11-03-2015

In de ochtend Purmerend, in de middag Oostzaan. Zo kwam ik een mooie voorjaarsdag goed door.

 

traditional20593. De Wieken by witte willem
20592smileyDe Wieken in Oostzaan is een woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten. Soms voel ik mij ook wel eens enigszins in die richting, zeker als een cache door iedereen snel wordt gevonden, behalve door mij. Gelukkig was zulks hier niet het geval, al had ik twee mummen nodig voor de graai. In een mum vond ik namelijk de constructie, maar twijfelde aan de cachegeaardheid daarvan. Een mum later tastte ik hardhandig doch beheerst toe en was het gepiept voor deze stralende zonnige voorjaarsdag. Mijn fietsrondje Oostzaan zat erop. TFTC.

traditional20592. Kolkplantsoen by witte willem
smileyDe vier jongetjes die hier liepen te voetballen, hadden verstand van zaken. Volgens hen was het grote probleem bij FC Twente de eindpass en daar kon ik het wel mee eens zijn. Hun eigen probleem was de beginpass. Vrijwel elke geschopte bal eindigde buiten het speelveld, dus tussen auto's, in zijstraten en zo. Zuchtend haalde afwisselend steeds een der jochies de bal terug. Het percentage zuivere speeltijd was zodoende logischerwijs bedroevend laag.
Het spreekt vanzelf dat zij in hun 'ellende' niets gemerkt hebben van de vingervlugge goocheltruc waarmee ik deze cache op mijn found-lijstje kon plaatsen. TFTC.

traditional20591. Booth by witte willem
smileyOostzaanse logica? Het bedrijventerrein hier heeft de naam Skoon en dus heet de cache Booth...?? Hoewel enigszins van slag door deze vorm van humor, wandelde/fietste ik rondom het bedrijf tot vlakbij de snelweg A8 met uiteraard veel verkeer. Daar mocht ik flink knielen om een cache te vinden. Dat lukte gelukkig met slechts één natte knie. TFTC.

20590traditional20590. Willem de eerste by witte willem
smileyEven was ik bang hier bot te vangen. De brug was nogal laag en mijn arme oude stramme rug liet het noodzakelijke bukwerk nauwelijks toe. Blij verrast had ik toch plots de cache in handen. Wat Willem de Eerste hiermee van doen heeft zal wel altijd een raadsel blijven. TFTC.

traditional20589. Zuiderlaaik by witte willem
smileyHet moge duidelijk zijn dat ik mij hier aan de zuidkant van Oostzaan bevond. De weg heet daarom Zuiderlaaik, hetgeen vrij vertaald betekent: men vindt het zuiden leuk. Dit naar analogie van Facebook. Je weet wel: like = vind ik leuk. Ik vond het hier ook leuk, omdat ik er een cache vond. Die was grappig verstopt, al ken ik dit thema al behoorlijk lang. TFTC.

traditional20588. transform by witte willem
smileyIedereen kent ze, die transformatiehuisjes. Maar wat wordt daar eigenlijk getransformeerd? Weet men dat wel? Voor degenen die het niet weten: hoogspanning wordt er omgezet in laagspanning. Dankzij de hint liep voor mij de spanning alhier niet te hoog op. TFTC.

traditional20587. Met stip op de kaart .... Oostzaan by witte willem
20586smileyWat een verhoging van de levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
Ook de cache op deze STIP in Oostzaan
Heeft mij veel plezier gedaan.

traditional20586. doodlopend by witte willem
smileyOok in Oostzaan heb je doodlopende weggetjes. Zoals deze bij voorbeeld die eindigt aan het water van de Ringsloot bij een heuse berk. Ooit heeft hiernaast een forse boom gestaan, zo kon ik zien aan de restanten van de stronk. TFTC.

traditional20585. parkje by witte willem
smileyEen typisch Oostzaans parkje met kunstwerk en bomen, gelegen aan de Ringsloot. Ik was hierheen gefietst langs de andere kant van de Ringsloot door het Twiske, terugkerend van bezoekjes aan allerlei bruggen waarbij caches lagen. TFTC.

