22-03-2015

Exact 30 kilometer gefietst en precies 30 caches gevonden. Doe me dat maar eens na. In Haarlem.

 

traditional20718. TARA-3 by The dartgiraffe
20718smileyOnder het uiten van de rijmende woorden 'Tararaboemdijee, perpetuum mobile' vond ik de laatste cache in Haarlem vandaag. Ik moest er wel voor mijn vouwfietsje als trap gebruiken en had geluk dat de Koninklijke HFC niet thuis speelde. Zij speelden uit tegen koploper FC Lienden en wisten zowaar te winnen. Een kunststukje dus. Min of meer gelijkend op mijn kunstige actie hier om een hooggeplaatste nano te graaien. TFTC.

traditional20717. leeuwerikje by kaagman023
smileyIk dacht hier een leeuwerikje te moeten vinden, maar zag er nergens eentje zitten of vliegen, geen akker-, veld-, berg-, boom-, kuifleeuwerik of één van de overige 20 leeuweriksoorten. Toen heb ik mijn geocache-pet maar eens wat steviger opgezet en struinde als een ontheemde vogelaar door de Leeuwerikstraat te Haarlem, hier en daar wat aan dingen duwend en trekkend. Op zeker moment had dit succes. TFTC

traditional20716. Nummer 5 by team.wijkstra
smileyHet was overduidelijk waar ik hier in de Maastraat nummer 5 te Haarlem mijn geluk moest beproeven. Ik greep al naar mijn toolbox met martelwerktuigen om het klusje te klaren, maar las voor de zekerheid eerst even de beschrijving. Ach, dat was jammer, het kon ook simpel met een beetje kracht. Hoewel al redelijk vermoeid na een dagje fietsen door deze intussen zonovergoten plaats, had ik nog net genoeg kracht over. Fraaie constructie. Dank daarvoor.

20715traditional20715. Simon Vestdijk Park by jacco50
smileyIedereen weet wie Simon Vestdijk is, de in Friesland geboren schrijver. Blijkbaar heeft hij ook in Haarlem indruk gemaakt, dat er een park naar hem is vernoemd. Nou ja, park. Ik herkende het niet als zodanig en zag zelfs een ander parkje er voor aan. Namelijk het binnengebiedje tussen de huizen, alwaar mijn GPS-apparaat mij wees. Een vriendelijke jonge moeder met tweejarig zoontje aan de hand hielp mij uit de droom. Nu weet ik hoe het zit. Ik weet trouwens nu ook waar de cache zat. TFTC.

traditional20714. Slapen Dijkjes #4 by Yuné
smileyOm een of andere reden vond de gemeente dat dit straatje genaamd Slaperdijkweg weliswaar was aangelegd, maar beter niet doorgaand voor autoverkeer kon worden gebruikt. Dit werd duidelijk gemaakt via deze wegversperring. Vervelend voor doorgaand verkeer. Waarschijnlijk heerlijk rustig voor de bewoners en fijn voor geocachers om hier een bijzonder uitgevoerde petling te vinden. TFTC.

traditional20713. Slapen Dijkjes #5 by Yuné
smileyMet uitzicht over de grazige weiden op Velserbroek en achter mijn rug de begraafplaats Akendam, deed ik een snelle succesvolle graai. TFTC.

traditional20712. Slapen Dijkjes #3 by Yuné
20710smileyDe CO had zich aan zijn belofte gehouden, zodat ik een keurig vers logrolletje van mijn worteltekening mocht voorzien. Dank daarvoor.

traditional20711. TARA-2 by The dartgiraffe
smileyNadat ik de cache had gevonden, ving ik een hondje. Het jonge dier leek te zijn weggelopen van wandelaars een heel eind verderop met nog twee hondjes van hetzelfde type. Ze reageerden echter nogal lauw op mijn actie om hem te willen terugbrengen. Na korte tijd begreep ik waarom. Zijn echte baasje stond 20 meter links van mij met verbazing mijn actie gade te slaan. Ik heb maar gauw gemaakt dat ik wegkwam. O ja, nog wel bedankt voor de cache.

traditional20710. Slapen Dijkjes? #2 by Yuné
smileyHoewel ik de verstopmethode ken en al vele op deze wijze verstopte caches heb ik gevonden, zag ik er toch overheen. Niet vaak, slechts ongeveer zes keer. Pas na het lezen van de hint ging mij een lichtje op en wist ik waarnaar te zoeken. Ja, toen was het snel raak. TFTCF

traditional20709. Slapen Dijkjes? by Yuné - Drabbertje53
smileyNadat ik op mijn vouwfietsje Spaarndam achter mij had gelaten, kwam ik terecht ik het weidse gebied richting Haarlem en Velserbroek. Daar was het goed toeven op deze zonnige zondagmiddag en al helemaal toen ik er een fraai verborgen cache vond, namelijk deze. Dank daarvoor.

