18-12-2014

Wie spaart die heeft wat. Maanden geleden een aantal Delftse puzzels opgelost en die nu verzilverd ten behoeve van de jachtkalender.

 

mystery20212. Geo#Cache by draculix
20212smileyMet een beetje lood in de schoenen begaf ik mij naar deze cache. Hiervoor had ik namelijk een cache van dezelfde CO proberen open te krijgen na het vinden, maar dat was niet gelukt. Wat o wat zou me hier weer te wachten staan? Met de puzzel kon ik overigens ook totaal niets toen ik de beschrijving bekeek bij het uitkomen in juli van dit jaar. Die ging dus meteen op de hoge berg onoplosbare puzzels.
Bij het Delftse Event eind augustus trof ik echter de CO die duidelijk medelijden kreeg toen ze mijn pruillip zag bij haar vraag of het een beetje lukte met de oplossing. Ik kreeg een paar aanwijzingen en hoopvol keek ik thuis nogmaals naar de beschrijving met daarin de irritante onbegrijpelijke 12 karakters grote tekst. De aanwijzingen waren leuk, maar geen idee hoe verder. Toch liet het mij niet los en dagen later kreeg ik een ingeving. En warempel, ik begreep de truc, maar vond geen kant-en-klare oplossing.
Toen heb ik zelf al proberende veel tijd verslijtende pogingen gedaan met uiteindelijk de oplossing. Toen ik nog eens googelde, vond ik toch een handigheid waarmee het sneller had gekund, maar ik was al aardig trots op mezelf vanwege mijn uithoudingsvermogen.
Op de stash area echter totaal geen problemen. Mijn angst voor 'grappen' van de CO waren onterecht. Met plezier plaatste ik mijn worteltekening. Dank daarvoor.
In: TB

mystery20211. D// Het Prinsenhof by Joey Coco
smileyOude tijden herleefden. Zowel ver verleden als redelijk recent verleden. Het Prinsenhof is natuurlijk niet weg te denken uit de vaderlandse geschiedenis dankzij de heren Oranje en Gerards die elkaar hier tegenkwamen en waarna 10 seconden later een van de twee een prachtige Franse zin uitsprak en het daarbij liet, en de andere vier dagen later na flink wat gefolter in vier stukken gedeeld eveneens het leven liet.
De oplossing van de legpuzzel bracht mij naar een locatie waaraan ik al meerdere keren geocachetechnisch gezien bezoekjes heb gebracht, en waar ik nu een doosje mocht vinden. Dat lukte probleemloos. Dank daarvoor.

20209mystery20210. D// Da's logisch by Joey Coco
smileyDe logica om deze cache te vinden ontbrak volkomen. Het oplossen van de vraagstukken ging nog wel. Wat zeg ik, dat ging fantastisch. Met gepaste trots wrocht ik een geniale oplossing voor mijn doen. Maar toen. In het veld kwam er een soort spiraalvormige aanvliegroute tevoorschijn waarbij ik met mijn stadsfiets aan de hand flink door nat gras en modder moest struinen om uiteindelijk een doosje te vinden waarin ik mijn worteltekening kwijt kon. Het is allemaal gelukt. Dank daarvoor.

mystery20209. D// Delftse sportlogo's by Joey Coco
smileySportief als ik ben fietste ik het grootste deel en wandelde ik de rest naar deze cache die gelegen was op een locatie waar ik in een heel ver verleden als eens voorbij was gegaan. Ik denk al wel 25 jaar geleden. Tegenwoordig is de boel hier wat beter ontsloten en de CO heeft onderkend dat het hier goed caches verstoppen is. Voor deze moest ik diep buigen en dat lukte. Dank daarvoor.

mystery20208. D// Delftse straatnamen by Joey Coco
smileyZo loop je door de straten van Delft, zo wandel je een prachtig rondje in Midden-Delfland. De oplossing van de woordzoeker bracht mij naar een mij nog onbekende locatie. Het was nog droog ook, hoewel lichte regen was voorspeld. Zo heb ik met veel genoegen hier de cache gevonden. Dank daarvoor.