14-12-2014

Gefietst door de Brabantse plaats Etten-Leur. Ook in deze plaats genoeg caches voor een dagje cache-plezier.

 

traditional20204. Herinnering aan de tuin in Etten by Team EvdB
20204smileyEen herinnering aan een tuin. Het was Vincent van Gogh die zich deze tuin herinnerde en er een schilderij van maakte toen hij in Arles verbleef. Ik moet het nu doen met de herinnering aan een leuke cache in Etten-Leur die geplaatst is als hommage aan deze grote Nederlandse kunstschilder. Het schilderij lijkt mij vervaardigd in de zomer en in dat jaargetijde zal het rustige stukje groen waar ik de cache vond er wellicht schilderachtiger uitzien dan vandaag.
Dit was mijn laatste cache hier in Etten-Leur alwaar ik mij een dagje prima heb vermaakt met flink wat verborgen caches, waarvan ik er overigens liefst 5 niet wist te vinden, maar dat terzijde.
Dank voor deze herinneringscache.

traditional20203. vogelhuisje by ┬░TeamSpirit┬░
smileyTrends duiken voortdurend op. Dit was in korte tijd al de derde keer dat ik een vogelhuisje op deze wijze verstopt moest zien te vinden. Vanuit de achterliggende tuin hoorde ik mensengeluiden, dus ben ik uiterst omzichtig en geluidloos te werk gegaan bij het zoeken, vinden, openen, loggen, weer sluiten van het goed verborgen vogelhuisje. Dank voor deze goed aan het oog onttrokken cache.

traditional20202. #4 Rondje Rotondes door Etten-Leur by Team Arlipaan
smileyTerwijl de zon steeds dichter de horizon naderde op deze prachtige cache-dag, zocht ik bij de zoveelste rotonde in Etten-Leur naar een doosje. Het zal wel vermoeidheid zijn geweest, want deze uiterst simpele cache zag ik in eerste instantie over het hoofd. Toen ik met veel moeite op een andere plek bot ving, keek ik nog eens goed en spotte eindelijk de eenvoudig verborgen snoodaard. Dank daarvoor.

20200traditional20201. De Schuttershof by Johnny_Cache75
smileyEven hiervoor had ik bij de molen het team anjavano ontmoet die meldden dat ze deze cache bij de Schuttershof niet hadden kunnen vinden. Ook ik had wel wat moeite, maar mijn eerste ingeving van een mogelijke verstopmethode bleek correct. Alleen keek ik niet meteen op de juiste plek. Uiteindelijk was het raak en mocht ik op een vochtig logrolletje mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

traditional20200. TB Hotel Etten-Leur by mobymagoo
smileyNiks leuker dan een attente cache-bewaker. In dit geval een roodharige kat die eens even vanuit de tuin kwam controleren wat ik hier in dit steegje achter de huizen uitspookte bij zijn/haar cache. Aan zijn/haar vriendelijke gelaatsuitdrukking kon ik aflezen dat ik behoorde tot het goede volk. Nu wij een goede band hadden vroeg ik hem/haar terloops naar de code van het slotje, maar dat mocht ik mooi zelf uitzoeken. En dat deed ik. Nog correct ook. Toen vond hij/zij het wel mooi geweest, keerde resoluut niet groetend om en verdween. Ik plaatste mijn worteltekening en sloot de kist weer netjes. Dank voor deze goed bewaakte cache.

multi20199. #5 Rondje Rotondes door Etten-Leur by Team Arlipaan
smiley- Het bekende geocache boven/onder probleem. Net toen ik van plan was mij naar boven/onder te begeven, omdat ik dacht dat de cache zich niet hier boven/onder bevond, keek ik nog eens extra goed en spotte het doosje. Een zucht van verlichting en weer een prachtige worteltekening. Dank daarvoor.

traditional20198. #2 Rondje Rotondes door Etten-Leur by Team Arlipaan
20198smileyLekker snel liep ik hier tegen de cache aan, maar dat had ook heel anders kunnen lopen. Puur geluk dus. Mocht ook wel eens, want meerdere caches van het rotonde-rondje gingen vandaag aan mijn koude neus voorbij. Dank voor deze snel gevonden cache.

traditional20197. De bus by huubetrex
smileyEen busritje is natuurlijk niet te versmaden, al kan ik me nauwelijks herinneren wanneer ik mij voor het laatst heb verplaatst met zo'n vehikel. En ook nu was ik het niet van plan. Ik begrijp dat busgangers uit Etten-Leur hier eventueel hun fiets kunnen stallen. Ik heb mijn vouwfietsje ook even neergezet om mij eens lekker flink uit te strekken en daarbij een doosje te graaien. Het deksel bleek bedekt met een laagje ijs. Dank daarvoor.

traditional20196. Beatrixpark by huubetrex
smileyUuuh, uuuh. De titel luidt: Beatrixpark. De beschrijving zegt: Elisabethpark. Zo breng je een simpele geocacher uit Delft wel aan het twijfelen. Gelukkig had het geen invloed op mijn zoekcapaciteiten. Van de hint begreep ik trouwens ook niet veel, maar de cache werd eenvoudig gevonden. Dank daarvoor.

