17-03-2015

Een bijna zomerse dag in Woensdrecht en omgeving. Drie rondjes gefietst en bepaald niet alleen om de kerk.

 

mystery20656. Raadhuisplein of Raedthuysplein? by Jopietje
20656smileyAltijd leuk, iemand die je voor een noeste werker aanziet. In dit geval een dame die vroeg of ik de plantenbakken hier op het plein verzorgde. Ik glimlachte minzaam, hetgeen zij opvatte als een ja en meteen daarna viel ik bijna door de mand. Ze wilde weten of dat daar een appelboom was in de bak waar ik stond te snuffelen. Ik had geen idee en redde de situatie door opnieuw minzaam te glimlachen. Consistent als ze was duidde dat weer op een ja en nu ik in haar ogen een deskundige was begon ze hele verhalen over Amsterdam, 40 jaar Hoogerheide, het nieuwe plein hier dat nog moest groeien.
Door minzaam te blijven glimlachen hield ik dat wel even vol, maar er moest ook een cache gevonden worden. Dus interrumpeerde ik haar op zeker moment kordaat en zei, dat ik weer aan het werk moest. Dat begreep ze en ze verdween, zonder te groeten overigens. Nu kon ik eindelijk de cache gaan vinden en dat lukte. TFTC.

traditional20655. PGE - WK veldrijden 2014 #1 by Copapro
smileyOp mijn zilvermetallic kettingloze vouwfietsje reed ik een aardig stukje veld, al zeg ik het zelf. Hier ter plekke moest er echter gekluund worden en dus rende ik met de fiets op mijn schouders het talud op om aldaar een doosje te vinden. Tussen de verwoesting die de groene brigade hier had aangericht lukte dat nog ook. TFTC.

traditional20654. PGE - WK veldrijden 2014 #2 by Copapro
smileyAls een blok beton stortte ik mij op mijn zilvermetallic kettingloze vouwfietsje van de heuvels van het Hoogerheidse land om hier mijn slag te slaan. Het lukte en bovendien zonder valpartijen. TFTC.

20655traditional20653. PGE - WK veldrijden 2014 #4 by Copapro
smileyHet parcours van deze veldrit leidde tot mijn verrassing ook over een heel smal paadje met een pittoresk doorkijkje naar de neogotische Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk. Dat schone uitzicht hinderde mij overigens niet om hard in de remmen te knijpen van mijn zilvermetallic kettingloze vouwfietsje en een doosje mee te pakken hier. TFTC.

traditional20652. PGE - WK veldrijden 2014 #3 by Copapro
smileyHet bosgebied van de Noordpolder van Ossendrecht alwaar je de hond goed moet aanlijnen anders komen ze onder de fietsen van de veldrijders, was het eerste doel van mijn veldrit op mijn zilvermetallic kettingloze vouwfietsje. Ik scheurde dat het een lust was en stopte pas toen mijn GPS-apparaat begon te piepen. Een teken dat er een cache zou moeten zijn. Die was er. TFTC.

mystery20651. Rondje polder BONUS by Jopietje
smileyDaar stond ik dan op enkele meters van de cache. Steeds goed opgelet onderweg en minutieus de uitgeprinte foto's bestudeerd, zodat ik uitkwam op keurige en correcte coördinaten. Helaas stroomde er een woeste rivier aan mijn vermoeide voeten met de cache aan de overkant. Gelukkig ontwaarde ik een stuk verderop een doorwaadbare plaats en via een omweg arriveerde ik echt bij de cache. De klus was geklaard. De polder hier bij Hoogerheide was aan alle kanten bekeken. TFTC
In: TB

traditional20650. Kerkepadje by Zoefzoekie
20650smileyVermakelijk verhaal van de ontbrekende wijzerplaat aan de Woensdrechtse kant van de toren om de Woensdrechters te pesten. Zo wisten ze tenminste hoe laat het was qua sympathie. Dat alles nog niet wetend fietste ik onbevooroordeeld richting een pittoreske plek met twee eiken, een bank en een bruggetje, alle drie potentiële verstopplekken voor een cache. Mijn GPS-apparaat wees de juiste aan. TFTC.

traditional20649. Rondje Polder 5 by Jopietje
smileyAan alles komt een eind, ook aan het fietsen door/langs/in de polder. Met het vinden van #5 van de serie nam ik voorlopig afscheid van dit gebied westelijk van Hoogerheide. Het kapotte doosje was ingepakt in plastic ter voorkoming van vochtinlaat, maar misschien is er hier toch wat onderhoud nodig. TFTC.

traditional20648. Rondje Polder 4 by Jopietje
smileyOp de hoek van een weg waarlangs de bomen machinaal over de hele lengte tot precies dezelfde hoogte waren geschoren, mocht ik #4 van de serie vinden. In de verte aan het einde van de tegenovergestelde en ook onverharde weg lag Hoogerheide op me te wachten. Hup erheen. TFTC.

