07-04-2015

Flink oostelijk gecachet in Brummen en Eerbeek. Het was de moeite van de reis waard. Mooi weer ook.

 

mystery20850. Welkom in Eerbeek 17 - De Bonus by wil&pet
20850smileyHoe vaak ik vandaag niet in en uit Eerbeek ben gefietst, ik was de tel kwijt. Maar elke keer weer welkom bij het binnenrijden en dat gaf een goed gevoel. Op weg naar de bonus domweg mijn pijltje volgende op het GPS-apparaat, had ik op zeker moment een probleem. De wereld leek er namelijk te eindigen, maar attente bewoners wezen mij desgevraagd toch een sluiproute door het bos, zodat ik uiteindelijk bij de bonuslocatie belandde alwaar ik zeer tevreden mijn worteltekening plaatste. Eerbeek staat voorgoed en heel uitgebreid op mijn kaart. Dank daarvoor.

traditional20849. Welkom in Eerbeek 9 - Eerbeek-Zuid by wil&pet
smileyVoor mij de laatste in de serie en legergroen gecamoufleerd. Die viel dus behoorlijk op. Maar alleen voor geocachers. Dank daarvoor.

traditional20848. Welkom in Eerbeek 10 - Mooie Natuur by wil&pet
smileyDe enige cache in de serie die het predicaat onvoldoende verdiende. De logrol was een natte prop waar ik met moeite mijn initialen WC op heb geprutst. Het was trouwens dankzij een passerende wielrenner dat ik hem vond, want hij wees mij op volle snelheid de plek. Alleen riep hij heuphoogte, maar het bleek heel wat hoger. Toch dank voor de cache.

20847traditional20847. Welkom in Eerbeek 11 - Papier in Kliko by wil&pet
smileyEven de afvalbak geleegd om mijn worteltekening te kunnen plaatsen. TFTC

traditional20846. Welkom in Eerbeek 12 - Graaf van Zutphen by wil&pet
smileyLaatste ontmoeting met het team FritsDeBock uit Zele in België. Zoals wel vaker vanmiddag stond ik op de verkeerde plek te zoeken en wezen zij mij de weg. Na het loggen hartelijk afscheid genomen, waarna zij boodschappen gingen doen en ik verder ging op mijn ronde door Eerbeek. TFTC.

traditional20845. Welkom in Eerbeek 13 - De Molenbeek by wil&pet
smileyEn weer kwam het team FritsDeBock uit Zele in België aangefietst toen ik net met de logrol in handen stond. Mooie gelegenheid om even alle hints voor de bonus te vergelijken en meteen de eindbereiding te doen. Met behulp van en ondanks de rekencapaciteiten van de jeugdige teamleden lukte dat behoorlijk, al moest ik een klein rekenfoutje mijnerzijds even verbeteren. TFTC.

traditional20844. Welkom in Eerbeek 14 - Het Bospark by wil&pet
20844smileyLekker rustig aan deze kant van het Bospark met zijn recreatiehuisjes ergens middenin. Hoewel rustig. Wel veel verkeer op de Harderwijkweg, maar daar had ik geen last van. TFTC.

traditional20843. Doggy's Playground by harry1980
smileyVervelend als die spelende honden steeds de cache weghalen ;). Ik heb me dus niet al te speels gedragen en als een volwassen keurige man de cache van mijn worteltekening voorzien en behoedzaam teruggeplaatst. TFTC.

traditional20842. Welkom in Eerbeek 16 - Dwarsliggerdorp by wil&pet
smileyNatuurlijk is carnaval vieren het liefste wat ik doe en hier bij die Dwarsliggers in Eerbeek kun je goed aan je trekken komen, begrijp ik. Er is namelijk speciaal een bejaardencarnaval voor 55 plussers. Logisch want die lui gaan zo verschrikkelijk uit hun dak, dat kunnen de jonkies niet bijhouden. Alleen niet vandaag. Dus heb ik met een enigszins meewarig "Dwars-Alaaf" de cache gelogd. TFTC.

