06-12-2014

Ochtendrondje fietsen in Muiderberg om op te warmen. Middagronde fietsen in Almere samen met Menno. Tussendoor met man en macht de VK-cryp opgelost.

 

traditional20181. #1 JIF PindaCache Hotel by oemoemenoe22
20181smileyNatuurlijk zijn er lieden die liever bier drinken dan een gezonde volkorenboterham met pindakaas te nuttigen. Dat schijnt overigens verrassenderwijs niet ten koste te gaan van een scherpe blik. Ikzelf heb de pindakaas de laatste tijd wat naar de achtergrond geschoven ten faveure van appelstroop, chocopasta en jam. Pindakaas bevat naar verluidt toch teveel verzadigde vetzuren en daar houden sportieve lijven niet van, ook al wil de reclame ons soms anders doen geloven. Genoeg daarover, want er moest een cache worden gevonden.
Zo stonden 8bg en ik aan de oever van het zonovergoten Gooimeer op deze prachtige windstille dag voor de laatste cache vandaag en het was 8bg die schijnbaar moeiteloos de tot cache gepromoveerde pindakaaspot tevoorschijn toverde. Onze bewondering daarvoor werd gedeeld door een plots verschijnend heerschap die ons vanuit de belendende flat had gadegeslagen en waarschijnlijk bang was dat wij de complete haven wilden ontregelen.
Het was niet de havenmeester zelf, maar zijn gedrag deed er wel aan denken. Gelukkig zag hij na een tijdje babbelen in hoe vreselijk onschuldig wij eigenlijk waren. Dat werd nog versterkt door een plots uit zijn boot opduikende schipper die de pseudo-havenmeester toeriep dat het hier goed volk betrof en dat wij vandaag al de tweede bezoekers waren van de cache. Ogen alom dus.
Dank voor deze pindakaasachtige cache.

traditional20180. De Werven - MaYo's eerste by Team MaYo
smileyNaarmate 8bg en ik verder door Almere togen op zoek naar caches, werden onze handen er niet schoner op. En al helemaal niet bij deze cache. Gelukkig droeg ik een broek. Hieraan kon ik ook deze keer het meeste vuil van mijn handen kwijt. Altijd handig die cache-attributen. Dank voor deze cache.

20178traditional20179. Het kleine bos by hlly12
smileyWat is het minimum aantal gegroepeerde bomen waarbij men nog van een bos spreekt? 100? Zoja, dan mag dit inderdaad een (klein) bos worden genoemd. En in een bos vind je vogels. Soms ook vreemde vogels zoals 8bg en ik die er op zoek waren naar een cache. We werden niet teleurgesteld. Met een fikse knal veroorzaakt door een goochelhandeling van 8bg plofte het ding ons tegemoet. Mooi gemaakt. Dank daarvoor.

traditional20178. Lunchwandeling #2: Waterworld by Heracross
smileyGoed dat er gewandeld wordt tijdens/na de lunch. Daar blijf je gezond bij, zodat je bij voorbeeld je conditie hoog houdt om in bomen te klimmen en zo. De CO heeft mij namelijk in Zwanenburg eens flink geholpen door voor mij een cache uit de boom te plukken. Behalve wandelen plaatst hij hier blijkbaar ook soms caches en natuurlijk niet op de makkelijkste plekken. Gelukkig was ik vandaag samen met 8bg die hier op professionele wijze de petling tevoorschijn haalde. Wel een leuke plek. Dank daarvoor.

traditional20177. (N)ow (C)ome (C)loser (W)inners !! by jeromexl
smileyBehalve het knutselen van ICT-applicaties schijnt het personeel van NCCW in Almere ook de hobby geocaching hoog in het vaandel te hebben. Daarom werd er voor hen een cache vlak voor de deur neergelegd. Zelden zo'n gemakkelijk te vinden cache meegemaakt. Toch schijnt een geocachende bierliefhebber dit doosje een paar weken geleden over het hoofd te hebben gezien. Maar ja, die heeft waarschijnlijk ook weinig verstand van ICT. De combinatie bierdrinken/geocachen lijkt mij overigens ook op gespannen voet met elkaar te staan.
Dank voor deze gemakkelijke cache.

