14-03-2015

Drie mooie wandelingen in het Land van Altena. Bovendien was het vandaag Pi-dag. Alleen het weer had wat beter gekund.

 

mystery20616. Kornsche Boezem Bonus by T(e)AM TAM
20616smileyGelukkig verdient de Kornsche Boezem deze naam eigenlijk niet meer, want het waterschap heeft in zijn wijsheid besloten, dat het gebied niet meer onderwaterzetbaarwaardig is. Het waterpeil wordt er nu keurig op een zodanig peil gehouden dat struise wandelaars zoals ik daar met droge voeten doorheen kunnen gaan. Bovendien profiteren vele planten en meer dan 40 soorten broedvogels van deze vriendelijke geste. Dat alles natuurlijk in de hoop, dat men bij de komende waterschapsverkiezingen daar even aan denkt.
Na het ronden van het cachevriendelijke rondje mocht ik als de zoveelste vandaag mijn log plaatsen. Net voor mij deden De Zolder en Ragebol dat en vlak na mij de Geograafjes. Nog even nagebabbeld, vooral met De Zolder en Ragebol die ik al diverse keren in het wild ben tegengekomen. Dank voor de serie en de bonus.
Uit: TB

traditional20615. Kornsche Boezem #6 by T(e)AM TAM
smileyNa het vinden van #6 der Kornsche Boezem
Was ik vanzelfsprekend danig in mijn hum.

traditional20614. Kornsche Boezem #5 by T(e)AM TAM
20614smileyHet vinden van #5 der Kornsche Boezem
Was beter dan doelloos kauwen op kauwgum.

traditional20613. Kornsche Boezem #4 by T(e)AM TAM
smileyBij het vinden van #4 der Kornsche Boezem
Dacht ik aan een lief parallelleknijnidum.

traditional20612. Kornsche Boezem #3 by T(e)AM TAM
smileyHet vinden van #3 der Kornsche Boezem
Bracht mij bijna gruwelijk uit mijn hum.

traditional20611. Kornsche Boezem #2 by T(e)AM TAM
smileyAan het vinden van #2 der Kornsche Boezem
Wijdt waarschijnlijk niemand een hele column.

traditional20610. Kornsche Boezem #1 by T(e)AM TAM
20610smileyHet vinden van #1 der Kornsche Boezem
Lukte tot mijn grote vreugde in een mum.

multi20609. Kijkkraam by Ko Ordinaat
smileyIk kwam, keek, wandelde, zag geen kraam, maar wel een cache. Dank daarvoor.

traditional20608. Aakvlaai - Wie de schoen past ... by Bever.vw
smileyKnappe jongen die deze schoen past. Mij in ieder geval niet. Dat was geen probleem, want mijn eigen schoenen bevallen me prima en ze hadden me helemaal naar het puntje van een soort schiereiland in de Biesbosch gebracht. Na het vinden van deze grappige cache brachten ze me ook weer terug via een noodzakelijke flinke omweg naar mijn geparkeerde bolide. Favo. TFTC.

traditional20607. De Aakvlaai - Op grote voet leven by Bever.vw
smileyNatuurlijk leven wij in Nederland op grote voet. Wij kunnen er zelfs hobby's op na houden die ons bij voorbeeld naar de Biesbosch brengen om daar ergens in de bush een afgedankt groot formaat stuk schoeisel aan te treffen, waarvan de ex-eigenaar op nog grotere voet leeft dan ik, want ik heb de maten even vergeleken. Favo. TFTC.

20606traditional20606. De Aakvlaai - De hielen lichten ... by Bever.vw
smileySpijtig dat de bewoners hier hun hielen hadden gelicht. Wie wil er nu niet ongestoord wonen en zo'n rustig gebied omringd door veel waterpartijen? De enigen die soms komen buurten zijn lichtelijk gestoorde doosjeszoekers die je bij voorbeeld het beste kunt verwennen met een niet al te lastig verstopte petling. Daar zijn ze over het algemeen heel blij mee en vallen je daarna niet meer lastig. Favo. TFTC.

traditional20605. De Aakvlaai - Hoe groot is jouw voetafdruk ... by Bever.vw
smileyIk heb ooit moeite in het verre verleden gedaan mijn ecologische voetafdruk te berekenen en dat viel goed mee. Helaas heb ik daarna een auto aangeschaft en durf nu de berekening niet meer aan. Gelukkig durfde ik wel de wandeling aan naar dit gedeelte van de Biesbosch en was blij hier deze cache te vinden. Favo. TFTC.

earthcache20604. Biesbosch by Bitte ein Bit
20604smileyHet is alweer een poosje geleden dat de grootschalige ruilverkaveling hier in dit Biesboschelijk gebied plaatsvond. Ik weet nu zelfs precies wanneer dat begon. Via de mail zal ik de CO daarvan op de hoogte stellen, zodat hij het ook weet.
Verder bleek de CO nieuwsgierig naar een percentage, namelijk hoeveel gecombineerd Maas-Waal-water er naar de Amer en het Hollands Diep stroomde via de Werkendamsekillen. Ook dat zal ik de CO in vertrouwen mededelen.
Tenslotte leek het me leuk hier een selfie te schieten.

