26-03-2015

Gauw even op stap voordat de regen kwam. In en om Bentwoud was het goed toeven. Er gewandeld en gefietst.

 

traditional20727. FKP 52 Schravenwildertpad by LuckieStar
20726smileyIk heb mij nog nooit serieus met de fietsknooppuntproblematiek bezig gehouden. Dat komt voornamelijk, omdat ik het niet nodig heb. Wie gaat er nu zomaar een eind fietsen met als enig doel een route langs allerlei knooppunten? Antwoord: niet-geocachers.
Overigens heb ik al heel wat caches mogen vinden bij knooppunten of waarbij de getallen van de knooppunten in waypoints van multi's waren verwerkt. Aldus heeft de Limburgse mijningenieur Hugo Bollen toch ook mij een plezier gedaan met het bedenken van een internationaal fietsroutenetwerk met behulp van die knooppunten.
Vandaag was Fietsknooppunt 52 ergens in de gemeente Zuidplas aan de beurt en met flinke tegenwind trapte ik op mijn vouwfietsje op het totaal open en verlaten fietspad het knooppunt tegemoet.
Ik vond de cache er op het meest logische punt en mocht daarna met de wind in de rug terugscheuren naar de N455, ofwel de Hoogeveenseweg. TFTC.

mystery20726. De DVD Box by maritrobert
smileyNa de CD kwam de DVD. De CD is nu eigenlijk al verleden tijd. Toen ik eens rond 1980 met mijn collega's van kantoor op een recreatieve dienstdag Philips in Eindhoven bezocht, toonde een trotse medewerker daar een blinkend schijfje dat volgens hem de toekomst had. Het bleek een CD te zijn en volgens hem kon daar een hele encyclopedie op, hetgeen toch wel indruk op ons maakte.
Toen kwam de DVD, ofwel Digital Video Disc, maar dat werd veranderd in Digital Versatile Disc, omdat het schijfje niet alleen voor video geschikt was. Blijkbaar is het schijfje nu ook geschikt als cache-vulling. Helaas had ik niet zo'n ding in huis en kwam daarom met lege handen naar deze cache. Hoewel... ik heb wel een TB in de cache gestopt. TFTC.
In: TB
PS het icoontje <1 km klopt niet. Je moet ook weer terug... ;)

20725traditional20725. Bentwoud by Fishfreaks
smileyEens in de zoveel tijd trek ik het Bentwoud in. Nou ja, woud. Het is eerder Bentgrasveld, als je kijkt naar het percentage bos t.o.v. het percentage wei. Ik schat de verhouding op 1:5 en dat klopt niet met wat Wikipedia beweert, namelijk dat 250 ha van de 750 ha met bomen ingeplant is. Ooit zal het waarschijnlijk wel een woud worden.
Zo wandelde ik vandaag naar deze cache met als nevendoel ook even 2 andere caches in de buurt 'mee te pikken'. Dat feest ging helaas niet door. Er bleek geen verbinding te bestaan tussen het Bentwoud en het er zuidelijk van gelegen fietspad. Waarom niet? Beide zijn vrij toegankelijk. Nu stond ik voor schrikdraad en een sloot. Hoe bedenk je het als planners?
Er zat niets anders op dan terug te wandelen naar mijn geparkeerde bolide en daar op mijn vouwfietsje te stappen. Natuurlijk pas nadat ik eerst uitgebreid de tijd had genomen om deze cache van mijn worteltekening te voorzien. Dank daarvoor.
In: TB

traditional20724. Verdwaald by Team Jopy
20724smileyHier was ik al eens eerder verdwaald en dat zou me niet weer overkomen, had ik me voorgenomen. Waarom kon ik deze vorige keer niet vinden? Dat was de vraag die me bezighield. Via een tip wist ik al waarnaar te zoeken, en toch. Ook vanmorgen leek het er een flink lange tijd op, dat dit drama zich zou herhalen. Ik zocht op alle plekken waar ik ook vorige keer vergeefs mijn aandacht vestigde. Het adrenalinegehalte in mijn bloed nam op zeker moment gevaarlijke hoge vormen aan en dat is niet goed.
Wat een vreugde dat ik op zeker moment plots de cache gewoon ontwaarde. Ik kon het bijna niet geloven. Waar kwam die nou vandaan? Het leek wel of ie uit de lucht was komen vallen. Dat kan natuurlijk niet, want zulke dingen doen zich niet voor bij geocaching. De adrenaline werd vervangen door een gelukshormoon en zo verliet ik blij en tevreden het golfterrein hier bij Zoetermeer. Dank daarvoor.

mystery20723. (Vrijdag) de dertiende by LuckieStar
smileyOok in Delft verscheen onlangs een cache aan dit bijgeloof gewijd. Daarom herhaal ik het nog maar eens: statistisch gezien is er qua 'ellende' geen verschil tussen vrijdag de 13e en donderdag de 26e. Daarom trok ik er onvervaard op uit om deze cache te graaien. Dat lukte prima en zonder één enkele tegenslag. Dank daarvoor.

20722mystery20722. Dierenserie - De Hond by Ed&Pluis
smileySchitterend! En dat terwijl ik geen flauw idee had wat een Hovawart was. Hoewel mijn kennis van hondenrassen vrij beperkt is, durf ik toch met grote stelligheid te zeggen dat ik bij aankomst op de stash area geen Hovawart aantrof.
Overigens wel een flink karwei om uit Newfoundlanders, Leonbergers, Duitse herders, Kuvaszs en Afrikaanse wilde honden deze langharige hond met hangende oren te fokken, lijkt me. Dan is een puzzeltje oplossen en vervolgens de cache vinden toch een stuk eenvoudiger. Dank daarvoor.
In: TB

traditional20721. Peulwijk Oost by DeLangetjes
smileyNaast frusties heb je ook irritantjes in geocaching. Dat zijn stippen op de kaart die duiden op caches die je nog steeds niet hebt gevonden. Deze cache was voor mij beide. Ooit deed ik al een vergeefse poging evenals een aantal cachers na mij. Gelukkig heb ik soms contact met lieve geocachende dames zoals Mozique die in januari de laatste vinder van deze cache was. Ze gaf mij een gouden tip en vandaag moest het maar eens gebeuren. De cache lag inderdaad precies daar. Mijn GPS-apparaat gaf wel 12 meter afwijking en dat is vrij veel op een open plek als deze. Ik ben dus zo vrij geweest de cache een eindje 'op te schuiven', maar volgens mijn GPS-apparaat is er nog steeds een afwijking, namelijk 6 meter. Dichterbij was er geen mogelijkheid. Ik hoop dat de CO akkoord kan gaan met mijn actie. Zoniet, dan adviseer ik hem/haar de cache eens te bezoeken, op de juiste plek te verstoppen en goed de coördinaten te peilen. TFTC.