10-02-2015

Het begint al bijna routine te worden om 's ochtends door Delft te fietsen en voldoende caches bij elkaar te schrapen.

 

mystery20371. D// 'KUNST' uit DELFT by bastgula
20371smileyOm dat nou kunst te noemen wat ik gisteren aantrof bij mijn bezoekje aan deze cache. nee. Drie rioolbuizen enigszins in elkaar geschoven waarschijnlijk als hindernis voor auto's om het verder rijden te beletten. Het ergste was, dat er ook nog eens geen cache was te vinden. De hint sloeg ook nergens op. Het zou toch niet zo zijn dat ik een foutje had gemaakt? Dat overkomt me namelijk zelden, hum.
Thuisgekomen meteen controle. De checker had me groen gegeven, dus ik had de lastige puzzel goed opgelost. Wat schetst mijn verbazing dat bij het nogmaals proberen met de coördinaten op mijn GPS-apparaat de checker ineens rood gaf. Gelukkig lag nog ergens het kladje met mijn antwoorden en berekeningen en dat vermeldde een enigszins ander coördinaat. Het goede dus.
Vandaag met gecorrigeerde coördinaten op stap en uit de verte ontwaarde ik nabij de stash area alweer problemen. Een stuk of 6 mannen met oranje hesjes en een paar vrachtauto's. Wat was hier aan de hand?
Ik zette mijn fiets op slot tegen een lantaarnpaal en passeerde door gruwelijk vette modder het arbeidsgezelschap dat ingespannen met elkaar stond te delibereren, hen vriendelijk groetend en vervolgens zonder aarzelen door gelijksoortige vette modder naar de cache, ongeveer 40 meter verderop.
Niemand vroeg iets, sterker nog ze hadden totaal geen aandacht voor me. Prachtig, zo kon ik rustig de cache graaien en zo kunstig mogelijk mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

20369mystery20370. D// Botanical Gardens by D// bastgula
smileyTijdens mijn werkzame leven aan de TU Delft meerdere malen even bij de botanische tuin naar binnen gewipt. In de kassen was het behoorlijk warm en vochtig om de tropische plantjes in leven te houden En er stonden heel wat van die exemplaren. Gelukkig wist ik nog precies wat de Latijnse namen allemaal waren, zodat ik de puzzel moeiteloos uit het hoofd kon oplossen, hahaha.
Vandaag even langs gefietst om de cache te graaien. Die zat precies waar ik hem verwachtte. Eén graai was dus voldoende. Dank daarvoor.

traditional20369. Terug naar de bieb by Speurneusjes.Jense
smileyHoewel ik vanaf 1975 werkzaam was aan de TU Delft heb ik nooit de oude bieb betreden. Pas toen het nieuwe gebouw in de buurt van mijn werkplek verscheen in 1998, achtte ik het moment daar. Met onze dienst hebben we trouwens nog een exclusieve rondleiding gehad, verzorgd door de eerst benoemde directeur van het bouwkundige hoogstandje met de punt.
Vandaag dus even naar de oude bieb die tegenwoordig een woongebouw is. De nano had ik snel in handen, maar maakte me nog niet blij. De vorige logger had niet de moeite genomen om het dingetje correct dicht te draaien. De scheef opgedraaide dop zat muurvast voor mijn tere handen. Gelukkig legden net een stel roeiers aan met dik eelt op de handen. Even eentje aangeschoten die volgaarne even zijn krachten beproefde en met positief resultaat. Na het loggen heb ik de nano dichtgedraaid zoals het hoort.
Dank voor deze nostalgische cache.