20841traditional20841. Krakers in Eerbeek by wil&pet
smileyEerst even bij de overbuurman geïnformeerd of hij iets van krakers wist alhier. Zijn glazige blik verried mij genoeg, waarop ik hem toevoegde bij de buren te gaan vragen. Wel even de hint erbij voor de zekerheid, want ik wilde geen Amsterdamse toestanden in dit rustige Gelderse dorp. Toen was mij alles duidelijk en heb ik het kraakpand een bezoekje gebracht. Het bleek een kabouter te zijn die op veel te grote voet leefde aan zijn klompenmaat te zien. De cache stond gewoon op tafel. Makkelijk loggen dus. TFTC.

traditional20840. Welkom in Eerbeek 0 - De Spoorwegovergang by wil&pet
smileyGeen toeristische trein gezien op de verlaten spoorlijn. Nog te vroeg in het seizoen, begrijp ik. Dan maar een cache gegraaid. Ook mooi. Dank daarvoor.

traditional20839. Welkom in Eerbeek 1 - Kasteel Ter Horst by wil&pet
smileyZowel het team FritsDeBock uit Zele in België als ik konden rondom geen kasteel ontwaren. We moesten ons dus tevreden stellen met een cache. Dank daarvoor.

traditional20838. Welkom in Eerbeek 2 - Eerbeek-Noord by wil&pet
20838smileyWat kan een mens toch moeilijk doen, maar daarna plots geluk hebben. Zeker een kwartier vergeefs hier rond lopen struinen. Met de hint kon ik alle kanten op, maar blijkbaar niet de goede. Gelukkig zag ik op zeker moment in de verte het team FritsDeBock uit Zele in België naderen en bloeide mijn hoop op op succes. Dat duurde na hun aankomst ongeveer 2,2 seconden, toen een jeugdig teamlid opmerkte: "Ik zie hem." Ik kon het bijna niet geloven, maar het was waar. En aan het enige object dat volgens mij niet aan de hint voldeed. Maar ja, wie ben ik? In dit geval een geluksvogel. TFTC.

traditional20837. Welkom in Eerbeek 3 - Druk Puntje by wil&pet
smileyViel erg mee met de drukte. Een puntje viel er wel te halen. Dank daarvoor.

traditional20836. Welkom in Eerbeek 4 - Huis te Eerbeek by wil&pet
smileyBehoorlijk op het verkeerde been gezet door de hint. Lange tijd gezocht naar iets wat hier echt niet was en/of thuishoorde. Op zeker moment draaide ik de knop om in mijn hoofd om mijn tunnelvisie te beëindigen. Dat hielp. De cache werd nu snel gespot. TFTC.

 

20835traditional20835. Thuis op de veluwe-Eerbeek#1 by Volvo-team
smileyGrappig: Eerbeekse beek. De plaats werd genoemd naar de beek en daarna de beek naar de plaats. Iets dergelijks is het geval in Zuid-Holland bij de Woubrugse brug in Woubrugge.
Inderdaad een snelle meepakker zoals de beschrijving vermeldt. Net na het team Ardila.nl plaatste ik hier midden in het altijd bruisende Eerbeek mijn worteltekening. Dat besefte ik pas toen ze claxonnerend en zwaaiend mij passeerden en ik de logrol bekeek met daarop hun gegevens. TFTC.

traditional20834. Welkom in Eerbeek 5 - Eerbeek bruist by wil&pet
smileyIk geloof graag dat Eerbeek bruist. Maar waarvan? Daarvoor moet je bij de OVE zijn, de Ondernemers Vereniging Eerbeek. Ze organiseren evenementen voor de 12.000 inwoners. Vandaag echter niet. Men wilde mij blijkbaar niet storen bij het zoeken naar caches. Dank daarvoor.

traditional20833. Welkom in Eerbeek 6 - De Korenmolen/Oliemolen by wil&pet
smileyWat een tegenvaller. De korenmolen bleek een restaurant te zijn. Mijn liefde voor molens kon ik hier dus niet botvieren. Dan maar een cache gegraaid. Ook mooi. Dank daarvoor.

