07-01-2015

Alweer naar Zwijndrecht. In de eerste instantie voor een boodschapje, maar daarna geocachen, vooral veel in voor- en achtertuinen.

 

traditional20292. Het zwijn op het veerplein by wouter en michelle
20291smileyHet vinden van caches tijdens mijn bezoek aan Zwijndrecht eindigde aan de Oude Maas met uitzicht op Dordrecht. Terwijl de waterbus voorbijvoer en aanlegde wandelde ik even naar de cache die zich gemakkelijk liet vinden. Dank daarvoor.

traditional20291. PFmolen by Bonesera
smileyDe hier in de Rembrandtstraat te Zwijndrecht woonachtige CO mag zich met recht een trotse freubelaar noemen. Al van verre lachte een vrolijk draaiende creatie mij tegemoet. Ter plekke gezwaaid naar de bewoonster alvorens de kleurige uit hele en halve petflessen gewrochte draaimolen even stil te zetten voor een noodzakelijk worteltekening. Die werd met plezier geplaatst, waarna de draaimolen weer volop in bedrijf ging. Dank voor deze mooie cache.

traditional20290. De kip met de gouden eieren by 5Jutters
smileyDat verwacht je niet. In een achterafsteegje een bak vol gouden eieren aan te treffen. Je moet hiervoor in Zwijndrecht zijn ergens bij de Doctor Boutensstraat. Het zal zo naar schatting ongeveer de 25e keer in mijn geocache-carrière zijn geweest dat iemand weer eens deze grap met me uithaalde. Deze keer viel het oplossen ervan mee. Gemiddeld kom je tot de helft bij je pogingen. Nu was ik ruim voor de helft al klaar. Mocht ook wel eens. Maar het blijft leuk natuurlijk. Dank daarvoor.

20289traditional20289. Zwijntje 2 by Donsky02
smileyBij het viaduct van de Burgemeester Van 't Hoffweg in Zwijndrecht had ik al eens eerder geprobeerd deze cache te vinden. Tevergeefs. Ook vandaag leek het lange tijd erop dat ik in herhaling zou vallen ondanks het feit dat de cache intussen was verplaatst. Dankzij een mevrouw die twee bange hondjes uitliet stopte ik even mijn onderzoek en ontwaarde een mogelijk plekje dat ik nog niet had onderzocht. Toen ze was gepasseerd, bleek het de juiste plek en kon ik eindelijk mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

traditional20288. De holle boom by waterstof H
smileyEen stevig hek om een bijna tot de grond afgebroken boom waarvan nog wat restjes ernaast lagen. Zo eert men bij de Lindeweg in Zwijndrecht blijkbaar door de bliksem getroffen exemplaren. Na een snelle blik op het droeve restant ging ik de cache zoeken. Mijn GPS-apparaat wees mij de weg. De verkeerde! Zeker een kwartier op de verkeerde locatie alles staan onderzoeken en niets gevonden. Teleurgesteld wilde ik aftaaien en wierp nog een laatste blik op de ongelukkige boom. Gelukkig maar. Zo kon ik toch nog mijn worteltekening hier kwijt. Dank daarvoor.

traditional20287. ranger uit de jungle by leonardo1990
20287smileyIn Zwijndrecht kun je blijkbaar alles verwachten. Nietsvermoedend stapte ik uit mijn bolide in een straat genaamd Zwaanwijk en wandelde naar de door mij vermoede stash area. Niet ver daar vandaan hield ik even stil, nog niet wetend wat er mij boven het hoofd hing. Mijn adelaarsogen + brilletje ontwaarden namelijk verdachte sporen in de struiken. Dat moest worden onderzocht. Aha, hebbes! Nou ja, nog geen cache. Die kwam even later pas.
Tijdens mijn werkzaamheden passeerde een knaapje op een stepje die ik maar vriendelijk heb gegroet. Hij keek of dat het heel gewoon was dat zich hier mensen in de struiken ophouden met ongevaarlijke maar toch vreemde bedoelingen en stepte braaf verder.
Ik heb het werk zo snel mogelijk verricht om zo kort mogelijk de aandacht op me te vestigen. Daarna de jungle tevreden en een beetje hoofdschuddend verlaten. Dank daarvoor.

traditional20286. zwijntrein by wouter en michelle
smileyDit was een lekker snelle cache. Al bij de vijfde keer dat ik dit link verborgen kunstige exemplaar op een haar na voorbij liep, zag ik hem. Best een rustig hoekje hier waar zo nu en dan het denderen van een passerende trein de rust enigszins verstoorde. Gelukkig geen andere geocachers die mij het gras voor de voeten hadden kunnen wegmaaien. Aldus blij en tevreden mijn worteltekening kunnen plaatsen. Dank daarvoor.

traditional20285. Verstopping by gebruik-2000
smileyIn de Edgarstraat te Zwijndrecht startte vandaag mijn cache-dag. De cache vond ik op een keurig plekje met dank aan de CO en zijn jeugdige tweelingzoontjes. Mooi gedaan.