21-12-2014

Heerlijk gewandeld in de bossen bij Barneveld. Het ging niet helemaal volgens plan, maar het kwam wel goed. Aan het eind nog oude bekenden ontmoet.

 

mystery20245. VB 11 – Bonus II – Finding Nemo by Kaatjeka
20244smileyNet voordat ik bijna aan mijn eigen intelligentie tenonder ging, brak de zon door. Figuurlijk dan, want het was de hele dag hier in het Boeschotense bos nabij Barneveld behoorlijk grijs, maar gelukkig wel droog. De CO had namelijk een serie van 9 caches geplaatst plus 3 bonuscaches. De info daarvoor interpreteerde ik te snel, waardoor ik al een bonuscache vond ver voordat de CO dat bedoelde. Slim dus, maar daardoor begreep ik de voortdurend aangroeiende info niet meer.
Het gevolg was, dat ik op zeker moment opnieuw bij de al gevonden Bonuscache stond en toen bij mij het licht bijna uitging. Weer figuurlijk natuurlijk, want in de eerste plaats is het helemaal niet erg als je überhaupt geen bonuscaches zou vinden en in de tweede plaats heb ik altijd een zaklampje bij me.
Maar zoals gezegd, toen brak de figuurlijke zon door en begreep ik eindelijk waar het mis was gegaan. Puur toeval. Twee bijna dezelfde coördinaten waren de oorzaak. Dat begrepen hebbende vervolgde ik blij van zin mijn weg die uiteindelijk leidde naar deze bonus II.
En wie trof ik daar? Leo en Nel. Dat verbaasde mijn geenszins, want ik had bij bijna elke gevonden cache in de serie al hun naam op de logrolletjes zien staan. Vanuit de verte scandeerde ik daarom al hun naam, hetgeen behoorlijk verbaasde blikken hunnerzijds opleverde. Lachen dus.
20245Het team Leo en Nel had ik namelijk al eerder enige keren ontmoet, 10 jaar geleden. Na even hun geheugen te hebben geraadpleegd kwam ook bij hun de herkenning boven en kon er ouderwets heerlijk gegeokletst worden.
De feestvreugde werd nog verhoogd toen nog een viertal geocachers zich bij ons voegde aangevoerd door Azrael.
Zo kwam er een mooi einde aan een prima zondagsbesteding, wandelde ik gezellig koutend samen met Leo en Nel terug naar de parkeerplaats en reed ik tevreden in mijn bolide terug naar Delft. Dank daarvoor.
In: Coin

traditional20244. VB 09 - Veluwe Boeschoten 9 by Kaatjeka
smileyMet deze laatste cache in de serie, was alle bonusinfo compleet en begreep ik uiteindelijk precies wat er bij mij 'mis' was gegaan. Met die geschapen duidelijkheid kon ik blij van zin naar de laatste bonuscache wandelen. Dank voor deze.

mystery20243. VB 12 – Bonus III – Winnie de Pooh by Kaatjeka
smileyNiet dat ik dorst had, maar eventueel was hier in de buurt een goede mogelijkheid geweest om mij te laven. Ik deed dat dus niet, maar graaide wel mijn tweede bonuscache. Dank daarvoor.
In: TB

traditional20242. VB 08 - Veluwe Boeschoten 8 by Kaatjeka
20243smileyGrappig was dat ik hierheen wandelend al precies de conclusie had getrokken die de bonusinfo gaf. Ik kreeg weer hoop. Cache prima in orde. Dank daarvoor.

traditional20241. VB 07 - Veluwe Boeschoten 7 by Kaatjeka
smileyDoosje gevonden op een onverwacht plekje gezien de voorgaande verstopwijzen. Inhoud droog en bonusinfo prima in orde, al werd het er in mijn bovenkamer niet beter op. Maar dat terzijde, want uiteindelijk kwam alles goed. Dank voor deze.

traditional20240. VB 06 - Veluwe Boeschoten 6 by Kaatjeka
smileyHelaas weer een kletsnatte onbeschrijfbare logrol. Tussen haakjes, aan de doosjes kan het niet liggen dat de logrolletjes nat zijn. Die doosjes zijn prima in orde. Het kan niet anders dan dat slordige vinders de doosjes niet goed hebben gesloten. En dat hoeft maar 1x te gebeuren en je zit met een natte logrol die nooit meer droog wordt. Vervelend voor de CO, maar toch het verzoek om onderhoud. Overigens was de geplakte bonusinfo in het doosje gelukkig nog in prima staat. Ook hier: dank voor deze.

traditional20239. VB 05 - Veluwe Boeschoten 5 by Kaatjeka
smileyHoera, weer een droge logrol, maar van de bonusinfo begreep ik helaas niets. Ik hoopte maar dat mij in het vervolg van de serie het een en ander duidelijk zou worden. Dank voor deze.

