03-01-2015

Eerste cache-dag in 2015 werd een regenachtige ochtend in Vlaardingen. Vijf caches gevonden die keurig passen in mijn jachtkalender.

 

traditional20279. Vier Elementen, VUUR by Bliksem77
20278smiley"N'escaliez pas dans cet espoir, car il est très semaine." Hoewel deze fraaie 'Franse' zin al sinds mijn jeugd in mijn geheugen gegrift staat, was het enthousiasme waarmee ik vol vuur richting de cache stevende, er de oorzaak van niet goed op te letten met alle gevolgen van dien. En dat was niet de eerste keer vandaag hier in Vlaardingen. Het is een leuke stad, maar teveel honden als je het mij vraagt.
Gelukkig regende het, waardoor plassen en nat gras behulpzaam waren bij het verwijderen van alle ongerechtigheden onder mijn schoenzolen. Zo kon ik toch nog reukvrij terugrijden naar Delft, maar natuurlijk pas nadat ik eerst vurig mijn worteltekening had geplaatst onder de bierkrabbel van Biertje, de vorige vinder. Dank voor deze cache.

traditional20278. d'Engelsche Boomgaert by Bliksem77
smileyGeen Hoekse en Kabeljauwse twisten hier in Vlaardingen tijdens mijn bezoekje. Wel een onvindbare cache. Zoals wel vaker was tunnelvisie mijnerzijds daar de oorzaak van. Ik zou en wilde en moest de cache daar en daar vinden en niet ergens anders. Overigens had ik daar ergens anders voor de zekerheid voordien wel even snel gevoeld en geconstateerd dat daar ergens anders geen cache stak. Een foute conclusie zo bleek later. Weg zekerheid.
Maar ja, wat doe je als je niets vindt? Juist! Je belt je persoonlijke helpdesk die al zat te wachten op mijn eerste belletje in het nieuwe jaar. Na enige miscommunicatie, omdat ik de naam van de cache in eerste instantie verbasterde tot Vlaardingse Poort, een aan Biertje onbekende cache, herstelde ik dit en kon Biertje uitgebreid en triomfantelijk uitleggen hoe hij deze cache vorig jaar probleemloos had gegraaid, hahaha.
Nog tijdens het telefonisch gebeuren kon ik op zijn aanwijzing de cache graaien. Vanwege de titel van de cache schreef Biertje mij nog min of meer voor hoe ik mijn log op internet diende te eindigen en wie ben ik om dat niet te doen? Dus hier komtie in Van Gaal-stijl:
Owndeadbody was it a little egg and had I the cache self must find. But how then also the cache was in the pocket. Thank therefor.

20277

 

traditional20277. Vlaggetjesdag by geonauten
smileyVlaggetjesdag kende ik, maar niet in Vlaardingen. Tot dusver was die traditie mij alleen bekend van Scheveningen. Nu weet ik meer. Volgens Wikipedia is het ook een jaarlijkse feestdag in IJmuiden. Om het gebeuren in Vlaardingen op de kaart te zetten, heeft de CO een briljant plan ontwikkeld, dat ik vandaag in al zijn glorie mocht aanschouwen. Na het brengen van een welverdiende groet, mocht ik de buit binnenhalen. Dank daarvoor.

traditional20276. "Singels" in Vlaardingen-Holy # 1. Holysingel by vaarten
smileyPrachtig natuurlijk die geschiedenis van de wijk Holy in Vlaardingen met zijn singels, maar daarmee had ik nog geen cache. Met de capuchon op tegen de gestage regen zocht ik mij suf. Mijn gemoedstoestand werd er niet beter op toen ik in de logs las dat men de cache lastig kon vinden, maar iedereen lukte dat, sommigen zelfs in het donker. Waarom mij dan niet?
Knarsetandend ploegde ik van boom naar boom en naar schatting bij mijn negende herhaalde rondje was het eindelijk raak. Het kleinood maar even meegenomen in de bolide om droog te kunnen loggen, ook wel zo fijn voor het logrolletje. Zo kwam alles toch goed. Overigens leuk gedaan. Dank daarvoor.

traditional20275. Welkom in Vlaardingen #1 by Bel.NET
smileyHeerlijk als je ergens welkom bent. En zeker als je de eerste cache van het nieuwe jaar probeert te vinden. Het weer had iets beter gekund, maar als doorgewinterd geocacher mag ik daar natuurlijk niet over klagen. Zo stapte ik vastberaden naar de stash area hier vlakbij de snelweg A20, alwaar ik de hint nodig had om toe te kunnen slaan. Maar het lukte. Dank daarvoor.