte kist, geen kwaad. Dank voor deze mooie cache.

traditional20860. Gouda Goverwelle by peterrietveld
smileyMerkwaardig straatje in deze wijk van Gouda. Vanwege de rode kleur der tegels dacht ik te maken te hebben met een fietspad, maar niets daarvan. Je mag er vrolijk en vrij autorijden. Maar gelukkig ook fietsen. Ergens in een tuintje deed ik een gelukkige graai en had wat ik zocht. Altijd fijn. Dank daarvoor.

traditional20859. Station Gouda Goverwelle by nash0610
20858smileyTerwijl de ene na de andere trein langskwam, zocht ik naar een nano. Ik liftte zelfs op en neer samen met mijn vouwfietsje in de als urinoir gebruikte lift te oordelen naar de doordringende geur. Meerdere plekken die voldeden aan de hint, maar bij slechts eentje vond ik de cache. TFTC.

traditional20858. Goudse Hout Cache by The-White-Tigers
smileyVolgens de beschrijving ligt de cache op een willekeurige plek in de Goudse Hout. Gelukkig was dat niet het geval, want dan had ik mij op dat 83 ha grote gebied het rambam moeten zoeken. Bovendien was de CO zo aardig de coördinaten te vermelden, zodat ik achter mijn pijltje aan fietsende probleemloos de juiste plek vond. Niet dat ik komende uit centrum Gouda in rechte lijn fietste, want dan was ik minstens in 7 sloten tegelijk gereden. Netjes wegen en paden gevolgd dus en zo hoort het ook. Leuke cache op een leuke plek. Dank daarvoor.

traditional20857. Chaotische Zoektocht 5 by malouwxv
smileyGeef mij maar chaos ipv al dat gestructureerde. Zo reed ik kris kras door Gouda en plukte links en rechts caches. Deze vond ik links. Of was het nou rechts? TFTC.

20856traditional20856. Chaotische Zoektocht 4 by malouwxv
smileyOok hier deed ik maar wat, want wat moet je anders met die chaos? Het had wel succes trouwens. Op enkele meters van de cache had een horde kikkers veel plezier met elkaar. Ze kwaakten een chaotisch lied. Mooi! TFTC.

traditional20855. Watch out for the dog by malouwxv (http://coord.info/GC546H1)
smileyMet honden ken ik lezen en schrijven, dus geen enkele reden om hier voorzichtig te zijn. Zo reed ik op me fiets zonder aarzeling langs het Goudse winkelcentrum Bloemendaal en op de plek van de cache bleek ik niet eens me toolbox nodig te hebben. Ik kon de cache zo graaien. Fijn was dat. Dank daarvoor en een aai voor de hond.

traditional20854. Chaotische Zoektocht 1 by malouwxv
smileyHet was niet lastig hier orde in de chaos te brengen en waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan? M.a.w. ik had hier snel succes. TFTC.

traditional20853. Chaotische Zoektocht 2 by malouwxv
smileyGeen moment overwogen om hier uitgebreid te gaan zwemmen. De hint was dus overbodig. Sowieso trouwens, want na #3 had ik wel een donkerbruin vermoeden waar de klepel hing. TFTC.

traditional20852. Chaotische Zoektocht 3 by malouwxv
20851smileyEerste chaotische cache vandaag voor mij in Gouda. Altijd spannend want met het spotten van de verstopwijze wordt de toon gezet voor de caches die volgen. De hint hielp niet echt, want het daarin genoemde doe ik altijd al. Gelukkig vond ik de cache al toen ik voor de vijfde keer op dezelfde plek voelde. TFTC.

traditional20851. 24 uur paraat!!!!!!!!!!!! by team firefox 888
smileyDe parate mannen van de brandweer te Gouda stonden even verderop te overleggen. Waarschijnlijk was de grote vraag wie van hen vandaag de cirkelzaag zou bedienen. De keuze viel uiteindelijk op de langste van het stel. Om de hoek mocht ie een dikke liggende boomstam doormidden zagen. Leuk voor hem natuurlijk, maar niet voor mij, want daardoor hoorde ik niet dat mijn goede vriend Biertje mij belde.
Ik heb hem even later meteen toen ik het merkte teruggebeld, want iemand die altijd 24 uur voor je paraat staat als helpdesk, laat je natuurlijk niet in de kou staan. Hij bleek een cache in Nieuw-Zeeland te hebben gevonden, maar wist niet waar de klepel hing. Die heb ik hem zonet even toegestuurd.
Natuurlijk is iedereen razend benieuwd hoe ik hier in mijn eentje zonder water de cache uit de ingegraven blokfluit toverde. Wel, mijn schoonzoon had enkele jaren geleden nieuw elektra aangelegd in mijn keuken en flink wat stroomdraad over. Dat zit sindsdien in mijn toolbox en je kunt er hele leuke dingen mee doen. Waarvan akte. En dank voor de leuke cache.