05-04-2015

Son en Breugel, Wilhelminakanaal, stukje Eindhoven, zo kreeg ik deze Paaszondag fietsend wel om. Prachtig weer nog ook.

 

traditional20810. Hell's Highway ( Remember September 2014) by Talleke65
20810smileyLogisch dat een van de jeeps die hier op 17 september 2014 langsreed op drie wielen, hier maar is achtergebleven. Aandenken aan de militaire colonne die hier in WO2 langsreed de ellende tegemoet. Market Garden werd helaas een fiasco. Met gepaste eerbied mijn worteltekening geplaatst en daarna terug gefietst naar mijn geparkeerde bolide aan het Wilhelminakanaal. Het was de laatste cache voor vandaag. Dank daarvoor.

traditional20809. Woensel-Noord: Bokt by HappieS
smileyWie noemt er een buurt nu Bokt? Tsja, daarvoor moet je in Eindhoven zijn. Je weet wel die stad met die voetbalclub die niet durft te zeggen dat ze kampioen gaan worden. Bijgeloof dus. Ze proberen mij bovendien wijs te maken dat Bokt stamt van Beuken. Ja, en? Maar ja, Eckart, Luytelaer, Vaartbroek, Heesterakker en Esp. Allemaal van die buurtnamen in de wijk Dommelbeemd van stadsdeel Woensel-Noord. Ik ben gauw verder gefietst op deze stralende voorjaarsdag, natuurlijk niet zonder eerst de cache te graaien. TFTC.

traditional20808. Woensel-Noord: Jagershoef by HappieS
smileyAls volleerd jager knalde ik de cache hier uit de boom. Eigenlijk hoefde dat niet, maar de titel daagde mij uit. Overigens leuk gemaakt. Dank daarvoor.

20807traditional20807. Afgezaagd! by Talleke65
smileyHier was flink wat afgezaagd en het duurde wel even voordat ik de juiste te pakken had. Een leeg bierblikje wees mij de weg. Ik kon bijna niet geloven dat mijn goede vriend Biertje dit op 8 maart j.l. als aanwijzing voor mij had achtergelaten. TFTC.

traditional20806. Poepzakje! by Talleke65
smileyDe naam poepzak herinnert mij aan de alternatieve tekst die arbeiders zongen. Dat was in Friesland tijdens WO2. Ze waren gedwongen te werk gesteld door de Duitsers en bij het terugwandelen moesten ze op bevel zingen. Zij zongen dan het bekende Hollandse lied van 'Hoog op de gele wagen'. Het refrein eindigt met 2x: "Ik kan van uw schoon haast niet scheiden. Maar 't gaat voorbij, voorbij." Daar zongen zij echter een alternatieve tekst zonder dat de Duitsers dat doorhadden of begrepen 2x: "Wij lopen allemaal op klompen, Poepzak op schoenen vooraan!" TFTC.

traditional20805. Woensel-Noord: Achtse Barrier - Gunterslaer by HappieS
smileyEen tolhuis en een boerderij, zo komt deze cache aan zijn naam. Van beide niets meer over. Gelukkig wel een cache, netjes verstopt. Dank daarvoor.

traditional20804. Langs de Groote Beek - 2 - Achtse Barrier by pijnack
20804smileyWeer een fraai stukje verstopwerk. Dankzij de hint geen probleem, al daverde het onder mij behoorlijk. Zo te zien denderde het water zo de kelders in van de aanpalende woningen. Niet echt natuurlijk, maar je zult maar een kolkende rivier onder je huis hebben. Zit ik toch liever op mijn flatje in Delft. TFTC.

traditional20803. Schatkist van de Draken by DragonTeam.nl
smileyDe schatkist van de Draken was een beetje kapot. Toch had ik een sleuteltje nodig om hem te openen. Dat sleuteltje was slim verstopt. Gelukkig heb ik een goede bril. Ik vond het sleuteltje. Zo kreeg ik de schatkist open. Daar heb ik mijn naam in geschreven. Mooie cache! Alles weer netjes opgeruimd. Naar binnen gekeken, maar ik zag niemand. Duidelijke log zo? Veel sterkte voor iedereen bij het herstel. En dank voor de cache.