20708traditional20708. Sluis van Spaarndam - De Kolk by Yuné
smileyPrachtige sluis hier in Spaarndam natuurlijk, evenals het bijbehorende café. Helaas had iemand echter besloten hier de hele straat open te leggen, zodat caféterrasbezoekers improviseerden met zitplaatsen en de cache onvindbaar was. De zeer vriendelijke en behulpzame serveerster wist raad op mijn vragen en toverde de doos glimlachend achter de tap van het café vandaan. Kwam alles toch nog goed. TFTC.
Uit: TB

traditional20707. Het Spaarne Stroomt...4 (!!LEES BESCHRIJVING!!) by Yuné
smileyDe enigszins krakkemikkige gestelde hint in de beschrijving waartoe ik heftig werd opgeroepen die te lezen, bleek toch de juiste informatie te bevatten om hier op een uiterst smalle brug, waar bovendien voortdurend automobilisten meenden overheen te moeten rijden, om het doosje te graaien. Dat deed ik op een kortdurend rustig momentje. TFTC

traditional20706. Het Spaarne Stroomt...1 by Yuné
smileyTerwijl een kanoër niet echt wist wat ie wilde – hij voer voortdurend onder de brug door die het Spaarne scheidt van het water rond het fort - zocht ik naarstig naar een cache. De hint was wel een aanwijzing waar ik ongeveer moest zoeken en na het zien ervan, ben ik inderdaad zoals aanbevolen zeer voorzichtig te werk gegaan. TFTC.

traditional20705. Het Spaarne Stroomt...2 by Yuné
20705smileyIs het een kunstwerk hier? Heeft het een functie? De twee halve cirkelvormige muurtjes waren in ieder geval grappig om te zien. De cache ook. Ik moest mij wel weer voordoen als een of andere natuurliefhebber om me een houding te geven tegenover de talrijke passanten die met het mooie zonnig weertje net als ik langs het Spaarne fietsten. TFTC.

traditional20704. Het Spaarne Stroomt...3 by Yuné
smileyAch, ach, en ik maar zoeken. De ene na de andere hondenuitlater passeerde. Steeds vriendelijk groeten. Soms kwam dezelfde hondenuitlater zelfs weer terug van zijn/haar tochtje. Uiteindelijk was het raak. Toch denk ik niet dat de CO de intentie had de cache hier lastig te verstoppen. Het bleek gewoon voor mij een moeilijk plekje. TFTC.

traditional20703. Welkom in Afrika by Irene78
smileyMet de superhit 'Afrika' van Toto in mijn achterhoofd, stortte ik mij hier bij de in het Spaarne (als ware het de Zambesi) gelegen woonboot als een stratenmaker op mijn werk. Dat had resultaat. 'There's nothing that a hundred men or more could ever do'. TFTC.

20702traditional20702. Het Spaarne Stroomt...5 by Yuné
smileyOnopvallend loggen is voor mij geen probleem. Ook hier niet. Gewoon lekker in het zonnetje gaan zitten en schrijven maar. Het probleem is het pakken en het terugplaatsen. Zeker bij dit drukke punt hier, waar voortdurend auto's voor het stoplicht staan en de inzittenden iemand onder een bankje zien liggen of zo. Toch denk ik dat het dankzij mijn routine allemaal goed verlopen is. TFTC

traditional20701. de drieling by ericpot
smileyVolgens mij was het geen eeneiige drieling, maar dat was ook niet belangrijk. De tekst van de beschrijving begreep ik niet goed. Voor hondenliefhebbers een heerlijke uitlaatplaats, wandelaars en joggers. Alhoewel fietsers niet worden genoemd, heb ik geen risico genomen en heb snel mijn werk gedaan en gemaakt dat ik wegkwam. TFTC.

traditional20700. gak-gak by vrijenblij
smileyDat ganzen een aardig potje lawaai kunnen maken, is algemeen bekend. Gelukkig hield deze hier in de Timorstraat in Haarlem zich koest toen ik hem bij de keel greep. Het beest leek wel van plan een cache uit te broeden. Waarmee weer eens werd bewezen, dat de intelligentie van deze dieren via een spreekwoord op de juiste waarde wordt geschat. TFTC

traditional20699. Kick's Snelle Wiekjes! by Yuné
20699smileyDat viel best mee met die snelle wiekjes. Gelukkig maar, anders had ik een klap van de molen gekregen en daar zit niemand op te wachten. Overigens leek mij dat er misschien toch iemand een minder leuke ervaring heeft gehad met de molen, want één der wieken was aan het eind redelijk beschadigd.
Brutaal ben ik even binnengegaan in de molen om een doosje te graaien. Na het loggen heb ik indachtig de titel de wieken een flinke slinger gegeven (hahaha, ik zou niet durven). TFTC.

traditional20698. Obi Woodcock by OptEndeBende
smileyHet duurde wel even voordat ik Obi Wood bij zijn cock had. Deze zeldzame op enkele van de Molukse eilanden voorkomende vogel, bleek ook hier in Haarlem zijn vleugels te hebben uitgeslagen. TFTC.

traditional20697. Dood Spoor by Hooningkorf
smiley"Verrek, het hek was open," was mijn gedachte toen ik na een heel eind omfietsen op de plek arriveerde waar mijn GPS-apparaat mij wees. Zodoende had ik natuurlijk wel het hele ouderwetse spoorwegcomplex hier in Haarlem kunnen bewonderen. Het was waarschijnlijk het verboden-toegang-bord dat mij suggereerde dat het hek op slot zou zijn. Gelukkig vond ik de cache na korte tijd en ontmoette meteen daarna twee 'slimme' geocachers die gewoon door het hek gingen. TFTC.

