31-12-2014

De laatste loodjes van 2014. Dat viel alleszins mee. Op de fiets door Delft met een z.g.a.n. oud GPS-apparaat.

 

mystery20274. D// START by D// bastgula
20274smileyHet jaar had niet beter kunnen eindigen, geotechnisch gezien dan, want vanavond staat nog een gourmet-smulfestijn met de naaste familie op het programma. Het jaar eindigen met een cache die 'Start' heet. En waar startte deze cache dan wel? In de buurt van de locatie waar ik afscheid nam van een werkzaam leven waarin ik 25 jaar lang voornamelijk studenten telde.
Nu tel ik mijn zegeningen en natuurlijk gevonden caches. En wat bleek? Na 11 jaren geocachen had ik op 31 december nog maar 5 caches gevonden. Daar was mijn jachtkalender niet blij mee. Vandaag daar 5 caches aan toegevoegd, zodat ook 31 december gerekend kan worden tot de voldane dagen.
Voor de puzzel hoefde ik maar tot 1 te kunnen tellen en dat was mij wel toevertrouwd. Zo fietste ik blij van zin naar deze locatie alwaar mij weer een kleine tie-rapsodie was toebedacht. Dank daarvoor.

mystery20273. D// Fietsenbende by D// bastgula
smileyNederland is één grote fietsenbende, dus daar keek ik niet van op. Delft doet zeker flink mee in dat opzicht. Vooral de vele studenten dragen hun steentje bij. Ik fietste vandaag op mijn stadsfiets door Delft en besloot er geen bende van te maken en netjes de cache te gaan vinden op het door mij gepuzzelde punt. Het duurde wel even voordat ik de clou doorhad, maar toen sloeg ik ook genadeloos toe. Leuk plekje. Logboekje enigszins vochtig, maar prima te beschrijven. Dank daarvoor.

20272mystery20272. D// Stadspoorten Delft by D// bastgula
smileyVroeger barstte Delft van de stadspoorten en daar had de CO mij flink mee laten goochelen en googlen. Na flink wat misperen kreeg ik uiteindelijk de checker op groen en mocht vandaag een oude stadspoort uit het archief halen. Vriendje Vermeer zou trots zijn geweest op de soepele wijze waarop ik het doosje graaide en kunstig mijn worteltekening plaatste. Dank daarvoor.

traditional20271. [2DMGE] Leeuw&stein by vanBaarsel
smileyDaar stond ik dan hulpeloos op een Delftse huis-, tuin- en keukenboulevard. En niet om lampen, stoelen, bedden, of wat dan ook aan te schaffen, maar om een cache te vinden. Volgens mijn beide (!) GPS-apparaten moest de cache midden op straat liggen, maar ik kon me niet voorstellen dat de CO mij dat zou aandoen. Natuurlijk, ik lig wel eens op het wegdek, maar niet vrijwillig. Trouwens, het uitroepteken gezien in mijn voorvorige zin?
Deze jongen kan zich namelijk sinds gisteren de trotse eigenaar noemen van een prachtige z.g.a.n. oude GPSmap 60CSx! Mijn lieve dochter wist dit apparaat razend snel via marktplaats te spotten, te kopen en mij als kadootje aan te bieden als troost voor mijn accident van afgelopen zondag, waarbij mijn oude trouwe GPSmap 60CSx het leven had gelaten.
Desondanks stond ik hier zeker een kwartier redelijk voor aap met mijn twee apparaten. Ik scharrelde links, ik scharrelde rechts en vond niets. Gelukkig is er dan altijd wel iemand met medelijden. In dit geval een lieve medewerkster van een der zaken die mijn nood onderkende en wees waar ik moest zijn.
Aha, juist. Dankbaar kon ik haar even later melden, dat het leed was geleden. Dank voor deze leuke cache.

traditional20270. [2DMGE] Ben je thuis Wilmaaaaaaaa by fred-flinstone
smileyGelukkig was Wilma niet thuis. Die was boodschappen doen voor de oudejaarsviering. Waarschijnlijk ingrediënten voor oliebollen en zo. Dat kwam mij goed uit, want zoals bekend kan ze behoorlijk kleppen en ik had meer te doen vandaag. Snel mijn worteltekening geplaatst en wegwezen. Dank voor deze mooie cache.