25-01-2015

Donkere luchten boven Zoetermeer. Maar er moesten caches gevonden worden en dat lukte. Besloten met een rustige vlinder-multi in het Westerpark.

 

multi20343. De vlinderroute in het Westerpark by Buytenbeentje
20343smileyVlinders zijn snoepers. Gek op zoet voedsel dat bloemen hen bieden. In ruil bestuiven ze planten. Iedereen blij.
De vlinder heeft meerdere symbolische betekenissen. Als algemeen symbool verzinnebeeldt de vlinder de kortstondigheid van het leven, dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur. Natuurlijk spreekt ook de transformatie van dit schepsel tot de verbeelding.
Ikzelf was benieuwd welke route de vlinder hier in het Westerpark te Zoetermeer had gekozen om uiteindelijk bij zijn bestemming te geraken. Daartoe moest ik bijna 4 kilometer wandelen door dit recreatieve park waar je ook kunt fietsen, paardrijden, roeien en kanoën.
De vlinder had waarschijnlijk in nauwe samenwerking met de CO een keurig rondje uitgedacht waarbij ik op allerlei borden, plaatjes, dieren, etc. moest letten om hetzelfde doel te bereiken. Dit lukte mij uitstekend, vooral vanwege de duidelijkheid van de vragen en bijbehorende antwoorden.
Het moge duidelijk zijn, dat ik me prima heb vermaakt tijdens het anderhalf uur durende wandelingetje en met plezier mijn worteltekening heb geplaatst op de daartoe bestemde keurige plek. Dank daarvoor.

traditional20342. Brandweerrood op het Jagersbos by Stormpies079
smileyIn het Jagersbos in Zoetermeer viel er weinig te jagen. Het bleek een enorm flatgebouw en het leek me daarom geen goed idee om hier met mijn schietgeweer rond te lopen. Ook mijn jagershoedje en jachthonden thuisgelaten, maar wel een GPS-apparaat mee om een brandweerkazerne te vinden. Die was er ook al niet! Toen maar ergens een nano geplukt. Je moet toch wat. Natuurlijk wel dank voor het plaatsen ervan.

20341traditional20341. Eendjes Voeren...is verboden by flup&klots
smileyHet is sowieso dom om eendjes te voeren. In de vijver bij onze flat hier in Delft doet een oud vrouwtje dat regelmatig. Vooral de ratten zijn daar erg blij mee. De eenden, waterhoentjes en meerkoetjes halen er meestal hun neus voor op. Die hebben genoeg en beter voedsel.
Toch had ik de indruk op grond zero dat niet iedereen hier in Zoetermeer de leeskunst machtig is. Overal duidelijke gele bordjes om niet te voederen. Toen ik op zoek ging naar de cache kwamen ze vanuit alle hoeken oprukken, de watervogels. En dat doen ze alleen als ze regelmatig worden gevoerd. Van mij kregen ze uiteraard niets. Ik had mijn lunch van vier volkorenboterhammen net verorberd.
Snel gelogd en verder. Dank voor deze waarschuwingscache.

traditional20340. Jonkerbos by JoenMiek
smileyGeen jonkers en geen bos. Wel een knots van een flat. En gelukkig ook een cache. En daar ging het mij eigenlijk om. Dank daarvoor.

traditional20339. Rondje Plas by CBSRunners
smileyHet was mijn maat niet, maar ook indien dat wel het geval was geweest: op één been kun je niet lopen, zoals de meeste bierdrinkers altijd beweren. Voordien de jongedame die in de belendende tuin tuinonderhoud pleegde vriendelijk gegroet. Zou ze op de hoogte zijn van dit geocache-fenomeen? Ik was er blij verrast mee. Weer eens wat anders. Dank daarvoor.

traditional20338. De muzieknoot by Speurneuz
20338smileyDo, re , mi, fa, sol, la, si, a, b, c, d, e, f, g, as, bes, ces, des, es, fes, ges, aïs, bis, cis, dis, eïs, fis, gis? Geen idee welke van de voornoemde muzieknoten hier aan de orde was. Ik bevond mij in Zoetermeer in een wijk met allerlei vogelnamen zoals ijsduiker, visdiefje, kuifduiker, parelduiker. Volgens de beschrijving heeft het eilandje aan het eind van de steiger de vorm van een muzieknoot. Met wat goede wil zag ik inderdaad een kwartnoot staan via Google maps. Leuk bedacht. Bovendien een mooie locatie, al wordt je wel van alle kanten begluurd, had ik het idee. Maar dankzij mijn vingervlugheid zal het niemand zijn opgevallen dat ik een nano-cache logde, hoop ik. Dank voor deze muzikale cache.

traditional20337. TB hotel de Randstad by Speurneuz
smiley7 miljoen inwoners in onze Randstad, dat is niet mis. Dan tel je internationaal mee, al hebben steden als Mexico-stad, Shanghai, Delhi, Sao Paulo, Tokio, Seoel, om maar een paar te noemen, allemaal 3x zoveel inwoners of meer.
Gelukkig merkte ik niets van al die mensendrukte bij mijn bezoekje aan deze cache in het industriegebied nabij het ADO-stadion in Den Haag. Een kort zoektochtje bracht mij bij een listig verstopte cache met daarin 3 TB's. Die heb ik meegenomen om hun eigenaren te verblijden met het plaatsen ervan in een andere cache. Dank voor deze Randstedelijke cache.