traditional20832. Welkom in Eerbeek 7 - Sonnekempe by wil&pet
smileyNet voor mij zag ik het team FritsDeBock uit Zele in België het slagveld verlaten. Of was Sonnekempe wat anders? Het huis daar misschien? Ik graaide de cache maar. Dank daarvoor.

traditional20831. Welkom in Eerbeek 8 - Eerbeek-Oost by wil&pet
smileyEerste ontmoeting met het team FritsDeBock uit Zele in België en daar zou het niet bij blijven vanmiddag. Hier mocht ik hen het logrolletje in handen duwen, nadat ik voor hun komst geruime tijd vergeefs had lopen zoeken, maar uiteindelijk de sluwe hint begreep. TFTC

traditional20830. Markvoortbos 10 by Volvo-team
20830smileyDe laatste door mij gevonden cache hier in het bos bij Eerbeek. Teruggewandeld naar mijn bolide. Dank voor deze mooie serie met soms verrassende caches. Daarna op de fiets door Eerbeek voor verdere avonturen.
Aan het einde van mijn cache-dag fietste ik terug naar mijn geparkeerde bolide hier bij het Markvoortbos bij Eerbeek en zag dat er intussen twee campers ernaast waren geparkeerd. Het bleken geocachers uit Heerhugowaard te zijn: Lhannes + Mugje en hun buren Jan & Simonne. Terwijl Mugje een verrukkelijke maaltijd stond te bereiden en tussendoor zo nu dan om een hoekje keek, heb ik gezellig met de anderen gebabbeld over de toestand in de wereld in het algemeen en geocaching in het bijzonder. Toen het etenstijd was, vond ik het ook mijn tijd en ben tevreden over deze cache-dag teruggereden naar Delft.

traditional20829. Markvoortbos 9 by Volvo-team
smileySoms kom je vreemde zaken tegen in een bos, zoals hier op deze locatie. De verstopwijze was mij bekend, zodat ik zonder onnodige spanning mijn worteltekening heb kunnen plaatsen. Dank daarvoor.

20828traditional20828. Markvoortbos 8 by Volvo-team
smileyHier sloeg ik spijkerhard toe. En niet met een hamer, maar met mijn blote vuisten. Bovendien zeer geconcentreerd, want één foutieve uithaal en je kon weer helemaal opnieuw beginnen. Dat overkwam mij niet, zodat ik uiterst tevreden mijn worteltekening kon plaatsen. Dank daarvoor.

traditional20827. Markvoortbos 7 by Volvo-team
smileyMidden in het bos was het goed toeven, temeer daar ik er weer een cache wist te vinden. Dank daarvoor.

traditional20826. Markvoortbos 6 by Volvo-team
smileyNiet ver van de nauwelijks gebruikte spoorlijn mocht ik alweer cache #6 van mijn worteltekening voorzien. Dank daarvoor.

traditional20825. Markvoortbos 5 by Volvo-team
smileyTsja, hoe vertel ik mijn verhaal over mijn belevenissen hier zonder al te dom over te komen? Laat ik zeggen, de hele omgeving behoorlijk lang en intensief onderzocht op zoek naar iets, geen idee wat. Het licht in de tunnel kwam pas toen ik het zo'n beetje opgaf en de boel weer in de originele staat wilde brengen. Na enige minder nette uitdrukkingen mijnerzijds die niemand hoorde gelukkig, was het daarna in een paar mummen gepiept. Toch dank voor deze 'irritante' cache natuurlijk.

traditional20824. Markvoortbos 4 by Volvo-team
20824smileyDat was natuurlijk mijn eer te na. Een cache loggen zonder mijn worteltekening in het logboek, omdat het mocht. Ammenooitniet. Maar ja, geen fietspomp bij me, maar wel eentje in mijn kofferbak. Dus na het voltooien van het wandelrondje ben ik op mijn vouwfietsje gestapt met een fietspomp onder de snelbinders en zigzag over het modderige bospad gescheurd om nogmaals deze locatie te bezoeken.
Alsof de EOD bezig was, zo oerend hard knalde de cache uit elkaar na slechts een pompslag of vier. Zo, eindelijk de worteltekening geplaatst en tevredenheid. Dank voor deze bijzondere cache.

