26-12-2014

Wandelen door de bossen bij Oisterwijk op een verrassend mooie rustige tweede kerstdag. Daarvoor op het vouwfietsje Moergestel verkend.

 

mystery20267. Twee beroemde muizen! by geozoekertjes
20267smileyDe combinatie van een Indiaanse held en een sterke Britse kaassoort schijnt veel succes te hebben bij jonge tieners. Ik moet eerlijk zeggen dat de naam Geronimo Stilton bij mij geen belletje deed rinkelen, evenmin als zijn jongere zusje Thea Stilton. Hun beroemdheid was duidelijk niet tot huize Carrotte doorgedrongen.
Ik moest mij daarom via internet in hun capriolen verdiepen om de puzzel opgelost te krijgen en dat lukte. Zo kon ik hier in Oisterwijk gaan kijken waar de beroemdheid toe had geleid. Ergens in de krochten bij de Voorste Stroom hadden ze domicilie gekozen. Zij liever dan ik, maar dat terzijde. Met een leuk wandelingetje erheen besloot ik deze Kerst-cache-dag. Dank daarvoor.

traditional20266. Rondje Suus 6: Brandven by suzanne3
smileyDe laatste van de serie hier in het Oisterwijkse bos bleek nogal simpel te zijn verstopt en zelfs open en bloot zichtbaar. Na het loggen heb ik geprobeerd de cache wat beter bedekt achter te laten. Hiermee kwam een eind aan een heerlijke wandeltocht door een prachtige omgeving met een heerlijk weertje. Dank daarvoor.

20266traditional20265. Rondje Suus 3: Hutje op de hei by suzanne3
smileyIk had het idee dat het rustig zou zijn bij het hutje op de hei. Het tegendeel bleek. Twee teams met redelijk wat kindertjes kwamen aan net nadat ik de cache had gegraaid en naast mij op de door de schaatsclub aangeboden vorstelijke (!) bank had geplaatst om rustig te kunnen loggen. De jeugd stortte zich meteen op de juiste zoekplaatsen, maar vond daar uiteraard niets. Terwijl ik logde deelde de jongste der kinderen in de leeftijd van 2 jaar met een stalen gezicht mee, dat zij ook al kon schrijven. De Brabantse humor zat er al jong in dus.
Na wat gezellig geokletsen mochten zij de boel weer terugzetten en ik heb persoonlijk gecontroleerd, dat alles weer netjes in de oorspronkelijke staat was gebracht. Dank voor deze mooie cache.

traditional20264. Rondje Suus 5: Diaconieven by suzanne3
smileyEen beetje zielige aanblik werd mij hier geboden. Alsof er geschuild moest worden voor gevaar. Ik heb daarom het zwijgende schepsel voorzichtig ontdaan van zijn zware last en mijn worteltekening geplaatst. Toch moest daarna de boel terug, hetgeen kwaakloos werd geaccepteerd. Dank daarvoor.

traditional20263. Rondje Suus 4: Knibbel Knabbel Huisje by suzanne3
20262smileyAlweer een verrassing in het Oisterwijkse bos, nu bij het Diaconieven. De bewoners waren waarschijnlijk ergens anders uitgenodigd voor een kerstdiner, zodat ik rustig binnen kon kijken en mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

traditional20262. zds #28 by DaRoChJa
smileyDe stilte hier in het bos bij Oisterwijk was ver te zoeken. Het mooie rustige winterweer trok massa's mensen achter de kerstdiners vandaan en die liepen bepaald niet stil langs de vennetjes en zo. Dat deerde mij in zoverre dat ik een keer of vijf over de cache heen keek en/of stapte. Toen het even rustiger werd, verhoogde ik mijn concentratie en spotte ik de in wezen simpel verstopte cache. Dank daarvoor.

traditional20261. Rondje Suus 2: Tak by suzanne3
smileyGeen idee welke tak van sport hier werd bedreven. Ik dacht aan gebakken kleikunst of zo. Eigenlijk verrassend dat deze cache hier al bijna een jaar aanwezig is. Met verbazing mijn worteltekening geplaatst. Dank daarvoor.