20647traditional20647. Rondje Polder 3 by Jopietje
smileyWat zag ik daar? Een boom vergeten te scheren. Alle andere in wijde omtrek wel en deze niet. Naderbij gekomen begreep ik het wel. Meer verklap ik niet. TFTC.

traditional20646. Rondje Polder 2 by Jopietje
smileyWaar is een bankje als je het nodig hebt? Hier dus. Even bijgekomen van de vermoeienissen deze dag. Geocaching is een enerverende business. Ook al doe je het op zijn elfendertigst zoals ik. Het was heerlijk in het zonnetje. Echt lenteweer. De cache had ik natuurlijk allang gevonden. Dank daarvoor.

traditional20645. Rondje polder 1 by Jopietje
smileyBolide geparkeerd op de aangewezen plek en hup op de vouwfiets de polder in. Het onverharde pad was prima te doen. Op een karakteristieke plek verwachtte ik de eerste cache van het rondje en de CO stelde me niet teleur. TFTC.

mystery20644. Walkant "De Bonus" by emxj
20644smileyDe bonuscache raakte kant noch wal. Gelukkig maar, want nu kon ik hem op zijn keurige en bij nader inzien ook logische plekje met genoegen van mijn worteltekening voorzien. De grillige route hierheen was eveneens toepasselijk gezien de lange woeste geschiedenis van dit strategische gebied.
Ik had mijn bolide geparkeerd op de carpoolplaats bij de A58 en heb zo toch min of meer een rondje gefietst. Dat was een waar genoegen op deze stralende lentedag. TFTC.
In: TB

traditional20643. Walkant #5 by emxj
smileyAls ik zo vrij mag zijn te zeggen, raakte deze cache zowel kant als wal en dat vond ik prettig. Nu kon de eindbereiding worden gemaakt. TFTC.
Op de terugweg naar mijn geparkeerde bolide na het vinden van de bonuscache wilde ik een rondje fietsen en passeerde ik weer deze locatie. Toen ontmoette ik hier eindelijk het team Pinarello43. Ik had ze eerder deze dag al een tijdje achter me aan zien fietsen, maar plots waren ze verdwenen. Het bleek dat ze een cache hadden vergeten te pakken en even waren teruggekeerd.

traditional20642. Walkant #4 by emxj
smileyEen tunnel onder de A58 die redelijk veel werd gebruikt op het moment van mijn passage. Even goed opletten dus met het loggen van de cache. Op routine de klus geklaard. TFTC.

traditional20641. Walkant #3 by emxj
smileyFietsen langs de A58, waar mij het enorme aantal passerende vrachtauto's opviel. Waarschijnlijk de meeste komend vanuit België, maar ook Zeeland zal een stevige duit hebben bijgedragen. Ik liet ze lekker rijden en graaide hier de derde cache van de kleine serie. TFTC .

20639traditional20640. Walkant #2 by emxj
smileyVan #1 naar #2 was lastiger dan ik had gedacht. Gewoon mijn pijltje volgen leidde tot niets. Dat heb je met die wallen. Gaan alle kanten op. Gelukkig beschikte ik over een kaart van het gebied en wist zo toch #2 te bereiken via een behoorlijke omweg. De cache werd op een echt stukje wal gevonden. TFTC.

