01-12-2014

De kalenderjachttrein dendert voort. Ook op 1 december staat de teller nu boven de 10. Dankzij een fietsrondje in Hoogvliet.

 

traditional20151. Aangespoeld by Team-Roodkapje
20151smileyHoe zegt de Brabander dat als je hem iets op de mouw probeert te spelden? En gij geleuf da. Het water van de Oude Maas hier bij Hoogvliet moet wel heel hoog hebben gestaan als de titel klopt. Ik liet mij in ieder geval niet bij de neus nemen en graaide onvervaard de voor mij origineel verstopte cache.
Daarna mocht ik op mijn vouwfietsje over het smalle natte modderige glibberpad terug naar de bewoonde wereld alwaar ik een kilometertje verderop mijn bolide had geparkeerd voor een rondje Hoogvliet met deze cache als afsluitend hoogtepunt.
Dat viel nog niet mee. Maar nadat ik ongeveer een kilo massa van modder, takjes en bladeren had verwijderd die zich tussen fietsbanden en spatschermen had genesteld, ging het beter. Dank voor deze grappige cache.

traditional20150. De Tuinkamer van Hoogvliet by BCDN
smileyO, o, o. wat een ellende! En het werd van kwaad tot erger. Toch graaide ik het een en ander. Eerst een dekseltje. Toen een logboekje. Maar mijn vingers waren te kort voor het doosje zelf. Ik heb nog geprobeerd met enige martelwerktuigen het tij te keren, maar helaas. Dus na het loggen zowel het logboekje als het dekseltje naar binnen geschoven in de hoop dat een volgende cacher of misschien de CO zelf het probleem beter kan tackelen dan ik. Sorry dus, maar wel dank voor de leuke cache.

20149traditional20149. [BSE 07] Hergebruikt by Bordspelevent
smileyOp het hergebruik van cache-elementen kan men niet tegen zijn. Dus toog ik positief gezind richting deze cache in een verloren hoekje te Hoogvliet en ik werd niet teleurgesteld. Een degelijke cache die nog jaren meekan, lijkt me. Dank daarvoor.

traditional20148. HeJa #5: Westerstein by Team Bussi
smileyGoed uitkijken was hier de boodschap. Het lijkt erop dat deze grote hoge flat luie bewoners met honden herbergt. Waarschijnlijk even op het hoekje een sigaretje roken, terwijl de trouwe viervoeter doet waar ie goed in is. Gelukkig was ik goed in het ontwijken van ongerechtigheid en ook goed in het spotten van de cache. Dank daarvoor.


traditional20147. De Wilg by RobEls2010
smileyVier wilgen op een rijtje. Dat was er één te veel, want het gezegde luidt: wie van de drie. Waarschijnlijk omdat dat rijmt. Overigens hadden wilgenonderhouders mijn keuze gehalveerd, want twee van de exemplaren stonden er behoorlijk kaal bij. Het werd dus in de praktijk: wie van de twee. Zoals zo vaak koos ik niet meteen de juiste, maar dat deerde me niet. Dank voor deze leuke cache.
PS De hint klopt niet helemaal. Geen touwtje gezien.

20146traditional20146. Kunstenaarsverzet by Fleetwoods
smileyLoL. Volgens enkele logs hebben diverse lieden hier uitbundig vergeefs lopen zoeken. Blijkbaar niet uitbundig genoeg. Voor deze cache moet je extra uitbundig te werk gaan en dat deed ik. Met een positief resultaat. Na het plaatsen van mijn worteltekening en het verlaten van deze locatie, besefte ik de cache wat minder moeilijk te hebben terugverstopt. De volgende zal dus alleen maar gewoon uitbundig hoeven te zoeken. Dank voor deze leuke cache.

traditional20145. Heja #3: Cromme Meth by Team Bussi
smileyIk had weer eens geluk. Moeilijkheid 3. Ik ging er maar eens goed voor zitten. Bij wijze van spreken dan, want ik raad niemand aan om hier te gaan zitten om meerdere redenen, zoals nat, modderig en hond. Terwijl ik daar zo stond en via de iKnife-app naar beschrijving en hint zocht, dook de snoodaard op gewoon vlak voor mijn neus. Dat viel dus mee. Dank daarvoor.

traditional20144. Kunst in Hoogvliet - De Miereneter by RobEls2010
20144smileyEen levend wezen dat mieren tot zijn favoriete voedselbron kiest, zal niet snel verhongeren. Op aarde barst het namelijk van de mieren. Hun gezamenlijke massa overtreft die van alle mensen bij elkaar. Om dit symbolisch tot uitdrukking te brengen staat hier in Hoogvliet een gesculptuurde miereneter van de Amerikaanse kunstenaar Alexander Calder. Best leuk en nadat ik dat had geconstateerd, graaide ik een stukje verderop de cache. Ook leuk gedaan. Dank daarvoor.

traditional20143. Met STIP op de kaart ... Hoogvliet by RobEls2010
smileyTer verhoging van de levensstandaard,
Staan veel STIPPEN op de Nederlandse kaart!
Ook de cache op deze STIP in Hoogvliet,
Deed mij veel vreugd en geen verdriet.