20237mystery20238. VB 10 – Bonus I – Lion King by Kaatjeka
smileyVeel eerder dan de CO bedoelde vond ik deze eerste bonuscache. Heel mooi, maar later bleek dat mij bijna op te breken, bonustechnisch gezien dan. Op dit moment was ik er blij mee. Dank daarvoor.
In: TB

traditional20237. VB 04 - Veluwe Boeschoten 4 by Kaatjeka
smileyNadat ik een aan een boom gespijkerde houten vlinder met daarop twee data van geboorte en overlijden betreffende ene 70 jaar oud geworden Nico was gepasseerd, vond ik tot mijn tevredenheid een droge logrol met duidelijk bonusinfo en hoopte dat het zo door zou gaan. Dank voor deze.

traditional20236. VB 03 - Veluwe Boeschoten 3 by Kaatjeka
smileyDoosje drie zat wat mij betreft niet goed verstopt. Misschien daardoor was de logrol zo nat dat het mij slechts lukte mijn initialen WC erop te produceren. De bonusinfo was nog net te lezen, maar zal onherroepelijk verloren gaan vanwege het uit elkaar vallende logrolletje. Onderhoud dringend gewenst. Toch ook dank voor deze.

traditional20235. VB 02 - Veluwe Boeschoten 2 by Kaatjeka
20234smileyOok bij nummer twee van de serie een keurig plekje en doosje, maar helaas was de logrol nat. Die mag vervangen worden, want lastig beschrijfbaar. De bonusinfo was wel nog prima te lezen. Dank voor deze.

traditional20234. VB 01 - Veluwe Boeschoten 1 by Kaatjeka
smileyAltijd benieuwd hoe de eerste cache van een serie is verstopt, want gewoonlijk wordt daarmee de toon gezet voor de rest. Het bleek een keurig plekje en een keurig doosje. Dat gaf hoop voor de rest. Ook de info was duidelijk. Dank daarvoor.

mystery20233. Oranje parka by PD3AS
smileyGeen idee wat de Oranje Parka codering inhoudt, maar van de tekst kon ik gelukkig wel een geocache-broodje bakken. Zo kon ik even in de buurt van Voorthuizen mijn slag slaan op een enigszins vreemde locatie. Waarschijnlijk aangebracht door iemand die qua kleding voldeed aan de titel. Dank daarvoor.

20232multi20232. Zwartebroek by PE1NGM en Team Jan & Bep
smileyZwartebroek werd ooit door een gemeentebode beschreven als "...eene eigenaardige benaming voor deze veenstreek...". De CO heeft volgens mij daarom deze cache in dezelfde trant gewrocht. Ik zou de cache nooit hebben gevonden als ik niet door een sympathiek iemand ergens vanachter een bovenraam de goede kant op zou zijn gewezen en die mij bovendien vertelde waar precies te zoeken.
Maar al ver hiervoor waren er problemen. Al bij wp1. De coords daarvan zijn ongeveer 40 meter mis. (Waarom wordt dat niet aangepast? Het is al eerder gemeld.) Toen ik eindelijk het bordje met telefoonnummer vond, geloofde ik de rest van de multi wel en heb de overige antwoorden gegoogeld. Zo kwam ik op de stash area waar ik de beloofde sticker uit de hint nergens kon ontdekken en geen flauw idee had in welke tuin te moeten gaan zoeken.
Maar zoals gezegd, toen kreeg ik onverwacht hulp en kon ik toch mijn worteltekening kwijt. Toch dank voor de cache en ik hoop voor toekomstige bezoekers, dat de hint en wp1-coords worden aangepast.

traditional20231. Hoevelaken by Rednas101
20229smileyIk wist al dat ik in Hoevelaken was. Toch werd dat extra benadrukt via de naam van deze cache. Die bleek zich ergens in een klein huisje te hebben verstopt. Even was ik bang, dat ik het huisje zou moeten kraken om binnen te komen, maar gelukkig bleek de deur niet op slot. Dank daarvoor.

traditional20230. Rock on! by Wena & Enos + 2
smileyAl swingend en rockend bewoog ik mij door Hoevelaken en zo arriveerde ik ergens bij een voortuintje voor de climax. Ik had wel even de hint nodig om toe te slaan. Daarna weer dansend verder. Dank daarvoor.

traditional20229. Rondom Amersfoort #03 by JeKa67
smileyOmdat er rondom Amersfoort altijd wat valt te beleven, maakte ik op weg naar Barneveld even een zijsprongetje hier in Hoevelaken. Via de poort van het landgoed wandelde ik langs de lange Lindelaan en pakte onderweg even deze cache mee. Een mooi begin van een cache-dag. Dank daarvoor.