traditional20639. PGE2 - Nepal by GeocachingPutte
smileyZittend in Woensdrecht dacht ik niet aan Nepal. Ik wilde trouwens op dit middaguur mijn meegebrachte lunch nuttigen op de heuvel, maar zag ter plekke af van dit idee. Er staan mooie bankjes rondom een boom, maar die boom is de ideale verblijfplaats voor vogels en die hebben niet het elementaire fatsoen om de ruimte eronder mestvrij te houden.
Gelukkig stond er een alternatief bankje op de nabijgelegen kinderspeelplaats. Lekker in het zonnetje ook nog en geen kinderen. Na het graaien van de cache, heb ik daar uiterst rustig mijn 4 volkoren boterhammen genuttigd, plus een banaantje en een krachtdrankje voor het verdere verloop van deze mooie cache-dag. TFTC

traditional20638. Walkant #1 by emxj
smileyAi, daar stond ik aan de verkeerde kant van de Scheldeweg, ofwel N289, op 200 meter van de cache. Even een local gevraagd hoe aan de overkant te komen. Die Brabander was nuchterder dan ik had verwacht en raadde mij aan goed uit te kijken bij het oversteken. Dat heb ik dus maar gedaan. Toen het was gelukt, zwaaide hij nog even naar me. Hartelijke man dus. Vervolgens graaide ik blij van zin de eerste cache van deze serie. TFTC.

mystery20637. 20. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
20636smileyIn het algemeen houd ik helemaal niet van kussende toestanden in het openbaar, maar de provincies Brabant en Zeeland deden het op een zeer kuise wijze hier in de buurt van Woensdrecht. Zo kon ik ongestoord en op mijn gemak een 'rondje' fietsen met start en finish in Brabant en een kort bezoekje over de provinciegrens.
Alle caches werden gevonden, al moest soms even worden opgelet en enkele keertjes aardig aan de bak.
Dank voor de serie en de mooie eindcache.

traditional20636. 19. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
smileyHet laatste loodje voor de bonuscache woog helemaal niet zwaar. Alle cijfers voor de bonus waren intussen binnen. Hup, ernaartoe. TFTC

traditional20635. 18. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
smileyTerug langs de N289 alwaar de cache lag met uitzicht op een weiland waar ik op de heenweg 81 zwanen had geteld. Vanwege enige vermoeidheid heb ik niet gecontroleerd of dat nog steeds het geval was. Het leek mij van wel. Ik was nog niet te moe om de cache te graaien gelukkig. TFTC.

traditional20634. 17. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
smileyGeen idee wat de oorspronkelijke functie van de verstopplek was. De kilometers lange kasseienweg maakte hier plaats voor klinkers en dat vond ik helemaal niet erg. Ik had de banden van mijn vouwfietsje namelijk flink hard opgepompt bij de start. TFTC.

20633traditional20633. 16. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
smileyWie heeft er hier nu elektrisch nodig?, vroeg ik mij af. Totaal in het midden van nergens. Het gaf de CO natuurlijk wel een mogelijkheid er een cache te verstoppen. En die greep hij met beide handen aan. Ik ook. TFTC.

traditional20632. 14. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
smileyFijn dat men mij erop attent maakte via een bord, dat het hier een Stiltegebied betreft. Ik was net van plan om luidkeels een aria uit de opera Rigoletto van Verdi ten gehore te brengen, je weet wel dat stuk waarin hij de graaf vervloekt en zweert zich te zullen wreken. Wijselijk heb ik dat maar nagelaten, was ook niet echt toepasselijk. Ik liet natuurlijk niet na om de cache te graaien. TFTC.

traditional20631. 13. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
smileyEn voort ging het over de kasseienweg, steeds zoekend ernaast naar wat vlakheid. Ook hier lag de enorme omgeploegde akker helemaal klaar voor zijn ontegenzeggelijk harde werken deze zomer om er voedsel voor ons te laten groeien. Even een korte schrik bij de cache. Nee toch, niet weer? Inderdaad niet. Mijn standaardtool deed de truc. TFTC.

traditional20630. 12. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
20629smileyDe weg die zo leuk begon met asfalt, ging plots over in kasseien. We zijn hier toch niet in België? Ik ben maar een beetje aan de zijkant op de rand van het gras gaan fietsen om aan het voortdurende hobbelen te ontkomen. Pittoresk was het wel, maar vertel dat eens aan je nieren. De cache was hier trouwens keurig verstopt. TFTC.

traditional20629. 11. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
smileyHa, een picknicktafel. In het ochtendzonnetje even de benen gestrekt en een hapje en drankje genomen alvorens de terugtocht naar Brabant aan te vatten. Mij ook nog even bezonnen op deze tocht en de conclusie getrokken, dat ik de juiste dag ervoor had gekozen. De cache hier had ik natuurlijk allang gegraaid. Daarvoor ben je geocacher. TFTC.

traditional20628. 10. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
smileyKeerpunt van de serie en dus halverwege. Tijd voor enige bezinning en een drankje. Maar in de verte zag ik een bankje. Nog even wachten dus. Bijna struikelend over enkele molshopen was ik toch wel aan wat pauze toe, maar graaide eerst nog deze cache. TFTFC.

traditional20627. 9. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
smileyHelaas gaf het bord aan dat de Kreekraksluizen niet vanaf deze kant bereikbaar waren. Vette pech dus? Helemaal niet. De route van de serie komt niet zover. Zo kon ik rustig het doosje pakken. TFTC.

