18-02-2015

Twee fietsrondjes. 's-Ochtends rond de Reeuwijkse Plassen. 's-Middags oostelijk van Boskoop.

 

traditional20433. Tempelzicht by Gerben90
20433smileyAl woon ik nu 40 jaar in de provincie Zuid-Holland, eerlijk gezegd had ik nog nooit van de plaatsnaam Tempel gehoord. En dat terwijl het dorpje vlakbij Boskoop ligt, de thuisbasis van Loze Jorry. Van hem is bekend dat hij alle plaatsnamen tot aan de kleinste gehuchtjes aan toe uit de provincie Zuid-Holland probleem-Loos kan opdreunen. Maar ja, hij woont dan ook zijn hele leven al in deze provincie.
Vandaag fietste ik plots door dit lintdorp en vond er nog een leuke cache ook, op een punt waar liefst drie polders bij elkaar komen. Dank daarvoor.

traditional20432. Het Dijkie Rond; Spoelwijkschedijk by familie waal
smileyPrecies op de stash plek op de smalle kade stond iemand naast zijn fiets te staan. Dat kon geen toeval zijn. Of toch wel? Het laatste bleek. De goede man was zich van geen kwaad bewust en beweerde dat hij hier zomaar even stond. Maar hij begreep wel, dat het verdacht was en maakte maar gauw dat ie wegkwam. Zo, nu kon ik rustig de cache graaien die hier netjes verborgen was. Dank daarvoor.
Uit: TB

20431traditional20431. Het Dijkie Rond; Paal in Wegdek by familie waal
smileyJe moet wel stekeblind zijn als je deze paal in het wegdek niet opmerkt. De waarschuwingen van beide kanten benadrukten nog eens het belang van deze paal die waarschijnlijk moet voorkomen dat automobilisten pardoes de smalle kade oprijden en dan geen kant meer op kunnen.
Ik parkeerde mijn fietsje en graaide de nano probleemloos. Dank daarvoor.

traditional20430. Het Dijkie Rond; Kruispunt by familie waal
smileyEn wie ontmoette ik daar op het kruispunt? Pa en Ma Beer. Dat was alweer bijna 9 jaar geleden dat ik deze Zoetermeerse diehards ontmoette. Zij deden het dijkiesrondje lopend en tegen de klok in, ik fietsend en met de klok mee. Nadat Pa Beer moeiteloos de cache had opgediept waar ik al een poosje naar liep te zoeken, rolde hij tevreden een sjekkie en hebben we gezellig wat staan bomen. Nadat we helemaal waren bijgepraat, vervolgden we onze weg met het vermoeden dat we elkaar nog wel weer ergens zouden ontmoeten.
Dank voor deze kruispuntcache.

traditional20429. Het Dijkie Rond; Wijkdijk by familie waal
20427smileyOver deze cache valt nauwelijks meer te melden dan dat ik hem precies vond op de verwachte plek op mijn fietsrondje rond de laaggelegen polder. Dank daarvoor.

traditional20428. Het Dijkie Rond; Gemaal Wijkdijk by familie waal
smileyAltijd fijn als je eerste graai raak is. Intussen deed het gemaal zijn best om het waterpeil in de laaggelegen polder enigszins aan de behoefte van de arme boer die daaraan zijn brood moet verdienen, te voldoen. Ik had het intussen opperbest naar mijn zin. Dank daarvoor.

traditional20427. Het Dijkie Rond; Spoelwijkerlaan by familie waal
smileyIk had geen buurvrouw nodig om hier een cache te vinden. Via de hint begreep ik exact hoe de cache verborgen was. Maar waar? Als ware ik ouderwets kievietseieren aan het zoeken, zo struinde ik door het platte Hollandse land met de handen op de rug zoals het een echte Fries betaamt. Het leverde geen succes op. Tijd voor drastischer maatregelen, maar ik vertel niet hoe. Het werkte. Het verse logboekje kon van mijn worteltekening worden voorzien. Dank daarvoor.

20424traditional20426. Het Dijkie Rond; TOP by familie waal
smileyIk heb nog steeds een complex van een serie TOP-caches ooit ergens in Overijssel. Allemaal verstopt tussen die steenbatterijen. Mijn vingers doen er nog pijn van. Gelukkig werd ik hier niet echt geconfronteerd met die trauma's en vond ik de cache op een heel wat aangenamer plekje. Dank daarvoor.

traditional20425. kruispunt Rijneveld Goudse rijweg by nerevatsvn
smileyDe cache op het kruispunt van de Goudse Rijweg met het Rijneveld was gemakkelijker dan ik dacht. Het formaat was bovendien 'small', dus niet te missen. Ik had hem in een mum te pakken mede dankzij het ontbreken van miswijzing, maar ook door het door mij verwachte plekje waar ik het doosje vond. Dank daarvoor.

traditional20424. Toegangswetering by GeoAad
smileyDe Toegangswetering ligt tussen Alphen en Boskoop aan de oostkant van de Gouwe. Ik fietste over het Goudse Rijpad en was niet van plan een telefoongesprek te voeren met mijn goede vriend Biertje, die waarschijnlijk geen advies nodig had. Ik deed niet al te moeilijk rond het houten hek. Het kokertje bleek simpel te zijn verstopt. Dank daarvoor.

