02-04-2015

Voor de verandering thuis stevig zitten puzzelen. En daarmee een mooie wandeling verdiend nabij Hoek van Holland.

 

mystery20744. Puzzeltrail #9 Bonus by hoog70
20744smileyNa flink aan de puzzelboom te hebben geschud, kon ik de bonus van deze serie die zich vooral buiten het Staelduinse Bos afspeelt, verzilveren. Gelukkig had ik de hint gelezen, anders had ik lang voor niks staan zoeken. De tekst van de hint hoort dan ook in de beschrijving thuis! Een cache moet te vinden zijn zonder hint en met deze grote correctie van dik 80 meter lukt dat natuurlijk nooit. Even doen, CO!
Verder ben ik louter positief over deze serie. De puzzels waren voor mij als notoir slechte oplosser goed te doen en de wandeling van ongeveer 5 kilometer is mij goed bevallen. De doosjes waren goed te vinden en het idee van de puzzelstukjes voor de bonus was ik nog niet tegengekomen.
Ging er dan niets mis? Natuurlijk wel, want dat is traditie bij mij. Ik wist de coördinaten van de makkelijkste puzzel #6 verkeerd over te nemen in mijn GPS-apparaat, waardoor ik in eerste instantie de cache straal voorbij liep. Gelukkig zag ik op tijd in dat ik niet 1,2 kilometer verderop zou moeten zijn, ergens midden in het Staelduinse Bos.
Onderweg het begin van de lente goed kunnen opmerken met ontluikende planten als speenkruid, boterbloem, paardenbloem en dotterbloem, alle geel van kleur. Kortom, ik heb mij prima vermaakt en daar dank ik de CO voor.

20744a20744b

20744c20744d

mystery20743. Puzzeltrail #8 Sudoku by hoog70
20743smileyEindelijk een echte ouderwetse sudoku zonder gedoe. En niet de lastigste zo bleek mij. Het was al laat aan de vooravond van deze cache-dag toen ik deze laatste puzzel goed wist op te lossen. Met een tevreden gevoel kon ik daarna vandaag op pad voor deze serie.
Ter plekke twee verrassingen: een kletsnat kledingstuk naast de cache dat ik maar heb laten liggen en de komst van de groene brigade gekleed in oranje hesjes. De kerels vriendelijk gegroet en vooral belangstelling getoond voor de toppen der bomen. Toen ze uit zicht waren, netjes de cache gegraaid en van mijn worteltekening voorzien. TFTC.

mystery20742. Puzzeltrail #7 Digitaal by hoog70
smileyVrijwel alles is digitaal vandaag de dag en ik vind dat wel goed. Ik heb geen idee of kinderen nog leren klokkijken naar die ouderwetse klokken met wijzers waarop je dus niet kan zien hoe laat het exact is. Pas na veel gedoe met de standen van wijzers van verschillende grootte kun je redelijke gooi doen naar het tijdstip. Mijn zoontje kon op driejarige leeftijd al precies zien hoe laat het was op de digitale wekker naast mijn bed en mij zodoende op het juiste tijdstip wekken voor aandacht.
Het spreekt vanzelf dat ik de puzzel met veel genoegen heb opgelost evenals het vinden van het doosje, dat toch wel vanaf behoorlijke afstand te zien was. TFTC.

20741mystery20741. Puzzeltrail #6 Legpuzzel by hoog70
smileyHier hadden de jongens en de meisjes van de groene brigade zich blijkbaar helemaal uitgeleefd. Geen enkele struik was ontkomen aan hun snoeidrift en het veldje lag er behoorlijk kaal bij. Toch vond ik de cache ergens anders en niet echt goed verstopt. Bij de volgende grasmaaigelegenheid zal het doosje dan ook compleet vermalen worden. Daar heb ik in mijn carrière al meerdere voorbeelden van gezien. Ik heb nog gekeken naar een alternatief en dat zou waarschijnlijk de overkant van de straat moeten zijn. Ook niet alles trouwens. Kortom, onderhoud gewenst. Het doosje ligt op de plek waar ik het vond, ongeveer 20 cm vanaf de lantaarnpaal. TFTC.

mystery20740. Puzzeltrail #5 Kropki Sudoku by hoog70
smileyEerst dacht ik een spelletje go te moeten spelen, maar het bleek een kropki-sudoku te zijn. Gelukkig maar, want als redelijke dammer in vroegere jaren, heb ik mij ook eens gewaagd aan het go-spel en dat was geen succes. Ik weet ook waarom. Bij dammen begin je met een vol bord waarbij langzaamaan schijven verdwijnen en met go start je met een leeg bord dat gestaag voller wordt met oneetbare witte en zwarte M&M's. Dat opbouwen lag mij dus niet. In tegenstelling tot afbreken, daar was ik behoorlijk goed in, hahaha.
Bij deze cache hoefde ik niets af te breken. TFTC.