traditional20823. Markvoortbos 3 by Volvo-team
smileyGelukkig reed ik niet op mijn bromfiest (tekst beschrijving), met loslopende hond of spelend muziekapparaat. Anders hadden de alhier getrainde en aanwezige politiehonden eindelijk eens kunnen tonen waarvoor ze waren opgeleid. Nu bleven ze keurig bij hun begeleiders, zodat ik rustig de cache kon graaien. TFTC.

traditional20822. Markvoortbos 2 by Volvo-team
smileyGrappige hint voor in een bos, maar dat terzijde (of eigenlijk er tussenin, hahaha). Gelukkig had ik de hint niet nodig, want met mijn adelaarsogen + brilletje had ik hem allang in de smiezen. TFTC.

20821traditional20821. Markvoortbos 1 by Volvo-team
smileyFijn dat personenauto's hier mogen parkeren en vrachtauto's niet. Zo kon ik op 32 meter van de cache mijn bolide kwijt. Niet echt drive in, maar voor mij goed genoeg. Dank daarvoor.

traditional20820. Markvoortbos 11 by Volvo-team
smileyOp zoek naar een parkeerplekje voor de serie door het Markvoortbos bij Eerbeek stopte ik hier even en heb meteen maar de cache gegraaid. Daarna verder gereden en ergens bij #1 geparkeerd. TFTC.

traditional20819. rondje Zutphen deel 4 by de koppeltjes
smileyTrompetgeschal verried waar ik het doosje moest zoeken. Tsja, als alle cache zo makkelijk waren te vinden, dan was het leven een stuk gemakkelijker. Dank daarvoor.

mystery20818. Op 't Zand by Karekietjes
smileyOp het weggegraven zand van het huidige gat van Cortenoever mocht ik mijn worteltekening plaatsen. Met meer geluk dan wijsheid liep ik als het ware pardoes tegen de cache aan. Soms zit het mee. Dank daarvoor.

mystery20817. Mooi Brummen bonus by de koppeltjes
20816smileyBrummen is zeker mooi en nog mooier als je er een bonuscache weet te vinden. Hiervoor moet je eigenlijk het hele dorp door en 7 caches vinden om de broodnodige info te vergaren. Of... je bent een notoire gokker zoals ik en weet op deze alternatieve wijze aan de juiste info te komen. Zo kon ik de fraaie cache alhier van mijn worteltekening voorzien en bovendien nog even zwaaien naar de CO. Dank daarvoor.

mystery20816. Oude muur 2 by de koppeltjes
smileyInderdaad een stokoude muur hier in Brummen. En de prijzen van de voorwerpen uit de puzzel waren navenant belachelijk laag. Zo loste ik de puzzel op en fietste langs de hele muur om de cache te verzilveren. TFTC.

traditional20815. De voortuin postbux(sus) by Volvo-team
smileyAltijd fijn als de CO je een steuntje in de rug geeft. Terwijl hij de ruiten van zijn woning hier in Brummen met water en spiritus brandschoon maakte, logde ik de cache. Nog even kort gebabbeld, waarna hij verder ging met zijn huishoudelijke taken en ik het dorp verder verkende. TFTC.

20814mystery20814. Mooi Brummen deel 3 Moeraseik by de koppeltjes
smileyDat de moeraseik een eenhuizige boom is, wist ik niet. Ook niet dat hij afkomstig is uit de napjesdragersfamilie. En al helemaal niet dat hij afkomstig is uit de Verenigde Staten. Wat ik wel weet is, dat er eentje in Brummen staat en dat je er een cache kunt vinden. Dank daarvoor.

traditional20813. Met STIP op de kaart ........ Brummen by de koppeltjes, Yaar
smileyWat een verhoging van de levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Brummen
Vond ik met moeite na enkele mummen.

traditional20812. rondje Zutphen deel 1 by de koppeltjes
smileyVrolijk fluitend vond ik deze cache hier vlakbij Brummen. Dank daarvoor.

traditional20811. Snelle Jelle (Fast Jelle) by shadygreen
smileyCarpool hier, parkeerplaats daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook hier bij snelle Jelle
Mocht ik er eentje telle.