10-01-2015

Wie gaat er nu geocachen met zo'n storm? Ik dus. Naar Leidschendam alwaar mijn dagscore voor de jachtkalender op peil werd gebracht.

 

traditional20297. De Salamander by GeoGabriël & DutchDavidof
20296smileyIn het altijd idyllische Leidschendam staat een molen. Nog niet zo lang, tenminste op deze plek. Pas vanaf 1989. Daarvoor stond de molen nog niet zo mooi aan de Vliet zoals nu. De wieken draaiden niet vandaag en dat was maar goed ook, want met deze storm zou er niet veel van de herbouwde molen overblijven. Waar ook niet veel van was overgebleven was, was het logrolletje. Een natte kluit waar ik met moeite mijn initialen WC op heb trachten te krabbelen. Jammer dat de CO geen tijd en/of zin meer heeft eens wat onderhoud te plegen. Toch dank voor de cache.

traditional20296. Leidschendam #1 - Gemeentehuis by GeoGabriël & DutchDavidof
smileyIn het altijd pittoreske Leidschendam staat een gemeentehuis. Al vanaf 1940 en recentelijk volledig gerenoveerd, als ik tenminste mijn goede vriend Biertje mag geloven. Hij is namelijk een significant inwoner van deze plaats en houdt alle ontwikkelingen ervan scherp in de gaten. Niets ontgaat deze door de wol geverfde geocacher en dus was hij er snel bij om deze cache te loggen. Vanwege vermoedelijk een lange avond en een kort nachtje ervoor was hij helaas nog niet wakker genoeg om in de prijzen te vallen, maar zijn log was aanwezig zo kon ik constateren.
Na het oogverblindende gemeentehuis volop te hebben bewonderd, werd het tijd voor de cache. Biertjes schoenafdrukken waren nog aanwezig en verraadden dus waar ik moest graaien. Dat deed ik net als hij vol enthousiasme. Dank voor deze leuke cache.

20295traditional20295. Leidschendam #3 - Haventje by GeoGabriël & DutchDavidof
smileyIn het altijd gemoedelijke Leidschendam ligt een haventje. Volgens onbevestigde berichten is dit haventje destijds ontstaan omdat de cache anders niet op deze wijze verstopt zou kunnen worden. Gelukkig hoefde ik met de harde storm niet lang te zoeken en door mij voortdurend flink schrap te zetten ontliep ik een nat pak. Snel mijn werk gedaan met loggen en zo. Vervolgens met gezwinde spoed deze locatie verlaten. Dank voor deze leuke cache.

traditional20294. Vallende Ster 4 by Team Vallende Ster
smileyEn wie maakte netjes een berekening, opende keurig het slotje, logde de cache en kwam er bij het terugstoppen achter dat het slotje geen enkele functie had? Jawel, ik beken. Zal toch de vallende ster zijn geweest die de behuizing heeft geschampt in zijn moordende vaart. Toch bijzonder dat zo'n vallende ster precies hier in Leidschendam bij de Boslaan terechtkwam. Voor hetzelfde geld was ie aan de andere kant van deze plaats bij de Kastelenring terechtgekomen. Raadselen, maar wel bedankt voor de cache.

traditional20293. Vallende Ster 5.1 by Team Vallende Ster
smileyZo, hé. De vallende ster had hier een flink gat in de grond geslagen. Ik moest gebruik maken van een tool om de gevallen ster op te diepen. Maar dat lukte prima en na het loggen heb ik hem maar weer teruggegooid in het 'zwarte' gat. Toch bijzonder dat zo'n vallende ster precies hier in Leidschendam bij de Kastelenring terechtkwam. Voor hetzelfde geld was ie aan de andere kant van deze plaats bij de Boslaan terechtgekomen. Raadselen, maar wel bedankt voor de cache.