14-02-2015

In Voorschoten leek het wel lente. Dus op mijn gemak wat caches geplukt.

 

traditional20378. afdwaler by Opaprikstok
20378smileyTypisch Biertje om mij hier iets op de mouw te spelden. Bij de vorige door mij bezochte cache 'Sportief Voorschoten' had ik namelijk een hulplijntje naar hem uitgegooid, maar helaas was zijn archief niet voorzien van een foto van de cache die hij indertijd samen met vrienden had gevonden na een zwemfestijn. Onverrichterzake verliet ik de sportvelden en vertelde hem nu op weg te zijn naar een afdwaler.
Ongevraagd lepelde hij allerlei kenmerken van deze cache op: Ja, die had hij ook gevonden en het was een zo en zo cache in een zo en zo ding en die zat geklemd in een zo en zo klem. Op zich klopte dat aardig met de titel, maar hoe ik ook keek op de stash area, niets van dat al. Gewoon een doosje, dat was alles. Toch was ik daar ook heel tevreden mee, want ik kon nu Voorschoten verlaten omdat ik mijn quotum voor vandaag in the pocket had. Dank daarvoor.

traditional20377. Een leeuw in de bosjes by Opaprikstok
smileyIk geloofde het meteen al niet. Leeuwen zitten namelijk nooit in bosjes. Als je mij te pakken had willen nemen, moest de titel van de cache hier in Voorschoten luiden: 'Een leeuw in de kuil.' Het is namelijk al heel lang bekend dat die dieren zich daar wel ophouden. Maar ja, dan had Opa de cache in een kuil moeten verstoppen en dat is ook niet alles.
Kortom, ik wandelde even naar de cache en graaide het doosje probleemloos. Dank daarvoor.

20378atraditional20376. tradi Berkhoutpark by dolleboel
smileyHet Berkhoutpark in Voorschoten bevatte tot mijn verrassing een educatieve tuin. Helaas was ik hier niet op voorbereid, dus heb ik er niets opgestoken. Ik beperkte mij tot het scharrelen naast de tuin geïnspireerd door een duidelijke hint. De even verderop staande trimmers – foute boel, waarom renden ze niet? - zagen mij wel rommelen, maar namen niet waar, dat ik na flink wat tijd op verkeerde plekken zoeken, ineens een soort indianenkreet uitstootte, toen ik het gezochte doosje spotte. Was ik er toch een beetje ingetuind. Dank voor deze 'gemakkelijke' cache.

traditional20375. TB Hotel "Het Molletje" by opamol
smileyIk kon bijna niet geloven, dat de mol die ik hier vond in Voorschoten al 54 miljoen jaar oud was. Hij had een flink formaat. En verweerde zich niet toen ik hem te grazen nam. Hij bleek een flinke onderaardse gang te hebben gegraven. Die heb ik goed onderzocht en met resultaat. Ten bewijze daarvan heb ik mijn worteltekening geplaatst in een door mij gevonden aanwezig boekje. Mooi gedaan allemaal. Dank daarvoor.
In: 3x TB
Uit: 1x TB