traditional20802. Woensel-Noord: Achtse Barrier - Hoeven by HappieS
smileyNa mij helemaal uitgeleefd te hebben in Son en Breugel, even de snelweg A50 overgestoken via de fietsbrug en meteen het Eindhovense ingedoken in de buurt Achtse Barrier – Hoeven. Ook hier bleken zich verstopte caches te bevinden, zoals deze. Dank daarvoor.

mystery20801. Beroemde konijnen en vogels (6) Roger Rabbit BONUS by Talleke65
smileyRoger Rabbit is de beroerdste niet in de familie van beroemde konijnen. Dus ging ik alleszins vol vertrouwen op weg naar zijn verblijf hier ergens in Son en Breugel. Die verblijfplaats had ik weten te ontfutselen aan wat beroemde konijnen en vogels die overigens wel behoorlijk slordig waren geweest met laten rondslingeren van hun geheime informatie.
Ter plekke heb ik Roger even stevig de hand gedrukt en hem gefeliciteerd met zijn overwinning op het kwaad. TFTC.

20800traditional20800. Beroemde konijnen en vogels (5) Roadrunner by Talleke65
smileyGezien de enorme snelheid die het konijn genaamd Roadrunner kan ontwikkelen en de haast treffende gelijkenis tussen mijn cache-naam en Roadrunners tegenspeler Wile E. Coyote, leek het mij het beste om een verrassingsaanval te plegen om de cache te graaien. Dat lukte. Voordat het renkonijn het besefte was ik alweer weg. "Miep! Miep! Ha! Ha!" TFTC.

traditional20799. Beroemde konijnen en vogels (4) Angry Birds by Talleke65
smileyDie Finnen toch. Bedenken vogels die varkens moeten afslachten. Alsof de mens dat zelf niet kan. De boze vogels hebben allerlei middelen voor hun acties. Er zit zelfs een zelfmoordvogel bij. En een vogel die zich in drieën splitst. Uiteraard heb ik op kousenvoeten hier de cache benaderd en van mijn worteltekening voorzien. TFTC

traditional20798. Beroemde konijnen en vogels (3) Bugs Bunny by Talleke65
smileyWel even een beetje uitkijken met dit konijn, want voor je het weet ben je met hem in een conflict gewikkeld en dat wil je liever niet. Want dan zit je midden in een oorlog die je gegarandeerd verliest. Ik heb hem vriendelijk over zijn bol geaaid en vervolgens min of meer stiekem mijn worteltekening geplaatst en hem een beetje afgeleid met de vraag: "What's up doc?" Hij antwoordde niet en dat was niet erg. TFTC.

traditional20797. Afgezaagd Hotel! by Talleke65
20795smileyAls ik het goed begrijp is van de vorige cache Afgezaagd een stuk afgezaagd. Zo kun je nog wel even bezig blijven, dunkt me. Om heel eerlijk te zijn, had ik nog nooit van Aquabest gehoord alwaar deze cache vlakbij is verstopt. Ik kan me voorstellen, dat het hier bij dit 'feestterrein' soms flink druk is. Nu gelukkig niet, ondanks het mooie weer. Rustig de cache gezocht en gevonden. TFTC.

traditional20796. Beroemde konijnen en vogels (2) Duracell bunny by Talleke65
smileyOndanks de geweldige kwaliteit van het merk Duracell had de batterij het toch blijkbaar begeven toen ik deze Bunny bezocht. Alle leven leek uit het konijn te zijn geweken. Wel zo rustig overigens. Van al die herrie van dat getrommel word je ook niet echt vrolijk. Dank daarvoor.

traditional20795. Beroemde konijnen en vogels (1) Tweety by Talleke65
smileyKijk eens aan, wat lees ik in de beschrijving? De animatiefiguur Tweety werd bedacht in mijn geboortejaar! Overigens is het gecreëerde vogeltje voor zijn formaat behoorlijk agressief, vooral om de kat Sylvester van zijn lijf te slaan. Bij mijn bezoekje was Tweety trouwens poeslief. Dat dan weer wel. Dank daarvoor.

traditional20794. Warning! No smoking by Talleke65
smileyIk heb me maar niet afgevraagd of er echt veel verloren gaat hier, als er ten gevolge van het opsteken van een sigaretje de boel rondom in de hens gaat. Vanaf de fietsbrug heb je dan wel een mooi uitzicht natuurlijk. TFTC.