traditional20584. Overbrugging [SAKE2014] by ZaanseCachers
smileyAls pseudo-civiel ingenieur sans titre kon ik het bestand aan bruggen hier aan de noordkant van Oostzaan wel waarderen. Hun functie is overduidelijk, namelijk het verbinden van twee oevers, al lagen die bij sommige bruggetjes wel erg dicht bij elkaar. Deze ophaalbrug was de laatste van het rijtje die ik aandeed om er een cache te vinden. Evenals bij alle vorige had de CO besloten mij het niet lastig te maken. Waarvoor dank.
Terug naar het dorp ben ik door Het Twiske gefietst en kon zo uit de verte nogmaals mijn bruggenroute goed bekijken.

20582traditional20583. Oeververbinding [SAKE2014] by ZaanseCachers
smileyDe ene oeververbinding is de andere niet en deze hier in noordelijk Oostzaan bewees dat maar weer eens. In twee stappen naar de overkant, schat ik. Maar wel keurige multifunctionele brugleuningen aan weerszijden. Zo zie ik ze graag. TFTC.

traditional20582. Brugverbinding [SAKE2014] by ZaanseCachers
smileyDe van slagbomen en waarschuwingsbord voorziene brugverbinding stelde mij voor weinig problemen, vooral vanwege het feit dat er geen boot doorheen voer – gebeurt dat we eens? – en ook omdat er geen tegemoetkomend verkeer was, dat in dit geval trouwens wel voor mij zou moeten wachten volgens het verkeersbord. TFTC.

traditional20581. Brugje [SAKE2014] by ZaanseCachers
smileyHier lag een fluisterboot te koop in groene kleur net als de woning waar de eigenaar waarschijnlijk huisde. Hoewel varen mijn lust en mijn leven is, liet ik dit buitenkansje aan mij voorbij gaan en richtte mijn aandacht op het brugje. Goed dat ik zulks deed met veel aandacht, want een paar keer scheelde het niets of mijn gevoelige aangezicht zou in onzachte aanraking zijn gekomen met een los slingerende ketting, waar je blijkbaar aan moet gaan hangen om het brugje te openen. TFTC.

traditional20580. Bruggetje [SAKE2014] by ZaanseCachers
20580smileyToen ik in een mum de cache zag hangen, wachtte ik toch even met het graaien ervan. Eerst even zekerheid. Ai, daar had ik toch bijna een blunder begaan. Het metalen geval aan de dukdalf is dus NIET de cache. Ik heb me overigens beheerst om het mooie glinsterende geval open te draaien. Je weet het nooit met die Oostzaners. Voor hetzelfde geld woont hier een nijdige nazaat van de beruchte piraat Claes Gerritszoon Compaen.
De cache was heel wat minder spectaculair, maar ik was er niet minder blij mee. TFTC.

traditional20579. Brug [SAKE2014] by ZaanseCachers
smileyDe eerste brug van de reeks, een elektrische en meteen de lastigste. Tenminste voor mij. Kwestie van niet goed opletten. Mijn blik was waarschijnlijk nog wat troebel, toen ik meteen op de juiste plek keek, maar geen cache zag. Dus zocht ik vergeefs verder op allerlei onwaarschijnlijke plekken. Na verloop van tijd bekeek ik de eerste plek vanaf de andere kant en was het raak. Ik heb mezelf maar niet voor het hoofd geslagen. Daar was het veel te mooi weer voor. TFTC.

traditional20578. Stijfselmakers [SAKE2014] by ZaanseCachers
smileyWie heeft er nog stijfsel nodig vandaag-de-dag? Ik niet. Dat hebben ze hier in Oostzaan goed gezien en hun fabriek in 1925 maar afgebrand. Nu staan op het terrein allemaal optrekjes van vrije vogels en daartussen mocht ik vandaag een cache vinden. Dat lukte en ik heb losjes mijn worteltekening geplaatst. TFTC.