traditional20176. Magnetic Leafs by jeromexl
20176smileyOnbegrijpelijk dat er geocachers zijn die hier moeite hebben de cache te vinden, een enkeling zelfs met een hint van medecachers op zak. Nadat 8bg mij had uitgelegd dat dit zijn persoonlijke buurtsuper was, bekeek ik het bouwsel met aan de zijkant volop klimop en graaide in een mum van de tijd de cache. En dat op een plek die er tot voor kort nog niet was volgens de beschrijving. De wonderen zijn blijkbaar de wereld nog niet uit.
Dank voor deze simpele cache.

traditional20175. Lunchwandeling #3: Golden Gatebridge by Heracross
smileyMen zal in San Francisco wel jaloers kijken naar deze prachtige hangbrug in Almere die in de lunchpauze wordt gebruikt door hardwerkende ICT-ers om even bij te komen van hun inspannende werkzaamheden. Samen met 8bg heb ook ik dit wondertje der techniek bewonderd alvorens eronder te duiken en een cache te graaien. Dank voor deze hangbrugcache.
PS De beschrijving over vervanging e.d. lijkt mij flink verouderd.

traditional20174. Met Stip op de kaart... Almere-Haven by Heracross
smileyWat een verhoging van de levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
Ook de cache op deze STIP in Almere-Haven.
Het vinden ervan bleek geen grote opgave.

20173traditional20173. de schat van roan by team_markerbelg
smileyHier heb ik mijn principe overboord gegooid om te trachten de cache te bemachtigen zonder de hint te raadplegen. Die hint is immers alleen nodig als het allemaal niet meer lukt. Met 1000 mogelijke cijfercombinaties moet je echter statistisch gezien gemiddeld 500 pogingen ondernemen om zo'n slotje te openen en dat was geen aantrekkelijk vooruitzicht. Met de hint was het een eitje, tenminste als je de cijfers op de juiste plek zet. Het slotje was door de vorige bezoeker tricky achtergelaten. Toch lukte het. Dank voor deze blingbling cache.
Uit: TB

traditional20172. Nog lang geen kien..... by Oemoemenoe22
smileyGelukkig zijn 8bg en ik behoorlijk kien, zeker als het gaat om het vinden van caches. Toch stonden wij hier een poos tamelijk schaapachtig te kijken naar hetgeen wij in handen hadden. De cache leek rechtstreeks getrokken uit de Zeeuwse klei en toebehoord te hebben aan de vroegste bewoners van die mooie provincie.
Mijn goede vriend Biertje kreeg hier enkele weken geleden hulp van iemand die de cache al had gevonden. Tsja, dan is het natuurlijk een eitje. Geheel op eigen kracht wisten 8bg en ik hier de klus te klaren, al moest daarvoor wel flink in de nieuwe handige toolbox worden gegraaid voor het gebruik van enige doeltreffende martelwerktuigen. Dank voor deze geniepige cache.

traditional20171. Kronkelveld by Langzaam
20171smiley8bg leidde mij keurig over het kronkelpad naar de cache. Dat had natuurlijk ook korter gekund, maar hij vond het nodig mij kennis te laten maken met de plaatselijke cultuur. De kronkels van de hardwerkende dit ecologisch gebied onderhoudende bewoners begreep ik echter niet helemaal, want er bleken twee caches te liggen. Nou ja, mij hoor je niet klagen. Kronkelend van plezier kon ik mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

traditional20170. Met stip op de kaart... De Velden, Almere by DyslecTiz
smileyWat een verhoging van de levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
Ook de cache op deze STIP in Almere-De Velden.
Lastig? Welnee, het tegenovergestelde.