traditional20423. Bosjes monster by tinkebel
20422smileyGeen monsterlijke huisdieren aangetroffen in dit bosje nabij Zwammerdam. Wel een cache die wordt aangeprezen om van alles in te stoppen. Voordat men dat doet, adviseer ik net als 'Iemand anders' om een betere cachebehuizing aan te bieden. Toch dank voor de cache natuurlijk.

mystery20422. Ons plekkie by Team Watertoren
smileyDuidelijk niet mijn plekkie. Niet dat het een slecht plekkie was, integendeel. Het prachtige fietspad hier in Hollands dreven waar ik terechtkwam na een sudoku te hebben gekraakt, beviel mij uitermate goed. Maar ja, de plek was al bezet door hullie. Met plezier de fraaie cache van mijn worteltekening voorzien. Dank daarvoor.

traditional20421. Rondje Plas 7, De Slang by maritrobert
smileyJa hoor, humor. Daar houd ik alleen van als iemand anders het slachtoffer is. Bij het naïef openen van de cache ontschoten mij een paar onwelvoeglijke woorden. Gelukkig niemand in de buurt om mij daarop aan te spreken. Zo redde ik toch mijn figuur een beetje. Toen mijn hartslag weer was gedaald tot aanvaardbaar niveau heb ik mijn worteltekening geplaatst en met veel moeite de boel weer in de oorspronkelijke toestand teruggebracht wachtend op de volgende snoodaard. Toch dank voor de cache natuurlijk.

20420traditional20420. Rondje Plas 6, Beestjes by maritrobert
smileyMet een variatie op een bekend thema van de hand van dezelfde componist als van 'Beestjes' zong ik: "Kom onder die ... uit". Het hielp niet. Ik moest het werk zelf doen, maar gelukkig ben ik daar niet te beroerd voor. Zo schoot het lekker op met mijn fietsrondje om de Reeuwijkse Plassen. Heerlijk zonnig weertje ook. Dank voor deze beestachtige goede cache.
Uit: 3x TB

traditional20419. Rondje Plas 5, T-Splitsing by maritrobert
smileyT-splitsingen doen mij niets. Atoomsplitsingen des te meer. Dat valt echter niet in de categorie geocaching, maar meer in de categorie geosplitsing. Na deze wereldbeschouwelijke en tevens diepzinnige gedachten tijdens mijn fietsrondje Reeuwijkse Plassen, werd het tijd voor het echte werk en graaide ik de cache. Dank daarvoor.

multi20418. Kip, ik heb je! by addykbre
20418smileyThuis had ik al een gok gedaan omtrent de vragen die bij juiste beantwoording de locatie van de cache zouden opleveren. Per slot van rekening kwam ik er voorbij wandelend op de Kippenkade richting het infobordje met alle info over de neergestorte geallieerde bommenwerper in 1943. Hoewel ik redelijk in de buurt zat qua gokwerk, vond ik toch geen cache. Dus toch maar de info keurig gelezen en kunnen constateren waar ik fout zat. Met de juiste gegevens kwam de cache dra boven. Dank daarvoor.

traditional20417. Rondje Plas 4, Vogels by maritrobert
smileyZal je altijd zien: vogelaars op deze plek. Ik vond het niet erg en heb een hele tijd geluisterd naar uitweidingen over ganzen, waarvan de man beweerde dat bewezen was via geringde exemplaren dat ze in één dag van hier naar Wit-Rusland vliegen. Toch gauw zo'n slordige 1.300 kilometer. Volgens hem vlogen ze 60 km/u. Dat doe ik ze niet na op mijn vouwfietsje, dacht ik nog.
Wat ik wel deed op mijn zilvermetallic kettingloze vouwfietsje, was een rondje rijden om de Reeuwijkse Plassen. En met plezier, zeker ook bij deze cache. Dank daarvoor.

20416traditional20416. Rondje Plas 3, Even uitrusten by maritrobert
smileyIk had geen rust en zeker niet nadat een man mij had zien graaien in de bush en hij vertelde dat hier ringslangen zaten die weliswaar niet giftig waren, maar dat je na een beet toch naar de EHBO moest voor noodzakelijke injecties. Uiterst voorzichtig ging ik daarna te werk met name omdat ik bovendien de hint niet begreep. Pas toen de rust in mij was wedergekeerd, spotte ik de in wezen simpel te vinden cache. Dank daarvoor.

traditional20415. Rondje Plas 2, Knotjes by maritrobert
smileyKnotwilg hier, knotwilg daar. Ja, je ziet ze veel dit jaar. Ik denk dat ik in mijn geocache-carrière minstens 1000 knotwilgen handtastelijk heb beroerd, sterker nog soms als een volleerd gynaecoloog aan een destructief onderzoek heb onderworpen. Dat laatste was hier gelukkig niet nodig. Met de gevoelige hand van een krentenweger graaide ik de cache. Dank daarvoor.

traditional20414. Rondje Plas 1, De Boom in? by maritrobert
smileyKnappe jongen die mij nog de boom inkrijgt vandaag-de-dag, zowel letterlijk als figuurlijk. Het bleek hier ook niet nog. Bij de eerste cache op mijn fietsrondje Reeuwijkse Plassen was een eenvoudige laag-bij-de-grondse graai voldoende om de score te openen. 1-0 voor Carrotte. De score zou deze dag behoorlijk hoog oplopen, maar dat wist ik toen nog niet. Bovendien een heerlijk weertje. Dank daarvoor.
In: TB