20260traditional20260. Rondje Suus 1: De Steiger by suzanne3
smileyInderdaad steigerde ik even bij de aanblik van de cache. Dat verwacht je niet bij een Oisterwijkse plas, genaamd Groot Kolkven. Gelukkig was de cachebewaker van klein formaat en totaal niet bijtgraag. Zo kon ik rustig mijn eerste worteltekening plaatsen op dit rondje. Dank daarvoor.

traditional20259. Henkie is zoek... by suzanne3
smileyNatuurlijk beantwoordde ik de oproep om de zoekgeraakte Henkie te gaan achterhalen. Ik had daarvoor overigens niet al te veel tijd uitgetrokken, want eigenlijk dient de CO zelf beter op zijn afstammelingen te passen. Ik ben gekke Henkie niet. Maar goed, eenmaal in de buurt kwam mijn goede inborst bovendrijven en zwalkte ik van boom tot boom op zoek naar een harig, kraalogig, zwartig, wittig, grijzig en geelbruinig iets. Ik vermoedde, dat het een oneigenlijke bastaardnakomeling betrof, maar na een korte zoektocht spotte ik het gezochte. Tsja, en dat noem je Henkie? Zal wel Brabantse humor zijn. Maar Henkie bleek ook een cache te beheren en dat zinde mij wel. Dank daarvoor.

traditional20258. zds #17 by DaRoChJa
smileyOp mijn bezoekje aan Oisterwijk zocht ik naar de stilte. Die vond ik hier op een zijpaadje. Ook vond ik er een cache. Dubbel prettig. Dank daarvoor.

multi20257. Geografisch middelpunt gemeente Oisterwijk by JEL-TEAM
20256smileyToe maar, Oisterwijk middelpunt van Noord-Brabant en van de Benelux. Dat wist ik niet. Geen idee hoe ze dat bepalen. Als ik het zo inschat is huize Carrotte misschien wel het middelpunt van Delft, maar dat terzijde. Ik startte hier bij het middelpunt van de gemeente Oisterwijk zelf en mocht na wat elementair rekenwerk plus een projectie een stukje wandelen. De richting vond ik verrassend, evenals de cache die een zwaar beroep op mij deed om droog te blijven. Een keer per jaar in de plomp vond ik wel genoeg. Dank voor deze leuke cache.

traditional20256. De zwaluwtoren by rob468
smileyDat is nog eens vogelvriendelijk hier in Moergestel. Een toren speciaal gebouwd voor onze gevederde vrienden, waartoe we voor het gemak ook vleermuizen rekenen. Gierzwaluwen, huiszwaluwen, mussen, ze kunnen hier allemaal terecht in de hoop dat ze daarmee niet uit onze wereld verdwijnen, want hun oorspronkelijke habitats zijn behoorlijk aangetast door de mens.
Om deze blijde gebeurtenis nog verder te verhogen mocht ik er een cache vinden. Dat lukte al nadat ik slechts 8x niet goed op de juiste plek had gekeken. Dank daarvoor.

traditional20255. Molenzicht by suzanne3
smileyAltijd leuk een molen in je dagprogramma. Deze keer was het de naamloze Moergestelse standerdmolen uit 1852, meerdere malen gerestaureerd en ooit bijna op het punt om hem te verplaatsen. Met mijn adelaarsogen + brilletje zag ik in één klap zowel de molen als de cache en beide mochten er zijn. Dank daarvoor.

20253traditional20254. Zicht op het Helsbroek by sneeuw-witje56
smileyHet Helsbroek kon mij gestolen worden zolang ik deze cache niet vond. En dat duurde wel even. Totdat ik beredeneerde waar ik eigenlijk naar zocht. Toen had ik hem snel te pakken en kon ik mij eindelijk verheugen op een blik op het Helsbroek. Helaas had ik geen idee waarheen ik daarvoor moest kijken. Het zou toch niet echt gestolen zijn? Nou ja, de cache was in the pocket en daar ging het mij voornamelijk om. Dank daarvoor.

traditional20253. Zicht op de Reusel by sneeuw-witje56
smileyVan een passerende hondenuitlater begreep ik dat de Reusel hier bij Moergestel voor een deel min of meer in de oude staat was hersteld door het kanaliseren ongedaan te maken. Het beekje kronkelde in ieder geval dat het een lust was, terwijl ik op het uitzichtplekje mijn worteltekening plaatste. Dank daarvoor.

traditional20252. Rondje met het hondje by sneeuw-witje56
smileyInderdaad een prima mogelijkheid hier bij Moergestel voor hondenuitlaters om een rondje wandelen. Het kan natuurlijk ook op de vouwfiets zoals ik deed, maar dat is niet echt aan te raden. Aan de andere kant hield ik wel zo mijn voetjes redelijk droog op de natte modderige paden. De cache was niet lastig te vinden. Dank daarvoor.