20791traditional20793. Keep it clean! by Talleke65
smileyIk had een trosje bananen mee en werkte hier bij de visvijver van Son en Breugel enkele naar binnen. De schillen heb ik netjes in de cache achtergelaten. Nee, natuurlijk niet, hahaha. Ik heb de schillen gewoon weggeworpen. Wat? Ook niet goed? Ja, dan weet ik het ook niet meer. TFTC.

traditional20792. Verdwaald hert by Talleke65
smileyVerdwaalde herten moet je afknallen is mijn mening. Die beesten zijn namelijk de weg kwijt en daar heb je niets aan. Behoudens het plaatsen van mijn worteltekening hoefde ik nauwelijks in actie te komen, want dit hert lag volledig op apegapen en zo hoort het ook. Dank daarvoor.

traditional20791. Recycle! s archive by Talleke65
smileyDe visvijver in Son en Bruegel was onbereikbaar vanwege een hek. Dus ben ik maar even in het archief gedoken om deze cache boven te halen. Was niet lastig. Dank daarvoor.

traditional20790. Dwaallichtje vlinder by Talleke65
smileyDe dwaallichtje vlinder hier op Ekkersrijt in Son en Breugel leek mij er slecht aan toe. De Paasgedachte was aan hem/haar voorbij gegaan. Hulpeloos vastgeketend wachtte het arme diertje op bevrijding. Die kwam niet van mij. Hardvochtig als ik ben, plaatste ik louter grijnzend mijn worteltekening. TFTC.

traditional20789. Danger! Radiation Hazard by Talleke65
20788smileyTerwijl mij hier en daar wat verdwaalde elektronen om de oren vlogen, baande ik mij dapper een weg naar de geïoniseerde cache. Snel mijn werk gedaan en wegwezen. TFTC.

traditional20788. Dwaallichtje Libel by Talleke65
smileyVolgens mij trof ik hier niet één van de 71 in Nederland voorkomende libellen-soorten aan. Dat bleek ook al uit de titel, bedacht ik later. Kortom, de dwaallichtje libel staat voor mij nu op de Nederlandse kaart als nummer 72. Dank daarvoor.

traditional20787. SON - O - HOUSE II by manimoos
smileyIk zal wel Oost-Indisch doof zijn geweest, maar het interactieve architectonische kunstwerk hier in Son en Breugel liet mij niet genieten van kleurrijke nieuwe audiopatronen waar ik zo op had gehoopt. In stilte dus de cache gegraaid. Nou ja stil. Even verderop scheurden twee motorrijders voorbij. TFTC

mystery20786. Hoezo eenheid? by HappieS
smileyEén ding is zeker: ik had de cache bij de eerste graai te pakken. Dat lijkt mij wel een vorm van eenheid. Toch? TFTC.

20785traditional20785. Strootje trekken by Migchels-Breugel
smileyDe laatste! Dat is overigens statistisch gezien even knap als om bij de eerste graai raak te graaien. De cache netjes benaderd via het graspaadje zoals gewenst. TFTC.

traditional20784. Langs de Groote Beek - 4 - Wilhelminakanaal by pijnack
smileyAltijd link zoiets. Dus eerst zorgvuldig alle ritsen van mijn zakken met daarin allerhande apparaten goed gesloten en wat kon me nog gebeuren? Wel, mijn rechtervoet gleed behoorlijk uit in de natte modder met een rare noodsprong tot gevolg. Maar de nano had ik te pakken. Het geheel was echter niet onopgemerkt gebleven. Zo moest ik een langswandelend echtpaar toch weer even bijpraten over geocachen en zo. Ze vonden het bijster interessant. Ik ook. TFTC.

