17-12-2014

Persoonlijk drama in een Delfts park, maar het liep gelukkig uiteindelijk goed af.

 

multi20207. Lecqer wandelen in het park by Lecqertjes
20207smileyWat een drama! Voor minstens 90% eigen schuld en de rest voor de CO. Maar laat ik bij het begin beginnen. Toen ik vanochtend mijn pc opstartte werd ik verrast door deze multi in een voor mij zeer bekend park. En nog niemand gelogd. Ik nam een kloek besluit en scheurde met mijn bolide erheen na eerst nog snel de hint in mij te hebben opgenomen. Verder niets mee. Hier zou gescoord worden via de Carrotte-methode.
Dat viel tegen. Totdat... totdat ik ground zero bereikte. Een plek die volkomen voldeed aan de hint. Die hint had zich overigens intussen in mijn hoofd enigszins gemuteerd tot: veelstammig. En die vond ik. En ik zocht naar een fraaie constructie zoals ik dat van de CO gewend ben. Mogelijkheden te over. Maar helaas, na een halfuurtje gaf ik het op en keerde teleurgesteld huiswaarts, alwaar ik per pc vernam, dat voor (!) mijn komst al 4 teams de cache hadden gevonden. Vandaar dat ik geen geocacher zag in het park. Die zaten alweer lekker thuis bij de warme kachel.
Vanmiddag besloot ik de cache te wandelen zoals de CO had bedoeld. Het park had zeker een opknapbeurt gehad en de mooie gele paden had ik nog niet eerder gezien. Luchtig en ontspannen ging ik van wp naar wp en noteerde de info. Die leidde mij naar de echte stash area alwaar het drama zich voortzette. Hoe ik ook zocht, geen cache. Na minstens een half uur vergeefs zoeken besloot ik een hulplijntje uit te gooien naar Brouwertjes die altijd achteloos de een na de andere cache probleemloos plukt. Ook deze vanochtend. Hij nam niet op.
Ik gaf nog niet op. Alle plekken die ik al minstens 10x had onderzocht, nog maar eens langsgegaan. Na een kwartier nogmaals Brouwertjes gebeld en nu had hij tijd voor mij en beschreef waar ik ongeveer moest zoeken. Dat betekende dat ik vrijwel alle bezochte plekken nog een keer langs moest en nu met de zekerheid, dat de cache er echt moest liggen. En dat klopte.
Waarom vond ik de cache dan niet zelf? Tunnelvisie. Heb ik vaker. Ik verwachtte een fraaie constructie zoals ik van deze CO gewend ben. En daar had hij me flink te pakken. Hij verstopte deze cache zoals ik dat zelf ook meestal doe. Maar ja, ik heb een excuus: twee linkerhanden. Met één daarvan graaide ik uiteindelijk de cache en was het leed geleden. Dank daarvoor.

19377mystery20206. [2DMGE] - Ode aan vanBaarsel by Lecqertjes
smileyHet houdt maar niet op. Ik heb over dit team al meermalen de loftrompet gestoken. En nu weer een ode. Maar pas nadat ik een puzzel had opgelost. Dat deed ik vlak na het uitkomen bij het Delftse Event en ik heb de oplossing laten liggen tot een gunstig moment. En dat was vandaag. Mijn jachtkalender moest weer wat opgekalefaterd worden en dankzij het vinden van deze cache is dat gelukt.
Gezien de logs verwachtte ik een lange afmattende zoektocht, maar het viel mee. Voor ik het wist stond ik met de fraaie cache in handen. Dank daarvoor.
PS Team van Baarsel. Ik heb een volgens mijzelf best aardig alternatief idee voor het event volgend jaar. Delft ligt namelijk behoorlijk vol met caches en ik heb ervaring met het flink bezighouden van dik 100 lieden op een event. Er hoeven dan geen caches gelegd te worden. Voor de cache-leggers heb ik dan andere (en leuke) taken.

traditional20205. De Delftse Molenbuurt by Gold Diggers Delft
smileyDeze nieuwe wijk in Den Hoorn bracht een herinnering boven van de tijd, dat hier nog een bedrijventerrein was gevestigd. Daar vloog op zeker moment het een en ander flink in brand en de fraaie maar pikzwarte en waarschijnlijk giftige rookpluim scheerde rakelings langs onze flat. Tot zover vroeger.
Nu is het een woonwijk waar je blijkbaar doosjes kunt verstoppen. Het was me een genoegen dankzij de duidelijke hint om in een welgevormd doosje mijn worteltekening achter te laten. Dank daarvoor.