20576traditional20577. Arentsnest by Arent
smileyVoor mijn zegetocht door Oostzaan moest ik eerst onder een erehaag door. Ik deed het met plezier en vond er via een omweg de grote kist. Helaas bevatte die niet de piratenschat van de Oostzaanse zeerover Claes Gerritszoon Compaen, waar al honderden jaren vergeefs naar wordt gezocht. Ondanks dat toch een mooi begin van een fietsmiddagje in deze 9.154 inwoners tellende en 16,13 vierkante kilometer grote plaats onder de rook van Amsterdam. TFTC.

traditional20576. Rondje Purmer Zuid 5 by amigos01
smileyHier had ik een korte ontmoeting met twee gezellige dames die net de cache hadden gevonden en meteen wegfietsten. Gelukkig trof ik hen nogmaals bij het winkelcentrum waar we uitgebreid hebben staan babbelen. Het waren G.I. Jane en haar met geocaching (her)beginnende vriendin. De keurig verstopte cache had ik toen natuurlijk allang van mijn worteltekening voorzien. TFTC.

traditional20575. Rondje Purmer Zuid 7 by amigos01
smileyDe statige vaste brug over de Purmerringvaart was het volgende doel van mijn bezoek aan Purmerend. Gelukkig was er een goede hint om mij naar de juiste plek van de cache te leiden. De cache bleek van ver al te zien en dat lijkt me niet goed. Ik heb hem na het loggen bedekt met wat natuurlijk materiaal, maar denk niet dat dit afdoende is. Misschien kan de CO eens gaan kijken om te voorkomen, dat ie wegraakt. TFTC.

traditional20574. PPP! by Oemoemenoe22
smileyDe voorkeur van deze CO met een Zeeuws aandoende nickname gaat duidelijk niet uit naar verzakende opruimplichtige hondenuitlaters. Ik sta geheel aan zijn/haar kant. Toch moest ik hier achter de woning met de keurige gc-sticker even mijn afschuw overwinnen om de cache te graaien. Gelukkig was daar herkenning, want het was niet de eerste en waarschijnlijk ook niet de laatste keer dat deze verstopwijze op mijn pad kwam. TFTC.

traditional20573. Vurige Staart by Solifens
20572smileyNu ik weet dat de naam Vurige Staart is ontstaan uit de ziekte miltvuur, ging ik zeer voorzichtig te werk hier in de buurt van de ernaar genoemde plek. Dat leverde een cache op op een voor mij merkwaardig plekje. Lijkt mij nogal ripgevoelig vanwege het feit dat hier zo te zien kinderen spelen. Hopelijk heb ik het mis.TFTC.

traditional20572. Epilepsie #3 by G.I. Jane
smileyVerrassing dat ik de CO later deze dag in hoogsteigen persoon zou ontmoeten. Geen idee trouwens of ze thuis was op het moment van mijn bezoek. Terwijl ik op mijn iPhone de beschrijving stond te lezen en wel speciaal het deel over epilepsie, kwam een groepje geocachers aangewandeld die zonder omhaal meteen de cache graaiden. Het gezelschap kwam uit Wormer en bestond uit Sparta-Berend en Lykele en ze waren goedgemutst. Even kort gebabbeld en toen weer verder, ik op mijn vouwfietsje, zij met de auto naar de 162 meter verderop gelegen cache, alwaar zij ongeveer 10 minuten na mij arriveerden, en TomTom daarvan de schuld kreeg, hahaha. TFTC.

traditional20571. In mei... by Solifens
smileyHoewel ik heel goed weet wat er zoal in mei te doen is, hielp mij dat in eerste instantie niet. Ik vond bij voorbeeld veel bierflesjes waaraan ik het thema mei niet kon knopen. Gelukkig vond ik na een poosje ook de cache en begreep dat dit het begin was van een queeste om de zaak geopend te krijgen. Na een kort wandelrondje had ik de cijfers te pakken en mocht ik uitpakken. De meeste moeite had ik met het terugplaatsen, maar met flink wat gezucht en gesteun is dat ook gelukt. TFTC.
Uit: TB