20626traditional20626. 8. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
smileyHier heb ik flink staan mopperen en prutsen voordat ik de logrol te pakken had. De constructie is dezelfde als bij #1 maar iets heeft het begeven, waardoor de canister binnen zit en niet eruit kan. Door het geval op de kop te draaien, wist ik uiteindelijk het met een pincet het logrolletje te grijpen. Pfff, wat een bevalling. Onderhoud gewenst. Toch dank voor de cache natuurlijk.

traditional20625. 7.Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
smileyTerwijl de ene trein na de andere langs daverde, meestal met weinig passagiers aan boord, stopte ik bij een boompje met uitzicht over een totaal kale winterklare akker en in de verte tig windturbines. En een cache. TFTC.

traditional20624. 6. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
smileyEn de boer, hij ploegde voort. In het gedicht van J.W.F. Werumeus Buning liet de boer het eigenlijke ploegwerk in eerste instantie nog over aan zijn paard, maar toen hem dat werd afgenomen, deed ie het zelf. De boer hier deed het machinaal. Dat gaat een stuk sneller. Maar niet zo snel als dat ik de cache graaide. TFTC.

traditional20623. 15. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
20624smileyTijd voor een bijt. Daar zat namelijk een vreemde eend in. Gelukkig betrof het een lokeend, zodat ik deze fraai verborgen cache niet achteloos voorbijfietste, zoals het team Pinarello43 wel deed even na mij. TFTC.

traditional20622. 5. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
smileyBrabantse humor. Je moet ervan houden, anders krijg je deze cache niet in handen. Eigenlijk kwam ik bij mijn werkzaamheden hier één hand tekort en moest dat met intelligentie oplossen. En zoals je weet, gaat dat bij mij met vallen en opstaan. Bij de tweede ronde deed ik alles goed en graaide de cache. TFTC.

traditional20621. 4. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
smileyDéjà vu. Hier was ik al eens eerder in 2006. Samen met Boudewijn moest hier in het kader van de multi over het Mysterie van Graaff Dracula het ruïne huisje op de dijk worden betreden of zoiets. Spannend was het wel. Dat kon niet gezegd worden van deze cache, maar dat had ik ook niet verwacht. TFTC.

20620traditional20620. 3. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
smileyWelgeteld 81 zwanen in een weiland bijeen. Zoveel had ik nog niet eerder bij elkaar gezien. Aan de andere kant van de cache-plek had ik uitzicht op het natuurreservaat Markiezaat. Ondanks al deze afleiding vond ik toch de cache. TFTC.

traditional20619. PGE - Graveyard by Copapro
smileyDe graveyard bleek hier vlak naast de spoorlijn naar Vlissingen een kinderklerenkerkhof te betreffen. Kleren die er overigens nog best bruikbaar uitzagen. Wie dumpt er nu zoiets hier? Hopelijk heeft er zich hier geen vervelend drama afgespeeld. Ik maakte in ieder geen drama van het vinden der cache en plaatste blij van zin mijn worteltekening. TFTC.

traditional20618. 2. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
smileyDe rustige weg richting Zeeland volgend, gestopt bij een soort bosje met hoge populieren. Geen idee waarom die hier zo netjes met 18 rijen in rotten van 4 stonden opgesteld als ware het een compagnie soldaten. Alleen aan het begin ontbraken er 2. Het bleek dat je er prima een cache kon verstoppen. TFTC.

traditional20617. 1. Waar Brabant, Zeeland kust by B.E.M
smileyMin of meer een valse start, want de voorgestelde parkeerplaats was vol. Ik zag echter meerdere auto's in het gras langs de weg staan en heb de mijne er ook maar neergezet. De vouwfiets uitgeladen. Het beloofde een prachtige dag te worden, maar nu was het nog frisjes. Dus even flink op de pedalen en blij verrast door de constructie bij #1. TFTC.