mystery20739. Puzzeltrail #4 Nanogram by hoog70
20739smileyHoewel ik geen nano verwachtte alhier ondanks de suggestieve titel, werd ik toch verrast. Iemand had (opzettelijk?) een soort nep-verstopplaats gewrocht en daar niets vindende liep ik toch wel enige tijd vergeefs rond. Zoals altijd bij mij was het een gevalletje door de knieën waar ik niet goed in ben om meerdere redenen.
Toch moest het uiteindelijk gebeuren en kon de worteltekening worden geplaatst. TFTC.

mystery20738. Puzzeltrail #3 Killersudoku by hoog70
smileyTerwijl ik bijna uit mijn jas woei en even moest opletten op een hondenuitlaatster graaide ik #3 als beloning voor het oplossen van een killer-sudoku, een naam die ik niet zou hebben bedacht voor dit sudoku-type. Ik dacht meer aan optel-sudoku, maar dat verkoopt niet natuurlijk, dat snap ik ook wel. Met moed, beleid en trouw kon ik langzaam steeds een volgend cijfertje invullen en uiteindelijk nog allemaal goed ook. TFTC.

20737mystery20737. Puzzeltrail #2 Kakuro by hoog70
smileyDe puzzel keurig opgelost en de checker niet op groen, ondanks meerdere controles. Toch zag mijn berekende plek er op de kaart best aardig uit. Helaas fout bleek mij ter plekke. Gelukkig is daar de onvolprezen Carrotte-methode die mij toch redelijk snel een mooi verstopt doosje opleverde. Ik kan maar één conclusie trekken: de puzzel heeft twee oplossingen! TFTC.

mystery20736. Puzzeltrail #1 Stars by hoog70
smileyGelukkig zag ik geen sterretjes bij het vinden van deze cache. Ook niet bij het oplossen van de puzzel waar ik toch wel even mee bezig ben geweest. Maar via zorgvuldig logisch redeneren bleek ik steeds het volgende sterretje op de juiste plek te kunnen plaatsen.
Altijd even spannend een eerste cache van een serie qua verstopwijze en uiterlijk, omdat hier de toon wordt gezet. Na het vinden van een keurige cache had ik alle vertrouwen in de rest. TFTC.

traditional20735. Hele grote boot by Isabeau1990 en Rvelleko
20735smileyInderdaad lagen hier enkele grote boten, eentje voor passagiers en eentje voor vrachtauto's. Varen die steeds gezamenlijk op en neer naar Engeland? Met hun 240 meter lengte zijn de passagiersschepen Hollandica en Brittanica aardig groot voor veerboten, maar ze vallen qua grootte in het niet bij het grootste cruiseschip ter wereld, de 'Oasis of the Seas' met zijn 360 meter.
Hoewel ik gek ben op varen, liet ik mij niet meeslepen door de Stena-boten en graaide snel een doosje. TFTC.

traditional20734. Hoekse Tuin by pennywise1977
smileyIn een tuintje ter grootte van mijn balkon deed ik mijn werk. Dankzij een keurige gc-sticker en een redelijke hint was ik hier snel klaar. TFTC

traditional20733. op bezoek bij ? by PD5DEN
smileyIk weet nog steeds niet bij wie of wat ik op bezoek was hier in Hoek van Holland. De nabij gevonden tekst maakte het niet duidelijker. Ik ben dus maar met de deur in huis gevallen en heb mijn worteltekening achtergelaten. TFTC

traditional20732. Helden der Zee by Iegewies
smileyMerkwaardige tekst op het monument bij de Berghaven in Hoek van Holland, vooral vanwege het ontbreken van interpunctie: "GEWIJD AAN DE NAGEDACHTENIS VAN DE GEVALLEN HELDEN DER ZEE DOOR DE INGEZETENEN VAN HOEK VAN HOLLAND 16 JAN.1931"
Maar eens op internet gezocht en het blijkt te gaan om opvarenden van reddingsboten die bij de Berghaven zijn omgekomen tussen 1921 en 1931.
Het doosje dat ik hier vond, bleek nauwelijks verstopt en in de inhoud redelijk vochtig. Onderhoud gewenst. TFTC.