14-01-2015

Een makkie vandaag. Geen regen en slechts 2 caches op het programma. Dat werd even een heerlijk fietstochtje in Delft.

 

mystery20307. D// SUDOKU(S) by D// bastgula
20307smileySudoku's zijn populair vandaag de dag. Hele volksstammen buigen zich over het diagram met de 81 ruitjes om te proberen de juiste getallen in te vullen. Zie ik hier nu een verwantschap met het D/T grid dat ook 81 mogelijkheden telt? Tussen haakjes de mijne is nog niet vol. Er ontbreken nog 9 vakjes, maar dat terzijde.
Deze 5-klapper-sudoku was trouwens ook een flinke strijd om vol te krijgen. In principe wil ik dit op eigen kracht voor elkaar krijgen. Maar helaas. Het lukte me niet. Vele dagen zitten zwoegen tot ik echt geen cijfertje meer beredenerend kon invullen. En gokken met zo'n groot geval leek mij totaal zinloos.
Dus op internet een solver weten te vinden die mij één voor één cijfertjes aanbood, zodat ik soms zelf weer verder kon. Zo pingpongend ben ik er uiteindelijk in geslaagd alle vakjes te vullen en nog goed ook.
Vandaag was verzilverdag, want ook zijn broertje moest er aan geloven. Gelukkig was het vinden van de petling een koud kunstje. Dank daarvoor.

mystery20306. D// SUDOKUS by D// bastgula
smileyMet bijna bovenmenselijke krachten heb ik de 4 sudoku's van deze cache weten op te lossen. Dat is trouwens alweer een poosje terug, want ik heb de oplossingen laten liggen tot het juiste moment. En dat was vandaag. Des winters ben ik voornamelijk in de weer met statistiekcachen, in dit geval de jachtkalender. Om mijzelf in beweging te zetten en om een winterslaap te voorkomen stel ik mij dan doelen. Dit jaar is het doel om op elke kalenderdag minstens 10 caches gevonden te hebben. Tot dusver stond 14 januari in mijn boeken met totaal 8 founds in 11 jaar. Met het verzilveren van 2 opgeloste Delftse sudoku-caches staat de teller nu op 10. Dank daarvoor.