traditional20783. Vogeltje wat zing je vroeg by Migchels-Breugel
smileyLeuk dat het vogeltje vroeg zong, maar moest dat nu echt op deze locatie? Gelukkig wist ik een redelijk doorwaadbare route erheen te vinden alvorens het vogeltje het zwijgen op te leggen. Zo, dat was ook weer gepiept. TFTC.

traditional20782. TB Hotel Beekzicht by Migchels-Breugel
smileyHier moest ik even flink aan de bak om de voordeur van het hotel open te krijgen. Normaal val ik gewoon met de deur in huis, maar hier moest het anders. Ook goed. Als geocacher vermoedde ik al snel de locatie van de sleutel en daarna was het een routineuze kwestie voor mij als notoir hotelbezoeker. Mooi bedacht en uitgevoerd allemaal. Dank daarvoor.

traditional20781. Sporten in Son en Breugel: Tennisvereniging Son by de matties
20780smileySoms kun je maar beter niet de hint lezen. Nadat ik de instructie van de hint nauwelijks begreep en hier en daar maar wat deed zonder enig positief gevolg, brak ik met die pogingen en dacht diep na. Niet dat dit hielp, maar het leidde wel af. En plots viel me de cache als het ware in de schoot. Ik vermoed dat de originele constructie enigszins is gedevalueerd. Toch dank voor de cache natuurlijk.

traditional20780. TB Hotel @ de 3 Bengels by de 3 bengels
smileyFijn dat er nog bengels zijn! Ik was vooral blij met de middelste. Die kwam uit huis met een hondje toen ik na lang heen en weer ijsberen en de hint niet begrijpend bijna wilde opgeven. Op mijn vraag naar een tip stelde ze een wedervraag. Of ik wist wat stapeltellen was? Ik viel bijna achterover van verbazing en ingehouden woede, want het stapeltellen heb ik praktisch zelf uitgevonden. Al als zesjarige telde ik stapel tot iedereen om mij heen er stapel van werd. Dom, dat ik daar niet aan had gedacht.
Desondanks dat ik de hint nu begreep en vol in actie ging en daarmee redelijk succesvol was, trof ik geen cache aan. Weer had ik hulp nodig voor het vervolg. De middle bengel had blijkbaar medelijden en wees mij weer de weg.
Intussen kwamen steeds meer bengels het huis uit toen ik eindelijk mijn worteltekening plaatste. Nog even kort gebabbeld en toen weer verder door Son en Breugel. Dank voor deze mooie cache en de broodnodige hulp.

traditional20779. Het Labyrint by Migchels-Breugel
smileyIk heb dubbelzinnige ervaringen met labyrints, speciaal die bij geocaching. Meestal krijg ik de caches daarin alleen met hulp van anderen te pakken. Hier in Son en Breugel lukte het me voor een keertje zelf om met veel fingerspitzengefühl de petling te graaien. Mooie constructie! Dank daarvoor.

20778traditional20778. Dino's in Son en Breugel by ppib
smileyDat was nummer twee vandaag. Een nano met volle logrol bedoel ik. Van dezelfde CO. Jammer, dat er geen onderhoud wordt gepleegd. Overigens wel een mooi kunstwerk en ook de cache was goed verstopt. TFTC.

traditional20777. Voortuincache De Overburen : Dommel by De Overburen
smileyTerwijl een kanoër met sigaretje in de mond zijn kano te water liet hier in de Dommel, probeerde ik een petling te vinden in de zeer ruime voortuin van de CO. Het lukte. Dank daarvoor.

traditional20776. Eerste Breugelse bijna Voortuincache bij nummer 3 by ppib
smileyEen volle nanologrol en geen goed gekozen plek. Tenzij men natuurlijk hier in Son en Breugel geen honden uitlaat. Dan heb ik niks gezegd. Onderhoud gewenst en volgens mij beter op een ander plekje verstoppen. TFTC.