20695traditional20696. farmor by the_snakedoc
smileyJag har inte sett farmor. Göra henne hälsningar som du se henne igen. Na aldus even mijn kennis van de Zweedse taal te hebben bewezen, dank ik de CO voor deze leuke cache bij oma thuis.

traditional20695. Randje Spaarne by St Bernhard
smileyHoe moeilijk kan een mens het zichzelf maken? Antwoord: behoorlijk. Hoe? Antwoord: door op de juiste plek niet goed genoeg te kijken. Gevolg? Antwoord: een lange zoektocht op allerlei plekken waar de cache natuurlijk niet is verstopt. En dan? Antwoord: Nog eens beter op de eerstvermoede plek kijken. Tevreden? Antwoord: uiteindelijk wel. En? Antwoord: O ja, bedankt voor de cache.

traditional20694. Zich Zelf Geocache by ArneH
smileyDit zou ik inderdaad niet voor een kunstwerk hebben aangezien, het blok beton op een binnenplaatsje in Haarlem. Zelf haalde ik zich (zo bedoeld, Ruud!) ook een kunststukje uit. Binnen de kortste keren vond ik er twee caches, die ik alle twee maar van mijn worteltekening heb voorzien. Grappig dat de CO enkele dagen geleden zijn eigen cache niet kon vinden en een nieuwe heeft geplaatst. Ik heb ze nu beide min of meer 'aaneengesmeed'. Dank voor de caches.

traditional20693. Kenau by myadventures
20692smileyWij weten allen wie Kenau Simonsdochter Hasselaer was, de Jeane d'Arc van Haarlem zogezegd. Goed dat er hier een park naar haar is genoemd. Zo wordt ze niet vergeten. Ikzelf vergat niet om hier even langs te fietsen en een los logbriefje van mijn worteltekening te voorzien. TFTC.

traditional20692. Park tussen Schotersingel en Staten Bolwerk by vosje288
smileySoms heb je geluk. Zoals ik hier. Twee geocachers al verwoed aan het zoeken bij een zeer cacheverstopachtige boom. Na wat ronddrentelen en zoeken bij verkeerde bomen, toch ook maar 'hun' boom geprobeerd en warempel, ik vond de cache. Hoewel het doosje voor het grijpen lag, moest er toch wel hard gewerkt worden om hem vrij te krijgen. Het was Ed van het duo Mar&Ed die nadat ik hem minstens 5 verschillende martelwerktuigen uit mijn toolbox ter hand had gesteld, toch met gewone natuurlijke middelen succes had. Eindelijk kon er gelogd worden. Nog even kort nagebabbeld en de cache weer op dezelfde wijze teruggeplaatst ter lering ende vermaak van de volgende bezoekers. TFTC

traditional20691. Nelson Mandela meets Archimedes TB & Coin Hotel by CaroJas
smileyDaar stonden de heren Mandela en Archimedes toch wel even raar te kijken toen ik arriveerde met mijn maatje die vooral goed is in rollen. Zo rolde hij binnen de kortste keren ergens de juiste sleutel voor de oplossing vandaan en kon er gelogd worden. TFTC
In: 2x TB 1x coin
Uit: coin

20690traditional20690. De K(r)oningslinde by erik_nl, Lindahlia
smileyEen koningslinde plaatsen op Koninginnedag. Je moet maar durven. De burgemeester van Haarlem wel op 30 april 2013. De Tilia Europae 'Pallida' was de gelukkige. Om de linde te beschermen tegen al te enthousiaste geocachers, plaatste de gemeente er een hek omheen en verstopte de CO een eindje verderop een doosje. Dank daarvoor.

traditional20689. Gezichtsbedrog / Optical illusion by Carpangler,Martinez1196
smileyHet bedrog zat hier volgens mij vooral in de gegeven coördinaten. In eerste instantie zocht ik daarom op de verkeerde plek. Toen ik eens goed om me heen keek, zag ik een betere locatie en ontmaskerde daarmee het bedrog. Daarmee was de koek nog niet op. Bedroog mijn gezicht me hier en zag ik dubbel? Tot mijn verbazing trof ik toch echt twee caches aan die ik beide van mijn worteltekening heb voorzien. Dank daarvoor.