mystery20169. Muiderberg: de bonus by Team Fozzy
smileyEen rondje Muiderberg van dik 4 kilometer leverde deze mooie bonuscache op. Onderweg een goede indruk gekregen van dit kustplaatsje en er met plezier rondgefietst. Een heerlijke zondagochtendbesteding en het geluk, dat het prachtig windstil weer was. Zo ervaar je Muiderberg op zijn best. Dank daarvoor.
In: coin

20168traditional20168. Muiderberg: de Bliekwijk by Team Fozzy
smileyHeb je een prachtige door je lieve dochter vervaardigde tool in je binnenzak, schiet de werking ervan tekort. Gelukkig beschik ik bovendien over een prachtige toolbox gevuld met diverse martelwerktuigen. Daarmee lukte het me wel de cache boven te krijgen. Even zitten rekenen op het daarvoor bestemde plekje en daarna hup naar de bonuscache. Dank voor deze diepgaande cache.

traditional20167. Muiderberg: de Rijver by Team Fozzy
smiley"Of deze boom misschien op omvallen stond?" Het langswandelende sportief uitziende gezelschap vroeg het zich af en aan mij. Ik had geen idee, maar het leek me dat deze stevige knaap nog minstens 50 jaar Muiderberg zal sieren. Natuurlijk was hun vraag niet gek, want ze trapten namelijk in mijn geniale strategie genaamd de Carrotte-Afleidings-Manoeuvre. Die houdt in dat je aandachtig naar de top van een boom gaat staan kijken. Simpel en heel doeltreffend. Men denkt dan dat je boomdeskundige bent, hahaha.
Toen ze vertrokken waren heb ik me nog een tijdlang suf gezocht naar de cache, maar uiteindelijk was het raak. Dank daarvoor.

traditional20166. Muiderberg: Huis aan zee by Team Fozzy
smileyIk geef het toe. 'Huis aan meer' klinkt minder romantisch dan 'Huis aan zee'. Je moet flink in de tijd teruggaan om hier zee te vinden, namelijk 1932 toen de Afsluitdijk een feit werd. Ik heb hier geen huis gezien van minstens 82 jaar oud, maar een eind verderop wel. Dat stamt zelfs uit 1865, las ik. Dus alles klopte.
Met de cache was het ook in orde. Een weekje geleden door de CO ververst. Dank daarvoor.

traditional20165. Muiderberg: Aan zee by Team Fozzy
20165smileyHet uitzicht hier werd belemmerd door Almere, dat in het ochtendzonnetje op korte afstand in het water lag te liggen. En het water is geen zee, maar een meer. Vroeger, ja vroeger, toen was hier zee en kon je heel ver kijken. Ik hoefde hier nauwelijks verder te kijken dan mijn lange neus om de cache te vinden en dat deed ik. Dank daarvoor.

traditional20164. Geocache knooppunt 17 Muiderberg by zonnebaars
smileyTypisch een plek om eventjes flink in de knoop te zitten voordat ik kon toeslaan. Mijn vouwfietsje stond geduldig op de stander terwijl ik rondzwalkte op zoek naar een petling. Uiteindelijk spotte ik het gezochte en was de knoop ontward. Dank daarvoor.

traditional20163. Muiderberg: Halte van de Gooische stoomtram by Team Fozzy
smileyDe miniatuuruitvoering van de Gooische Moordenaar lachte mij al van verre tegemoet. Natuurlijk had ik hier bij zo'n uitnodigend tafereel in het verleden al eerder een cache gevonden. Minder leuk was het voor een automobilist die hier met pech stond met de motorkap open en een rokende motor. Zijn ellende verhinderde hem scherp op mij te letten waardoor hem een prachtige goocheltruc ontging. Het leverde mij een cache op en een bonusaanwijzing. Dank daarvoor.

traditional20162. Muiderberg: de Bunker by Team Fozzy
smileyBunkers zat hier in Muiderberg kon ik constateren. Ook zouden hier heel wat caches moeten liggen. Dit was de eerste op mijn rondje en meteen een prima exemplaar. Meer daarvan graag. Dank daarvoor.