traditional20775. Toponiem bank De Leet by De Overburen
smileyEerst dacht ik dat de toponiem bank weer zo'n omgevallen bank was tijdens de financiële crisis, maar ik had het mis. Het zijn houten zitbanken die worden geplaatst op historische plekken. Deze hier dus op de Leet. Je weet wel, de plek waar de beroemde schilder Pieter Breugel is geboren. TFTC.

traditional20774. Langs de Groote Beek - 7 - Park Vroonhoven by pijnack
20773smileyMin of meer op de begraafplaats van Son en Breugel kwam ik aan bij een pittoresk bruggetje alwaar de cache mij tegemoet schitterde. Dat was vast niet de bedoeling. Met mijn technische achtergrond aanschouwde ik de toestand ter plekke en concludeerde een verstoring van de oorspronkelijke constructie. Dus even de handen uit de linker mouwen en de boel hersteld, waarvoor geen dank. Graag gedaan. TFTC.

traditional20773. Langs de Groote Beek - 5 - Zonhove by pijnack
smileyOp het terrein van Zonhove, de instelling hier in Son en Breugel voor mensen met een lichamelijke beperking en/of hersenletsel, mocht ik naar een cache zoeken. Volgens mij had al menigeen dat voor mij gedaan aan de sporen (van vernieling?) te zien. De cache bleek op briljante wijze te zijn aangebracht. Dank daarvoor.

traditional20772. Langs de Groote Beek - 6 - Dommeldal by pijnack
smileyHet was mij al snel duidelijk dat aan deze CO een steekje los zit. Evenals aan de fret-uitlater die hier met zijn knaagdiertje aan een touwtje rondhing. Het eerste wat ik hier trouwens vond, was een prachtig paaseitje met strikje. Maar daarna op een onbewaakt moment toch ook de fraaie cache. Dank daarvoor.

traditional20771. Duckstad - Madam Mikmak by reloe
smileyDat heb je met die oude vrouwtjes. Die weten niet waar ze hun 'rommel' laten. Toevalligerwijze vond ik een bekertje waarvan de oorspronkelijke inhoud was vervangen door wat papier. Daar heb ik mijn worteltekening maar op geplaatst. Je moet toch wat. TFTC.

20769traditional20770. Achtertuincache De Overburen : Dommel by De Overburen
smileyGrappig een rivier die onder een kanaal doorstroomt. Knap stukje ingenieurswerk. Minder grappig was de stank van de Dommel, waarschijnlijk ten gevolge van een filter waardoor allerlei rommel zich hier opstapelde. Daarom maar snel mijn werk gedaan. Je kan ook zeggen dat ik geluk had en vrij snel raak graaide. TFTC.

mystery20769. Bonus Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyDeze Paaszondagochtend besteed aan het fietsen langs het Wilhelminakanaal. Niet de hele 68 kilometer, maar alleen heen en weer op het ongeveer 5 kilometer lange stuk ten oosten van Son en Breugel waar de CO lekker wat caches had neergelegd. Hoewel het mooi zonnig weer was, lag de temperatuur nog laag en fietste ik in winterjas.
De nette caches waren alle uiterst gemakkelijk te vinden, zodat er volop kon worden genoten van het uitzicht over kanaal en omgeving en daardoor vloog de tijd en voordat ik het wist werd de laatste cache gevonden.
Daarna even een korte berekening en hup naar de bonus. Volgens de kaart lag die op een aannemelijke locatie, maar daar aangekomen vond ik niets. Ik zou toch geen foutje gemaakt hebben? Dat gebeurt mij namelijk zelden, hum.
Controle leverde op, dat ik de letter j voor een i had aangezien of andersom. Dat scheelde in de praktijk dik 500 meter. Toch bizar, dat daar ook prima een cache verstopt had kunnen worden en ik vond het nog een logische plek ook. Maar alles kwam uiteindelijk goed. Mooie serie. Dank daarvoor.

traditional20768. #22 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
20768smileyAls laatste van allemaal vond ik pontificaal
#22 van de trail langs het Wilhelminakanaal.

traditional20767. #21 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyZonder tovenarij, hoed en/of bezemsteel
Vond ik #21 van de Wilhelminakanaal trail.