20569traditional20570. Rondje Purmer Zuid 4 by amigos01
smileyEven gezellig met een hondenuitlater gebabbeld die nieuwsgierig was wat ik hier bij dit bruggetje uitspookte. Soms moet je als geocacher gewoon vertellen aan buitenstaanders wat je doet en ze niets op de mouw spelden. Ze begrijpen dan, dat er wel vaker op deze plek mensen wat vreemd rondstruinen. Deze man zeker. TFTC.

traditional20569. Dementie, je zal het maar hebben.... by Anjan30
smileyTerwijl men in verpleeghuis Molentocht waarschijnlijk lekker aan de koffie was, deed ik de naam van de instelling eer aan door er flink omheen te struinen. Op zeker moment had dat succes. TFTC.

traditional20568. Rondje Purmer Zuid 3 by amigos01
smileyHa, daar brak eindelijk de zon door om 10.30. Een uur lang had ik daarvoor oehoerend hard op mijn vouwfietsje door Purmerend gescheurd om warm te blijven in de mist en een temperatuur van hooguit 4 graden Celsius. Nu kon ik verder rustig aan doen en dat startte met het vinden van deze cache met uitzicht op een vijver met in het midden een kunstwerk. TFTC.

traditional20567. Rondje Purmer Zuid 1 by amigos01
20567smileyKunst aan de rand van Purmerend vlakbij het Purmerbos. Ik kon kiezen uit Driehoekig, Rond of Vierkant. Ik ging voor de laatste niet in het minst, omdat mijn GPS-apparaat erheen wees en er bovendien een petling was verstopt. TFTC.

traditional20566. Rondje Purmer Zuid 2 by amigos01
smileyHier trof ik voor het eerst op dit rondje een cache met daarin allemaal losse papiertjes. Onhandig. Ik adviseer de CO voortaan daar even een nietje doorheen te slaan. Wel zo handig voor het loggen. Verder bevond de cache zich precies op de plek die ik bij het aanrijden vermoedde. TFTC.

traditional20565. Amigos 1e Cache by amigos01
smileyTerwijl een mevrouw even verderop in haar achtertuintje de was stond op te hangen, zocht ik naar de cache. Zij bemerkte niet dat ik nogal warrig van hot naar her struinde, maar uiteindelijk toch de petling vond. Hoefde ook niet. TFTC.

20564traditional20564. Rondje Purmer Zuid 8 by amigos01
smileyDaar waren ze weer, de stoere Nordic Walkers, ook hier in Purmerend. Eentje plaatste zijn fiets mopperend tegen de wegblokkerende vangrail. Hij vermoedde waarschijnlijk dat ik vangrailinspecteur was en kon zo mooi zijn frustraties kwijt omtrent het vermeende vernielgedrag aangaande deze vangrailconstructie. Om zijn betoog te onderstrepen, rammelde hij even flink met de houten rood-wit geblokte plank, die inderdaad een beetje loszat. Wat de goede man totaal niet bemerkte in zijn verhoogde adrenalinestaat, was dat ik vlak voor zijn neus ongezien een cache logde, hahaha. TFTC.

traditional20563. Rondje Purmer Zuid 6 by amigos01
smileyDat begon goed. Koud en veel duiven die in/onder/op/tussen/naast de brug het voorjaar in de kop hadden. Er stond geen maat op al het gekoer en het overige baltsgedrag van deze schepsels. Intussen moest ik mijn eerste cache hier vinden vandaag en pas nadat ik het formaat van de cache had gelezen, lukte dat. Heel fijn, maar de omstandigheden werden er niet beter op. Temidden van al het gedoe mijn eerste worteltekening op deze dag geplaatst. TFTC.