multi20603. Sportieve Moestuin by tazmaniac@
smileyTuinieren is mijn lust en mijn leven en al helemaal als het sportief kan. Daarom rende hier ik hier bij Hank wat rondjes door de bush en graaide en passant via een omweggetje een grappig verborgen cache. Leuk bedacht. Dank daarvoor.

mystery20602. Nieuwendijk, animalmystery by suzanneandjohn
smileyEventjes 9 dieren sudokugewijs thuisgebracht. Het bleken een uil, mees, vlinder, haan, pelikaan, pinguïn, lieveheersbeestje, libel en een vleermuis te zijn. Maar daarmee was ik er nog niet. Ik moest nog wel hun thuis zien te vinden. Dat bleek ergens in een kilometers lang lintdorp te zijn, waarbij ik het onuitsprekelijke genoegen had dat in zijn geheel te mogen doorklieven daarbij voortdurend tegenliggers te moeten ontwijken op de nauwelijks passeerbare locaties in de enige straat van dit dorp. Ten langen leste vond ik gelukkig wel de cache. Dank daarvoor.

20601traditional20601. Papsluis anno 1815 by Drop-it
smileyKlinkt niet echt stoer, Papsluis. Ik vraag me dan ook af, of de ontwerper inspecteur-generaal Jan Blanken in 1815 wel zo blij was met die naam. Daartoe heb ik onderzoek gedaan en weet nu het ontstaan ervan. Jan Blanken was namelijk de zoon van een timmerman in Bergambacht belast met het ontwerpen en bouwen van molens, sluizen en dijken in de polder. De jonge Jan Blanken kreeg de belangstelling voor waterstaatkundige zaken dus al met de paplepel ingegoten.
Leuk allemaal, maar waar stak de cache? Na slechts een halfuurtje verwoed zoeken had ik het 'kreng' te pakken. Dank daarvoor.

mystery20600. Fort Bakkerskil #Bonus by tazmaniac@
smileyToen ik vertrok voor de wandeling langs de 6 caches van de kleine serie, was er al enige bedrijvigheid bij het fort, dat heden ten dage een B&B is met bijbehorend restaurant. Waar zijn de gloriedagen van weleer dat dit majestueuze bouwwerk nog een verdedigende functie vertoonde? Ik liet de vraag achter mij en rondde het rondje. De berekening bracht mij bij de bonus. Ik had de locatie ervan wel min of meer verwacht en graaide vreugdevol raak. Dank daarvoor plus favo.
In: TB Uit: TB

traditional20599. Fort Bakkerskil #6 by tazmaniac@
20599smileyIn de statistiek noemen we dit een uitbijter. Meestal wordt zo'n waarde genegeerd, omdat het waarschijnlijk een mismeting betreft. Hier in het Land van Altena echter niet. Ook #6 hoorde er echt bij, al lag ie 'mijlen' vanaf de rest. Aldus deze ook meegepikt om daarmee bovendien de bonus veilig te stellen. Op daarheen! TFTC

traditional20598. Fort Bakkerskil #5 by tazmaniac@
smileyBijna in de bewoonde wereld van het lintdorp Nieuwendijk, waar in de berm van de toegangsweg vrij veel auto's stonden geparkeerd. Het bleken de bolides van vele verstokte vissers te zijn die hier in de Bakkerskil een wedstrijdje deden wie het vaakst dezelfde vis uit het water trok of zoiets. Ik trok ook iets tevoorschijn en het spartelde niet. Favo. TFTC.

traditional20597. Fort Bakkerskil #4 by tazmaniac@
smileyNog steeds vlakbij de Weeresteinweg met weids uitzicht over de nog kale akkerlanden van Altena mocht ik #4 van mijn worteltekening voorzien. Ik deed het en had het warempel even warm in de luwte van de bosschage. Favo. TFTC.

20596traditional20596. Fort Bakkerskil #3 by tazmaniac@
smileyNa het oversteken van een tweeplankige leuningloze brug liet ik de Bakkerskil links liggen en dook de bosschage in om het intussen bekende fraaie weckpotje met inhoud te vinden. Terwijl even verderop op de Weeresteinweg een eenzame fietser kromgebogen over het stuur tegen de wind zichzelf een weg baande, graaide ik de pot. Favo. TFTC.

traditional20595. Fort Bakkerskil #2 by tazmaniac@
smileyNu het voornaamste doel van deze dag al bij #1 was volbracht, restte alleen nog het afmaken van de kleine serie met bijbehorende wandeling. Dat was bepaald geen straf alhoewel het frisjes was op deze ochtend. Maar ook bij #2 kon ik het fraaie weckpotje met inhoud van mijn worteltekening voorzien. Favo. TFTC.

traditional20594. Fort Bakkerskil #1 by tazmaniac@
smileyKlokslag 9.26 en nog wat seconden plaatste ik voor het eerst vandaag mijn worteltekening. En dat was bijzonder. Als we de datum van vandaag er namelijk even bijplakken en wel in de Engelse volgorde MMDDJJ, dan krijgen we: 3 14 15 9 26 en nog wat cijfers. De nerds onder ons herkennen hier natuurlijk meteen de begincijfers van het beroemde getal Pi. En dat allemaal in een bosje langs de Bakkerskil, zijnde een brede sloot onder de rook van Werkendam. Favo. TFTC.