traditional20766. #20 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyBescheiden als ik ben en dus niet onnodig brutaal
Vond ik #20 van de trail langs het Wilhelminakanaal.

traditional20765. #19 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyZonder beveiligings- of ambulancepersoneel
Vond ik #19 van de Wilhelminakanaal trail.

traditional20764. #18 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyOndanks de ochtendkou toch zonder muts en sjaal
Vond ik #18 van de trail langs het Wilhelminakanaal.

traditional20763. #17 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
20763smileyMet het spelen van een klein beetje toneel
Vond ik #17 van de Wilhelminakanaal trail.

traditional20762. #16 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyMet een beetje bombast en een weinig omhaal
Vond ik #16 van de trail langs het Wilhelminakanaal.

traditional20761. #15 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyMet een professioneel en routinematig ritueel
Vond ik #15 van de Wilhelminakanaal trail.

traditional20760. #14 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyMet een lichte druk op het virtuele gaspedaal
Vond ik #14 van de trail langs het Wilhelminakanaal.

traditional20759. #13 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyZonder het vellen van een waardeoordeel
Vond ik #13 van de Wilhelminakanaal trail.

traditional20758. #12 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
20758smileyVoorzien van allerlei nuttig gebruiksmateriaal
Vond ik #12 van de trail langs het Wilhelminakanaal.

traditional20757. #11 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyDenkend aan een heerlijke aardbeiencocktail
Vond ik #11 van de Wilhelminakanaal trail.

traditional20756. #10 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyVond ik daar een doos vol met propagandamateriaal?
Nee, het was #10 van de trail langs het Wilhelminakanaal.

traditional20755. #9 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyNog fris, fruitig en volop conditioneel
Vond ik #9 van de Wilhelminakanaal trail.

traditional20754. Rustiger aan by pijnack
smileyVoor veel gepensioneerden gaan hun werkzaamheden na pensionering geruisloos over in minstens zoveel werkzaamheden op ander gebied, meestal hobby. Geen idee of dat met deze CO ook het geval is. Het fijne is wel, dat je alles nu in je eigen tempo kunt doen zonder druk van bovenaf.
20753Zo fietste ik als reeds 7 jaar gepensioneerde vandaag heerlijk rustig door Son en Breugel en wijde omgeving. Hier bij boerderij Krakenburg hield ik halt om een cache te vinden. Dat viel nog niet mee. Het ging me bijna boven de pet, maar gelukkig graaide ik uiteindelijk raak. Dank daarvoor.

traditional20753. #8 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyGoed voor mijn gewenste dagpuntentotaal,
#8 van de trail langs het Wilhelminakanaal.

traditional20752. #7 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyHet was bepaald geen luchtkasteel,
#7 van de Wilhelminakanaal trail.

traditional20751. #6 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyEnigszins overdreven en misschien ietwat theatraal
Vond ik #6 van de trail langs het Wilhelminakanaal.

traditional20750. #5 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyZonder gebruik van SMS, Whatsapp of e-mail
Vond ik #5 van de Wilhelminakanaal trail.

20749traditional20749. #4 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyMet weinig woorden, maar veelzeggende lichaamstaal
Vond ik #4 van de trail langs het Wilhelminakanaal.

traditional20748. #3 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyMet een sterk en onverwoestbaar moreel
Vond ik #3 van de Wilhelminakanaal trail.

traditional20747. #2 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyZonder veel overbodig en nutteloos gedraal
Vond ik #2 van de trail langs het Wilhelminakanaal.

traditional20746. #1 Wilhelmina Kanaal Trail by De Overburen
smileyZonder innovatief gebruik van een pikhouweel
Vond ik #1 van de Wilhelminakanaal trail.

traditional20745. Natuur-(beheer) Breugel. by ppib
smileyDeze prachtige voorjaarsdag begonnen met een bezoekje aan een stukje natuurbeheer. Een prachtig nestje aangetroffen. Bovendien zeer toepasselijk om op deze eerste Paasdag hiermee te beginnen. Dank daarvoor.