11-01-2015

Een rondritje op zondagochtend door Capelle aan den IJssel leverde toch mooi 5 caches op voor mijn jachtkalender.

 

traditional20302. hole in one by team glow
20302smileyHet leek mij sterk dat hier op deze locatie in Capelle aan den IJssel een golfbaan zou liggen, maar je weet het nooit, dus toog ik erheen om te constateren dat er inderdaad weinig kans was op het slaan van een balletje. Dat zou vooral veel ruiten kosten, denk ik. Wel trof ik er een maatje in de persoon van nvanwijk om samen uit te zoeken of hier wat te halen viel. Als niet-golfers hadden we beiden een flinke handicap wat er toe leidde dat we eerst heel naïef het ontluchtingssysteem van de hier gevestigde firma hebben gecontroleerd en goed bevonden.
Daarna werd het tijd voor het echte werk. Ik ontdekte een verzande green met een flinke hole. De hole bleek niet alleen gevuld met een golfbal, maar met meer spullen dan een gemiddelde caddie met zich mee sjouwt, afgezien van de clubs natuurlijk. Het was nvanwijk die het logrolletje ontdekte in de chaos en daar was ik blij mee. Zo konden we samen onze logs plaatsen.
Tijdens de nabespreking voegde zich de interim-CO nog bij ons voor een cache-controle die niet overbodig was, want een gedeelte van de inboedel stond flink onder water. Zo werd het nog gezellig, werden er ervaringen uitgewisseld en werd het tijd om huiswaarts te gaan na een ochtendje cachen tbv de jachtkalender, tevreden en wel. Dank daarvoor.

20301traditional20301. Stormvloedkering Hollandsche IJssel by tjippie & Putterheijde
smileyPrachtig natuurlijk zo'n stormvloedkering om te voorkomen dat te hoogstaand zeewater landinwaarts vloeit, maar wat ik niet begrijp is: waar blijft het rivierwater bij een sluiting? De rivier houdt niet plots op met stromen, vermoed ik. Tijdens mijn bezoekje hoefde ik me geen zorgen te maken, want de schuif stond hoog, ondanks de keiharde wind. Bijna uit mijn jas waaiend wandelde ik naar de stash area, waardoor ik in eerste instantie vergat te hebben gelezen over een nano. Pas toen het wat rustig werd in mijn hoofd, kwam mijn geheugen terug en kon ik vrij snel raak graaien. Dank daarvoor.

traditional20300. The Shoe Tree by tjippie
smileyNu ik de beschrijving thuis nog eens goed lees, begrijp ik waarom de schoenenboom hier in Capelle aan den IJssel shoe tree wordt genoemd. Het is de Engelse benaming voor iets wat wij schoenspanner noemen, zijnde een schoenenpasvormbehouder. Dat hier op de rotonde is dus een vrije vertaling daarvan. In de boom hingen inderdaad flink wat afgedankte schoenen, naar schatting een stuk of 40 paar. Zo doen mensen in Capelle dat tegenwoordig. Vroeger mikten ze hun versleten waren gewoon in de IJssel, denk ik.
Ik heb niet al te veel tijd besteed aan het bewonderen van deze schoenkunst en heb dankzij de hint de cache snel kunnen graaien. Dank daarvoor.

traditional20299. De verborgen brug by Thobias010
20299smileyAls je een brug wilt verbergen, moet je dat beter doen dan hier in Capelle aan den IJssel. Ik vond hem praktisch met de ogen dicht. Toen ik na het loggen en wegwezen met mijn bolide naar de volgende cache reed, zag ik bij het passeren van de brug bij de kanaalweg in de verte het houten bruggetje nogmaals. Ik denk zelfs dat mijn goede vriend Biertje na een avond flink doorzakken en de daarmee gepaard gaande inname van vele liters gerstenat wankelend op de benen en dubbel uit de ogen kijkend nog probleemloos de cache hier op zou duikelen. Kortom, best een leuke cache. Dank daarvoor.

traditional20298. Mooi he ? by Kimopo
smileyHelaas zei de titel van deze cache mij niets. Ik neem aan één of andere reclame-clip te hebben gemist. Dat is natuurlijk beter dan de cache missen. Dat overkwam mij niet en ik moet zeggen: ik vond hem best wel aardig. Dank daarvoor.