20195traditional20195. #14 Rondje Rotondes door Etten-Leur by Team Arlipaan
smileyRijdend op mijn vouwfietsje langs Circus Belly arriveerde ik op ground zero tegenover de Woonstichting Etten-Leur alwaar het bijzonder rustig was. Net toen ik mij voorbereidde op een flinke zoektocht, stuitte ik op de fraai verborgen cache. Dat ging goed. Dank daarvoor.

traditional20194. #13 Rondje Rotondes door Etten-Leur by Team Arlipaan
smileyHier stond ik versteld van mijn eigen goochelkunsten. Voor ik het wist vloog de cache mij tegemoet. Nou ja, bij wijze van spreken dan, want hij vloog eigenlijk wat doelloos door de lucht. Nou ja, ietwat overdreven, want hij viel gewoon op de grond. Maar toch. Het gebeurde zonder veel bemoeienis van mijn kant. De grote vraag was: waar kwam ie vandaan? Die puzzel was snel opgelost, evenals het loggen. Fraai stukje knutselwerk. Dank daarvoor.

mystery20193. Bandarlog by Dutch Duo
smileyEerst maar eens even opgezocht wat Bandarlog betekent. Aha, weer wat wijzer. Mijn kennis van het Hindi ging hiermee met grote stappen vooruit. Ter plekke slingerde ik mij als een aapmens tussen de bomen door en hield halt bij de fraaie cache. Mooi stukje knutselwerk. Dank daarvoor.
In: 2x TB Uit: 1x TB

traditional20192. #9 Rondje Rotondes door Etten-Leur by Team Arlipaan
20191smileyMijn tweede aangetroffen rotonde-cache hier in Etten-Leur was een stuk simpeler dan de eerste. Mijn enthousiaste zoekpoging leidde wel tot flink slijmachtige vingers, maar een knappe jongen die zijn handen bij het geocachen schoon weet te houden. Toch had ik nog weinig ervaring met slijm. Geen idee wat voor schepsel hiervoor verantwoordelijk was. Gelukkig draag ik altijd een multifunctionele broek waarmee het probleem snel was opgelost. Dank voor deze cache.

traditional20191. #8 Rondje Rotondes door Etten-Leur by Team Arlipaan
smileyMijn eerste kennismaking met de rotondecaches hier in Eten-Leur en daarmee was de toon duidelijk gezet. Lastig te vinden, maar wel mooi. Behoorlijk lang hier bij het elektriciteitshuisje rondgestruind voordat ik contact kreeg. Pas daarna begreep ik de raadselachtige hint. Knappe constructie. Dank daarvoor.

traditional20190. Oude watertoren by marinake en Edithb
smileyTerwijl de lange witte vierkante 48,7 meter hoge 85-jarige kaarsrechte Etten-Leurse watertoren zich baadde in het zondagochtendzonnetje struinde ik de struiken in om een cache te vinden. Dat was niet echt lastig, want hij stond gewoon op me te wachten. Dank daarvoor.

20190traditional20189. Canis Lupus by Team Slottie
smileyKeurig met de handen in de zakken de cache gelokaliseerd. Gelukkig weinig roofdieren gespot hier in het Wolvespoor te Etten-Leur en daardoor probleemloos kunnen toeslaan. Dank daarvoor.

multi20188. Maxi-m: Vangkooi "De Bochten" by de Kogakes
smileyWat een valse start van een mooie cache-dag. Alles wat fout kon gaan, ging hier fout. Gelukkig kan ik de kou mede de schuld geven, want daardoor waren mijn zintuigen nog niet geheel op de juiste temperatuur. Het begon al met het gevraagde eerste jaartal van het infobord. Met mijn nog glazige ogen nam ik het tweede en had dat niet door. Dat leidde via de formule naar een merkwaardige locatie. Natuurlijk had ik met mijn ervaring dat meteen door moeten hebben, maar nee. Ik deed allerlei stompzinnige pogingen om er toch te geraken.
Na een kilometertje vergeefs rondstruinen kwam het genie in mij naar boven en kwam ik tot de conclusie dat die 'domme' CO zich natuurlijk had vergist en niet het knooppunt maar het nummer van de knooppuntroute had bedoeld. De twee hebben hier namelijk toevallig dezelfde 2 cijfers, maar in verschillende volgorde.
Een nieuwe berekening gemaakt en er maar even met de bolide naar toe gereden. De cache zou hier verstopt liggen onder een berg modder van ongeveer 5 meter hoog? Zelfs ik kon dat niet geloven. Wat te doen? Gewoon weer terug naar het begin.
En eindelijk was ik blijkbaar op temperatuur gekomen en zag ik mijn dwalingen in. De juiste getallen genomen, correct gerekend en naar de cache die de hele tijd geduldig op mij had liggen wachten. Dank voor deze in wezen niet moeilijke cache.
In: TB